Błędy w ostatecznej wersji moda 491567 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 491567

Odpowiedzi 1149

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Będą jeszcze jakieś patche ? Grałem kiedyś na jakiejś starej wersji i mod naprawdę mi się podobał nie ukończyłem go jednak  warto grać w wersji 1.5 czy jeszcze poczekać ?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może. Jakby ktoś był na tyle dobry i mógłby podać mi najczęściej występujące błędy, zwłaszcza te najbardziej upierdliwe, to byłbym wdzięczny. Nie chce mi się przechodzić tego moda po raz setny, jak nie więcej.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten problem z obrażeniami nadal niestety występuje przynajmniej u mnie dało by się to jakoś naprawić ? W modzie unbalanced było to dobrze zrobione nie bugowało się. Innych błędów nie znalazłem na razie ale dopiero zacząłem grać.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
A coś, co nie było powtarzane ponad 100 razy? xD Poza tym, ten błąd naprawiłem jakiś czas temu. A przynajmniej mam taką nadzieję... Dodałem też trochę usprawnień. Npc, którzy nie są wrogo nastawieni, nie otrzymują obrażeń, jeśli nie są zaznaczeni oraz kolizja broni z npc jest usprawniona.
https://www.youtube.com/watch?v=myB7XcY9qvE

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na razie grałem może z 20 min więc tylko to rzuciło mi się w oczy będę grał dalej więc jak będą inne błędy to napisze.Skoro to naprawiłeś mógłbyś wydać jakaś łatkę o wiele przyjemniej by się grało.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mógłbym, ale w skryptach jest solidny bajzel i przenoszenie tego na skrypty z wersji 1.5 wymagałoby trochę jebania, bo nie mam pewności co do "kompatybilności" z wprowadzonymi zmianami.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Splash, jeśli chodzi o wyłapywanie bugów tego moda, to ja mógłbym w zasadzie już zaraz zacząć to robić, bo rzygam już podstawkami i wszelakimi addonami do Gothiców, ale jest jedno ale - bug po wypaleniu ziela. Gdybyś mógł wrzucić mini łatkę reperującą tylko to (bo u mnie w zasadzie obrażenia działały dobrze, może 1 czy 2 razy nie do końca, ale patrząc na długość całej rozgrywki, choć gdyby i to było naprawione pod testy...), mógłbym zagrać, bo nie mam zamiaru za bardzo dochodzić do tamtego etapu gry, żeby znowu skończyć, gdzie uprzednio, dwa razy.

A że dobrze mi wyłapywanie bugów wychodzi, a w CZ łatwo grać bez kodów (respawn potworów), to myślę, że byłaby to owocna rozgrywka, choć na ten moment nie deklaruję się w 100%. 90% max.

Z tym, że grałbym wojownikiem pod 1r, raczej bez wchodzenia na duale czy miecz runiczny, choć kto wie, może...rezygnując i tak z beznadziejnej sztuki kowalstwa, czemu nie?

Co o tym sądzisz??? Pewnie nie tylko ja bym się skusił.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
rezygnując i tak z beznadziejnej sztuki kowalstwa, czemu nie?
Jest beznadziejna, bo mod w ogóle nie jest zbalansowany. Mod jest zrobiony tak, że da się go tylko przejść. Fabuła od czwartego rozdziału jestz robiona "po omacku". Osoby, które to robiły nie mają wiele wspólnego z ludźmi, którzy wcześniej się tym zajmowali. Nie jest żadną tajemnicą, że ten mod jest niedorobiony i nadal wymaga ogromu pracy.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, wiem, zgadza się!

Ale i tak bym zagrał, pod warunkiem tylko, że dało by się ukończyć tego moda bez buga z obrazem, i w sumie tyle by wystarczyło, choć gdybyś też i inne rzeczy dorzucił, od razu miałby to kto potestować.

A co do balansu etc.to mógłbym przy okazji gry coś zaprojektować dla Ciebie, oczywiście na papierze, wstępnie, mam tam jakieś pomysły, no ale oczywiście nie mam ich jak wykorzystać, więc czemu by ich nie sprezentować komuś innemu, kto umiałby to wprowadzić? Tylko słowo.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
dla Ciebie
Nie, dzięki.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok.

A co sądzisz o całej reszcie?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak mi się zechce wracać do męczenia się z Gothiciem.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak mi się zechce wracać do męczenia się z Gothiciem.
cos tam na pewno zrobiłeś, możesz dac chociaż update poprawionych skryptów? może ktoś wyda na bazie tego wyda kolejna łatkę.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Splash, mogę Cię prosić, jeśli znajdziesz czas i chęć, rzecz jasna, byś wrzucił tu w jakimś poście listę zmian, których już w modyfikacji dokonałeś??? Byłbym bardzo wdzięczny, ale jeśli Ci się nie chce, to ok. Twoje życie i Twój czas należą tylko do Ciebie.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiecie, co jest w tym wszystkim najstraszniejsze?

To, że modyfikacja wyszła, a nadal czekamy na grywalną wersję!

Nie, to nie "atak", czy coś tam, w stronę Splasha, doceniam, że mimo wszystko zabrał się za naprawę tego moda. Chodzi mi tylko o to, że taki fajny mod, a tak mu zdeptali potencjał, i w ogóle...

Żal mi, ludzie, dupę ściska, krótko mówiąc. Szczerze mówiąc, to jest to, moim zdaniem, najlepszy mod do jakiegokolwiek Gothica w ogóle, a przynajmniej DLA MNIE. Muzyka, klimat, etc.

Ale bugów ma chyba też najwięcej ze wszystkich modów, chyba, że tylko tak mi się zdaje...

Tak czy inaczej, postanowiłem zagrać bez żadnych poprawek, tak, jak jest. Jeśli, Splash, chcesz, żebym coś sprawdził pod kątem bugów czy coś tam, to napisz, może czegoś potrzebujesz...

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
pobierz GMDK(Dla nie kumatych Gothic Mod Development Kit)

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
mam problem jak przenosi mnie do ŚŚ z Kryjówki corristo wywala mnie do windowsa.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Grasz na najnowszej wersji? Jeśli tak, to wyślij zapis.

totti112

totti112

Użytkownicy
posty82
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam . Mam problem . Dzis postanowiłem  zagrać sobie w czas zapłaty i mam problem ponieważ , nie mam napisów podczas rozmowy .

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
To je włącz.

0 użytkowników
Do góry