Błędy, bugi 164642 318

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 164642

Odpowiedzi 318

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam - mam taki sam problem jak powyżej bo muszę zrobić posąg Innosa i Thorben nie zrobi bo trzeba wykonać to jego zadanie a Larisa stoi na arenie i klaszcze. O co chodzi? - Jestem już mistzem areny i próbowałem kodami ją przestawić ale nic się nie dzieje.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Trzeba wgrać tego patcha https://mega.co.nz/#!m95VQTYR!7Of3NZxUcvP-sga-eI2eGnTk3qW65myXO2dI61s8R0Q i wczytać grę przed ostatnią walką na arenie. Po walce jak Larissa wróci do siebie sama do nas zagada.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
OStatni zapis mam z przed dwóch dni - nie ma innego sposobu? - może ma ktoś zapis przed rytuałem? -najlepiej jako paladyn.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
A wgraj ten patch i zobacz czy do ciebie zagada https://mega.co.nz/#!LppRyBSK!meejcPgJ4YyyuXmOegFAcY1rVunP3yx_7Ro6f-YGHik
Bo jeszcze nie masz zaczętego questu nawiedzony dom?

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

dinozaur7

Błędy, bugi
#204 2014-07-24, 16:24(Ostatnia zmiana: 2014-07-24, 16:42)
NIe mam zaczętego i po wgraniu tamtego 1 patcha co mi link dałeś nie zagaduje nas tylko dalej klaszcze a pojedynku już żadnego nie mogę stoczyć bo Vareka pokonałem : /. Po tym patchu ma zagadać nawet gdy klaszcze?

Post połączony: 2014-07-24, 16:42
Ok zagadała - Wielkie dzięki Sentarion

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja miałem ten sam problem próbowałem różnych metod np pobicia ale nic nie dawało rezultatu więc jedyne co mi przyszło do głowy to kod przyzwałem ją w obozie i zadania się odblokowały 

henieK_96

henieK_96

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to jest bug ogólnie, czy to u mnie tylko tak jest, ale mój problem polega na tym, iż w misji Paczka Ziela dla Diego, gdy mam znaleźć miejsce ukrycia paczki (zaznaczonego krzyżem na wzgórzu nad piramidą), nie ma tego krzyża :D  Sprawdzałem dokładnie na filmikach i dwóch gości miało krzyż w tym miejscu.. Ja niestety go nie mam, przez co min 2 zadania idą w rozsypkę. Jakieś porady  :hmmm: ?
_

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
W takim wypadku proponuję paczkę przywołać kodem lub wczytać poprzedni zapis ewentualnie spróbuj pogadać z Hagenem może będzie dialog związany z paczką i wtedy możliwe że ''X'' się pojawi.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Najnowszy patch zmienia położenie paczki na łatwiejsze, poszukaj w okolicy namiotu Hagena;)

henieK_96

henieK_96

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy Hagen powiedział mi że jest dobrze schowana (wtedy nie patrzyłem na filmiki), byłem pewien że jest schowana na wzgórzu ;D Dzięki wielkie za odpowiedź i za pomoc w odnalezieniu jej ;) tak btw wykonaliście genialną robotę.. Mod jest tak fajny że można tutaj mówić spokojnie o kolejnej części Gothica. Dodanie momentów grozy świetne.. Gdy zobaczyłem ciała Argosa i Rosi w połączeniu z muzyką.. wow. Opłacało się czekać 6 lat :) 

henieK_96

henieK_96

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu ja.. Podtrzymuję moją wcześniejszą opinię na temat moda, lecz znowu mam problem. Jestem na momencie, gdzie Hannibal wysłał mnie do obozu orków by trochę poszpiegować. Nie zdradzając swoich kompanów zgłosiłem sprawę Hagenowi, a ten wysłał mnie z listem do Vareka, odnośnie połączeniu sił przeciwko piratom. Varek stwierdził że musi się naradzić u szamanów i kazał mi przyjść później.. Tyle że minęło już kilka dni i dalej nie mam żadnych opcji dialogowych. Mało tego jakimś cudem, któregoś dnia Hagen (sam) pojawił się w obozie orków. Co zrobić ? Nie chcę przechodzić od nowa :D

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślę że teraz powinieneś odnaleźć szpiega więc wróć do hanibala po drodze powinieneś zobaczyć rozmowę 2 piratów którzy powiedzą o szpiegu

henieK_96

henieK_96

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

henieK_96

Błędy, bugi
#212 2014-08-01, 22:29(Ostatnia zmiana: 2014-08-01, 22:39)
Patrzałem na filmiki i moment ze szpiegami jest po odpowiedzi Vareka.. ;/ Powinien od razu dzień po zagadać.

Nie było tematu.. okazało się że musiałem przyjść idealnie w południe.. w sensie wstałem w południe i podszedłem do niego i wszystko cacy :)

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dokładnie, Varek mówił, że trzeba przyjść w południu, sporo osób się na to łapie, może usunę ten warunek w najbliższym patchu ; )

ErrorUE

ErrorUE

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam ponownie - po pobiciu Karrasa w obozie bandytów i wybraniu opcji pokaż mi swoje towary jego ekwipunek nagle staje się pusty a miał przed walką kilka itemów w tym krzesiwo niezbędne do ukończenia jednego z zadań.  Mam nadzieję, że usuniecie ten problem.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może to nie do końca bug, ale powinniście przesunąć te żółte światełka w zadaniu ze skokiem wiary. Mi dopiero za piątym razem udało się w nie trafić. Po prostu lekko w górę je przesuńcie. Poza tym tą lokację do której po niej trafiamy także przydałoby się poprawić. Po pierwsze, za słabe jest tam oświetlenie. Nawet pochodnia niewiele pomaga. Wygląda to tak jakby tekstury poznikały i ściany są całe czarne. Przydałyby się też wskazówki na ścianach odnośnie tych przełączników, bo sprowadza się to do metody prób i błędów. No i jeszcze te przesuwające się bloki. Wystarczy je leciutko dotknąć i już giniemy. Powinno być tak, że giniemy wtedy gdy te bloki przycisną nas do ściany.
Innych jakichś bardziej poważnych bugów nie uświadczyłem. Może kilka zadań było niejasnych, bo zabrakło odpowiedniego wpisu w dzienniku, ale koniec, końców je rozwiązałem. Może przed tą bitwą orków z piratami, jakaś postać powinna nam powiedzieć byśmy kupili zwój "Deszcz ognia", bo tak naprawdę tylko on jest w stanie pokonać tych nekromantów. Choć też zawsze jest obawa, że atakować będą nas swoi.  No i dlaczego teleportujemy się tuż obok piratów? Jeśli już to znaleźć się powinniśmy lekko na tyłach, by można było spokojnie wezwać paladynów i rzucić "Deszcz ognia".
Przypomniało mi się też, że ta platforma teleportacyjna z obozu paladynów do obozu bandytów albo na bagna nie zawsze działa. Często lądujemy bowiem z powrotem w obozie paladynów i dopiero po kilku powtórkach udaje nam się przenieść.

japper

japper

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam taki problem może ktoś wie co z tym zrobić:
Zaczeło się od walk na arenie ludzie zabrali m przezciwników gdyiałem z nimi walczyć (było to czczegółowo opisane w wcześniejszych postach innych użytkowników) dałem więc spokój z areną dostałem zadanie infiltracji piratów poszedłem do nich np. Mam wyzwać carispo gdy wyciągniemy broń przenosi mnie na orkową arenę większość ludzi z obozu jest na arenie i chce mnie zabić a rzeczony carispo  spokojnie odchodzi.gra działa wtedy skokowo. Np2. Gdy chcie przejść przez bramę to kawałek za nią wewnątrz obozu obojętnie z której strony podejdę  też przenosi mnie do areny i chcąnie zabić.
Niewiele co zrobić proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
Ps. Gram palladynem.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj przeinstalować moda i powinno wszystko wrócić do normy lub ewentualnie odpuść sobie walkę z nim.

japper

japper

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuję przeinstalować. Jak już mówiłem nie tylko przy tej walce ale np jak podchodzę do wejścia do obozu piratów też to się dzieje.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

krzysiek666

Błędy, bugi
#219 2014-09-12, 13:09(Ostatnia zmiana: 2014-09-12, 13:19)
Czy tylko mi ten mod tak strasznie tnie w obozie paladynów (dalej jeszcze nie wyszedłem)? Naprawdę ciężko się chodzi, poza tym boje si.ę że zaraz zacznie wywalać. A raczej nic nie powinno się ścinać. Nie takie gry chodziły na wysokich, nie mówiąc już o zwykłym Gothicu 2. Jest na to jakiś patch? Mam zainstalowany ten 1.04.

Edit
Już nie ważne, nie dostrzegłem na początku tematu o dość wymownej nazwie "Mało klatek na sekundę"  :D Chyba czas zakupić nowe okulary  :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry