[G1] Submod do Mrocznych Tajemnic 128643 224

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 5.02.2014 roku

Wyświetleń 128643

Odpowiedzi 224

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już wszystko działa xd Props i sub na YT za zajebisty modzik. Tak na marginesie czemu teraz do wbicia 4 poziomu trzeba 5175 expa a nie 4500 jak wczesniej? Bardzo moim zdaniem to utrudnia rozgrywke. Chociaż za potworki dostaje sie teraz wiecej expa. Mam kilka pytan:
1.Czy tą szatę sedziego która znalazlem w jaskini z dziwna sakiewka dla kyle'a mogę sobie bezkarnie nosić?
2.W jakim celu Diego chodzi w nocy do ,,chaty'' Martineza i siada na stołku?

Bardzo fajne questy moim zdaniem,+ za dodanie alchemii i bardzo dobry ddubbing niektorych osob. :ok:

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@ Lukizzz

Co do Diega to on chodzi do zawalonej wieży o 3:00 w nocy. Było już i tak w podstawowym niemodowanym Gothicu 1, taką rutynę mu dali jako ciekawostkę.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
@Lukizzz - no, a czemu nie? Dopóki nie zdobędziesz lepszej zbroi + ew.hełm to warto ponosić szatę sędziego(zawsze te parę obrony więcej). Co do tego expa - zwiększając exp za potwory zwiększyłem o 10 punktów mnożnik potrzebny do zdobycia poziomu, żeby jakoś zbalansować zwiększony exp za potwory i zmianę ich statystyk. Jeśli to jest spory problem to mogę zmniejszyć o 5 punktów mnożnik(byleby nie był zwykły mnożnik przy moich zmianach).
@Sentiq - ten link co podałem to zmiana statystyk Uriziela + za spłatę długu Jessego otrzymujemy XP i wpis do dziennika oraz zmieniony chód w zależności od gildii. Czyli jeśli nie przeszkadza mnożnik expa to może być traktowany jako ostateczna wersja moda(ew. jeszcze dodanie 1 lub 2 questów dla maga ognia i wody, ale po tym to już będzie 100% ostateczna wersja).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Graveir

Fajnie że wprowadziłeś sugerowane przez mnie zmiany. A naprawiłeś rutynę Kyle po queście od niego? + poprawa statystyk siły potrzebnej do założenia pancerzy?(Błąd był np.: w spodniach od fiska).
Według mnie jest dosyć dobrze zbalansowana rozgrywka na submodzie chociaż jakbyś zmienił expa na taki jaki jest w oryginalnym nie modowanym gothicu 1 to byłoby naprawdę cudownie.

Mógłbyś zaktualizować linka do najnowszej wersji? bo kolega nie ma jak pobrać moda.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm moim zdaniem mnoznik expa powinien być ciut większy od tego z normalnego G1 i ciut mniejszy od tego z normalnego MT,bo jednak usunięcie napoju z rudy bardzo utrudnia grę ale i tak moim zdaniem to dobrze ze ten napój został usunięty. Dodaj jeszcze jakieś 2 questy dla maga wody,2 questy dla maga ognia,jakiś quest dla najemnika i zmniejsz mnoznik expa żeby chociaż dało się ten 40 lvl zdobyć,bo w oryginalnym MT przy wybijaniu wszystkiego co się rusza udało mi się zdobyć 34lvl.
2 pytanka:
1. Ile dni mniej wiecej zajmie Ci wprowadzenia tych ostatecznych zmian?
2. Czy po tych zmianach trzeba będzie zaczynać nową grę?

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Lukizzz

Zgadzam się z tobą  jak najbardziej a przed wszystkim do mnożnika expa.

Napój z rudy to największa zmora MT według mnie i dobrze, że Graveir zablokował jego opcję.

Co do questów to dla obydwu kręgów magii  wystarczy nawet po jednym zadanku  tak jak ma guru w obozie bractwa,

W zamian za to proponowałbym wprowadzić questa dla  strażnika świątynnego, bądź nowicjusza bo w bractwie zawsze było chyba najmniej zadań pobocznych.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Tak , bo przy każdej zmianie skryptów trzeba zaczynać nową grę

,bo jednak usunięcie napoju z rudy bardzo utrudnia grę ale i tak moim zdaniem to dobrze ze ten

Zgadzam się :)

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Lukizzz - ten mnożnik co teraz jest odpowiada, czy powinien zostać zmniejszony/zwiększony(oryginalny ma 500 punktów, mój ma 510[bo rozumiem, że ci chodzi o mnożnik expa potrzebny do zdobycia poziomu])? Co do twoich pytań:
1)To zależy od tego, jak rozumiesz ostateczne zmiany. Bo jeśli tylko jakoo dodanie po queście dla Maga Ognia i Maga Wody to bez poszukiwania dubbingerów myślę, że bym się z każdym questem uporał w około 30 minut(czyli łącznie godzina, w tym sprawdzanie czy nie wywala gry itp). Więc tak na upartego jeśli dzisiaj bym przysiadł do obmyślania questa i dialogów to pewnie jutro mógłbym wydać ostateczną wersję(bez dubbingu).
2)Trzeba. Nie wiem, czy jakieś mody mają synchronizację ze starszymi wesjami save'ów, ale nawet jeśli mają, to ja czegoś takiego nie potrafię zrobić.
@Sentiq - quest dla nowicjusza lub strażnika świątynnego raczej średni pomysł. Ale coś by się pewnie wymyśliło.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Graveir

Napiszę tak jak wcześniej zrób tak żeby wymagania do zdobycia nastepnego poziomu były większe od tych wymagań z zwykłego gothica 1 a jednocześnie mniejsze od tych wymagań ze zwykłych MT. Moim zdaniem będzie to najlepsze zbalansowanie rozgrywki.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zasadniczo mógłbyś zrobić tak 1 dobrego dłuższego questa dla każdego jak ten ze śmiercią neka :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Co do mnożnika to myślę , że tak jak prawi Lukizzz byłoby najlepiej.

Sugestia Tizgara jest również według mnie ciekawym pomysłem , tylko kłopot byłby z wymyśleniem takiego questa ;)

@Graveir

Poza tym co już zrobiłeś w modzie to:

*Poprawiłeś rutynę Kyle'a?
*Poprawiłeś niektóre błędy  w opisie pancerzy co do ich wymogów siły? ( np. spodnie od Fiska)

Jeżeli tak to z cierpliwością poczekam na ostateczną wersję moda, ale mam nadzieję że wydasz ją w miarę szybko ; )

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sentik - tak, poprawiłem te rzeczy, które są dostępne w linku umieszczonym bodajże na 5 stronie tematu. Co do mnożnika to na chwilę powinno być tak jak Lukizzz mówi - mnożnik jest większy niż w wypadku oryginalnego Gothica, ale mniejszy niż w MT.
A tak odbiegając lekko od tematu - wy ciągle zadajecie pytania/propozycje(nie, żebym miał z tym problem), ale teraz to ja zadam wam pytanie. Które zbroje wg was(oczywiście chodzi tylko o oryginalnego Gothica, nie MT)fajnie by wyglądały w G2 NK? Bo na razie przerzuciłem sobie Szatę Guru i Zdobioną Szatę Guru i zastanawiam czy jeszcze czegoś nie przerzucić(oczywiście za wyjątkiem zbroi z rudy, która została zniszczona przy teleportacji oraz szaty Lestera/Diega[które są odpowiednikami Szaty Nowicjusza i Stroju Cienia]).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 hmm, w returningu jest mnóstwo zbroi z gothica 1 wiec mozesz sobie stamtąd przerzucac, ciekawa jest lekka zbroja najemnika z G1 mianowicie tylko stalowy naramiennik i jakieś portki.

A teraz pytanka odnośnie submoda xd
1. Czemu ten mój mnoznik ma zostać tylko na chwie?
2. Dodaj jak najszybciej te 3 questy dla magow i wydaj w miarę możliwości szybko ostateczna wersje submoda wraz ze zmianami,czyli tym mnoznikiem zaproponowanym przeze mnie i tymi questami,bo chce jak najszybciej zagrać w zbalansowane MT xd
3. I jeszcze 1 sprawa - czy naprawiles błąd związany z wywalaniem gry do pulpitu w 4 rozdziale,w starym obozie?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi w 4 rozdziale nigdy nie wywaliło gry, więc raczej nie ruszałem żadnych błędów itp. Mówiąc na chwilę zapomniałem dodać, że na chwilę obecną zostanie mnożnik 515, no chyba, że ktoś ma propozycje na odpowiedni mnożnik. A co do pancerzy - nie mam Returninga i on nie zagości na moim dysku, więc zdobyć z niego pancerze byłby problem. Czyli mówisz, żeby wrzucić lekki pancerz najemnika z G1? A co do questów to jutro usiądę i napiszę po jednym/dwóch questach dla magów.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Szkoda że teksturami się nie bawisz. Chętnie bym poczuł klimat MT w teksturach np. Freddy'ego. Tak czy inaczej, podobają mi się zmiany, na pewno zagram :)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czemu tak hejcisz returna? Kiedy mozna sie spodziwac premiery moda?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie hejcę. To, że nie mam zamiaru w niego grać nie oznacza od razu, że go hejcę. Btw. którego moda?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oczywiscie submoda

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Szkoda że teksturami się nie bawisz. Chętnie bym poczuł klimat MT w teksturach np. Freddy'ego. Tak czy inaczej, podobają mi się zmiany, na pewno zagram :)
Da się to zrobić bezproblemowo :ok: I chyba tak zrobię, bo nie podobają mi się tekstury MT. Mogę to zrobić i ci wysłać przy okazji jeśli chcesz.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No jak jutro wymyślę i napiszę skrypty questa dla Maga Ognia i Maga Wody to w sobotę powinienem już wrzucić.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników
Do góry