Jak nie zrobią normalnego c-rpg z M&B, to twórcy raczej długo nie pociągną
Co z tego że jest ciekawa, i dobrze zrobiona, jak jest monotonna. Już nawet hack slashe albo TESY (a to już sztuka
) są ciekawsze od M&B. A jeśli nie mają zamiar zrobić z tego pełnoprawnego rpg, to niech chociaż zrobią MMO
Podbijanie zamków i zbieranie armi ciekawie by wyglądało z graczami innymi. Chyba że już jest multi? Bo w 1 nie widziałem takiej opcji 
Co, może jeszcze smoki mają dodać?

Primo M&B nie jest
i nie ma być kolejnym normalnym cRPG. Żaden TES ani H&S nie ma lepszego systemu walki od M&B, z RPG teraz głównym konkurentem jest IMO Kingdom Come, tylko, że zarówno Bannerlord jak i Kingdom Come jeszcze nie wyszły.
Secundo Multi jest w Warbandzie, MMO nie zrobią.
Jeśli chodzi o M&B to jest tu większy wybór, ale jednak... żeby zrobić dobrego, RPG - według mnie - powinni:
- Wprowadzić nowe zmiany poszerzające rozgrywkę
Jakie? Konkretnie podaj o co ci chodzi.
- naprawić stare niedociągnięcie
Widać, że naprawili główną wadę w grafice, model oświetlenia.
- zrobić z rozmachem, te bitwy fajnie wyglądały jak naparzało się 200 gości, co by było jak by ich było 1200? 
Ważne by dało się grać płynnie z taką ilością ludzi. Jak chcesz walczyć w jedynce bądź Warbandzie na tysiąc ludzi to polecam Battle Sizer Changer.
- nowa grafika (to już jest)
Sądzę jednak, że poza nową grafiką nie wiele się tu zmieni, a gra będzie taka sama jak M&B
tylko z lepszą grafiką.
Czym to popierasz? Ja już teraz widzę, że zmiany pod spodem są ogromne.
Tak naprawdę najważniejsze jest, aby wykonali swoją robotę dobrze tam, gdzie moderzy nie mogą grzebać. Resztą zajmie się społeczność. To nie jest Gothic, że aby modderzy mogli tworzyć mody musieli się prosić CD Project o pliki tłumaczenia, a to łaskawie pozwalało mimo, że według nich to jest na granicy prawa.