Błędy, bugi 165568 318

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 165568

Odpowiedzi 318

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wstyd, że jestem dopiero w tym miejscu, ale nie miałem czasu w ciągu tygodnia.
Po rozmowie z bandytami nie trzeba odwiedzić domu tego gościa, aby powiedzieć Krystianowi, że u niego byliśmy i że jest z żoną martwy.
I zauważyłem, że ten brak trisów na obiektach, to ogólnie występuje w jaskiniach, nie tylko w tej, gdzie zaczynamy grę.

Budyn

Budyn

Użytkownicy
posty50
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie mam wieeeelkiego buga. Więc tak. W dzienniku miałem ogromną ilość zadań, lecz pewnego dnia patrze... i nie mam wielu zadań. Nie ma ich ani w popsutych zadaniach, ani w wykonanych. Co robić? ;/

V/A

V/A

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

V/A

Błędy, bugi
#102 2014-05-17, 15:53(Ostatnia zmiana: 2014-05-17, 20:50)
Witam, gdy wychodzę z świątyni (zaraz po rozpoczęciu gry), zagaduje mnie brat Xardasa i od tamtej pory mi ekran dziwnie mryga, zacina się, i robi się na czarno, i tak w kółko. Proszę o pomoc...

Tomredbull

Tomredbull

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam błąd w zadaniu "Kult Beliara", które dostaję po dołączeniu do najemników. Jeden z orków- Mechron, którego trzeba o wiarę zapytać nie ma opcji dialogowych.

..::Danielek::..

..::Danielek::..

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zauważyłem, (przynajmniej u mnie) że przedmioty dodające premie (pierścienie siły etc) dają tę premię permanentnie. Tzn mając 60 siły z pierścieniem, po jego zdjęciu siła nie spada do 55 (zostaje 60) a po ponownym założeniu rośnie do 65 itd. W ten sposób można nabić sobie siły do używania każdej broni.

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam błąd w zadaniu "Kult Beliara", które dostaję po dołączeniu do najemników. Jeden z orków- Mechron, którego trzeba o wiarę zapytać nie ma opcji dialogowych.
Mechrona nie trzeba pytać...przynajmniej ja nie musiałem. Porozmawiaj ze wszystkimi orkami w obozie.

Tomredbull

Tomredbull

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już wcześniej rozmawiałem, ale teraz zadanie poszło dalej, bo zaczepiła mnie Larissa i po dialogu z Tempakiem, Elinesem i znowu Tempakiem czekam aż któryś z szamanów pójdzie. Przepatrzyłem już od 20:00 - 3:00 i narazi nic. Koło której to jest godziny?

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
powinien ciebie zaczepić ork przy arenie o imieniu które zaczyna się na G... i wtedy ten "podejrzany" powinien iść.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Zauważyłem, (przynajmniej u mnie) że przedmioty dodające premie (pierścienie siły etc) dają tę premię permanentnie. Tzn mając 60 siły z pierścieniem, po jego zdjęciu siła nie spada do 55 (zostaje 60) a po ponownym założeniu rośnie do 65 itd. W ten sposób można nabić sobie siły do używania każdej broni.
Tak się dzieje na marvin mode
Witam, gdy wychodzę z świątyni (zaraz po rozpoczęciu gry), zagaduje mnie brat Xardasa i od tamtej pory mi ekran dziwnie mryga, zacina się, i robi się na czarno, i tak w kółko. Proszę o pomoc...
gothic2/system i daj tam dla wszystkich plików .exe prawa admina i zgodność z win xp

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

tekken

tekken

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem, otoz gdy juz zaplacilem za wejscie do obozu piratow to jebane 5k golda, piraci nadal mnie atakuja, mam na sobie ten pancerz piratow i kurwa nic z tego..?? wtf

V/A

V/A

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gothic2/system i daj tam dla wszystkich plików .exe prawa admina i zgodność z win xp

Niestety to nie pomogło; dalej to samo

torcik

torcik

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak juz uzbieralem 10 niebieskich bzow dla garonda to ten cudownie zniknal i nie ma go w obozie -.-

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Jak juz uzbieralem 10 niebieskich bzow dla garonda to ten cudownie zniknal i nie ma go w obozie -.-

To nie jest bug, tylko powiązanie z zadaniem, Garond stoi za palisadą po prawej stronie od strony bagien.

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam.

Mam taki problem bo już jestem w 3 rozdziale i więc hannibal uciekł na inna wyspe ok ?

Ale ja muszę uwolnić tych ludzi co są na wyspie : uwolniłem Miltena i te 2 orki ale gdy wchodze 

do tej jaskini tam gdzie jest nija itp to jak chce z nia gadać to jest tylko KONIEC i co mam zrobić bo

Garond mi każe ich uwolnić xd a ja nie umiem tego dokonać bo coś sie stało 

Można please info na email

GBezi2000@gmail.com

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pogadaj z kolesiem podpisanym jako "Obywatel"

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

tekken

tekken

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam mam duzy problem...
Otoz, pisalem juz w innym temacie o tym problemie, aczkolwiek nikt nie jest mi wstanie pomoc jak widze. Wiec, chodzi o pergamin mocy. Zdazyla mi sie dosc dziwna sytuacja, poniewaz gdy juz ten bongo czy jak on mial ten przywodca mysliwych mowi mi z kim mam gadac, to chce zagadac do bonzo, ale on nie ma zadnej tresci dialogowej, a gdy rozmawiam z kirgo mowi mi, iz niedawno logan znalazl jakis dziwny magiczny zwoj otoczony magia czy jakos tak, a gdy chce z loganem pogadac, mam tylko opcje dialogowa do zobaczenia. Nie wiem czy to blad gry, czy tez moj, aczkolwiek prosilbym o szybka pomoc, poniewaz stoje w miejscu z przejsciem gry i nie moge jej przejsc. nawet przechodzilem specjalnie gre od nowa, aczkolwiek nadal mam tego samego buga..

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

GBezi

Błędy, bugi
#116 2014-05-20, 19:47(Ostatnia zmiana: 2014-06-03, 14:39)
Tekken to jest łatwe pogadaj z tym gostkiem jak on miał ? Ten Bonzo i jeszcze 1 był i właśnie z tym 2 pogadaj i potem idz do Logana i wtedy poda ci hasło i idziesz do Grimsa potem podajesz hasło i każe ci iść na górę do kapitana i ten mówi że sprzedał magom wody i wysłał chłopaka do tego ... po tym sie okazuje że padł martwy i przy nim stał Nod pytasz go i on ci mówi że to go dziewka goniła i idziesz powiadomić kapitana bandytów. Wychodząc zaczepia cie laSka i idziesz z nią do jasniki po czym ona cie tam zamyka i 2 węże cie chcą zabić. Jak zabijesz je to pojawia się pergamin mocy.. Mówisz że masz go dla kapitana i wiesz kto gonił tego chłoptasia co miał sprzedać go.
Ona ucieka do jakiejs jaskini i moze ja kiedys spotkasz :). SORRY ZA ORTO ALE MAM NADZIEJE ZE POMOGŁEM :P

Post połączony: 2014-05-20, 19:51
A teraz mój problem :

Mam dla Saturasa zobaczyć czemu Apollo śnią się te dziwne sny.

Gadam z nim on mi coś gadał ....

Każe szukać mi na terenie lasu...

Szukam 50 minut i what ? nic się nie dzieje

Może mi ktoś pomoże będę wdzięczny

Spoiler
PS: Zarąbista komenda Marvina : Edit Abitles ((czy coś AEB)) i name : I piszemy 0 = Lord Meryl :)   PRAWDZIWE IMIĘ BEZIEMIENNEGO MERYL ALE TO WYMYŚLIŁIŚCIE ŚMIAĆ MI SIĘ CHCIAŁO XD ALE OK:)

ErrorUE

ErrorUE

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam jak do tej pory (a jestem w rozdziale 3 jako paladyn) wykryłem kilka błędów:
1. Quest związany ze szczurami i bzem dla Garonda.
2. Zadanie "Żywność dla Mechrona" po pewnym czasie znika z wykonywanych zadań, a gdy zagadujemy Mechrona ma opcję KONIEC i dopiero po naciśnięciu tej opcji zagaduje nas.
Po wykonaniu tego zadania - zadanie trafia do zrobionych i wszystko jest ok.
Spoiler
3. coś nie tak jest chyba z warunkami u Bones'a ponieważ znajdując amulet potem idąc od razu do kufra, w którym jest 1000 monet i coś jeszcze i wracając do Bones'a nie ma opcji dialogowych, które o dziwo pojawiają się dopiero w zadaniu " Kto zabił Julesa?".

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

GBezi

Błędy, bugi
#118 2014-05-21, 07:46(Ostatnia zmiana: 2014-05-21, 08:28)
Co do 1. Qest da się zrobić 3 razy go robiłem  :lol:

Co do 2. To nie tylko ta misja znika jest jeszcze kilka misjii co znikają. Ja w 4 rozdziale i mi znikła misja co mam zrobić te złe sny Apollo i nie moge chyba.. A sara stoi se i właśnie chodzi o nią i jest tylko : CO u ciebie ((czy coś takiego)) I ona odpowiada że się jej podobało jak grałem na lutni....

A co do 3. TO tak. Ale musisz rozmawiać z Jack Aligator i pogadać z Alvaro i on cie zacznie bić jak masz dowody na Bonesa bo powie że to ty zrobiłes. ALE TO DOBRE BO DO HANNIBALA IDZIEMY I ON MOWI ZE TEZ CHCIAŁ GO ZABIć :F

Post połączony: 2014-05-21, 08:28
Tutaj też napisze ... Zabiłem osadników Artusa i Rite a musze Questa zrobić z tą siekiera i ciałem i ich nie ma znikli.... JEST KOMENDA NA NICH ? JESTEM 4 ROZDZIAŁ

ErrorUE

ErrorUE

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam powownie :)
* GBezi zadanie ze szczurami da się  zrobić, ale tylko wtedy gdy wcześniej nie zabije się wszystkich szczurów - potem owe zadanie zostaje nadal w wykonanych, a Garond nie ma opcji dialogowych (czasami zdarza się że mimo iż nie nazbierasz bzu to i tak Garond podziękuje nam za bez)
to raczej nielogiczne jest.
* Do snów Apollosa masz rację też znika bodajże w 4 rozdziale jednak to zadanie da się wykonać tak samo jak z "Żywnością dla Mechrona"
co prawda znika ale po zrobieniu go wpisuje się w wykonane - jest to trochę uciążliwe ponieważ nie do końca wiadomo co w danej sytuacji robić a notatnik czasami podpowiada.

Znalazłem jeszcze kilka problemów czy błędów mianowicie:
* Gorn, Diego bądź też inni NPC-ty giną w czasie walki z piratami - oczywiście losowo zależy jak obrywają do czego zmierzam otóż zdarzyło mi się. że musiałem przyzwać Gorna marvinem ponieważ zapis z walki pirackiej miałem daleko mowa tu o zadaniu Mistrz Areny - i takie pytanie czy Ci NPC-ty mogłyby być nieśmiertelni albo mieć ochronę na krytyczne uderzenia bądź ciosy? Nie każdy lubi używać kodów, dla mnie to była ostateczność.
* Kolejnym błędem o którym ktoś wspomniał była opcja wybrania złota po walce z Gornem - wywalanie do pulpitu z informacją o braku pliku dźwiękowego.
* Następny problem dotyczy zadania "Magiczne zabezpieczenie skrzyni"
Spoiler
po teleportacji Mynkos'a do kupca i po rozmowie Mynkos zaczyna czarować podchodząc do niego gra wywala do pulpitu, co prawda udało mi się zaliczyć zadanie rozmawiając w trakcie czarowania z kupcem.
* NPC-ty Fernando (O. Paladynów) i Brian (O. Orków) śpią na stojąco nie wiem czy z innymi są takie problemy ale to dziwne bo ja na pewno stojąc bym nie zasnął hehe
* i chyba ostatni błąd orkowie nie umieją walczyć podniesioną bronią, dlatego łatwo pokonać Varek'a.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry