Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1593655 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1593655

Odpowiedzi 3149

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
wypada odpowiedzieć ale Ventrue i tak wszystko usunie.... :lol2:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Abstrahując trochę od offtopa wrócę do tematu wątku, czyli spolszczenia. A dokładniej do rzucania propozycji odnośnie nadchodzącego patcha. I po raz kolejny doczepię się tekstur :F Tym razem chciałbym rzucić propo odnośnie zmiany wyglądu pancerza ciemności z takiego:

Spoiler

na taki:

Spoiler

Model ten sam. Wystarczy zmienić teksturę, żadnych zmian skryptowych.  Zbroja ogólnodostępna na WoGu. Uważam, że obecna tekstura jest po prostu szpetna. Pokolorowana zbroja kruka przesadzonym czerwonym, do tego mało realistyczny wygląd... No wygląda toto jak wynik zabawy w paincie :F

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sorry ale wcisnę się między wódkę a zakąskę.
radex i bgb- przecież jest już przesądzone od dawna, że Memorius nie będzie się mieszał do 2.0. Udostępnianie wszelakich tłumaczeń nie będzie mu pewnie potrzebne a w poście wyżej, zakpił sobie, że grając w wersję oryginalną, będzie w temacie podawał szczegóły i wrażenia z gry. Do skasowania- bohaterem tematu powinien być Returning.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sek w tym ze propozycji już nie przyjmujemy, bo trochę tego jeszcze mamy i już definitywnie changelog został close, mogę udostępnić ten 100% :P
Poza tym zmiana tekstury zbroi wykracza poza skrypty, nie chodzi oto ze nie umiem tego zrobić, umiem nie raz to robiłem :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar, ale to jest 5 minut roboty, nawet nie tyle... Poza tym co z tego że to wykracza poza skrypty, przecież już zmieniłeś jedną teksture - zbroi najemnika, nie pamiętasz już? :P No sorry, obecna zbroja ciemności psuje moje (i zapewne nie tylko moje) wrażenia estetyczne :lol: No ale nie będę więcej ciągnął tematu - mówisz nie to daję spokój. Wiesz, dla mnie to też nie problem sobie zmienić samemu.. Ale rzucam propo bo uważam tą zmianę za sensowną i korzystną także dla wszystkich potencjalnych graczy:P

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Sek w tym ze propozycji już nie przyjmujemy, bo trochę tego jeszcze mamy i już definitywnie changelog został close, mogę udostępnić ten 100%
Poza tym zmiana tekstury zbroi wykracza poza skrypty, nie chodzi oto ze nie umiem tego zrobić, umiem nie raz to robiłem
Tizgar nie przesadzaj :D. To raczej drobiazg a jednak cieszy oko.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zmieniłem, ale ona jest w modzie to różnica :P
Zresztą kto ci ja w grze będzie używał, mało prawdopodobne :P

Obecnie ta zbroja to :

Pancerz Otchłani

Wymagana siła 500
Def 350/350/350/180/180

Alternatywna zbroja to wygladająca jak nasza znajoma  zbroja z  z rudy z g1

Starożytna zbroja Runiczna
Wymagana siła 500
Def 350/350/350/180/180

można tak czy owak zrobic tylko 1 bo niema 2 smoków ozywienców :P sentyment + lepiej wyglądająca zbroja z rudy wygrywa :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sentyment + lepiej wyglądająca zbroja z rudy wygrywa :P
Oj, na pewno nie u wszystkich:P
Zresztą kto ci ja w grze będzie używał, mało prawdopodobne :P
Problem w tym, że NPC jej używają... To już wystarczy, by porazić nasze oczęta :P

No nic. Zrobisz jak uznasz za stosowne. Ja kończę ten wątek.

edit. Nie no daj spokój, osobny patch dla 1 zbroi? To zbytnia błahostka.. Myślę, że nie ma już co dalej na ten temat dyskutować:P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zawsze możecie sobie zrobić patcha zmieniającego wygląd zbroi nie musicie mieć mojej czy Thompsona zgody nawet nie musicie się Ventrue pytać, chociaż i tak by się zgodził i wkleił linka do  takowego patcha na 1 stronę :P

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Tizgar wsadź te teksturę od bgb, rzeczywiście zajebista jest. Tylko pewnie będzie problem z teksturepackiem, który to nadpisze. Albo i w sumie nie koniecznie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Po mojemu to za dużo zachodu gdyż ja to robię tym bardziej zjebanym sposobem czyli rozmontowuje moda na części pierwsze i wkładam  i montuje ponownie w całość :P

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Dobra, to ja to wstawię już przy końcu, jak nie zapomnę.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Dobra, to ja to wstawię już przy końcu, jak nie zapomnę.
W takim wypadku Ventrue liczę na ciebie. Tizgar możesz powiedzieć kiedy prawdopodobnie będzie patch 1.3 ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Chciałbym to sprecyzować dokładnie, jednak nie wiem, kilka rzeczy ( największe prio ma teraz chyba system perków z rzemiosła like SnC )  mamy jeszcze z listy dorobić, poza tym myślę cały czas nad tymi bossami chociaż na próbę walnąć na 6 smoków i zobaczymy jak sobie poradzicie :P bo samo w sobie to rewelacja, nowy mechanizm jest zawsze na + ale tez znowu nie mogę tego zrobić ze tylko my damy rade :P

Ogólnie tak mogę powiedzieć ze 90% changeloga jest zrobione a proces z grubsza będzie wyglądał tak, ze przy 100% musimy scalić 2 wersje bo każdy robi oddzielni żeby było szybciej i sprawdzić czy jest all, potem jest paczka testowa i testy które będą trwały albo 2 godziny albo max 2 dni i ewentualne fixy, a potem publiczny link do pobrania reszta to kto chce pyka kto nie chce nie pyka :P

Wiesz 2 osoby + to ze tez mieliśmy pauzy z rożnych ważniejszych powodów :P nie daje ultra speeda nawet w tak prostej sprawie :P

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Chciałbym to sprecyzować dokładnie, jednak nie wiem, kilka rzeczy ( największe prio ma teraz chyba system perków z rzemiosła like SnC ) 
mamy jeszcze z listy dorobić, poza tym myślę cały czas nad tymi bossami
chociaż na próbę walnąć na 6 smoków i zobaczymy jak sobie poradzicie bo samo w sobie to rewelacja, nowy mechanizm jest zawsze na + ale tez znowu nie mogę tego zrobić ze tylko my damy rade
No z tymi bossami jestem zdecydowanie za. Zawsze chciałem mieć w Gothic'u jak najtrudniej żeby nawet prosta początkowa walka była emocjonująca ,więc weterani Gothic'a na pewno dzięki temu nie będą zawiedzeni ;p

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Szkoda tylko że nie myślisz o drugiej grupie  :F
EDIT: @DOWN Jak zagram w returna, to wezme wyzwanie, i zagram z wytrzymaloscia, pozdro !!!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ty jesteś unikatowy dyniek ale i dla ciebie mam te +5 hp co lvl na BŁ :P

Wetereni gothica maja poziom Rzeźnik według mojej szalonej wizji chociaż to jest raczej poziom szalenca, chociaż sam na nim będę grał jedna gra na Łatwym druga na Rzeźniku przynajmniej R1 i r2 żeby szczaic czy gdzie nie przegiąłem :P chociaż tu ma być zawsze przegięte o 200% :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ogólnie to teraz mam czas i porobię to, co zostało. Ale testował będzie pewnie Tizgar.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie, jakiś murzynów chętnych się zatrudni to nie wypada żebym ja testował :P

0 użytkowników
Do góry