Błędy, bugi 164636 318

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 164636

Odpowiedzi 318

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z " Chorobą Thorbena " gadam z nim a potem mam rozmiawiać z Larissa ale na tym polega problem że ona nie ma dialogu o jego chorobie ;o wiec co można zrobić ?

Qwis

Qwis

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam problem z instalacja modu, przechodząc do sedna po instalacji moda na "czystym" Gothic'u i odpaleniu gry oraz rozpoczęciu jej postać bezimiennego(martwa) odradza się w Jarkendarze, a dokładnie w świątyni z teleporterem do Khorinis. Przed nią znajdują się normalnie magowie Wody.
Upomnę tylko że skierowałem moda na ścieżkę w której mam zainstalowanego Gothic'a 2 NK[C:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic2ZłotaEdycja], próbowałem także zmiany nazwy folderu "\Gothic2ZłotaEdycja" na "Gothic II" bez skutku. Reinstalowałem grę dwukrotnie.{Korzystam z Win7 64}
Może ktoś z was będzie wiedział gdzie tkwi błąd ? :ok:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam problem z " Chorobą Thorbena " gadam z nim a potem mam rozmiawiać z Larissa ale na tym polega problem że ona nie ma dialogu o jego chorobie ;o wiec co można zrobić ?
Albo zagrać od nowa albo czekać na łatkę.

kamelloo

kamelloo

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem w momencie kiedy wraz z Lordem Hagenem mamy zabić szpiega. Biegniemy przed obóz i.. nic, pół godziny stania i nikogo nie ma. Można jakoś przyzwać szpiega i go zabić??

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
Szpieg jest na lewo od bramy, patrzac w stronę piratów. 

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

deton

Błędy, bugi
#145 2014-06-04, 23:34(Ostatnia zmiana: 2014-06-04, 23:41)
Albo zagrać od nowa albo czekać na łatkę.
Gram od nowa i to samo mam bez przerwy  bo żeby zrobić Kapliczkę Innos'a potrzebuje Thorbena :facepalm: i kiedy ta łatka będzie ?  :)

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najprostsze rozwiązanie to wpisanie "Marvin" i F8 :) Co do filmików to na podstawowym Gothicu też tak mam.

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Najprostsze rozwiązanie to wpisanie "Marvin" i F8 :) Co do filmików to na podstawowym Gothicu też tak mam.
ale do kogo i do czego te rozwiązanie...

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U mnie jest problem z zadaniem z kultem Beliara, a mianowicie, gadałem ze wszystkimi w obozie orków idę z tym do Temp-Shaka, a on mi mówi, że nie pogadałem jeszcze z wszystkimi ważnymi osobami, a u nikogo nie mam takiej opcji dialogowej.

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
U mnie jest problem z zadaniem z kultem Beliara, a mianowicie, gadałem ze wszystkimi w obozie orków idę z tym do Temp-Shaka, a on mi mówi, że nie pogadałem jeszcze z wszystkimi ważnymi osobami, a u nikogo nie mam takiej opcji dialogowej.

Też mam bo z Larissa nie mogę porozmawiać :/ według poradnika ona mi została :/

Letrox

Letrox

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem, żeby w ogóle odpalić grę, gdyz za każdym razem jak chcę rozpocząć to mi się pojawia taki komunikat. Dokładniej to wygląda tak, że odpalam grę, główne menu działa, muzyczka, obraz wszystko jest, chcę rozpocząć grę, jest niby ten wstępniak filmowy, który mi się nie wyświetla i jak klikam Esc by go przerwać to mnie wywala do pulpitu z tym o to właśnie komunikatem, W związku z tym mam pytanie do Państwa. Jak temu zapobiec? Proszę o odpisanie. Z góry dziękuje za pomoc.

ErrorUE

ErrorUE

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeżeli nie uruchamiają się wam filmy z gry to rozwiązanie znajdziecie w innym dziale na tym forum,mianowicie w zakładce "Łatki" tam chyba będzie pierwszy post o nazwie Gothic Win7-Nvidia Workaround trzeba zainstalować patcha odnoście gry czyli Gothic 2
inna możliwość na uruchomienie filmów to znalezienie w pliku Gothic.ini
linijki scaleVideos=0
lub
w pliku ZloteWrota.ini
linijki GAME.scaleVideos=0
parametr "0" trzeba wtedy ustawić na "1".

co do Access Violation
sprawdź otwierając plik VDFS.CFG w notatniku czy zgadza się on z poniższą strukturą:

[VDFS]
DATA\*.vdf
DATA\*.mod
[END]

jeśli się różni skopiuj, wklej i zapisz plik

Letrox

Letrox

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem to wszystko co napisałeś, prócz tego patcha ponieważ, ja na laptopie mam radeona więc odpada, a szukałem czegoś podobnego dla Radeona i nie znalazłem. W każdym razie dalej nie mogę rozpocząć gry, przez ten sam błąd(Access Violation). Sprawdzalem ten plik cfg i się wszystko zgadza. Więc nie wiem dlaczego. Inne mody mi działają, a ten akurat nie. Instalowałem Złote Wrota na czysto bez innych modów i ten sam błąd i tak się pojawia. Nie wiem  co robić.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Błędy, bugi
#153 2014-06-10, 17:27(Ostatnia zmiana: 2014-06-20, 00:00)
Jest już gotowy patch, dostępny tutaj:
http://www.moddb.com/mods/the-golden-gate/downloads/the-golden-gate-patch
(niezbędne jest rozpoczęcie nowej gry)

Patch poprawia:

Spoiler
1. Błąd z wybraniem jako nagrody złota po zostaniu mistrzem areny.
2. Błąd Lio i Diego podczas prowadzenia do obozu piratów.
3. Błąd wzrastania liczby przedmiotów u kupca Hokara.
4. Błąd z Karrasem, który nas ciągle atakował po zadaniu "Skrytka Sandry".
5. Błąd z Kereth'em o oprowadzaniu podczas wyzwania na arenę, gdy wcześniej nie wybraliśmy opcji oprowadzania.
6. Błąd z Christianem, mogliśmy powiedzieć o śmierci Argosa, mimo że nie byliśmy w jego chacie.
7. Usuwa nieskończoną ilość dań u kucharza orków.
8. Błąd z Kereth'em gdy mówi, że już się przyłączyliśmy do innego obozu, mimo że tak nie jest.
9. Usuwa dwa razy "KONIEC" u Orka-wojownika, kilku orkom usuwa "Ende".
10. Problem z atakiem Ahtara.
11. Błąd z Garondem gdy zaliczał quest ze szczurami po ich wybiciu, ale przed zleceniem, poza tym dwa szczury zostały przeniesione na teren obozu.
12. Usuwa "ENDE" u chrząszcza przy Rogerze.
13. Altair nie wypowiada już kwestii Bezimiennego.
14. Ograniczenie ilości otrzymywanego złota za przetopioną bryłkę złota do 25.
15. Błąd z wpisem w dzienniku o zleceniu szpiegowania przez Vareka, gdy gramy jako najemnik orków.
16. Poprawiony waypoint spania Fernando i Briana.
17. Kupcy mają więcej surowej stali, strzał i bełtów.
18. Po wejściu bez pozwolenia na teren piratów gra przenosi nas przed obóz.
19. Lord Hagen zawsze ginie podczas bitwy.
20. Na zamku w Górniczej Dolinie, nie można wyskoczyć przez okna na piętrze.
21. Możliwość rozmowy z Larissą po dołączeniu do orków, gdy nie rozmawialiśmy z nią wcześniej.
22. Zadania "Żywność dla Mechrona" i "Ruda dla kowala" nie zamykają się 2 rozdziale, a quest "Złe sny Apollosa" nie zamyka się w  3 lub 4 rozdziale.
23. Poprawiony opis miecza Gorleh.
24. Podczas bitwy z piratami Diego i Gorn nie giną oraz nie ma możliwości użycia zaklęcia "Deszcz ognia".
25. Po wykonaniu zadań dla Sary zostaje ona w obozie.
26. Błąd z amuletem Bonesa przy zadaniu "Kto zabił Julesa?".
27. Zostały obniżone wymagania siły dla większości broni lepszych broni dwuręcznych, jest możliwość kupienia książki podnoszącej umiejętność walki broniami dwuręcznymi (u Skipa).
28. Błąd z odmierzaniem godzin.

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

WiteXDan

Błędy, bugi
#154 2014-06-12, 21:00(Ostatnia zmiana: 2014-06-12, 22:19)
Mam problem z misją "Pergamin mocy", kiedy idę do Logana to nie pojawia mi się żadna kwestia dialogowa na temat tej misji. Próbowałem bo "kopiować" itp. ale błąd ciągle jest.

P.S. Jeśli nie da się tego naprawić to może ktoś dać screena do wejścia jaskini w której znajduje się ten pergamin? (mam nadzieje że skrzynia nie jest na klucz).

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
A na pewno rozmawiałeś z Bonzo i Kirgo?

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ach no tak :/ Dzięki, myślałem że Brago mówi o Bonzo i Loganie. Już działa (za daleko potem nie doszedłem bo od razu crash).

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mimo że ta łatka jest to z tą chorobom nadal mam problem  :facepalm:

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Z jaką chorobą i jaki problem?

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam ten problem  :facepalm: miało być w łatce rozwiązanie ale nie ma  :facepalm: Bez tego zadania nie mogę skończyć gry a co dopiero zadania z Kapliczką Innos'a :/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry