Witam, chciałbym pogratulować przetłumaczenia moda (jako pierwsi na świecie jeśli sie nie mylę, później germianie zaczęli coś kombinować). Mam parę pytań dotyczących modyfikacji i jej spolszczenia. Po pierwsze - czy przy tłumaczeniu moda używane były oryginalne skrypty, czy te z Service Packa. Przeleciałem na szybko świat

i zauważyłem że golemy przy piramidzie mają nazwy Steingolem, co wskazywałoby, że przynajmniej część pochodzi z oryginału, co może być problemem (vide niesławny bug Laresa z ornamentem). Kolejne moje pytanie - czy mógłbym wrzucić tutaj paczkę (vdf) w której przywrócone jest oryginalne menu główne i interfejs (zmodyfikowany nieco żeby nie gryzł się z modem). Oprócz tego mam też plik ułatwiający nieco moda ( nie do vanilla NK ale jednak

); zmienia on mianowicie HP per level na 10, co wg mnie jest optymalniejsze niż biedne +5 z oryginału. Kolejne moje pytanie: jakie inne zmiany W BALANSIE oprócz zmniejszenie HP, obrony pancerza, zwiększenia zasięgu wzroku przeciwników, usunięcia kamiennych tablic wprowadza mod? Moje umiejętności gry w NK nieco zardzewiały (starość

) stąd właśnie owo pytanie.
DODATKOWO: Z tego co słyszałem, często są problemy z prowadzeniem przez Laresa do różnych miejsc mianowicie - Lares ginie. Zauważyłem, że w jego ekwipunku jest 5 Pełni życia, co jest dość małą liczbą (u mnie miksturki skończyły się już na drodze do Magów wody). Co sądzicie o dodatniu mu paru sztuk pieczonego mięsa?
Swoją drogą pomysł z tą procentową regeneracją jest IMO chybiony - na wyższych levelach mięso przywracać będzie znacznie więcej życia niż mikstury uzdrawiające