Witam.
Mój pierwszy post, więc pozdrawiam wszystkich na forum ;] W The Returning gram od 2-3 dni i mam parę pytań. Jestem całkowicie początkujący, ale czytałem ten temat. Gram w SnC 1.1 na poziomie łatwym.
-Czy da się osiągnąć jakąś konkretną wartość atrybutu broni tłukąc same stwory? Czy może jest jakiś ''tip'' Na razie zaszlachtowałem sporo stworów, ale mam zaledwie 8% broni jednoręcznej. Zanim dobiję do 30 wieki miną. One się respią jak w MT co jakiś czas, czy tradycyjnie co rozdział?
-Jak nauczyć się życia? Co lvl nie idzie. Grałem na Reb to mogłem u Wulfgara bodajże, ale tutaj nie mam takiej opcji. To jest bug czy zamierzone? Są jakieś mikstury na życie? Używałem Marvina, bez zabawy z konsolą. Jedynie f8 + k do szybkiego przemieszczania się. Ma to jakieś znaczenie?
-To będzie pytanie trochę rzędu ''nie grałem w gothic 2 zabrałem się za moda'', ale nie bawiłem się alchemią w Gothic 2 i NK, zawsze szkoda mi było PN :( Sagitta uczy mikstur podnoszących statsy. Constantino wyczytałem tutaj, że uczy mikstury siły. Ignaz też uczy jakichś mikstur prócz tych podstawowych? Jeśli zaniosę aloes Sagittcie, to czy Constantino będzie mi do czegoś potrzebny? Jeśli tak, muszę być jego czeladnikiem by się od niego uczyć, czy muszę coś innego zrobić? Gdzieś tu czytałem że w SnC receptury są zmienione. Będą w notatniku?
-Mam zamiar być magiem, ale póki co tłukę stwory mieczem jednoręcznym by wygrindować atrybuty na wyższy poziom. Jeśli wytłukę większość słabych, to czy będę miał gdzie grindować manę? Znowu jak nie polepszę statsów to trochę nie wiem jak wykonać zadanie z handlarzem bronią.
-Wykucie normalnego i tego lepszego miecza podniosło mi siłę. Podobno może podnieśc inteligencję. Jakie są też inne ''robótki'' które mogą mi podnosić statsy? Zgaduję że alchemia i wykonywanie run. Czy gotowanie, albo coś innego nietypowego też się liczy?
Z góry dziękuję za pomoc, przepraszam jeśli gdzieś przeoczyłem pytania na te odpowiedzi.