Wrażenia z rozgrywki 161553 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 161553

Odpowiedzi 570

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Jest to poprawione.
warunkiem aby Golemy powstały definitywnie jest zabranie skarbów z najdalszej komnaty
Golemy właśnie w tym momencie zaczynają "powstawać" i to jest moment, by im to uniemożliwić i tym samym łatwo zabić.
Golemy  powstaja  jeden  po  2  jak  sie  podejdzie  dopiero  czyli teoretycznie  nigdy  nie  maja  szans  powstac  bo  wystarczy ich  uderzac
ewentualnie  bylo  by  ok  jak  by  wszystkie  powstawaly  a nie  z  osobna

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Abaddon

Wrażenia z rozgrywki
#361 2014-05-11, 19:52(Ostatnia zmiana: 2014-05-11, 20:18)

Moje staty w 2 rozdziale. Całe Khorinis, Jarkendar i DP wybite i zrobione wszystkie dostępne misje, poza skarbami Onara - mam się zgłosić do Uno za kilka dni. Mam zbroję Kruka, którą zabrałem z jego ciała i Smoczą Zgubę. Wszystkie roślinki i itemki oczywiście wyzbierane :D Dopiero wkroczyłem do GD.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak mogles mu ta zbroje zabrac? :O

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zabiera się automatycznie po zabiciu go. Sam byłem zdziwiony :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
HAHA to musze eq przetrzasnac

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Polecam, zbroja miażdży system w 2 rozdziale. Wybiłem w niej cały Mroczny Las w Khorinis bez większych problemów. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Zrobiłem zadanie Przyjaciele z Kolonii.
Gram symultanicznie J i GD rzecz jasna.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Znalazłem ciekawy przepis na nieograniczoną ilość doświadczenia i złota jednocześnie. Jedyny warunek to posiadanie względnej ilości many, trochę hp i siły fizycznej/ magicznej do pokonania szkieleta wojownika. Ja walczyłem runą "Świętą strzałą". Bardzo fajny czar.
Wystarczy znaleźć dowolnego szkieleta-maga i czekać aż stworzy szkieleta. Teraz należy go załatwić szybko, bo szkielet-mag może zrobić to za nas! Reszta to uniki, walka i picie odpowiednich miksturek.
Dalej tylko rutyna, aż nam się znudzi.

A to nie koniec zabawy, bo po walce można zebrać wszystkie "Zardzewiałe miecze dwuręczne", a następnie naostrzyć je u Rumbora w Dolinie Przodków. Za jedne mieczyk zarobimy u takiego Hakona 52 sztuki złota. Ja raz załatwiłem  tak 100 szkieletów, więc możecie sobie policzyć ile zarobiłem.

Moja druga porada to jak najszybsze zdobycie pierścienia od paladyna Leona. Ten pierścień naprawdę miażdży. Co prawda tylko na jakieś pół minuty,m ale zawsze coś. No i ma wielki plus, który mi się szczególnie podoba. Zastępuje on picie miksturek szybkości cały czas. Oszczędzamy w ten sposób cenny czas i pieniądze.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Znalazłem ciekawy przepis na nieograniczoną ilość doświadczenia i złota jednocześnie. Jedyny warunek to posiadanie względnej ilości many, trochę hp i siły fizycznej/ magicznej do pokonania szkieleta wojownika. Ja walczyłem runą "Świętą strzałą". Bardzo fajny czar.
Wystarczy znaleźć dowolnego szkieleta-maga i czekać aż stworzy szkieleta. Teraz należy go załatwić szybko, bo szkielet-mag może zrobić to za nas! Reszta to uniki, walka i picie odpowiednich miksturek.
Dalej tylko rutyna, aż nam się znudzi.

A to nie koniec zabawy, bo po walce można zebrać wszystkie "Zardzewiałe miecze dwuręczne", a następnie naostrzyć je u Rumbora w Dolinie Przodków. Za jedne mieczyk zarobimy u takiego Hakona 52 sztuki złota. Ja raz załatwiłem  tak 100 szkieletów, więc możecie sobie policzyć ile zarobiłem.
farming, którego jednak nie da sie usunać - uczciwy gracz nie stosuje takich metod

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
postaram  sie  o  lepszego
Jest to jak najbardziej możliwe. Nie wiem tylko czy da się wbić 22 poziom, ale odpuściłem, dołączyłem do gildii i przerzuciłem się na kolejny rozdział. Powodzenia!

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
farming, którego jednak nie da sie usunać - uczciwy gracz nie stosuje takich metod

A "czyszczenie" całej doliny z orków czy innych bestii to już nie jest farming. Albo nabijanie levela przez wykonywanie takich samych zadań "przynieś, zanieś, pozamiataj" to nie jest farming?

IMHO w grach jest bardzo cienka granica między uczciwością a oszukiwaniem...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
A "czyszczenie" całej doliny z orków czy innych bestii to już nie jest farming.
nie
to uczciwa walka z określoną przez warunki gry liczbą przeciwników rozmieszczonych na mapie - także w opcji respawnu dopuszczonego skryptami
Albo nabijanie levela przez wykonywanie takich samych zadań "przynieś, zanieś, pozamiataj"
poproszę jeden przykład takiego zadania opartego o farming w Global modzie

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
nie zgodze  sie uwazam  ze  nie  powinno  tak  byc  ze  2 rozdzial i kazdy  gracz  moze  wszystko  prawie  wyczyscic

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Taki urok Gothica. Gra zamiast stawać się trudniejsza wraz z rozwojem postaci staje się łatwiejsza. W Returningu też w 2 rozdziale wszystko można wyczyścić (nawet Świątynie Śniącego, Bractwa itp.), mimo że mod uchodzi za trudny. Już nie wspominając o zwykłym NK.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
http://zapodaj.net/86080390da85d.jpg.html 
odejmijcie 180 siły, 30 zręczności, 50 many, 200 hp, które dostałem od jednego z autorów :D

PawelekZDR

PawelekZDR

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
o kurde, to widze w przeciwienstwie do niektorych, to rzadki jestem haha ^^ to sprobuje od nowa grac z lepszymi statami w I rozdziale :D 

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Mam zbroję Kruka, którą zabrałem z jego ciała
Przed chwilą zabiłem Kruka i nie ma możliwości zabrania jego zbroi bez używania kodów/bugów.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Mam zbroję Kruka, którą zabrałem z jego ciała
Przed chwilą zabiłem Kruka i nie ma możliwości zabrania jego zbroi bez używania kodów/bugów.
zabij  Gomeza  on  ma  taką  samą zbroje   :lol:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta tez to potwierdzić mogę ze zbroi niema :P
Uroki urokami ale faktem jest ze w globcu już w r1 mam immortal w returnie w r2 ofc z tym mankament da się zrobić dużo idealny przykład to dark saga :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie da? To może faktycznie jakiegoś buga miałem, bo od razu po filmiku mi się info pojawiło że dostałem tą zbroję a Kruk lezał w samych gaciach. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry