"Stare" gildie i zadania poboczne. 536765 1726

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 536765

Odpowiedzi 1726

Wojak

Wojak

Użytkownicy
posty67
Propsy9
  • Użytkownicy
Też mam pytanie
Czy imienni orkowie GD będą potrzebni do jakiegoś zadania, bo z ich powodu na razie przerwałem zabijanie orków wokół zamku? (jestem w 2 rozdziale)

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Zabij wszystkich orków wokół Twierdzy jak chcesz.
Ja tak zrobiłem.
W R4 dostaniesz misje o imiennych orkach. Jak zabijesz ich przed misja nic się nie stanie.
To samo z Hos-pakiem.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Wojak

Wojak

Użytkownicy
posty67
Propsy9
  • Użytkownicy
Jak odblokować wejście do starej kopalni?
Czy Gomezowi chodziło o wieżę mgieł, bo jak mu pierwszy chromanion przyniosłem to gadał coś o szukaniu innej wierzy a nie jestem pewien czy chodzi o położenie tego artefaktu czy 2 chromaniona... (po zebraniu wszystkich 6 zadanie nie zniknęło z dziennika więc myślałem że jest połączone ze starą kopalnią)

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Jak odblokować wejście do starej kopalni?
Czy Gomezowi chodziło o wieżę mgieł, bo jak mu pierwszy chromanion przyniosłem to gadał coś o szukaniu innej wierzy a nie jestem pewien czy chodzi o położenie tego artefaktu czy 2 chromaniona... (po zebraniu wszystkich 6 zadanie nie zniknęło z dziennika więc myślałem że jest połączone ze starą kopalnią)

Musisz szukać następnych chromaninów teraz, aby wykonać później misję z kopalnią.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Po zebraniu wszystkich chromaninów na dnie Wieży Mgieł pojawia się Sługa Pana (demon) i to to on daje możliwość  uzyskania dostępu do Starej Kopalni. W inny sposób wejście tam jest niemożliwe.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Wojak

Wojak

Użytkownicy
posty67
Propsy9
  • Użytkownicy
Ten co pojawia się po przeczytaniu ostatniej księgi obok ciała? Miałem z nim gadać?
Jak tak to go zabiłem i to już dawno... (czyszczenie kapliczek beliara mnie uczuliło - jak słyszysz demona to wyciągasz miecz i siekasz nie zadając pytań...)

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ten co pojawia się po przeczytaniu ostatniej księgi obok ciała? Miałem z nim gadać?
Tak, w tej sytuacji zadanie od Gomeza jest niewykonalne i Starej Kopalni nie zobaczysz.

Wojak

Wojak

Użytkownicy
posty67
Propsy9
  • Użytkownicy
Tak, w tej sytuacji zadanie od Gomeza jest niewykonalne i Starej Kopalni nie zobaczysz.
Dzięki za wyjaśnienie, ale i bez tej kopalni mam jeszcze sporo do zrobienia w tym modzie ;)

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie ULU-MULU : czemu mimo tego że mam go na plecach to orkowie mnie atakują (zdobyłem egzemplarz z doliny przodków). Czy dopiero potem dostane jakieś zadanie, czy coś że za sprawą tej broni orkowie przestaną mnie atakować?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ulu mulu potraktuj tylko jako klucz do Świątyni Śniącego, i to tylko po uprzedniej wizycie u Xardasa (wcześniej, przed bramą Świątyni, dostaniesz wpis do dziennika).

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie się zdziwiłem, bo poza dobarem zaskoczyla mnie otwierająca się krata ;D Ulu-mulu chciałem do zdobycia młodszego brata, żeby orkowie mnie nie atakowali ;d Może od razu tutaj się spytam : czy runę/zwój która przenosi nas przez tą ścianę na cmentarzysku orków ma jakiś ork , czy gdzieś leży?

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Leży, potrzebujesz czaru przemiany w chrząszcza.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten mod coraz bardziej mi się podoba, za cholerę bym nie zczaił takich smaczków gdyby nie pomoc z forum ;d

Nadon

Nadon

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest kompas Garreta? Mapka z butelki pokazuje X na południe od piratów , ale tam nic nie ma. Jak już zmienia się takie rzeczy, warto pomyśleć o takich szczegółach.

@EDIT

Dobra z tym sobie już poradziłem. Czy istnieją dwa złote kompasy? Jeden bym zachował dla siebie (do łódki) a drugi dał Garretowi  :lol:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kompas jest
Spoiler
przy tej plaży z ognistymi jaszczurami, trzeba się wspiąć na skałki i zrobić nura do dziury.  :F

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Czy istnieją dwa złote kompasy? Jeden bym zachował dla siebie (do łódki) a drugi dał Garretowi  :lol:
istniały w wersji 1,14 RU w naszej wersji jeden kompas usunęliśmy

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Hmmm... Powinienem najpierw się przywitać, ale jakoś nie korci mnie do tego, więc od razu zapytam.
Przeglądałem cały ten wątek  i pamiętam że gdzieś była odpowiedź ale gdzieś mi umknęła. Czy ktoś byłby tak miły i podał lokalizację wszystkich chromaninów?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Powinienem najpierw się przywitać, ale jakoś nie korci mnie do tego,
:facepalm:  upadek jakiejkolwiek kultury jest zastraszający

kolejne chromaniny

Spoiler
2/ w wieży zamkowej na pierwszym pietrze na prawo od taranu
3/wejście do GD na drodze (oczywiście jeszcze na obszarze GD)
4/dawny Nowy Obóz rejon legowiska Topielca z Tamy z GI tak jakby pod nogami lodowego golema
5/w kajucie wraku statku koło Leśnego obozu
6/tam gdzie znaleźliśmy pierwszą oczywiście,przy ciele

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy trzeba iść do ŚŚ przed atakiem na kamiennego smoka? Bo bydlak jest nieśmiertelny nie wiem czemu.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Bo bydlak jest nieśmiertelny nie wiem czemu.
nie wiem , masz jakiś niedobry patch IMO, albo wgrany zbyt późno w stosunku do 1.7.0.
To było już naprawione dawno , jako bardzo poważny bug związany z "nieśmiertelnością" nie tylko tego smoka.
Więcej może coś napiszą osoby odpowiedzialne za bezpośrednie wykonanie patcha .
Co do istoty questowej problemu - nie, smoki nie mają zupełnie nic wspólnego ze ŚŚ.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry