Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1547852 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1547852

Odpowiedzi 4348

kuszczyk

kuszczyk

Użytkownicy
posty63
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
UP
nie potrzebna mi wytrzymałość, walczę bronią 1 ręczną i tyle co mi wpadnie to tyle mam szkoda PN, a co do pancerza to własnie cienko jest bo nie chciało mi się zbroi ulepszać.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@donno123
Jest napisane, że wymagane jest 3 k hp. Kiedy próbuje się zakładać to wyskakuje napis - xxx pkt siły za mało. Jedzenia wpierdoliłem ile tylko się dało, giny robiłem, mikstur z korzeni zrobiłem tyle na ile mi rdestów starczyło żeby nie ucierpiała mana.  Dusze? Komu by się to chciało zbierać, jeszcze magiem gdzie zamrożenie jest zbugowane i jeśli ono dobije to ten kamień nie wypadnie. Jedyna dusza jaką oddałem to ta Sen'yaka.
100 godzin za szybko? Jak dla mnie to grałem powoli i wyzbierałem większość bonusów, aczkolwiek potworów mało, ledwie 5000 zabitych w porównaniu do mojego łucznika na poprzednim patchu gdzie miałem z 10 koła.

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@donno123
Jest napisane, że wymagane jest 3 k hp. Kiedy próbuje się zakładać to wyskakuje napis - xxx pkt siły za mało. Jedzenia wpierdoliłem ile tylko się dało, giny robiłem, mikstur z korzeni zrobiłem tyle na ile mi rdestów starczyło żeby nie ucierpiała mana.  Dusze? Komu by się to chciało zbierać, jeszcze magiem gdzie zamrożenie jest zbugowane i jeśli ono dobije to ten kamień nie wypadnie. Jedyna dusza jaką oddałem to ta Sen'yaka.
100 godzin za szybko? Jak dla mnie to grałem powoli i wyzbierałem większość bonusów, aczkolwiek potworów mało, ledwie 5000 zabitych w porównaniu do mojego łucznika na poprzednim patchu gdzie miałem z 10 koła.
W sumie to jest ok, teraz ogarniam, co do many to można ją podbijać w nieskończoność u Vatras'a, ale to trzeba było by się nieco napracować./Przy tak OP statach potworów wątpię, aby zamrożenie dobijało, ale cóż może faktycznie tak jest./No tu jednak te Wina Zapomnienia, tak trochę mi brakuje do OP maga, wiadomo hp każdemu się przydaje.Nwm jak ty mogłeś zostawić połowę potworów przy życiu xd, czyżby faktycznie moby pod koniec gry są takie OP że ich unikałeś czy po prostu się nie chciało.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@donno123
Na pewno będę podbijał na rzeźniku gdzie jest limit snu, a manę nie dość że można podbić raz dziennie, to od 5 rozdziału ta opcja już nie działała i Vatras nie dawał mi many. Miałem z tego może ze 30 pkt many. Zamrożenie wbrew pozorom przebija się przez obronę większości przeciwników. Żebym robił te pieprzone wina to byłbym klocem z dużą ilością hp, a inta i many bym nie miał na tyle żeby w ogóle walczyć z potworami wyższej ligi. Przy 415 inta na koniec gry i tak gromem nie zabijam silniejszych orków na strzała.
Magiem NIE MA sensu robić win, bo balsamy z winogron dają 5 many i 1 inta, a hp to mi wisi, bo zamrożę sobie wszystko dookoła lodową falą i nikt nie jest w stanie mnie zaatakować.
Potworów nie wybiłem z prostego powodu - mikstury many. Kupując wszystkie poty dostępne w grze we wszystkich rozdziałach i ważąc własne z kupionych i zebranych ziół w 7 rozdziale jestem bez potów nie licząc 20 pełni many. Żeby zabić oddział orków lub jaszczuroczłeków przy ponad 400 punktach inta zużywam 450 many.
Jeszcze raz dla ścisłości - winogron jest mało. Albo wina albo balsam. Wina dla wojownika/łucznika, balsam dla maga, prosty wybór. Mag walczy na dystans więc nie potrzebuje hp, a jak coś podejdzie to jestem to w stanie zabić z kostura nie tracąc ani jednego hp.

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Na 1.3.2 u Constantina można kupić miksturę niwelującą limit snu.
Edit: Dobra koniec dyskusji :) I tak props xd

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie po to jest limit snu żeby go zdejmować miksturą. Mam 75 dni gry na koniec 7 rozdziału.

Munukasni

Munukasni

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak nekromantą w 5 rozdziale osiągnąć 5 krąg magi skoro nie ma Xardasa?

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strzelam, że Kreol nauczy ...

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Co teraz? Zabiłem Inubisa i tego ... Nergala, to mi trochę PN wpadło (nie pytajcie ile się męczyłem).

Myślałem tak jak @Wonsz radził iść w tabliczki lvl 2 albo coś innego kminić ... jakieś pomysły?

btw. Zostały mi 2 smocze korzenie do zrobienia

patch 1.3.1, rzeźnik ^^

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tabliczki do 3 lvla. Później stopniowo podciągać broń.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tutaj mój paladyn, proszę nie komentować, bo pierwszy gram na rzeźniku, to też się pytam jak go można dopompować jeszcze ^^

Zrobione: gildia kupców, fort azgan, 3 sfery, jaskinia bólu i poboczne zadania...
Do zrobienia: świątynia śniącego, dolina cieni, 1 sfera, smoki (Wszystkie 4), wyspa Etlu, Senyak (Szpon Beliara)
Broń: gniew demonów
Statystyki: wszystkie umiejętności myśliwskie, kopanie rudy? uczyć się tego do 100%? Harad coś wspominał, że może mi ulepszyć pancerz paladyna rudą, tylko muszę mieć kowalstwo na full, uczyć się? itd ...

Statystyki wyżej ... co dalej?

z góry dzięki za wszelkie porady: rozdział 4/patch 1.3.1/ rzeźnik ^^

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie wiem czasami czy ten ulepszony pancerz to nie jest pułapka, że już się go nie da zdjąć.
Myśliwskie wszystkie obowiązkowo, bo to najlepsze źródło hajsu, kopanie rudy i tak 1 PN to zawsze na wszelki wypadek się można nauczyć, kowalstwem nigdy sobie głowy nie zawracałem.
A co do statystyk, to albo u mnie z przeglądarką coś nie tak albo zdjęcia nie wyświetla.
Ale tak ogólnie to klasycznie, po wyuczeniu siły i zużyciu bonusów najlepiej porządnie podładować w tą walkę bronią, conajmniej do 80 %, nauczyć się miksturę hp u Constantina z korzeni i rdestów, a resztę można roztrwonić.

endermender

endermender

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czasami czy ten ulepszony pancerz to nie jest pułapka, że już się go nie da zdjąć.
Myśliwskie wszystkie obowiązkowo, bo to najlepsze źródło hajsu, kopanie rudy i tak 1 PN to zawsze na wszelki wypadek się można nauczyć, kowalstwem nigdy sobie głowy nie zawracałem.
A co do statystyk, to albo u mnie z przeglądarką coś nie tak albo zdjęcia nie wyświetla.
Ale tak ogólnie to klasycznie, po wyuczeniu siły i zużyciu bonusów najlepiej porządnie podładować w tą walkę bronią, conajmniej do 80 %, nauczyć się miksturę hp u Constantina z korzeni i rdestów, a resztę można roztrwonić.
wystarczy wcisnac ppm i otworzyc grafke w nowej karcie ;p

musisz podrasowac hp ostro bo to 800 to straszna ale to straszna lipa tak samo jak sila i polecam zajac sie teraz etlu i dusza senyaka o ile zrobiles zadanie z gomezem ofc

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie otworzę grafiki w nowej karcie, bo tej grafiki tu nigdzie nie ma. Tam gdzie powinno być zdjęcie są puste przestrzenie, tak jakby wcisnąć ze 2-3 entery.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wonsz ogólnie: 200 siły 800 hp

No ale jak tą siłę? z Orkowych serc to może dobije z 20 ... gdzie tutaj 500?
u Constantina się nauczę tej mikstury HP, to może coś dopompuje te hp'sy, bo padam - czasem.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wszystkie smocze korzenie zebrać i mikstury siły jakie spisane są w ciekawostkach + orkowe mikstury te żółte u Neorasa bodajże można zrobić żeby dawały zrękę i siłę kosztem many, tabliczki, mikstura z pomyj. Jest tego trochę.

endermender

endermender

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wonsz ogólnie: 200 siły 800 hp

No ale jak tą siłę? z Orkowych serc to może dobije z 20 ... gdzie tutaj 500?
u Constantina się nauczę tej mikstury HP, to może coś dopompuje te hp'sy, bo padam - czasem.
bez dokladniejszej eksploracji po r3 mialem okolo 570 sily na 1.3.1 na rzezniku wiec dla chcacego niz trudnego, pouzywaj wszystkich bonusow jakie tlyko znajdziesz + masz bardzo duzo zaleglosci co do mapek jak na r4 wiec zobaczysz ze boost sam przyjdzie jak zepniesz poslady ;p

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na razie mam 330 siły, 5 rozdział, przed wypłynięciem ... ale wiem, że tego nie zrobię bo muszę mieć co najmniej 500.

Będę polował na smocze korzenie ... i inne bonusy.

Ktoś uczy siły gdy ma się ponad 300? Bo Erol nie nauczy.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry