Błędy w ostatecznej wersji moda 490658 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 490658

Odpowiedzi 1149

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Na jakiś czas pomogło, chociaż później też sypało tym błędem. Teraz mam poważniejszy problem, co chwila wyrzuca mi takie błędy:
http://fotowrzut.pl/MAEWKZQO3A
http://fotowrzut.pl/OESSVAV13X
Konsolą się nie bawiłem, za to cały czas jest problem z plikiem RPT i system zaleca zmianę jego nazwy.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ten błąd świadczy prawdopodobnie o problemie z twoją kartą graficzną.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Marzenie Rodneya". Taki sam bug był opisywany już w 2012 roku w tym miejscu:
http://themodders.org/index.php?topic=16530.msg1046072#msg1046072
Mianowicie chodzi o to, że gdy udajemy się z Roderikiem do Klasztoru Zmiennokształtnych, po jego teleportacji już go tam nie ma. Wersja moda w jaką gram to 1.5. Czy dałoby się Roderika przywołać tam kodem? W którymś changelogu przy pewnej wersji moda było napisane, że został dodany drugi/inny Roderik, z którym były już dialogi. Jeżeli jest ta druga postać to czy można prosić o kod na nią? Czy w ogóle taki zabieg coś da, będzie mnie ten duch prowadził dalej?
Zastanawiam się czy ten bug nie jest z mojej winy, bo będąc w rejonach tego klasztoru wybiłem tam znacznie wcześniej zębacze i otworzyłem bramę, a Roderik gdy nas prowadzi, droga jest podzielona na dwa etapy: z wieży do tej bramy (którą wcześniej otwarłem a Roderik niby ją otwiera ale nic się nie dzieje bo jest już otwarta, jednak mimo wszytko duch dalej mnie prowadzi) i później do miejsca utworzenia teleportu. Niestety nie posiadam wcześniejszego zapisu i nie mam jak tego sprawdzić. Pozostanie mi pominąć ten wątek i wpisać po prostu kod na miecz runiczny czy może uda się jakoś to naprawić?

EDIT: Zastanawiam się teraz czy to aby na pewno jest bug, czy po prostu to, że Roderik jednak ma nas dalej nie prowadzić, bo zobaczyłem solucję i póki co otworzyłem te bramę z 6 dźwigniami. Są gdzieś jakieś wskazówki odnośnie znalezienia informacji o kombinacji pociągania tych dźwigni w odpowiedniej kolejności? Ja się już pogubiłem. Nie bijcie mnie jeśli coś pokręciłem:P

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W podziemiach klasztoru Roderik nas nie prowadzi. Spotkamy go później...
W poradniku jest opisana kombinacja. Wskazówek poza martwymi chrząszczami to chyba nie ma. :P

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Wszystko przez tę bramę, ten cały mój urojony bug. No.. może i zawartość w tym linku co podałem troszkę mnie zmyliła, źle zrozumiałem:P A tak jeśli chodzi o te chrząszcze to nic z nich nie pojmuję, leżą do góry brzuchami, myślałem nad nimi ale nic mi one za bardzo nie mówią. Jedne są bliżej ściany a drugie dalej, ale to chyba nie o to chodzi. Pewnie odpowiedź jest prosta, ale mi przez myśl niestety nie przechodzi. Trudno, muszę już tak z tym żyć xD

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
@Adanos, dodam wpis do dzienniku po wejściu do klasztoru mówiący o tym, że Roderic zniknął, bo to nie pierwszy raz, gdy ktoś nie wie o co chodzi w tym momencie :D

Hydrosol

Hydrosol

Użytkownicy
posty4
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zad "Przełęcz" od Lee mamy za zadanie znaleźć strażnicę. Problem w tym, że w solucji piszę, że mamy pogadać ze strażnikiem ale... Stern i jego koledzy mnie atakują jak mnie tylko zobaczą. Da się to jakoś skończyć?

Teraz mam tak, że informator też ginie a Bezi się dalej nie odzywa, nawet jak do niego zagaduję i z Ratfordem też nie ma takiej opcji dialogowej żeby go poinformować.

drayko

drayko

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas uruchamiania moda wyskakuje błąd jeszcze przed tym jak pojawia się menu główne -

Że tak spytam, do jakiej części Gothica to jest mod, dlaczego to nigdzie nie jest napisane?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jest to mod do pierwszej części Gothica.

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No,nareszcie nowy temat o tym, stare linki już wygasły

Alfi

Alfi

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Mam problem z tą modyfikacją, jaką jest Czas Zapłaty.
Zainstalowałem wszystko dobrze, na czystego Gothica, włączam grę, wszystko pięknie, wybieram Nowa Gra, zaczyna się ładować, i dosłownie kiedy juuż jest prawie załadowane, mniej więcej 97%, wywala do pulpitu, z czymś takim :
http://i59.tinypic.com/15yvjab.jpg

Były ktoś zdolny pomóc? [Mam identyczne problem, może mi ktoś pomóc ? ]

nense605

nense605

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 3 rozdziale mam zadanie: Inwigilacja.
po 1. zdobyłem trunek od piwosza zeby upić strażnika.
po 2. zdobyłem zbroje od Urt'a, dodam też że mam ją założoną.

