"Stare" gildie i zadania poboczne. 633260 1726

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 633260

Odpowiedzi 1726

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Po prostu nie rób nic.
Otóz chyba nie.
Ja też nic nie zrobiłem, Canthar mnie podkablował a Sara zniknęła.
To zmieniamy dopiero teraz w Patchu 1Majowym.

Teraz będzie broń skupować nie Sara a ktoś inny.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
CytujPo prostu nie rób nic.Otóz chyba nie.

Bo tak powinno byc. Jezeli nic nie zrobisz Canthar i tak Cie podkabluje, bo jakby nie patrzec - nie pomogles mu, a Sara, jak mowilem i tak zniknie (przeniesie sie do Tawerny Orlana) gdyz Canthar przejmie stoisko. Ale w ten sposob ani Sara nie pojdzie siedziec, ani Canthar nie pojdzie siedziec, wiec sobie nie popsuje niczego.

To nie jest zaden bug, tak bylo w oryginalnym gothicu i tak byc powinno. Zaden patch nie powinien tego zmieniac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Mam pytanie, co trzeba zrobić w zadaniu nr.2 od Foresta, "w nie swojej skórze" w dialogu powiedział, że zmieni mój wyglad zewnetrzny i bede mogl pogadac z Crisem, no i byla animacja jak by przemiany w stwora, ale dalej jestem bezim, i gdy otwieram drzwi slysze tylko "zaraz cie zalatwie" i bandyci nadal sa niesmiertenli i atakuja mnie, Cris takze.
czasem pojawia się błąd z przemianą
po prostu wczytaj jeszcze raz to samo - nawet kosztem chwilowego zmniejszenia detali
nie zmieniaj ustawień póki nie skończysz tej misji

Post połączony: 2014-05-01, 11:51
CytujPo prostu nie rób nic.Otóz chyba nie.

Bo tak powinno byc. Jezeli nic nie zrobisz Canthar i tak Cie podkabluje, bo jakby nie patrzec - nie pomogles mu, a Sara, jak mowilem i tak zniknie (przeniesie sie do Tawerny Orlana) gdyz Canthar przejmie stoisko. Ale w ten sposob ani Sara nie pojdzie siedziec, ani Canthar nie pojdzie siedziec, wiec sobie nie popsuje niczego.

To nie jest zaden bug, tak bylo w oryginalnym gothicu i tak byc powinno. Zaden patch nie powinien tego zmieniac.
tylko że Sara w tym wariancie nie pojawia się w u Orlana , a w żadnym wariancie w Globalu nie handluje poza Rynkiem

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jak sie nie pojawia u Orlana? Mnie sie pojawila, a chyba nawet handlowala ze mną wtedy. Na pewno była jaka opcja dialogowa jak siedziala u orlana, a ona innych nie ma poza początkową, ktora przeczytalem zaraz po wejsciu do miasta oraz handlem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzeba mieć 30 siły żeby wykonać to zadanie, tutaj o to chodzi Memorius, jak mamy mniej to nie mamy siły by założyć pancerz bandyty. Bez sensu. Jak ktoś gra magiem/łucznikiem. Poprawcie to

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jak sie nie pojawia u Orlana? Mnie sie pojawila, a chyba nawet handlowala ze mną wtedy. Na pewno była jaka opcja dialogowa jak siedziala u orlana, a ona innych nie ma poza początkową, ktora przeczytalem zaraz po wejsciu do miasta oraz handlem.
no właśnie u mnie się nie pojawiła gdy NIE zapłaciłem Cantharowi i gadałem wczesniej z kupcami.
Sprawdzimy to jeszcze.

Trzeba mieć 30 siły żeby wykonać to zadanie, tutaj o to chodzi Memorius, jak mamy mniej to nie mamy siły by założyć pancerz bandyty. Bez sensu. Jak ktoś gra magiem/łucznikiem. Poprawcie to
no ba a skąd ja mogłem wiedzieć że ty nie masz 30 siły?
30 siły to trzeba mieć tak i tak nawet jak się gra akrobatą i tu nic nie trzeba zmieniać
magia i bronie zręcznościowe zabijają NPC i siła musi być chociaż po to żeby móc z nimi dalej rozwijać grę
(Moe, Cipher, Maleth itd)
30 siły to pryszcz , bo 5 jest z pasa, pewnie z 8 z pierścieni bez ich kupowania z 3 pewnie z jabłek, 1 z szynki 1 od Erola itd.
Nawet nie trzeba PN wydawać na naukę siły.
Rozwój postaci jest nieliniowy i wymaga rozwijania róznych umiejętności zwłaszcza w 1 rozdziale.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Chyba odpowiedni temat, gdzie znaleźć tego durnego kowala Darona czy jak mu tam było, tego co dawaliśmy mu zwój od Miltena, z dobre półtorej godziny już go szukam, przy okazji eksterminując kolejne potwory, expa nigdy dość, ale chciałbym w końcu ruszyć fabułę dalej, a te zadania z ciągłym bieganiem jak głupi z A do X są cholernie frustrujące.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po pierwszym zwoju... Jest przy Św Śniącego

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Mógłbyś sobie darować, te 3 kropki, jakoś nie jest takie w chuj oczywiste, że świątynia śniącego jest "niedaleko" zamku, tak samo niedaleko jak klasztor zmiennokształtnych, wieża mgieł, grobowiec z naszyjnikiem Angara, zatopiona wieża Xardasa czy lokacja z kamieniem ogniskującym za bandytami czy nawet jaskinie goblinów gdzie był almanach w g1, a wszystkie te miejsca mogłyby potencjalnie posiadać magiczną aurę a do tego, przez te całe "niedaleko" obszukałem wszystkie jaskinie w pobliżu zamku. Świątynia śniącego była na końcu mojej listy. A jakby tego było mało, teraz znajdź 2 pergaminy, ba ja nawet nie wiem jak pierwszy znalazł się w moim ekwipunku, ale teraz weź szukaj dwóch, no po prostu spierdolone po całości, nie wiem komu pogratulować takich ambitnych wyzwań, żeby to jeszcze było poboczne zadanie a nie blokujące fabułę.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Nie mogę otworzyć w Jarkendarze np. drzwi do wieży obok której są bandyci, obok obozu piratów, albo nie mogę otworzyć drzwi z lewej strony w bibliotece w kanionie. Czy to jakiś bug czy muszę szukać jakiś przełączników czy coś takiego? Jeśli tak to proszę o jakieś porady, może dla niektórych jakieś łamigłówki czy coś to frajda, ja jednak nie mam zamiaru się frustrować przez godzinę, bo nie znajdę jakiegoś przełącznika ;_;

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
no widzisz - a to dopiero początek
a gdybyś uwazniej czytał dialogi to byś widział ,że Milten daje jasną wskazówkę gdzie prawdopodobnie znalazł się Dobar, gdyż wspomina o źródle SILNEJ MAGII , która zakłóciła proces teleportacji.
Jak widać dialogi czytać trzeba i propsować Tizgara było przedwcześnie. Mam obawy że albo utkniesz na dobre bez podpowiedzi albo stracisz 20% fabuły i zadań.

Post połączony: 2014-05-01, 16:12
Nie mogę otworzyć w Jarkendarze np. drzwi do wieży obok której są bandyci, obok obozu piratów, albo nie mogę otworzyć drzwi z lewej strony w bibliotece w kanionie. Czy to jakiś bug czy muszę szukać jakiś przełączników czy coś takiego? Jeśli tak to proszę o jakieś porady, może dla niektórych jakieś łamigłówki czy coś to frajda, ja jednak nie mam zamiaru się frustrować przez godzinę, bo nie znajdę jakiegoś przełącznika ;_;
drzwi do wieży nie otworzysz od zewnątrz - trzeba przeskoczyć na tą wieżę z sąsiedniej i wejść od góry
co do biblioteki - tak przełącznik - już o tym, tu było wcześniej
frustrować się nie m co - zresztą najlepsza jest na to melisa :)

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Eh, biegam już po tej bibliotece i nie mam pomysłu, za głupi chyba na to jestem :D
Dobra jednak mam, jak to tak ma wyglądać to polecam wszystkim brać zwoje światła dopóki nie będziecie mieć runy z GD.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Chyba sobie żarty stroisz Memorius, źródło silnej magii też mi coś, była jedna wzmianka na temat świątyni, że niby rzekomo ponownie jakieś zło tam się czai, najbardziej mylące było to całe niedaleko. Śniący został wygnany i mogła pozostać po nim nikła magiczna aura, tak i jak w powyżej wymienionych lokacjach, ba zapomniałem o cmentarzysku orków, ale ok zapewne i tak bym odwiedził to miejsce, tylko jak to się ma do czytania dialogów?  Dalej to już jest po prostu istny cyrk, zapierdalaj w te i we wte, z gd do khorinis, do jarkendanu i znowu, a jakże, nie za takie śmieciowe zadań tak bardzo polubiłem gothica. Ja swój czas szanuję, i jak już przeznaczam go na grę, to chciałbym miło spędzić przy niej czas, a nie musieć się irytować, że co chwila trzeba biegać z lokacji do lokacji jak głupi, jak już przeczytam jakiś fajny dialog który tworzy klimat i zatrzymuje mnie na dłużej przy kompie, to zaraz się trafia zadanie od którego tylko kurwica strzela i cały czar pryska. Jeździliście po Tizgarze, że to nie metin, żeby bezmyślnie siepać potwory, faktycznie, tymczasem 3/4 rozgrywki to ciągłe bieganie w te i we wte.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
faktycznie, tymczasem 3/4 rozgrywki to ciągłe bieganie w te i we wte.
tak dokładnie tak jest
a potem jeszcze więcej biegania i jeszcze więcej... poza Irodrath rzecz jasna
w 1.8 ponoć jeszcze więcej biegania ma być jak się potajemnie dowiedziałem... fajnie ;D

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że zadanie KOMPLETNIE z dupy ale gdzie mogę kupić 2 sztuki miodu? W khorinis i u orlana paczałem i ni ma :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
miody można ukraść w Górnym Mieście
także w koszarach jeden stoi na półce koło skrzyni z Dowodami

a nie lepiej było mu zapłacić?

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłbym to ale w tym modzie zawsze trzeba dla kogoś coś robić więc wziąłem opcje z miodem i poszedłem dalej a nie chce save'a z przed dwóch dni wczytywać tylko po to :P 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
jeszcze chyba jest miód przy kapliczce Innosa jak się idzie do ruin
no chyba że zżarłeś z łakomstwa :lol2:

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko smażone mięso ze ścierwojadów :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
ja już zjadłem pewnie 200 i nic mi nie przybyło , żadnego bonusa siła +100 ani nic

a tak przy okazji -- kto ma klucz do wieży z Joe bo Peck go nie ma?
tym razem zapomniałem...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry