Najwyraźniej twórcy są tak staroświeccy, że nie chcieli prowadzić gracza za rękę. Chcieli dać możliwość satysfakcji graczom, że udało im się coś zrobić po tylu godzinach szukania, odkryć, dotrzeć tam gdzie wzrok nie sięga, by nad poziomy wzlatać. 
Podaj miejsca w fabule, które są niejasne. Może Splash zrobi, aby przekaz fabuły był bardziej czytelny.
Też wolę, jak trzeba pomyśleć ale naprawdę miejscami to było niemożliwe.
Zaczynając od początku (przynajmniej, co pamiętam), zadanie Patrole mogłoby dodawać wpis w dzienniku po zabiciu wszystkich bo 2 razy się musiałem wracać. Co do wracania to przydałoby się więcej run, ta tworząca portal jest fajna ale to trochę mało albo chociaż jakąś możliwość wydłużenia sprintu.
I teraz od 3 rozdziału, zadanie ze znalezieniem Diego. W życiu bym nie pomyślał, że może tam siedzieć. A zanim sprawdziłem poradnik odwiedziłem miejsce, gdzie siedzi w G2, górską fortecę i parę innych jaskiń. Kolejno jest Balam, ciężko się domyślić, że da się z nim porozmawiać tylko w określonej godzinie.
Marzenie Rodneya to już całkiem przesada. Kolejny raz nie wiadomo czego duch pojawia się tylko o określonej godzinie. Po drugie flakonik można oddać tylko Taranowi, ja najpierw sprawdziłem magów, można by dać im jakiś dialog w tej sprawie. Po trzecie nie wiadomo czemu musimy angażować w to Bezimiennego. Po czwarte ten topór jest prawie niewidoczny, ciężko go znaleźć. Myślałem, że ta poświata był jakiś błąd w teksturze

Dalej mamy klasztor. Co twórcy mieli na myśli z tymi chrząszczami? Albo zagadka z ognistymi golemami? Są tam jakiekolwiek wskazówki? Jeszcze, żeby to było normalne golemy to mógłbym to zrobić metodą prób i błędów ale na ogniste nie miałem tylu zwojów. Muszę jednak przyznać, że walka z Truanem była świetna.
Zadanie z Ornamentami jest chyba lekko zbugowane więc tego nie komentuję ale skąd Jarvis się mógł wziąć w jaskini Piwosza to ja nie mam pojęcia. I tak właściwie skąd mamy się dowiedzieć, gdzie na początku siedzi, żeby zacząć ten cały wątek?
Zadanie Więź to też przesada. Przeszukać kolejno wszystkie jaskinie w kolonii? I na dodatek przedmiot był w miejscu, które już odwiedzaliśmy więc bym tam raczej nie szukał. Zadanie ze znalezieniem łuku dla Świstaka jest zbugowane? Ten koleś, który go miał zespawnował się na środku Starego Obozu i...zaczął zabijać strażników.
Zadanie ze starą wieżą Xardasa, jak ja się miałem domyślić, że te skrzynie mam otworzyć kluczem Kruka? Też bym sugerował jakiś wpis do dziennika.
I co z zadaniem Poszukiwacz albo Orle Gniazdo? Zbugowane są? Bo nie da się ich skończyć.
I niektóre inne zadanie mogły by paradoksalnie dawać mniej informacji i być nieliniowe, chociażby Szpieg w obozie. Wierz mi czy nie ale bez żadnych podpowiedzi domyśliłem się, że to może być ta osoba a prawie wszystkie postaci tylko to potwierdzały. Tak samo Orle Gniazdo mogłoby mieć 2 możliwości ukończenia (jeśli ich nie ma).
Więcej nie pamiętam albo nie było jak nie mówić o tym cholernym bugu z niezadawaniem obrażeń.
Poza tym wyczuwam ironię w twojej wypowiedzi jakbyś sugerował, że jestem za głupi by zrobić te zadania. A jak dla mnie takie zadania powodują tylko i wyłącznie frustrację. Poza tym warto w ogóle podawać te błędy i bugi? Nie wydaje mi się, żeby coś było jeszcze z tym robione.