Czas Zapłaty - premiera! 329444 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 329444

Odpowiedzi 561

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
no ja niestety nie mam, ale jak sie z tym uporasz to nie mysl, ze to koniec o nie takiego czegos jest wiecej :D

Insane96

Insane96

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tym modzie jest dubbing PL/ENG czy same napisy bez głosu ?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
To jest wersja ukończona? Wszystkie rozdziały?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
same napisy, tak ukończona, ale bugi sa.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Co to Freddy Textures?
Jakaś bardziej dopierdolona rozdzielczość czy grafika? Warto dogrywać?

@down
Dzięki, przekonałeś mnie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

macios

macios

Użytkownicy
posty53
Propsy6
  • Użytkownicy

macios

Czas Zapłaty - premiera!
#226 2013-11-16, 19:28(Ostatnia zmiana: 2013-11-16, 19:35)
No to sobie pograłem. Przez cały czas nie miałem ani jednego crasha dopóki nie zacząłem robić misji z Hanisem. Mam zapisane przed powiedzeniem mu że może wracać do treningu, kiedy już mu powiem że może wracać to po chwili mnie wywala do pulpitu, jak próbuję wczytać grę to mnie znowu wywala, jak mi się już jakoś wczyta to pogram parę minut i po chwili witam pulpit z powrotem. Wyskakują mi błędy Access Violation i potem Assertation Failed albo " b: VFILE: Err: -2: Can't find file: 'jakiś plik' ".

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: SuperCheese
Co to Freddy Textures?
Jakaś bardziej dopierdolona rozdzielczość czy grafika? Warto dogrywać?

@down
Dzięki, przekonałeś mnie.
Nie warto. Przejaskrawione tekstury niszczą mroczny klimat kolonii.
/
do hejterów mówiących, że nie tego się spodziewaliście po zapowiedziach, albo że to skandal że wydano wersję z tyloma błędami. Doceńcie, że ktokolwiek chciał w ogóle SKOŃCZYĆ projekt. Gdyby nie ta garstka osób zostałaby wam tylko wersja testowa jako pamiątka po niespełnionych ambicjach orca. pozdro600

Elveer

Elveer

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Wiecie może czy będzie jakiś patch w najbliższych dniach ?

Bezi210

Bezi210

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z jedną misją a mianowicie z rekrutowaniem 5 osób do obozu. Znalazłem tylko Skorpiona, Pacha i Carlosa. Ktos wie gdzie są pozostali?

Edit. Cofam to. Znalazłem w poradniku

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Jack aligator pod wodospadem i gestah tam gdzie w g2

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@orcwarrior - Dla patelni raczej nie ma sensu rozpoczynać od nowa gry, ale fajnie jakby w już poprawionej, nowej wersji się ona pojawiła :)
Też mam podobny czas do twojego i bawię się jak na razie świetnie, choć bywają momenty irytacji :cool: Widzę, że zmieniliście cały fragment lasu na wschód od Starego Obozu,  z liściastego na iglasty. Po wprowadzeniu tej linijki do pliku konfiguracyjnego też nie miałem ani jednej zawiechy. Za moda należy się :tiger: Jeszcze kilka poprawek, zwłaszcza w późniejszej fazie gry, i będzie mod którego nie powstydziliby się twórcy.

A kilofy się tutaj zużywają? Bo wykopałem jeden skarb dla Aligatora, pobiegłem do następnego a okazało się, że kilofa nie mam...
EDIT.
No właśnie i gdzie jest ten Carlos? Bo łażę po całej kolonii i ostatniego gościa mi brakuje. Czy to nie ten co stoi przed NO?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@sebogothic  - oprócz patelni której nie ma można oczywiście kupić smażone mięso (to wiadomo ale mogłaby być) jest jeszcze parę błędów w grze jak i błędów level designu np voby w powietrzu (beczki w OR) albo tekstura wodospadu (tam gdzie były gobliny i almanach w podstawowej wersji gothica 1) itd. Ponadto jak już tak się przechodzi grę to może warto było by napisać pełnoprawny 100% poradnik do gry i po prostu jeśli gracz nie wiedział by zajrzał by do niego i po sprawie. Jak dla mnie poradnik z tych trzech rozdziałów i tak jest ciulowy bo widać , że robiony na szybko.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wkoncu udało mi sie przejsc ten mod, inaczej sobie wyobrazałem zakonczenie tej gry, walka z demonami łatwa nie była, ale spoileorwał nie bede, mod bardzo mi sie podobał, jest to jeden z najlepszych modow , chociarz z tymi bugami  :D  ogolnie błedow duzo nie było, przynajmniej w głownej fabule, bo o pobocznych to nawet mowił nie bede, cieszy mnie fakt, ze jest to polska produkcja, ogolnie to tyle. Na koncu w krypcie podczas ładowania mnie wywalało, wy pewnie tez sie z tym spotakacie, wiec najlepszym rozwiazaniem jest  zmiana rodzielczosci na mniejsza.

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Mrdragothic może poradnik dokończysz ;)) skoro przeszedłeś xD i twoje porady ^^.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
jezeli chodzi o głowna fabułe to bede sie starał pomagac na forum :D 

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@mrdragothic - Szybki jesteś ;P Ja dopiero mam II rozdział.

Nie wie ktoś czy nie można skądś pobrać soundtracku? Bo niektóre utwory są fajne, zwłaszcza ten z chórem.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Co do soundtracku, to w najblizszym patchu zostatnie dodana pozostala część utworów która z niewiadomych mi powodów nie została dodana do finalnej wersji :P Będzie tego naprawde bo prawie dodatkowe 40 minut muzyki!

Jeśli chodzi o soundtrack do popbrania, fajnie by to było gdzieś ostatecznie wrzucić, ale tymczasowo muzykę możesz znaleść w folderze _Work/Data/Music/Czas_Zapłaty w formacie .ogg z którym większość odtwarzaczy bezproblemowo powinno dać sobie rade.
Jeszcze słowo co do irytujących błedów z muzyką, jako że źródła biblioteki orcLib.dll naszczescie gdzieś się ostały, udało się naprawić te błędy, a poprawki należy spodziewać się w najblizszym czasie
Tak to będzie mniejwiecej ostatecznie wyglądać:

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie, że dojdą nowe kawałki i poprawki związane z muzyką.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Planujecie jeszcze poprawiać dialogi?

Przydało by się dorobić kilka dla osób skazujących nas na głębię. Większość nawet nie zauważyła naszego powrotu,  nie mówiąc już o opcji jakiegoś odwdzięczenia się... mieczem.

0 użytkowników
Do góry