Kiedy podchodze do bramy (północnej) gdzie znajdują sie strażnicy (których wczensiej tam nie było, bo sie pojawili dopiero po otrzymaniu zbroi).

Podchodze do nich i nie mam żadnego dialogu(nikt do mnie nie zagaduje a u utuberów sam zagaduje strażnik), następnie zagaduje do 1 i jedyna opcja to "Koniec", podchodze do 2 (to ten co ma do mnie zagadać) i zagaduje -  jedyna opcja to "ENDE." i nie mam żadnego dialogu... o co chodzi? nie moge wykonac tej misji zeby wejsc do SO  :wstyd:

fistak00

fistak00

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem zainstalowałem edycje rozszerzoną gothic v.1.4 i nie slychać dialogów nowych postaci a starych tak co mam zrobic zeby bylo slychac rozmowe pomiedzy nowymi postaciami a bezim ?? Ktoś pomoże ?  :hmmm:

nense605

nense605

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem zainstalowałem edycje rozszerzoną gothic v.1.4 i nie slychać dialogów nowych postaci a starych tak co mam zrobic zeby bylo slychac rozmowe pomiedzy nowymi postaciami a bezim ?? Ktoś pomoże ?  :hmmm:

Z tego co pisze na tym forum to jest pomoc techniczna dla czasu zapłaty a nie dla edycji rozszerzonej ale ok troche dziwne, a tak wgl to chyba nie pobrałes i nie zainstalowałeś dubbingu dla tej modyfikacji jeśli owy istnieje

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Według skryptu dialogu spełniasz wymagania do rozpoczęcia rozmowy. Strażnicy nie pojawiliby się przed bramą, gdybyś nie miał tego zadania. Prawdopodobnie jest to wina samego Gothica. Też czasem miałem podobny problem i po jakimś czasie npc sam zagadał.

nense605

nense605

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Według skryptu dialogu spełniasz wymagania do rozpoczęcia rozmowy. Strażnicy nie pojawiliby się przed bramą, gdybyś nie miał tego zadania. Prawdopodobnie jest to wina samego Gothica. Też czasem miałem podobny problem i po jakimś czasie npc sam zagadał.

Czyli mam poprostu czekac przy nim i stać z 1h zeby do mnie zagadal? stałem tam z 5-10 minut i nic sie nie działo - Nawet odchodziłem zeby nie było ich widac wgle na ekranie, zagadywałemi biegałem przed nimi, jednak nic nie pomogło...

Wczytywałem chyba z 5 razy save gdy stałem przed Urt'em (jeszcze bez zbroi miał mi ją dać) i nic to nie pomogło...

Więc co mam robić?  :facepalm:

fistak00

fistak00

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czyli nie musze nic sciagac mam grac i rozmowy same beda slyszalen bo narazie tylko czytac moge

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
A skąd mam wiedzieć? Gothic to stara gra, więc nie oczekuj, że będzie hulać perfekcyjnie na dzisiejszych systemach operacyjnych.

nense605

nense605

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czyli nie musze nic sciagac mam grac i rozmowy same beda slyszalen bo narazie tylko czytac moge

Mowie ci że nie zainstalowałes dubbingu do ER... bez tego sie nie da, a zazwyczaj nawet w wersji bez dubbingu twórcy dodają dzwięki z normlanej wersji zeby były chociaż jakies dialogi, dlatego masz glosy z normalnego Gothica...  :pokerface:

Post połączony: 2016-01-24, 13:33
A skąd mam wiedzieć? Gothic to stara gra, więc nie oczekuj, że będzie hulać perfekcyjnie na dzisiejszych systemach operacyjnych.

Z tego wynika że nie będę mogł wykonać tej misji i cały progress poszedł sie walić? i musze zaczyna gre od nowa czy poprostu zreistalować moda?  :|

EDIT: reinstalacja moda nic nie pomogła... musze reinstalować całego gothica?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Czyli mam poprostu czekac przy nim i stać z 1h zeby do mnie zagadal? stałem tam z 5-10 minut i nic sie nie działo - Nawet odchodziłem zeby nie było ich widac wgle na ekranie, zagadywałemi biegałem przed nimi, jednak nic nie pomogło...

Wczytywałem chyba z 5 razy save gdy stałem przed Urt'em (jeszcze bez zbroi miał mi ją dać) i nic to nie pomogło...

Wyślij zapis.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry