Czas Zapłaty - premiera! 329909 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 329909

Odpowiedzi 561

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z odpaleniem Czas Zapłaty. Gdy uruchamiam przez gothic starter to gram w zwykłego gothica, jak to możliwe tymbardziej że wybrałem mod. Sprawdzałem też czy wszystkie pliki są w odpowiednich folderach no są. Proszę o pomoc, z góry thx

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Cytat:
I jeszcze te niby pająki zadające obrażenia z dupy;DMoże zostaną naprawione, może zostaną zastąpione pełzaczami.
Lepsze by były pełzacze wojowniki. :tiger:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
SuTTT, Hoshpack - jaką macie wersję gry? Macie ją ze Steama? Inne mody wam działają?

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: "Hagrid"

Lepsze by były pełzacze wojowniki. :tiger:

Nie wiem czy nie byłyby za silne. Na tym etapie miałem 12 poziom, więc nie wiem czy nie byłem za słaby. Chociaż tutaj są znacznie silniejsze bronie, więc mogłoby być w sam raz :)

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam wersję gothica  bodajże 0.8k. nie jest to żaden steam. Pobrałem z torrenty, później zainstalowałem mroczne tajemnice i działał. Dodam jeszcze że mam windows 7 64-bit

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SuTTT

Czas Zapłaty - premiera!
#185 2013-11-15, 18:13(Ostatnia zmiana: 2013-11-15, 18:41)
SuTTT, Hoshpack - jaką macie wersję gry? Macie ją ze Steama? Inne mody wam działają?
Ja mam obraz gry oryginalnej wersji bodaj Złota Edycja CD-projekt 1.08, jesli chodzi o mody to kilkukrotnie gralem w Mroczne Tajemnice i nigdy nie mialem takich problemów

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak odinstalowałem MT w zeszłym tygodniu to odrazu zaczął mi działać Diccuric.Z tego co zrozumiałem macie MT,a mod ten nadpisuje  skrypty i być może wchodzą one na Czas Zapłaty.

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SuTTT

Czas Zapłaty - premiera!
#187 2013-11-15, 19:14(Ostatnia zmiana: 2013-11-15, 19:25)
Jak odinstalowałem MT w zeszłym tygodniu to odrazu zaczął mi działać Diccuric.Z tego co zrozumiałem macie MT,a mod ten nadpisuje  skrypty i być może wchodzą one na Czas Zapłaty.
NIe nigdzie tak nie napsialem ze mam MT ,nie mam zadnego moda chodizlo mi oto, ze gralem w MT na tej wersji gothica bez problemow
@Edit
Zainstalowalem Gre na PC i modyfikacja dziala! takze wersja gry i moda jest dobra, problem tkwiwczyminnym jak uda mi sie odkryc ocb postaram sie napisac

dagshelgrr

dagshelgrr

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jestem w 2 rozdziale i mam zadanie "W poszukiwaniu skarbów". Problem polega na tym, że kiedy jestem w miejscu gdzie powinien być skarb nie ma tam żadnego X który mógłbym wykopać. Nie mogę przez to ruszyć fabuły do przodu.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie ma żadnego "X". Jest takie jaśniejsze pole, podobne jak przy skarbie Pacho.

Bezi210

Bezi210

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam i od razu gratuluje ukończenia moda.
Niestety mam problem (a właściwie 2 ale ten drugi nie jest związany z modem)
1. Zainstalowałem Player Kita, GMDK i Czas Zapłaty w takiej kolejności jak podałem. Kiedy odpalam moda przez GothicStartera to odpala mi się zwykły normalny Gothic. Ktoś mi powie jak to naprawić?
2. Mam Windowsa 8.1 i niestety Gothic odpala mi sie w taki sposób że mam biały pasek na górze i lekkie lagi przez to i jeszcze przez ten pasek nie widze HP przeciwnika. Ktoś wie jak to naprawić?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Co do rozdzielczości słyszałem o takich problemach spróbuj pogrzebać w pliku ini gothica i zmienić parametry rozdzielczości obrazu na większe. http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-ustawic-wlasna-rozdzielczosc-w-grze-gothic-2 kieruj się tym tylko pod g1 (choć jeśli grasz w mody do g2 to pewnie też tak masz) i powinno pomoc w kwestii tego że nie widzisz HP. A co do tego , że ci nie odpala moda to nie wiem spróbuj odpalić w trybie zgodności z innymi systemami np Windows XP.

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Zainstalowałem Player Kita, GMDK i Czas Zapłaty w takiej kolejności jak podałem. Kiedy odpalam moda przez GothicStartera to odpala mi się zwykły normalny Gothic. Ktoś mi powie jak to naprawić?
2. Mam Windowsa 8.1 i niestety Gothic odpala mi sie w taki sposób że mam biały pasek na górze i lekkie lagi przez to i jeszcze przez ten pasek nie widze HP przeciwnika. Ktoś wie jak to naprawić?
WIdze ze  jest kilka osob z tym samym problem, ja sobei z nim poradzilem na szczescie, reinstal systemu, instalacje gothica przy wylaczonych zaporach i to samo z player kitem, i WAZNE jak kopiujecie GMDK i MOD to nei podmieniajcie folderu GOTHIC, tylko podmiencie kazdy folder ktory znajduje sie w GOTHIC odzielnie to wazne

Bezi210

Bezi210

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
WIdze ze  jest kilka osob z tym samym problem, ja sobei z nim poradzilem na szczescie, reinstal systemu, instalacje gothica przy wylaczonych zaporach i to samo z player kitem, i WAZNE jak kopiujecie GMDK i MOD to nei podmieniajcie folderu GOTHIC, tylko podmiencie kazdy folder ktory znajduje sie w GOTHIC odzielnie to wazne

Ok ale mam najpierw kopiować GMDK czy Czas Zapłaty?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kto uczy strzelania z kuszy?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Skorpion

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram sobie tam w tego moda i gram i szczerze powiem że jest bardzo słaby pomimo moich wielkich oczekiwań. Skrypty takie sobie, potwory pojawiają mi się przed oczami, ciągle jakieś niedoróbki, albo muzyka cały czas gra jedna i ta sama albo ,,wróć na miejsce warty" nałoży się na siebie i cały czas jest na ekranie. Szczerze to ten mod jest ,,pusty" nie ma tu nic do zaoferowania oprócz kilku zbrojek, obozu rebeliantów (i to też taki sobie), i paru zadań. Miał być wielki rozmach a jest mod który po kilku minutach nuży....    (albo już po prostu czasami kur***ica trafia). Na tyle lat roboty to to powinna być inna gra (jako mod) a nie jakieś ,,coś tam" na parę minut...   

PS: Jest to tylko i wyłącznie moje zdanie. Uważam jest ten mod jest cienki tyle...

LET'S ROCK!

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ok ale mam najpierw kopiować GMDK czy Czas Zapłaty?
Najpierw instalujesz player kita, pozniej Z GMDK z folderu Gothic kopiujesz zawartosc do folderu z gra(musisz podmienic) poznie z Czasu Zaplaty wchodzisz w folder Gothic i kopiujesz tak jak w przypadku GMDK.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Cytat: xDominik
Gram sobie tam w tego moda i gram i szczerze powiem że jest bardzo słaby pomimo moich wielkich oczekiwań. Skrypty takie sobie, potwory pojawiają mi się przed oczami, ciągle jakieś niedoróbki, albo muzyka cały czas gra jedna i ta sama albo ,,wróć na miejsce warty" nałoży się na siebie i cały czas jest na ekranie. Szczerze to ten mod jest ,,pusty" nie ma tu nic do zaoferowania oprócz kilku zbrojek, obozu rebeliantów (i to też taki sobie), i paru zadań. Miał być wielki rozmach a jest mod który po kilku minutach nuży....    (albo już po prostu czasami kur***ica trafia). Na tyle lat roboty to to powinna być inna gra (jako mod) a nie jakieś ,,coś tam" na parę minut...   

PS: Jest to tylko i wyłącznie moje zdanie. Uważam jest ten mod jest cienki tyle...
Dla mnie na dzień dzisiejszy ten mod nie jest finalną wersją. 
Ja nazwał bym go raczej Beta v2 bo jest wiele niedoróbek które strasznie utrudniają grę a nawet uniemożliwiają jej ukończenie ;/

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Bezi210

Bezi210

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już mi mod działa. SuTTT twój sposób włączenia moda mi nie zadziałał. Uruchomiłem GothicStartera w trybie zgodności z Windows XP SP3 i mi zaczął działać. Niestety rozdzielczość nic nie pomogła. Wciąż mam biały pasek.

0 użytkowników
Do góry