Wrażenia z rozgrywki 175709 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 175709

Odpowiedzi 570

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
to temat Starożytny Kult

tymczasem udało mi się pokonać Sentenze przy pomocy Bryły Lodu , Kuszy Wojownika i Buławy Drzewcowej na koniec po odciągnięciu go na pole przy użyciu Mikstury Szybkości :lol:

spryt górą nad siłą!

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sentenza walczy jak ułom, więc to żaden przeciwnik :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tak ale miał mnie na hita :lol:

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Po  20 h  grania  dotarłem  do  doliny  przodków  i jak  początek wyjścia  z  jaskini  jest  ok. tak  dojście  do  obozu  myśliwych  wielkie  rozczarowanie...
  Kolejne  chu**ia(chodzi  mi o  wygląd  obozu  jak  i interakcji  z niektórymi postaciami)Najpierw  zanim  doszedłem  do  obozu  to jak mieć  klapki  na  oczach  zero  orientacji gdzie  co  jest. Będąc  w  obozie  zobaczyłem  syf. Konstrukcjia  i  wypełnienie  obozu  na  poziomie(podstawowym)Oczywiście  chodzi  mi  tu  o  to  że gothic  to rpg.
  A  dobre  rpg to  fabuła  i  styl textury.Bo   po  co  wysilać  się i  pisać dziesiątki  questów,dialogów skoro  nie  ma  klimatu?Odwołuję sie  jedynie  do  obozu  myśliwych(bo  na  razie  tylko  tam  dotarłem).Czy  w  ch*j wysokie  wieże tworzą klimat?Czy  budynki z  palmą, kominkiem ,obrazami ale  bez podłogi?(za podłogę  jest  dana textura łąki)czy  kiedykolwiek  tak  sie  tworzyło  budynki?ten  obóz wygląda  jak  by  w niektórych  miejscach były  nawalone  różne  szczegóły a  w innych miejscach  totalna  pustka..I  jeszcze  to  centrum  w  formie  pierścienia   zrobione.Do  tego ta  składnia wypowiedzi i  niektóre  słowa z dialogów które  ewidentnie są  współczesne. Taki Hipolip to  współczesny  wyluzowany palacz marihuaniny a nie średniowieczny  uzdrowiciel..
Jeżeli myślicie że w grze rpg chodzi  o  to aby  mieć 50 rodzajów czarów i  dwa  razy  tyle  mieczy o  tworząc fabułę ograniczacie się  do zajebania  nas setką nowych questów to  jesteście  w  błędzie

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Obóz to nie nasze dzieło, a Magic Teamu. Co do Hipolita to nie jest żaden średniowieczny uzdrowiciel, tylko pseudo mag, który eksperymentuje. Poza tym pisząc mu dialogi wzorowałem się na alchemiku Renwiku z Gothic 3, więc jest on lore. Co więcej jego postać to easter egg.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ukończyłem I Rozdział Adeptem Mrocznych.
Czas gry - 63 h
Level 18.
Jest zapewne w pewnych okolicznościach możliwe wbicie 19 - przy czym z 18 na 19 potrzeba 18 000 punktów.
Taka postać jaką mam nie da rady zrobić Krypty Inubisa czy załatwić wszystkie pantery, cieniostwory i smocze zębacze jakie tam jeszcze zostały.
Nie pobiję także Svena i Olafa w tej wersji bez nowej gry (zostali osłabieni) więc linia wojny gangów się przesunie na rozdział 2 zapewne.
Z pobocznych zrobiłem wszystko poza Nieudanym Eksperymentem - nadal jestem za słaby a nie sprawdziłem czy teraz nowe osłabione demony Starca działają na starym save.
Z klasyków pobocznych został Joe :lol: No niestety 60 zreczności własnej to za mało aby okraść Pecka.

Pora na wizytę w Leśnym Obozie w Rozdziale II....

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Czas gry - 63 h
Level 18.
Jest zapewne w pewnych okolicznościach możliwe wbicie 19 - przy czym z 18 na 19 potrzeba 18 000 punktów.
Taka postać jaką mam nie da rady zrobić Krypty Inubisa czy załatwić wszystkie pantery, cieniostwory i smocze zębacze jakie tam jeszcze zostały.
Nie pobiję także Svena i Olafa w tej wersji bez nowej gry (zostali osłabieni) więc linia wojny gangów się przesunie na rozdział 2 zapewne.
Z pobocznych zrobiłem wszystko poza Nieudanym Eksperymentem - nadal jestem za słaby a nie sprawdziłem czy teraz nowe osłabione demony Starca działają na starym save.
Z klasyków pobocznych został Joe :lol: No niestety 60 zreczności własnej to za mało aby okraść Pecka.

Możesz pokazać screen postaci?
Ja mam jak narazie 17 poziom i 36h , ale byłem tylko chwilę w Dolinie Przodków. Znalazłem już aż 54 kamienne tabliczki i 11szczawii!
U Pecka nie wyświetlała mi się opcja okradania przy chyba 50 zręczności, więc go pobiłem + rzuciłem zapomnienie, tak też można zdobyć klucz. Krypte Inubisa da się zrobić, wystarczy zwój Grom + 4 Zniszczenia Ożywieńca. Zabijasz strażników 3 zwojami, otwierasz kolejno wszystkie skrzynie i jak najszybciej zamykasz, po otwarciu trzeciej biegniesz prawie na środek i używasz Gromu. Szybko przełączasz na ostatni zwój przeciw nieumarłym i rzucasz w Inubisa. Na pozostałe szkielety np. w kopalni za Wieżą Dextera wystarczy użyć Małej Ognistej Burzy, padają jak muchy. A pojedyncze, zwykłe szkielety zabijałem z miecza. :)

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tak technika klasyczna ale zwoje Zniszczenia Ożywieńca się skończyły... :lol: Czaru Grom nie lubię.Jest bardzo wolny i niestety przy przy moim 260 HP chyba  i zbroi Łowcy Nieumarłych to trochę za mało na statyczne rozegranie krypty po pojawieniu się wianuszka szkieletów i szkieleta maga.
Głównie posługuję się Kosturem Starca i Łukiem Wygnania, ntomiast Krwawa Ofiara to dpiero mi wpadła na 17 LVL jak się w końcu przyłączyłem do Mrocznych.
w sumie nie ma to znaczenia , zrobi się to później przy okazji wyznaczonego questa.
Co do tabliczek to tyle chyba raczej nie znalazłem. Kiedyś będzie trzeba zrobić listę gdzie co jest.

Co do bicia zamiast okradania. Nigdy tego nie stosuję i uważam że jest to niedoróbka. W przypadku pobicia IMO przedmiot podlegający kradzieży nie powinien pojawiać się w ekwipunku.
Bicie stwarza furtkę do bicia w ogóle zamiast kradzieży co narusza zasadę znaczenia umiejętności kradzież kieszonkowa.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja na 14 lvl zrobiłem krypte Inubisa i jaskinie za latarnia dextera, wszystko za pomocą kostura Kara Innosa :D  NO ale nieco save/load robiłem szczególnie w krypcie. Trzeba szybko eliminować magów/i wojowników z 2h, bo przy 85 ochrony od broni szkielety z bronia 1h praktycznie nic nam nie robią. A na inubisa klasycznie zwojem zniszczenia ożywienca. Rozczarowała mnie ilość xp za jego pokonanie. Obecnie planuje dołączyć do myśliwych, gra się świetnie, wiele ciekawych miejsc i łamigłówek, szczególnie w DP, a co dopiero będzie w Jarkendarze. Tutaj screen ze statami http://oi59.tinypic.com/1hxfk8.jpg warto nadmienić, że nie wydałem ani 1 punkta nauki na Siłe, a mam jej więcej niż zręcznośći na którą wydaje praktycznie wszystkie PN. No ale bonusy robią swoje, a tych jak to dobrze rozegramy jest sporo na siłę. No i mam nadzieję, że amulet zwinności dla myśliwych, pojawi sie w II rozdziale tam gdzie sie pojawiał w normalnym Gothicu dla strażnika.  Zostało mi jeszcze kilka misji/miejsc do wyczyszczenia, myślę, że też na 18 lvl zaczne RII.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Rozczarowała mnie ilość xp za jego pokonanie.
Można go zwiększyć , to nie jest problem. W pewnym momencie planowaliśmy coś questwo zrobić w związku z listem jaki się tam znajduje i powiązać to z Inubisem i dwoma pozostałymi Panami Ciena , ale na razie nie wiem coz tym dalej.
Ile tam było za Inubisa? 600?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja dostałem jedynie 500

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
to wystarczy, nie bądź zachłannny :lol2:

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co z amuletem? Wie ktoś?

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Tak się zastanawiam skąd Wy macie tyle HP na 16-18 poziomie. Ta biała zbroja albo kostur dodaje? Można je znaleźć w DP? Bo byłem tam tylko z zadaniem ze wścieklizną na 4 poziomie, także nie orientuje się co tam może być.

Co do bicia zamiast okradania. Nigdy tego nie stosuję i uważam że jest to niedoróbka.
Z biciem się zgodzę, ale chciałem mieć z głowy to zadanie. Nie lubie jak coś zalega w dzienniku.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak się zastanawiam skąd Wy macie tyle HP na 16-18 poziomie. Ta biała zbroja albo kostur dodaje? Można je znaleźć w DP? Bo byłem tam tylko z zadaniem ze wścieklizną na 4 poziomie, także nie orientuje się co tam może być.

Co do bicia zamiast okradania. Nigdy tego nie stosuję i uważam że jest to niedoróbka.
Z biciem się zgodzę, ale chciałem mieć z głowy to zadanie. Nie lubie jak coś zalega w dzienniku.

Daniny dla Dariona po 50 złota, kostur ani zbroja nie dodaja HP, dużo hp też dają kamienne tabliczki, trzeba się dobrze rozglądać, no i ja sam wydałem raz czy dwa jakieś pozostałości pn na HP, coś koło 5pn ogólnie.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Ok to by tłumaczyło wszystko. Nie zużywałem jeszcze tabliczek, zupek, mikstur, nie modliłem się, nie gadałem z Jorą, Daronem i nie czytałem książek, więc prawdopodobnie to uzupełni brakujące 'hapeki'. No i oczywiście bonusy z jedzenia.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
z amuletem życia +40 i bez dokupywania HP w zasadzie 300 to norm na 18 levelu, mnie jednak wyszło mniej bo jednak Przebudzenie Śniącego zabiera -20 a zamiana Amuletu Zycia na Amulet Siły ( bardziej mi potrzebny) to kolejne -40 do maxa. W DP na kapliczce Innosa w rejonie prowadzącym do obszaru Wież Mgieł jest też Pierścień Uzdrowiciela +20 .

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Da się jakoś ubić golemy koło piramid w 1 rozdziale?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tak o ile masz Młot jakiś
akurat tam jestem w drugim , młota nie mam --- ewentualnie można zardzewiałym mieczem dwuręcznym ale to żmudna robota.
Młot ma chyba Khaled , Canthar i być może Erol , no i u Kupców można sprawdzić bo nie pamiętam.
Dobrze ,że przypomniałeś bo młot koniecznie trzeba jakiś kupić.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Czas gry - 63 h
Level 18.

na 16lvl zabiłem demony po  prostu trzeba  miec  na  nich  sposob to: udezenie  i  odskok
a jednego  to  zabilem od tyłu jak  sie  rozpedzil  zeby  mnie  zaatakował to  go  obszedlem  i  od  tylu  zacząłem  go  bic ze  nawet  nie  zdązył  sie  obrocić

0 użytkowników
Do góry