Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1588185 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1588185

Odpowiedzi 3149

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Usprawniają bo mogą, mają pomysły i zapał do tego. Dla mnie to wystarczające powody i cieszę się, że komuś się chce przy tym grzebać. Returning 2.0 to już będzie inna bajka. Do premiery rosyjskiej wersji raczej wciąż jeszcze daleko... więc o to się radzę martwić jak już wyjdzie:P

Chciałbym zapytać, kto to zrobi? :D
Wierzymy w Ciebie :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Drużyna Spolszczenia przetłumaczyła Globala w 3 miesiące. Jeśli oni by się tym zajęli, wykorzystując to spolszczenie tutaj, poprawiając je i dodając to co zostało dodane, to z pewnością spolszczenie byśmy zobaczyli dość szybko :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Z pewnością. Ja się o spolszczenie nie boję, bo wy się już zadeklarowaliście do spolszczenia. Bardziej mnie martwi praca rosjan. W tej wersji było dużo błędów - a 2.0 z tego co widać, jest wiele bardziej zaawansowana. Więc boję się tylko o ilość błędów.

Chciałbym zapytać, kto to zrobi? :D
Wierzymy w Ciebie :F

Nie wiem o co chodzi...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale wersja z 2,0 to ma być już wersja dopięta na ostatni guzik, co prawda nie da się tak, ale myślę, że bugi będą znośne :) No i podejrzewam, że Returning 2,0 tylko do grania jako ini, a nie mod (kumaci wiedzą o co kaman)

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Wyprowadzę cię z błędu Thompson.
Drużyna Spolszczenia nie będzie spolszczać Returning 2.
O tym była już mowa wcześniej i w innym temacie.

Może uściślijmy jedno. Ja nie będę się tym zajmować na pewno i co najwyżej DS znajdzie w tym względzie innego tłumacza.
Spolszczę  za to coś innego zapewne, tylko dokładnie nie wiadomo kiedy i co.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
No nie wiem, w którymś temacie u was w dziale pisało, co chcecie spolszczyć. Ale dziękuję za informację...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bgb to co mi dałeś starczy żebym sam to zrobił Thompson jak zechce to pomoże to już raczej bardziej moja inicjatywa co z tego wyjdzie zobaczymy :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
u was w dziale pisało, co chcecie spolszczyć.
Tak owszem pisało, ale już nie pisze.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Wyprowadzę cię z błędu Thompson.
Drużyna Spolszczenia nie będzie spolszczać Returning 2.
O tym była już mowa wcześniej i w innym temacie.

Może uściślijmy jedno. Ja nie będę się tym zajmować na pewno i co najwyżej DS znajdzie w tym względzie innego tłumacza.
Spolszczę  za to coś innego zapewne, tylko dokładnie nie wiadomo kiedy i co.

http://themodders.org/index.php?topic=21602.0

Chyba w tym, ale widzę, że zedytowane miesiąc temu. A ty byłeś jednym tłumaczem, czy - że się tak wyrażę - najlepszym i tłumaczącym najwięcej?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No jedyny w teamie zna rosyjski perfekcyjnie. Chyba Taliasan pomagał w tłumaczeniu też.  Global spolszczony w błyskawicznym tempie, najwięcej czasu zajęły testy. No nic mam nadzieje że jednak znajdzie się ktoś kto spolszczy, tym bardziej że można wykorzystać spolszczenie DreamVader jak ktoś słusznie zaznaczył. 

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No nie ma się czym za bardzo przejmować.
Jak wyjdzie 2.0 to założę temat  Wrażenia z rozgrywki i będę krok po kroku wszystko opisywać , żeby wszyscy byli na bieżąco i wiedzieli dokładnie co nowego questowo i w innych elementach gra oferuje.
Oczywiście bez spoilerów, żeby nikomu nic nie umknęło.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tym bardziej że można wykorzystać spolszczenie DreamVader jak ktoś słusznie zaznaczył.
Z tego co pamiętam to oficjalnie Ventrue zgody nie wyraził przez to, że mieliście chyba zamiar tworzyć to spolszczenie "zabezpieczając" je przed wprowadzaniem do niego jakichkolwiek zmian przez innych ludzi spoza teamu.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Bardzo się przejmuję opinią Ventrue.
Bardzo, bardzo.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Memorius skończ zanim wywołasz kolejną kłótnię. Proszę :)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
tym bardziej że można wykorzystać spolszczenie DreamVader jak ktoś słusznie zaznaczył.
Z tego co pamiętam to oficjalnie Ventrue zgody nie wyraził przez to, że mieliście chyba zamiar tworzyć to spolszczenie "zabezpieczając" je przed wprowadzaniem do niego jakichkolwiek zmian przez innych ludzi spoza teamu.

Ja nie wiem. Nie mieszam się w takie sprawy.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Memorius bardzo proszę nie napierdalać spamem. To nie jest temat dotyczący wersji 2.0.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja nie rozumiem po co cały ten szum z tłumaczeniem.
Tizgar twierdzi,że czytanie dialogów jest zbędne, wystarczy przeczytać wpisy i wiadomo o co chodzi.
Niech ktoś same wpisy przetłumaczy , itemki maja ikonki więc widać co jest czym , a cyfry rosyjskie wyglądaja tak samo jak nasze bo matematyka jest jedna.
Postacie sa znane, a jak sa nawet jakies nowe to i tak pewnie tzreba je zabić prędzej czy później.

Translator , kilka dni roboty i można napierdalać.

Słusznie, ale nie ja zaczałem tę dyskusję Kolego Moderatorze.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Twierdze w przypadku globala, ale to był odzew na rzekomo obiecane trudne questy
Delete bo to offtopa teraz ja robię

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Bardzo, bardzo.
A powinieneś bo to on i jego team odwalił całą robotę ze spolszczeniem do obecnego returninga i jak on zadecyduje że chce to wykorzystać to po prostu to wykorzysta. Co do premiery Returninga 2.0 to prawdopodobnie wyjdzie gdzieś w pierwszych miesiącach 2015 roku chociaż beta testy rozpoczynają się gdzieś na wakacje obecnego.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo, bardzo.
Tu nie chodzi o to czy się przejmujesz czy nie, tylko czy jesteś na tyle przyzwoity by pomimo osobistych urazów zachować się z klasą. Jeśli on jako autor spolszczenia nie wyraża zgody na jego wykorzystanie to się to powinno uszanować. To trochę taka sytuacja jak z poradnikami Gandlafa swego czasu, chyba ją jeszcze pamiętasz?;) Poza tym przecież Ty to samo co Ventrue robisz:P Bo gdyby powstała wersja zabezpieczona, to tak samo blokowało by to ludzi chętnych do wprowadzania własnych zmian. A wszystko przez konflikt Memorius - Tizgar... no dajcie spokój z tą dziecinadą.

0 użytkowników
Do góry