[G1] Submod do Mrocznych Tajemnic 114101 224

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 5.02.2014 roku

Wyświetleń 114101

Odpowiedzi 224

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
O byłoby świetnie. Dzięki :)

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dobra, tu jest link :
http://www.sendspace.com/file/5qf9ry
Wystarczy wrzucić do data/modvdf, otworzyć plik konfiguracyjny moda, w linijce vdf tam gdzie jest nazwa paczki z modem. Wystarczy zrobić odstęp dwoma spacjami i dopisać FreddysTextures_Mod.mod i zapisać Np.
MroczneTajemnice.mod  FreddysTextures_Mod.mod. Jeśli masz włączony GothicStarter, przed edycją pliku konfiguracyjnego, wyłącz go.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Graveir

Napisałeś questy dla Magów?, jeżeli tak to napisz je tutaj albo dodaj do solucji.

Dasz radę jeszcze dzisiaj udostępnić link z finalną wersją moda? Nie chce mi się czekać do jutra ; (...

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Dzisiaj nie ma takiej opcji. Ledwo udało mi się napisać dialogi do questa dla Maga Ognia(zajęło trochę więcej czasu niż planowałem, bo musiałem dodać tekst 4 postaciom). Zresztą po napisaniu questa dla Maga Wody wrzucę link, więc nie ma problemu. Na razie dodam ten quest do solucji, a jutro jeśli uda mi się szybciej napisać quest dla Maga Wody to wrzucę link(no chyba, że znowu wymyślę quest, w którym trzeba gadać z 4 postaciami, ale postaram się zmieścić przy 2).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Graveir

Aha dzięki za odp.

Poza tym to ten dług Jessego jest traktowany jako quest? bo go chyba w solucji pominąłeś.(taki szczegól ;d  ale przydatny)

A zadanko dla Maga Ognia to tylko dialogi z tymi postaciami czy coś więcej( jakaś walka czy coś?)

Jeżeli dzisiaj już się nie wyrobisz z linkiem do ostatecznej wersji , to bynajmniej liczę że udostępnisz ją jutro do południa heh.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niestety, dzisiaj nie dam rady wrzucić. Pocieszające jest to, że ukończyłem pisanie questa dla Maga Ognia i Maga Wody oraz zmieniłem mnożnik expa(bo miałem 515, zamiast 510). Dług Jessego jest traktowany jako quest i dodałem go do solucji, tak samo jak za chwilę dodam quest dla Maga Wody.
Edit: Dobra, wszystkie questy zostały zapisane do solucji. Jutro jak będę miał pełną prędkość uploadu to wrzucę paczkę z modem(czyli skrypty, dubbing i światy, ale bez dubbingu przy nowych questach, czyli tych dla Maga Ognia i Maga Wody).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ehh szkoda , ale mam nadzieję w takim razie że jutro wrzucisz w miarę szybko linka do pobrania nowej wersji.

Fajnie że zrobiłeś kompletną solucję bo na pewno się przyda.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najświeższy link:
Download
Jeśli questy dla Magów będą działać to jest to ostateczna wersja moda. Może kiedyś dodam dubbing do brakujących postaci, ale na chwilę obecną mam zamiar odpocząć od G1 i pobawić się w przerabianie G2 NK do swoich potrzeb.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Graveir

Mam problem bo po dolączeniu do obozu bractwa bezi nie chodzi jak inni nowicjusze tylko dalej jak zmęczony kopacz. Jakbyś mógł to proszę abyś sprawdził to u siebie bo może tylko ja mam jakiegoś buga.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możliwe, że masz buga(zresztą ja też mam dziwny bug, ale chód się zmienia). Bo testowałem na postaci, która zmienia gildię i aby zobaczyć zmianę chodu muszę zapisać grę i ją wczytać. W sumie możesz sprawdzić, czy po zmianie gildii na maga ognia zadziała ci chód maga. W konsoli kodów wpisz "Insert non_test", pogadaj z nim i wybierz opcję "Zmiana gildii mag ognia", następnie zapisz grę i wczytaj. Jeśli przy tym się zmieni styl chodzenia to masz bug przy gildiach z Obozu Bractwa. A jeśli się nie zmieni to masz jakiś chory bug.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm te OP itemki powinno się dostawać po zabiciu Uriziela bo tak to jest za łatwo wg mnie

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
próbowałem pobrać kilka razy moda i ciągle mi wyskakuje przy około 10 mb błąd sieci czym może być to spowodowane ?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

moje staty na koniec gry xd

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lukizzz - nic nie widać :D

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z uploadem zdjęć więc napiszę

Gildia: Najemnik                                                Ochrona:                                     Umiejętności:                               Specjalne:
Poziom: 58                                            Przed Bronią: 310                                Broń jednoręczna: 100%              Magia: Krąg 1
Punk umiej. 20                                     Przed pociskami: 255                         Broń dwuręczna: 100%                 Kowalstwo: mistrz
Siła 323                                                 Przed ogniem: 300                              Łuki: 0%                                            Skradanie się: nie
Zręczność 88                                        Przed magią : 280                               Kusze: 0%                                        Zaklinanie: nie
Mana 279                                                                                                                                                                          Akrobatyka: tak
Punkty życia 1570

Ekwipunek: Uriziel, Czerwony Krzyż(kusza), Serce innosa, błogosławiony obrońca, podarunek od Eli'ne (amulety), Wzmocniona zbroja magiczna, Hełm Królewski.
Mam nadzieję że jest w miarę przejrzyście  :)

wolvertt

wolvertt

Użytkownicy
Wiedźmin
posty36
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wiedźmin
Na jakim poziomie trudnosci bazuje ten mod ?

,, Lepiej być władcą w piekle, niż służyć w niebiosach " - John Milton

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Baal Bezimienny

Baal Bezimienny

Użytkownicy
Dobijam leżącego
posty29
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dobijam leżącego
Jak zainstalować submoda Graveira?
Z góry dziękuję

Już nie żyjesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz!

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Wrzucasz to do folderu gothica, pliki .mod do Data/ModVdf a pozostałe do folderu System i moda odpalasz przez startera i musisz mieć też mod mroczne tajemnice :)

0 użytkowników
Do góry