Błędy w ostatecznej wersji moda 490712 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 490712

Odpowiedzi 1149

nense605

nense605

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli mam poprostu czekac przy nim i stać z 1h zeby do mnie zagadal? stałem tam z 5-10 minut i nic sie nie działo - Nawet odchodziłem zeby nie było ich widac wgle na ekranie, zagadywałemi biegałem przed nimi, jednak nic nie pomogło...

Wczytywałem chyba z 5 razy save gdy stałem przed Urt'em (jeszcze bez zbroi miał mi ją dać) i nic to nie pomogło...

Więc co mam robić?  :facepalm:
Wyślij zapis.

http://speedy.sh/ANhb7/savegame6.rar

A jak ci nie działa link to masz do wątku (4 strona, na samym dole) ;( :
http://themodders.org/index.php?topic=20925.60

Chociaż i tak wydaje mi sie że to jest coś z gothicem moim albo cos plik sie jakiś zepsuł i mi nie chodzi  :/.
Jakbys mógł to sprawdz to...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Grałeś od początku w wersję 1.5? Strażnik, z którym powinieneś porozmawiać ma "ENDE.". Sprawdzałem, że na nowej grze ma "Koniec", więc skrypty się nie zgadzają.

nense605

nense605

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grałeś od początku w wersję 1.5? Strażnik, z którym powinieneś porozmawiać ma "ENDE.". Sprawdzałem, że na nowej grze ma "Koniec", więc skrypty się nie zgadzają.

EDIT: Grałem od początku w 1.5 ale nie miałem paru plików bo to jakiś stary patch był chyba...

Wystarczyło przewrócić do poprzedniej wersji i odrazu wszystko działa. Dzięki za pomoc  :lol2:

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Grę skończyłem wczoraj i jedyne do czego mogę się przyczepić to do questu "Konwoje", a szczególnie do trzeciej części kiedy musimy wrócić do SO.

Żeby wejść do środka potrzebny "Pancerz strażnika". Dlaczego "Ciężki pancerz strażnika" nie działa tego nie wiem.
Kiedy idziemy za Orkanem to Kirgo i Ashgan za nami nie podążają.
Gdy wpadamy w pułapkę Cord stoi za daleko nas(powinien stać na drodze, a nie w jaskini). Poza tym wilki, które się tam respią powinny zniknąć na czas tego questa.

Dzięki za wysiłek przy tworzeniu tego moda.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Witam... Otóż nie wiem czy tutaj to napisać czy gdzieś indziej, ale do rzeczy... otóż grałem sobie w CZ i naglę kazali mi iść do obozu łowców, no to idę ale gdy coś zrobiłem (chyba coś zabiłem) to z grą zaczęła dziać się dziwna rzecz. Mianowicie przy zabijaniu jakiegokolwiek potwora gra ścina się na 1-2s i się odcina co jest strasznie uciążliwe. Czy istnieje sposób na naprawę tego?

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Brak expa za pokonanych NPCtów to jakiś bug, cz co?
Za pierwszego strażnika na plaży dostałem pd, i to 100, za następnych nic, tak samo za bandziorów od Draxa nie dostałem expa, nie powiem, ale jest to ciut uciążliwe.

I nie, reinstalacja i nowa gra nie pomogła, ofc, jeżeli to jest bug, a nie zamysł twórców.
I ta, szukałem tego problemu, ale nikt nigdzie nie odpowiedział. No chyba, że źle szukam. :x

Tak samo, za zadania z Hanisem, też 0 expa.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Czy czas zapłaty zwiększa wymagania systemowe g1? Zawsze wywalało mi na pulpit przed intrem.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Na pewno wymaga lepszego procesora i więcej pamięci RAM, niż rekomendowane wymagania, ale nawet dziesięcioletnie komputery dałyby radę. Grałem kiedyś w tego moda na komputerze z Pentiumem 4 2.0 GHz i 1GB RAM :F

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szukałem, nie znalazłem, więc piszę tutaj. Postać sama mi się leczy po wciśnięciu escape. Znaczy animację chyba picia? Odpala jeszcze zanim menu się pokaże, ale gdy tylko wrócimy do gry to Rick wypija zdaje się dwie mikstury i to też nie zawsze się samo leczenie włącza. Dodam, że szukałem w ustawieniach klawiszowych i co prawda są tam opcje na szybkie leczenie miksturami tyle, że ja nic nie ustawiałem, a i tam żadnego klawisza mi nie pokazuje. Da radę coś z tym zrobić?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie kojarzę tego problemu. Wydawać by się mogło, że coś z klawiszami masz nie tak, ale skoro sprawdzałeś ustawienia, to pewnie coś innego...

