Błędy w ostatecznej wersji moda 491004 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 491004

Odpowiedzi 1149

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobrałem GMDK z tej strony :

http://www.darkmodders.darmowefora.pl/index.php?topic=6.0

Jak to teraz zainstalować? Bo tam jest troche folderów i nie wiem co gdzie powrzucać. 
PS. Problem z głębią sam mi się rozwiązał. Pewnego razu po prostu tam wszedłem i działało. Ale teraz mam problem z questem "Wyprawa" Randolf ( czy jak mu tam ) Kazał mi się udać na cmentarzysko. Z tamtąd zabrałem zawartości skrzyni. Ale nie moge mu jej oddać. W poradniku jest napisane, że trzeba mu dać tą księge. Niestety mam tą księge w EQ ale w rozmowie z nim mam tylko pytanie czy może mnie czegoś nauczyć

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wklej folder gothic do folderu Piranha Bytes i pozamieniaj pliki i masz zaistalowany gmdk. :lol:
A tak przy okazjii jak postępy z patchem?

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Mam pewien problem w nowej kopalni. Otóż gdy już nakłoniłem 3 kopaczy do roboty i poszedłem zgłosić o tym Torlofowi. To po rozmowie, gdy Sher mówi, że odda za nas swoje życie, Jurgen zaczyna go bic, gdy Sher pada zaczyna atakować Rick'a. A gdy już padne to mnie po prostu zabija. Próbowałem to obejść kodami. Gdy mnie zabijał wstawałem na F8. Ale mówił tekst typu : "Czy ja Ci juz nie spuściłem lania?" I znowu mnie zabija... A gdy ja go powale zanim on zabije mnie to wtedy zaczynają atakować mnie wszyscy straznicy a Jurgen wstaje i spieprza.
Wiecie jak sobie z tym poradzić?

@Edit
Dobra. Problem rozwiązany. Musiałem zabić Sher'a zanim Jurgen go powali i zaatakuje Rick'a. Najlepiej przed rozmową z Torlofem wyrzucić miecz Jurgena ( Wejśc w niego za pomocą kodów ). A potem po rozmowie zabić Shera przy pomocy kodu "kill". Wtedy Torlof podejmuje się dalszej części dialogu :P

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Macie może jakiś sposób na te cholerne FPS'y?   :ayfkm:
Dopowiem tylko, że ten FPS fix mi nie pomaga. W opcjach w czasie zapłaty mam wyłączony limit klatek. Mój sprzęt to intel i5 2500k, radeon hd 6870. ( no i te mniej ważne ddr3 6gb, płyta z asrocka p67 b3).
Specjalnie dla czasu zapłaty zainstalowałem windows XP 32 bitowy. A na nim mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty ze strony producenta. Nie mam pojecia dlaczego mi tak FPS'y skaczą. Szczególnie w tych dodanych mapkach. Tam to jest masakra. Modele i tekstury ustawiam na najmniejszą wartośc. Widok na 20% a i tak tnie jak cholera. Teraz właśnie siedze w tej kryjówce nekromanty i cały czas mam z 5 FPS'ów. Jakieś sugestie?

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spokojnie. Nie denerwuj się tak bo jeszcze Ci zwieracze puszczą. Twoja odpowiedź nie wnosi niczego do tematu a poza tym wystarczyło zgłosić temat a nie od razu pisać takie głupoty ^.^
Poza tym przeszukałem troche forum i nie znalazłem nic co by opisywało mój problem. Jak ktoś miał problem z FPS'ami to zawsze pomagał ten fps patch. U mnie niestety to nie działa. A do tematu "Błędy w ostatecznej wersji moda" Też się raczej ten temat nie nadaje bo to raczej wina kompa/sprzętu a nie moda.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po jaką cholerę specjalnie zainstalowałeś XP 32bit? Zainstaluj 7 64bit i sprawdź, jak działa.

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jednym kompie zainstalowałem XP i 8'ke. XP specjalnie dla czasu zapłaty. Windowsa 7 nie dałbym rady zainstalować bez formatowania całości, poniewaz systemy trzeba instalować w kolejności od najstarszego, żeby dało się je wybrać przy starcie systemu. Zresztą tak czy siak problem nieważny bo już przeszedłem czas zapłaty. Ale dzięki za odpowiedź :)

gadula700

gadula700

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam!
Mam problem z zadaniem dla Torlofa w wolnej kopalni, gralem sobie spokojnie, aż tu nagle crash, myśle sobie normalka, ale po wczytaniu gry, gdy chce kogos uderzyc mieczem, np pełzacza albo tego straznika co atakuje shera lub kogokolwiek to od razu dostaje crasha i wyskakuje błąd: http://i.imgur.com/JPBO2WD.png?1
Jeśli uderzam kuszą to nie dostaje crashy.

internator69

internator69

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam to mój pierwszy post w CZ gram od niedawna i chciałbym przedstawić swoje zmiany jakich bym dokonał i które mogły by się znaleźć w nowym patchu

1. Kowalstwo  podzielić na wykuwanie oręża i rzemieślnictwo  to pierwsze wiadomo o co kamam a natomiast rzemieślnik robiłby :
- trzonki. kije itp
- strzały , bełty , łuki i kusze
-  oraz może produkowanie takich rzeczy tak beczki , ramy do obrazów i figurki takie jak w modzie Jaktyl możne jakieś qesty z tym związane i zarobek

2. Złote strzały/bełty bez sensu lepiej by był zrobione z rudy

3.  Wygląd Ricka przypomina Laresa dajcie mu fejsa Jacka Sparowa  było by fajnie

4.  Nauki kowalstwo/ alchemia podzielić tak uczeń-adept-alchemik/kowal-mistrz (bez tych procentów tylko 4 poziomy)

5. Spotkanie z Miltenem obrażamy go a potem normalnie z nim gadamy niech by było tak:
gadka jak z oryginału ale mag nas wygania a jak nie zejdziemy to da nam popalić dosłownie my odchodzimy i zagaduje jakiś koleś który da nam zwój zapomnienia w zamian za jakąś przysługę i dostajemy zwój i zaczynamy gadkę inaczej i Milten się na nas nie gniewa.

6. kolejna rzecz to puste skrzynie coś by w nie wsadził

7.  Puste jaskinie bez potworów i itemków

8. Wygląd broni dużo toporów i mieczy wygląda identycznie a mają inne nazwy i obrażenie

9.  Może jakieś kobitki u rebeliantów bo żadnej tam nie spotkałem.

10. Dałbym qesta z drwalem któremu pomagamy w przesunięciu pnia czy coś a przez to mamy bonus siły np + 2 animacja nie była by potrzeba po prostu ściemnienie i napis 15 min później i pień inaczej leży.

Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje chętnie się z nimi zapoznam i mam nadzieje że twórcy choć może jeden z pomysłów zrealizują.

Pozdrowaniam :ok:

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie sądzę aby komuś chciało się to zrobić. Choć może...

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
3.  Wygląd Ricka przypomina Laresa dajcie mu fejsa Jacka Sparowa  było by fajnie
[...]
9.  Może jakieś kobitki u rebeliantów bo żadnej tam nie spotkałem.
[...]
Pozdrowaniam :ok:

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Foxik

Foxik

Użytkownicy
posty20
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po wybraniu opcji "chcę pogadać o łukach" u Wilka gra mi się zawiesza(bez access violation), i trzeba używać managera :( 
Cóż począć :( Mam GMDK podanego kilka postów wyżej

Wizados

Wizados

Użytkownicy
Amelinowy Łowca Bugów
posty21
Propsy3
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Amelinowy Łowca Bugów
1: Te wszystkie umiejętności okrutnie ssały by punkty nauki  :/
2: Zgadzam się  :D :ok:
3: Ja tam do jego wyglądu nic nie mam...
4: Po co? I o co właściwie kaman  o_0 ?
5: Coś w tym jest... Mogło by przejść...
6: Chyba jestem ślepy...
7: Chyba jestem bardzo ślepy  o_0
8:  :pokerface: :ok:
9: A niby skąd oni mieliby wziąć kobitki  :facepalm: ?! Gomez ma rudę to może sobie pozwolić na takie bajery ale rebelianci   :/ ?
10: Pewnie było by  z tym troszeczkę pierdzielenia się... Ale myslę że by uszło  :hmmm:

Drżyjcie przed Januszem modowania! Czy coś...

Ikar

Ikar

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od samego początku instaluje wszystko zgodnie z tym, jak jest tam napisane.
Dostosowałem się do Twoich zaleceń odnośnie grafiki - nie pomogło.
Błąd ten może być spowodowany prze funkcje DEP. Radzie ci dodać Gothica do DEP'a, aby ten go ignorował.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Witam. Mam pytanie odnośnie kontynuacji modyfikacji Czas Zapłaty. Czy jest w planach (po poprawieniu niedogodności z tej modyfikacji) wydanie drugiej części przygód pirata? Ponieważ w pewnym momencie rozgrywki Xardas pomaga Rickowi w zamian za przysługę. Chodzi mi tylko o świadomość czy druga część wyjdzie.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Witam. Mam pytanie odnośnie kontynuacji modyfikacji Czas Zapłaty. Czy jest w planach (po poprawieniu niedogodności z tej modyfikacji) wydanie drugiej części przygód pirata? Ponieważ w pewnym momencie rozgrywki Xardas pomaga Rickowi w zamian za przysługę. Chodzi mi tylko o świadomość czy druga część wyjdzie.

Nie ma szans.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nadzieja umiera ostatnia :lol:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nadzieja umiera ostatnia :lol:
Nie, druga część nie jest planowana. Chyba że znajdą się osoby, które by chciały zrobić drugą część. Ale wątpię w to.

gothic1210
  • Gość
Scaliłem osobne tematy dotyczące problemów technicznych. Teraz wszystko jest w jednym miejscu. Proszę tutaj poruszać wszystkie kwestie techniczne. 

Ikar

Ikar

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam kolejny problem techniczny z tą modyfikacją. Problem polega na tym że: Jestem w 5 rozdziale i mam misje Do ostatniej kropli krwi (czy jakoś tak). W misji tej polega na tym, abym pomógł Torlofowi w kopalni. Problem w tym że jak wchodzę to tej przeklętej kopalni, gra wywala do pulpitu, po załadowaniu się paska ładowania. Po wywaleniu do pulpitu pojawia się błąd Access Volation. Prosiłbym o szybką pomoc, bo mnie ta modyfikacja powoli dobija  :/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry