Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4114179 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4114179

Odpowiedzi 14149

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Senga, Pan Cienia? Ja go klepałem dobre 20 minut xD, ale się udało (mag ognia)

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale te niewielkie obrażenia są tylko i wyłącznie z magi palladynów, a po wykupieniu całego Khorinis zostaje mu nadal pół hp. A szkoda mi deszczu ognia rzeczy zbić mu 1/20 hp. Mała ognista burza która jest moja najlepsza runą nic mu nie robi. Patch 1.3.1 jak coś.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ale te niewielkie obrażenia są tylko i wyłącznie z magi palladynów, a po wykupieniu całego Khorinis zostaje mu nadal pół hp. A szkoda mi deszczu ognia rzeczy zbić mu 1/20 hp. Mała ognista burza która jest moja najlepsza runą nic mu nie robi. Patch 1.3.1 jak coś.

Ja go zabiłem wykorzystując trick ze "Zniszczeniem Ożywieńca". Przyzywasz np goblina-szkieleta albo innego nieumarłego i podczas jego ataku na Sergia namierzasz summona zamiast niego i strzelasz. Dostaniesz wprawdzie 50% mniej doświadczenia ale się nie napocisz bo co jak co ale z tym questem to twórcy Returna przesadzili. Inubis przy tym to bułka z masłem. Nawet tego Nekromante w Świątyni Śniącego łatwiej poskładać.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest problem, Lee mi mówi, że znowu coś ukradłem, że już się nie mogę tłumaczyć (jestem ciekaw skąd) i potem mnie cała farma atakuje. On jest ponoć ważną postacią, mogę zaczynać grę od nowa? Jeśli tak to ja już podziękuję.

Chyba, że się jakoś odbuguje w 7 rozdziale, ps. zapomnienie i pobicie nie daje rady.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jest problem, Lee mi mówi, że znowu coś ukradłem, że już się nie mogę tłumaczyć (jestem ciekaw skąd) i potem mnie cała farma atakuje. On jest ponoć ważną postacią, mogę zaczynać grę od nowa? Jeśli tak to ja już podziękuję.

Chyba, że się jakoś odbuguje w 7 rozdziale, ps. zapomnienie i pobicie nie daje rady.

Pamiętaj, że kradzież w tej wersji moda to nawet czytanie regału na książki xD. Farmy Akila, Sekoba czy Berengara podlegają pod LEE. To znaczy, że jeżeli tam kogoś pobiłeś/okradłeś i ktoś to widział to musisz czaru zapomnienia użyć na tamtej osobie której to zrobiłeś i wtedy LEE niezareaguje. Szukaj problemu gdzie indziej nie u samych najemników.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
u Sekoba otworzyłem tę skrzynie, do której mi Xardas dał klucz z tym Dworem Irdorath i wtedy się rzucili o kradzież. Potem to sprawdzę ;d

w takim wypadku muszę kupić z 50 czarów zapomnienia i na każdego farmera xD

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Proszę mnie wyprowadzić z błędu, ale czy na łatwym poziomie gry w wersji 1.3.1 rebalance v2.1 jest mniej potworów w świecie gry niż na np. poziomie średnim? Wybrałem poziom łatwy ze względu na regenerację wytrzymałości, ale okazuje się, że i tak jest niewytaczająca a zwiedziłem już kawałek Khorinis i mam nieodparte wrażenie, że omija mnie sporo zabawy ze względu na właśnie obciętą ilość potworów. Chyba że ich liczba wzrośnie w R2.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim zdaniem jest różnica w potworach, na Rzeźniku widziałem ich więcej niż na poziomie bardzo łatwym/łatwym. Pewnie to jest takie ułatwienie, są miejsca, gdzie normalnie stały by 3 stwory, a np. jest 1 lub 2.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Proszę mnie wyprowadzić z błędu, ale czy na łatwym poziomie gry w wersji 1.3.1 rebalance v2.1 jest mniej potworów w świecie gry niż na np. poziomie średnim? Wybrałem poziom łatwy ze względu na regenerację wytrzymałości, ale okazuje się, że i tak jest niewytaczająca a zwiedziłem już kawałek Khorinis i mam nieodparte wrażenie, że omija mnie sporo zabawy ze względu na właśnie obciętą ilość potworów. Chyba że ich liczba wzrośnie w R2.

Grałem na trzech różnych poziomach i moim zdaniem potworów jest tyle samo. Na pewno na wyższym poziomie nie dadzą więcej bo po to jest EXP zmniejszony żeby lvl się biło wolniej a nie tak samo.

Cytat: vbn
u Sekoba otworzyłem tę skrzynie, do której mi Xardas dał klucz z tym Dworem Irdorath i wtedy się rzucili o kradzież. Potem to sprawdzę ;d

w takim wypadku muszę kupić z 50 czarów zapomnienia i na każdego farmera xD

Po prostu sprawdź którzy Cię oskarżają o to. Skoro to 7 rozdział to najprościej jest ich powybijać wtedy nie będzie miał kto skrażyć o ile ten sposób podziała ale chyba tak

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Pytam dlatego, że na przykład w jaskini gdzie zawsze była smocza zguba był tylko jeden wojownik cienia (a nie dwóch jak w NK) czy też w jaskini z jajem pełzacza był tylko jeden pełzacz wojownik a nie dwa z tego co kojarzę. Także przy kamiennym kręgu w mrocznym lesie kręcił się tylko jeden szkielet goblin a nie kilka, brakowało też w okolicy wargów. Jeśli tak jest w Returningu to ok, ale zdaje mi się, że to zbytnie ułatwienie.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, potrzebna pomoc. Prosiłbym o kod na sakiewkę z rudą dla Węża!

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Pytam dlatego, że na przykład w jaskini gdzie zawsze była smocza zguba był tylko jeden wojownik cienia (a nie dwóch jak w NK) czy też w jaskini z jajem pełzacza był tylko jeden pełzacz wojownik a nie dwa z tego co kojarzę. Także przy kamiennym kręgu w mrocznym lesie kręcił się tylko jeden szkielet goblin a nie kilka, brakowało też w okolicy wargów. Jeśli tak jest w Returningu to ok, ale zdaje mi się, że to zbytnie ułatwienie.

W tamtej jaskini powinny być bodaj 2 Demoniczne Szkielety albo Szkielety Wojownicy plus na końcu Szkielet Paladyna łącznie 3. Czy ułatwienie ? nie powiedziałbym. Gdyby były wargi przy kamiennym kręgu nie zrobiłbyś wątku myśliwych w 1 rozdziale więc te zmiany są z powodów zmian w rozgrywce. Na czystym NK chyba ich tam nie ma. Propo szkieletów goblinów powinny być dwa pewnie drugi gdzieś zawinął ;] Ponadto chodzi tam Ork myśliwy z kuszą więc bym nie powiedział że jest tak łatwo a od 2 rozdziału pojawiają się tam smocze zębacze

RageXT

RageXT

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zdobyć podmuch Ylatha?

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwsze słysze o czymś takim @.up

Myślę, że jak zabiłem tego czarnego smoka Azgalora to ta ... denerwująca Dolina Cieni została zakończona? Mogę wracać do Ur-Thralla po klucz do ŚŚ?

Ten Pan Cienia to była jakaś rozrywka, reszta to takie śmieci

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jak zdobyć podmuch Ylatha?

A cóż to takiego?

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy siły powyżej 300 (Erol do 300), pytacie się po co, a bo mam zbędne punkty i zawsze te 10-15 pkt zawsze spoko.

Któryś z Opiekunów?

2) Ile trzeba mieć siły aby założyć ten najlepszy miecz w 7 rozdziale, ogólnie... 400? 500? żebym wiedział do ilu dążyć

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kto uczy siły powyżej 300 (Erol do 300), pytacie się po co, a bo mam zbędne punkty i zawsze te 10-15 pkt zawsze spoko.

Któryś z Opiekunów?

2) Ile trzeba mieć siły aby założyć ten najlepszy miecz w 7 rozdziale, ogólnie... 400? 500? żebym wiedział do ilu dążyć

W bazie opiekunów jeden z haradrimów.

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1) Miecz który zostaje po Inubisie też jest zabugowany? W jego opisie nie ma nic o dodatkowych obrażeniach z inteligencji (tylko płaskie 190 od magi)  ale zabiłem nim Trolla dwoma ciosami(pierwszy za 90% jego energii )  więc coś jest tu nie jest  w porządku.
2) Warto w tym modzie zostać czeladnikiem Harada? Z tego co widzę połowa prętów idzie na ulepszenia pancerzy  a sporo trzeba sobie zostawić na questy (choćby miecze dla najemników) . Można sensownie zarabiać na kowalstwie?   

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1) Aktualnie chodzę z tym mieczem i rozgrywka jest banalnie łatwa, nie wiem czy on jest tak dobry czy co, ale każdego orka mam na 1 kryta, trolla czarnego mam na 2 razy, a jedyni przeciwnicy warci to są Panowie Cienia.
2) Ja uważam, że NIE. Ja zostałem czeladnikiem Constantina, dzięki temu dostałem +15 do many na start, mogłem mu nieźle rośliny sprzedawać za dobre ceny, które i tak są zbędne. Kowalstwa się nauczyłem u Carla, więc zbroje mogłem tak czy tak ulepszać. Praktycznie zostając czeladnikiem Harada nic bym nie zarobił. (Patch 1.3.1)

nXo89

nXo89

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lodowa zguba/Uriziel/Szpon/Zamiec to sa wszystko bronie zbugowane
E: jak chcesz grac wojem zostajesz u harada bo dostajesz bonus plus 5 do sily
Magiem=Constantino

0 użytkowników
Do góry