Sam Gothic i inne mody działają ci bez zarzutu?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mnie też się to kilka razy zdarzyło. Postaram się naprawić to w następnym patchu.

Kranek

Kranek

Użytkownicy
posty35
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Sam Gothic i inne mody działają ci bez zarzutu?

Sam Gothic to nie wiem, musiałbym chwilę w niego pograć, bo zasadniczo zainstalowałem go tylko po to by wgrać na niego CZ i to jeszcze jakiś czas temu. Innych modów nie mam.

Co od siebie mogę jeszcze dodać. Wchodziłem w ustawienia tej szybkiej mikstury, w sensie w tryb wpisywania i nic nie wklepując dałem escape, żeby z tego wyjść. W pierwszej chwili o tym nie pomyślałem, ale czy możliwe jest, że w ten sposób ustawiłem klawisz escape jako skrót właśnie? Szybkie sprawdzenie z nadpisaniem skrótu np. znakiem większości zdaje się rozwiązało problem, przynajmniej na pierwszy rzut oka.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
A jak idzie patch? :D Kiedy będzie? :D
Powoli ale idzie. Ostatnio większość czasu poświęciłem level-designowi. Orle Gniazdo w końcu ma bramę, która się zablokuje po ataku. Głębia i Kolonia mają drobne urozmaicenia :D Potem zabiorę się za dialogi. Niektóre dialogi są nie do końca dobrze zrozumiałe, zwłaszcza gdzieś od połowy 4 rozdziału. Niczego nie obiecuję, ale najwcześniej patch wydam tydzień po feriach.

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
W wersji 1.5 Rączka musi mieć niewłaściwy klucz do skrzyni Gomeza w ekwipunku. Nie pamiętam w jakich okolicznościach zdobyłem ten klucz ale wydaje mi się, że doszło do bójki i gdy leżał to mu go zabrałem. To, że ma niewłaściwy stwierdzam po tym, że nie mogę tej skrzyni otworzyć. Muszę stamtąd zdobyć kawałek mapy dla Nefariusa. Przekonałem się, że jest tam kawałek mapy gdy wpisałem kod na klucz do skrzyni Gomeza (itke_gomez_01_2). Ja w sumie rozwiązałem swój problem kodem, jednak mimo wszystko zgłosiłem błąd, który mógł się wedrzeć gdzieś w skrypcie i można to sprawdzić.

EDIT: Pomyłka z mojej strony, ten kod jest na "Klucz". W opisie przedmiotu jest napisane ze otwiera jedną ze skrzyń Gomeza.
Ten klucz co mam ze sobą to "Klucz Gomeza" - "Otwiera skrzynie Gomeza. Otwiera składowisko w piwnicy magnatów." Rozumiem, że to nie jest błąd i jest inny sposób na zdobycie klucza do tej skrzyni?

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Morales112

Morales112

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, na wstępie zaznaczę, że przejrzałem forum i nie znalazłem żadnego wątku, który by chociaż w najmniejszym stopniu wspominał o moim problemie, dlatego zakładam nowy temat.

Otóż problem jest następujący:

Po małym crashu Gothica, który skończył się zrestartowaniem komputera, na WSZYSTKICH moich zapisach Rick, mimo że dwuręczną broń ma wyuczoną na poziomie mistrzowskim, trzyma ją teraz jak amator, tak samo jest z animacją walki. Reinstall całego Gothica mi nie pomógł. Nie mam dalej pomysłu co z tym faktem zrobić. Może powinienem coś w plikach zmienić? Pomóżcie  ;(

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To nie jest bug moda, tak po prostu czasem się dzieje. Mi to przechodzi po pewnym czasie.

Morales112

Morales112

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pan Niemy miał rację, po kolejnym crush'u wszystko samo się naprawiło. Temat można zamknąć.

demrumrus

demrumrus

Użytkownicy
posty8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdy właczam nową gre wywala mi do pulpitu z Access violation  z napisem Unknown. Mam windows 7 32bit, właczam w trybie zgodnosci z windows xp i jako administrator. Ktos moze mi cos poradzic ?
Dodaj może do wyjątków DEP.

0 użytkowników
Do góry