Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1544147 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1544147

Odpowiedzi 4348

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Hp strasznie malo. Naucz sie u constatina robic mikstury co dodaja hp.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Szulwik
Siła i hp tragedia,powinieneś mieć ze 2 x więcej hp i ze 300 siły,tym bardziej że po lvlu widać prawdopodobnie normalny poziom trudności.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, normalny. Hp mam z receptury z jagódek. Siłę jeszcze dobije, zostało mi jeszcze parę orków wokół zamku. No ale ani w hp, ani w siłę pn raczej nie będę inwestował.  Ogólnie solo to tylko pana Cienia nie pokonam, więc i tak muszę wbić siłę i hp, bo pan cienia blokuje mi fabułę (W dolinie cieni jeden musi paść.)

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak, normalny. Hp mam z receptury z jagódek. Siłę jeszcze dobije, zostało mi jeszcze parę orków wokół zamku. No ale ani w hp, ani w siłę pn raczej nie będę inwestował.  Ogólnie solo to tylko pana Cienia nie pokonam, więc i tak muszę wbić siłę i hp, bo pan cienia blokuje mi fabułę (W dolinie cieni jeden musi paść.)
Szpon z duszą Sen'yaka kładzie Dakata,a sam Sen'yak to jakaś parodia-potężny demon z krainy Beliara ginący na kilka hitów z łuku w R2. Ja w zręczność dawałem nawet mając jej ponad 400,płacąc po 6 pnów za 1 punkt,bo pnów z bossów,lvli i książek po 30 k jest za dużo nawet na rzeźniku.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zanim zabiorę się za Senyaka chce zrobić zadanie z Gomezem, bo po wybiciu paladynów na etlu pewnie będzie problem z karmą dla Innosa. Najpierw pozbędę się poszukiwaczy, bo karma od nich rośnie. Zresztą trochę odbiegamy od tematu. Tak więc powtórzę pytanie: Co zrobić z PN. Ja nie mam pomysłu.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Zanim zabiorę się za Senyaka chce zrobić zadanie z Gomezem, bo po wybiciu paladynów na etlu pewnie będzie problem z karmą dla Innosa. Najpierw pozbędę się poszukiwaczy, bo karma od nich rośnie. Zresztą trochę odbiegamy od tematu. Tak więc powtórzę pytanie: Co zrobić z PN. Ja nie mam pomysłu.

1 + 3 + 5 +10 PN żeby dojsc do mikstury zycia u constantino. Rdest + korzen leczniczy = 10 hp. Jak masz dużo kasy to hp możesz poprawić u pirata samuela - podwójny młot lou x9 = 5 hp. Jak nie umiesz robić mikstur z trollestu też sie naucz. Reszte pakuj tylko w siłe i broń jesli chcesz.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
  Co zrobić z PN. Ja nie mam pomysłu.

Daj mi. :D

Mam 38 inteligencji i wciąż przywołane gobliny szkieletaki mnie atakują.

Potrzebuję znaleźć jeszcze 2-3 książki które podnoszą inteligencję bez wejścia do górnego miasta (obecnie nawet nie czeladnikuje u nikogo). Tam się wybiorę dopiero jak będę nekromantą. Zgarnąłem księge golemów od Gallanda. Wykupiłem przepisy na wino od Constantina

Po szału kradzieży kieszonkowej moja karma Innosa spadła do -48. Te karma od Innosa wpływa na coś? Z tego co zauważyłem to tylko premii nie dostaje za modły w kapliczkach Innosa.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
  Co zrobić z PN. Ja nie mam pomysłu.

Mam 37 inteligencji i wciąż przywołane gobliny szkieletaki mnie atakują.

Po szału kradzieży kieszonkowej moja karma Innosa spadła do -48. Te karma od Innosa wpływa na coś? Z tego co zauważyłem to tylko premii nie dostaje za modły w kapliczkach Innosa.

Misja z Gomezem w III rozdziale dla gildii kupców. Tam jest potrzebna karma Innosa > 0. Modlitwa raz dziennie daje +1 karmy. I za 500 zł tez +1.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
@Szulwik - powiedź mi ilę PN mogę sobie wklepać konsolą.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

eee..Że co? Nie wiem, nie gram na kodach (Chyba że w ostateczności jak coś zawalę  ^^). Ale takich trików nie używam. Wiem że z początku może być trudno, ale potem jest już coraz łatwiej. 10 orków na klatę? No problem.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Jak myślicie, w co dalej ładować PN? Tabliczki wyuczone na full, język demonów jest, mikstury siły i zręczności też zrobione. Parę lvl jeszcze wpadnie (Świątynia Śniącego, Etlu, parę orków wokół zamku, i jeszcze kilka zadań pobocznych jak np. poszukiwacze w obozie Dextera). Połowa 3 rozdziału. Oka Innosa jeszcze nie mam. Broń:Smocza Zguba. Pancerz:Lekki pancerz łowcy smoków x4 (materiałów mi do x5 brak, muszę handlarzy obskoczyć ;p)

Ogólnie przydało by się coś, aby Poszukiwacze nie kładli mnie na 2 hity. Solo to żaden problem ich rozłożyć, ale już dwóch to trochę ciężko.
Moja postać dla porównania. Również 3 rozdział, poziom rzeźnik.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

eee..Że co? Nie wiem, nie gram na kodach (Chyba że w ostateczności jak coś zawalę  ^^). Ale takich trików nie używam. Wiem że z początku może być trudno, ale potem jest już coraz łatwiej. 10 orków na klatę? No problem.
10? Mając zbroję od Dakata jest się absolutnie nieśmiertelnym i nic oprócz kilku poszukiwaczy lub orków szamanów atakujących w tym samym momencie nie jest w stanie zabić bohatera.
@Maciuś
Co to za mieczyk masz? Zbierałeś dusze? ;p

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Jest to klątwa azgalora zadająca 280 dmg. Nie zbierałem żadnych dusz.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

desti2

desti2

Użytkownicy
posty22
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, jak zmienić poziom trudność  w grze ? Te miksturki insert itpo_easy nie działają.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Hej, jak zmienić poziom trudność  w grze ? Te miksturki insert itpo_easy nie działają.
Po co zmieniać? Graj od nowa,bo se coś spieprzysz.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co poprawić? Skończyłem prawie fabułę w Jarkendarze, broń: Taniec Śmierci oraz kusza(100 obr ), pancerz: zbroja wodnego kręgu x5 oraz hełm łucznika. Poziom łatwy.
Jest jakaś lepsza broń oburęczna niż rag-zit? (Chciałbym mieć jakąś dobrą bron w górniczej dolinie, bo orka trudno powalić).
Bez pasa i amuletu mam ok. 76 siły i teraz pytanie, ładować jeszcze siłe z PN czy już używac bonusów?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Poziom łatwy i ma trudno :D .

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poziom łatwy, i z takimi statami trudno orka powalić? A myślałem, że to ja jestem cienki.

Siłę jeszcze podładuj, aż będziesz płacił 20 pn za 5 pkt. Naucz się kradzieży kieszonkowej, trochę expa z tego wpadnie. Skradanie i atak z zaskoczenia mogą czasem przechylić szale zwycięstwa na Twoją korzyść.

Co do broni, to jest dobra broń 2h do zdobycia nawet w 1 rozdziale, ale sporo siły wymaga (180).
Spoiler
Smocza zguba. Na tej plaży za Skipem (Jak jest Skip, to następna plaża. Wejdź od strony gór, bo wodą tam się nie dostaniesz).

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Damian11131
Siła i hp tragedia,bardzo daleko w tyle. Na rzeźniku,gdzie startujemy grę z 40 hp,na tym etapie miałem blisko 700.
@Szulwik
Dlaczego niby wodą się tam nie dostanie? Ja zawsze wchodziłem wodą...
Nie, nie jest za wysoko.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O ile dobrze pamiętam jest tam trochę za wysoko, aby znaleźć jakiś ląd aby stanąć.

0 użytkowników
Do góry