Błędy, bugi 164640 318

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 164640

Odpowiedzi 318

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Najpierw musisz jej pomóc z nawiedzonym domem, a potem jak zostaniesz przyjęty do jakiegoś obozu sama do ciebie zagada w sprawie choroby Thorbena.

Devi

Devi

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam , wczoraj zainstalowałem Złote wrota i mam problem. Gra odpala się normalnie , po czym klikam nowa gra wchodzę do gry i zanikają mi tekstury . Nie wiem jak to naprawić wiec prosze o pomoc na.

Screen
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2rfyfyc&s=8#.U56hdyiO7TQ

Post połączony: 2014-06-16, 09:57

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ustaw w opcjach zanikanie obiektów i zasięg widzenia na 100 % lub więcej.

Devi

Devi

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Devi

Błędy, bugi
#163 2014-06-16, 13:52(Ostatnia zmiana: 2014-06-16, 17:50)
Zanikanie i zasieg widzenia ustawiony na maksimum.

Post połączony: 2014-06-16, 17:50
Jeśli ma ktoś jakikolwiek pomysł lub ktoś miał podobny pomysł proszę o odpowiedz. Reinstalacja gry nie pomogła, nie mam żadnych modów zainstalowanych, wszystkie opcje na maximum rozdzielczość zmieniałem zarówno na 800x600 jak i na większe .

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Najpierw musisz jej pomóc z nawiedzonym domem, a potem jak zostaniesz przyjęty do jakiegoś obozu sama do ciebie zagada w sprawie choroby Thorbena.
próbowałem i nic  :facepalm: a jak z nią rozmawiam to tylko ma rozmowę o towarach lub kradzieży a jestem w obozie paladynów  :facepalm:

DxC

DxC

Angielska wersja Złotych Wrót
posty21
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Angielska wersja Złotych Wrót

DxC
Angielska wersja Złotych Wrót

Błędy, bugi
Kolejny bug, przy zadaniu "Złe sny apolla" (najemnik orków), kiedy zabije się Poszukiwacza albo Zombie w pobliżu ciała Rutena to quest znika i niemożliwe jest dalsze przejście mimo iż jak wybierze się wszystkie prawidłowe opcje dialogowe.
Dobrze że miałem save idealnie sprzed tego questa :D

Mooriss

Mooriss

Użytkownicy
posty54
  • Użytkownicy
Ja mam dość dziwny problem,na który rozwiązania nie mogę znaleźć.
Otóż zainstalowałem Gothica specjalnie dla tego moda, później wgrałem Złote Wrota i Patch,ale przy próbie włączenia gry pasek leci do intra,intro się odtwarza,a później gra się minimalizuje i zawiesza ;) Miał ktoś coś podobnego? Może ktoś zna rozwiązanie?

Windows XP

lookie

lookie

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 DEP blokuje te modyfikacje, również tak miałem gdy instalowałem Złote Wrota. Spróbuj dodać to do wyjątków, niżej masz dokładniejszy poradnik który tobie w tym pomoże.
http://www.hotfix.pl/zapobieganie-wykonywaniu-danych-wylaczenie-dep-dodawanie-wyjatkow-a288.htm

Mooriss

Mooriss

Użytkownicy
posty54
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki,teraz już wszystko działa!
Jeszcze tylko jedno pytanie: przypadkowo wszedłem do obozu orków w pancerzu pirata. Na szczęście udało mi się zbiec z miejsca wypadku :P Ale ciągle po powrocie do obozu każdy mnie atakuje.. Czy jest na to jakiś sposób?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
:facepalm:Nie ma, zbugowałeś grę....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mooriss, musisz dać się im zabić po czym wpisać Marvin w okienko statystyk (piszę bo znam ludzi którzy nie znają jeszcze kodów D: ) po czym F8, jak ci zabiorą kasę to masz karę za to że chce ci się wczytać gry :P

lookie

lookie

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Używanie kodów bezpowrotnie niszczy pliki gry, na przyszłość polecam robienie kilku zapisów.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Używanie kodów bezpowrotnie niszczy pliki gry, na przyszłość polecam robienie kilku zapisów.

Co ty chrzanisz? To tylko w Returningu twórcy zrobili takiego "psikusa" graczom.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

konopa

konopa

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam inny problem. Gdy Ancilla mnie juz pobil trafiam do wiezienia i moja postac sie odwraca do Miltena ale nic nie nie dzieje. Po prostu stoją i sie na siebie patrza. Dodam ze nie widac paska zycia. Nawet marvin i F8 nie pomaga. Gram na patchu a tu taki blad :/

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Po wczytaniu gry jest tak samo?

Letrox

Letrox

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug czy nie, ale mam to zadanie by zdobyć recepturę na truciznę dla jakiegoś pirata no i idę do tego szamana,mówi że receptura będzie gotowa za 2/3 godziny, to się przespałem i dalej nie gotowa. Przesypiam drugi dzień, trzeci i dalej nie gotowa. Trochę nie kminie :O

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Już to bylo tyle razy omawiane :facepalm: Masz nie spać tylko pochodzic, porobić inne rzeczy i wtedy wrócić po godzinie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Bloodthirster

Bloodthirster

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Natrafiłem na taki oto bug:

Spoiler
Chodzi o quest "Kto zabił Julesa" - kończę quest, Ancilla stwierdza że wie, że to ja jestem mordercą i że zrobi ze mną porządek, po czym wyciąga broń. Kończy się kwestia dialogowa i Ancilla chowa broń. Nikt mnie nie atakuje, nie zostaję pobity, nie ma żadnej mądrej kwestii dialogowej. Użyłem nawet Marvina żeby dostać się do Miltena bo podobno trafia się do jakiegoś więzienia po tym, ale i z nim nie mam żadnych kwestii dialogowych.
Zainstalowałem patcha, ale nie grałem od nowa po tym, czyżby to stanowiło problem?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Tak, to jest z tym związane, to już było wiele razy tu omawiane.. Przecież było wyraźnie napisane żeby zacząć od nowa, ale jak widać nie wszyscy umieją czytać.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry