Znalazłem ciekawy przepis na nieograniczoną ilość doświadczenia i złota jednocześnie. Jedyny warunek to posiadanie względnej ilości many, trochę hp i siły fizycznej/ magicznej do pokonania szkieleta wojownika. Ja walczyłem runą "Świętą strzałą". Bardzo fajny czar.
Wystarczy znaleźć dowolnego szkieleta-maga i czekać aż stworzy szkieleta. Teraz należy go załatwić szybko, bo szkielet-mag może zrobić to za nas! Reszta to uniki, walka i picie odpowiednich miksturek.
Dalej tylko rutyna, aż nam się znudzi.
A to nie koniec zabawy, bo po walce można zebrać wszystkie "Zardzewiałe miecze dwuręczne", a następnie naostrzyć je u Rumbora w Dolinie Przodków. Za jedne mieczyk zarobimy u takiego Hakona 52 sztuki złota. Ja raz załatwiłem tak 100 szkieletów, więc możecie sobie policzyć ile zarobiłem.
Moja druga porada to jak najszybsze zdobycie pierścienia od paladyna Leona. Ten pierścień naprawdę miażdży. Co prawda tylko na jakieś pół minuty,m ale zawsze coś. No i ma wielki plus, który mi się szczególnie podoba. Zastępuje on picie miksturek szybkości cały czas. Oszczędzamy w ten sposób cenny czas i pieniądze.