Błędy, bugi 165715 318

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 165715

Odpowiedzi 318

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ahran

Błędy, bugi
#120 2014-05-23, 11:55(Ostatnia zmiana: 2014-05-23, 19:23)
*przedmioty się mnożą u niektórych sklepikarzy
*przy zadaniu z thorbenem mnożą się gulasze u kucharza
*podczas walki z orkami na arenie , gorn z niej nie wychodzi.
*Gdy Suarez ginie , ma w plecaku wszyskie przedmioty które sprzedaje (Fisk też).
*Jeśli nie odda się bonzowi amuletu przed wejściem do obozu , to potem przy zadaniu Ancilli on go ma.
*Po wykonaniu zadań Sary (naszyjnik i lutnia) ona nadal przychodzi w miejsce zgubienia naszyjnika.
*Gdy zacznie się zabijać szczury przed otrzymaniem misji od Garonda , nie można go już oddać.
*Podczas bitwy z piratami gorn diego i reszta którą się pokonało na arenie i następnie ograbiło, nie ma broni do walki !!!
*Podczas odbijania obozu piratów garond nie ma 2 udźwiękowionych kwestii.
*Miecz Gorlah(czy jakoś tak) który jest do kupienia u orkowego sprzedawcy broni ma napisane
że jest to broń jednoręczna , a tak naprawdę jest bronią dwuręczną.
*Czasami zadania znikają z dziennika w różnych okolicznościach , ale można je dalej wykonywać

Tishimu

Tishimu

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pewien problem.
Już na początku gry zabiłem Olbrzymie Szczury ze świątyni, a dopiero później dostałem na te szczury misję od Garonda. Nie mam żadnej opcji dialogowej, która umożliwiała by mi przejście tej misji. Może ktoś jakoś pomóc ?

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- w 4 rozdzilae cialo kucharza było nie widzialne
-głowa skipa sie bugowała i była raz czarna a raz zwykła
-w 2 rozdziale wyzwalem lowce smokow na bitke ale byl za mocny to wczytalem a on tam zostal i po bitwie go nie było wiec go dalem kodem i było ok ale potem wdzowie chcieli zabić wszystkich moich przzeciwnikow i jak z nimi wygrałem to oni wskakkiwali i ich zabijali
-ork przed namiotem na ende zamiast koniec

*Po wykonaniu zadań Sary (naszyjnik i lutnia) ona nadal przychodzi w miejsce zgubienia naszyjnika. u mnie to samo tyle że nie zrobiłem zadka z lutnią
- bugojacy se kamienni straznicy ci ostatni za bariera poprastu jak sie ich walni i ucieknie to tak stoja w 1 miejscu i mozna ich po kolei wybijac

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
BUG na siłę jest tera trza znaleźć na złoto 

Krystian08

Krystian08

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Problem z piratami

Zacząłem grę, chciałem zostać Najemnikiem, ale bawiąc się, wszedłem do Obozu Piratów, teraz gdy mnie tylko widzą, atakują mnie, nawet jeżeli mam na sobie zbroję pirata. Doszedłem do questa w którym muszę dowiedzieć się co się stało z "młodymi orkami" i nie jestem w stanie dostać się do Piratów. Na początku myślałem, że to tylko przez chwilę tak będzie, ale restartowanie gry nie pomogło. To było już jakieś 2 tygodnie temu, teraz doszedłem do questa z magiczną barierą i już jestem za nim, dostałem questa od Wodza orków, o pomocy w przygotowaniu do ataku i rozprawieniem się z piratami, chce abym stał się jednym z Nich i porozmawiał z ich dowódcą, poszedłem do piratów, rzucił się na mnie Jack Aligator i Strażnik, "zaprowadziłem" ich do orków, oni się z Nimi rozprawili, strażnika zabiłem a Jacka Aligatora zostawiłem przy życiu, poszedłem do strażnika przy bramie, który kazał mi zapłacić 5000 złotych monet, później gdy mu zapłaciłem, wchodząc do środka zostałem zaatakowany prawie przez każdego pirata. Nie wiem co robić, etap gry wydaje się w takim stanie niemożliwy do przejścia. Czy istnieje jakaś możliwość zmienienia ich postawy wobec mnie oprócz zaczynania gry od nowa? (może jakaś ingerencją w plik savu albo Marvin/komendy/triki, programy, co kolwiek, żeby działało).

Proszę o szybką pomoc, pisałem też na forum gothic.phx.pl.

Z góry Dziękuje  Pozdrawiam

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mam pytanie: PO CO zapisywałeś grę po tym jak wszedłeś dla funu do obozu piratów? Teraz sobie zapewne zdupałeś grę....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

9611262

9611262

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdy proszę o recepturę trucizny, szaman mówi, że mam przyjść za 2 godziny więc idę szybko do łóżka, a gdy do niego wracam, on mówi, że jeszcze nie jest gotowa.

Offtop.
Dzięki za modyfikację, jest naprawdę dobra.

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Witam,

Mam mały problem, kiedy wychodzę z głównej świątyni przy portalu dzieją mi się różne cuda niewidy z grą. Ekran zaczyna mi mrugać, przycinać nic nie da się zrobić. Dodam że jestem świeżo po formacie, ale z żadną inna grą nie mam takich problemów nawet z czystym gothicem 2 czy też z rebalance. Oto ss:

Gdy próbuje zminimalizować grę wyskakuje mi error:

Czy to jest coś związane z sterownikami graficznymi? Ma ktoś jakiś pomysł?

ErrorUE

ErrorUE

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
troll1231 upewnij się na pewno czy masz zainstalowane aktualne sterowniki do swojej karty graficznej i aktualny sterownik DirectX. Jeżeli masz to zainstalowane to zrób następujące kroki:

1. Przejdź do katalogu z zainstalowaną grą, a następnie do folderu "System".
2. Otwórz plik "Gothic.ini" lub "ZloteWrota.ini".
3. Odnajdź wpis "zVidResFullscreenBPP" i zmień jego wartość z "16" na "32".
4. Zapisz zmiany.
5. Uruchom ponownie grę.

powinno pomóc. Powodzenia :)

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, w obozie orków po pokananiu Gorna, gdy mówie że wybieram jako nagrodę złoto wyskakuje mi błąd:"
B: VFILE: Err: -2: Can't find file: _WORK\DATA\SOUND\DIA_UCHMAR_MISTRZ_zeOTO_15_00.WAV
Code: 255
Ogóle Gothic co jakieś 5 minut mi crashuje, więc zapisuje go po każdej walce i rozmowie, ale ten błąd chyba najbardziej irytuje, ktoś też go doświadczył?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram w to od 2 dni i juz  wiem ze przy zlocie sie tak robi i dlatego MASZ wybrac amulet. dziekuje xd

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Apollos podczas otwierania wrót do świątyni Adanosa nie ma 2 kwestii jak zadaje zadanie ze złymi snami.

Witex wyłącz inne programy ja miałem lola włączonego i mi wywalalo co 2 minuty a teraz mi wgl nie wywala.

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ko19m, kiedy wyłączyłem to też mi wywala :/ Nawet steama i hamachi.

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
ErrorEU zrobiłem jak pisałeś, póki co wszystko działa! Dzięki wielkie za pomoc!

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Będziecie robić udpaty (głównie bug-fixy) Złotych Wrót? Gra jest strasznie zbugowana i czasami wkurzają proste rzeczy jak np. ciągłe zmienianie zbroi pirata.
Osobiście mam taki głupi błąd że, gdy w obozie piratów zabierają nam rzeczy i wyjmujemy je ze skrzyni to tam nie ma kamieni ogniskujących przez co nie możemy uaktywnić teleportów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Witex, to jest błąd znany juz tworcom. Nie wiem czy znasz angielski (ale po Twojej niewiedzy wnioskuje, ze masz z tym gorzej niz ja - a to wyczyn, myslalem, ze moja niewiedza dotyczaca porozumiewania sie w jezyku angielskim jest najnizsza :lol2:) ale tam jest napisane, ze nie ma pliku. Po prostu musisz wybrać amulet, bo nic z tym nie zrobisz.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

WiteXDan

WiteXDan

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werewolf, akurat ja angielski znam bardzo dobrze, rozumiem co tam piszę, ale poprostu przecież możliwe jest że mi się coś źle pobrało/zainstalowało, cokolwiek...
Dodam że jestem informatykiem.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dzięki za zgłoszenie wszystkich błędów, powoli je poprawiam :) Patch niedługo będzie gotowy, zdecydowana większość błędów zostanie poprawiona, oczywiście oprócz tych, które generuje sam gothic od czasu do czasu. Orkowie nadal będą czasem mówić ludzkim głosem, bo poprawienie tego byłoby za bardzo czasochłonne,

kamelloo

kamelloo

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem po zainstalowaniu moda. Uruchamiam starter wybieram złote wrota. Z filmików startowych słyszę tylko głos bez obrazu. Pojawia się standardowe menu noc kruka, wybieram nową grę po czym bezimienny ląduje martwy niedaleko portalu do jarkendaru, proszę o pomoc jak to naprawić

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
spróbuj uruchomić  przez administratora

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry