Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4169242 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4169242

Odpowiedzi 14149

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko wytnij ich jak sobie zrobisz zadanie z Gomezem, Beliara jest łatwiej podnieść niż Innosa z -200 prawie

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko wytnij ich jak sobie zrobisz zadanie z Gomezem, Beliara jest łatwiej podnieść niż Innosa z -200 prawie

Wiem wiem już zrobilem cały wątek gildii kupców, bo każdy pisze że Etlu w czwartym rozdziale dopiero i się zastosowałem :D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Wiem wiem już zrobilem cały wątek gildii kupców, bo każdy pisze że Etlu w czwartym rozdziale dopiero i się zastosowałem :D

Ja zawsze robiłem w trzecim pod koniec by na kampanie ze smokami być przykokszonym już

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakaś rada na co spożytkować szczawie królewskie jako mag ognia?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Pytanie bez odpowiedzi. Skąd mam wiedzieć ile masz many czy HP ? Dostosuj priorytet do statystyk. Sam powinieneś wiedzieć czy starczy Ci tyle many co masz albo HP czy potrzeba więcej. Jeżeli masz wyuczoną regenerację i mana nadąża Ci przybywać w miarę szybko podczas walki to odpuść ją i zwiększ HP bo to jest cenniejsze na dalszym etapie gdzie bossy walą po 600-900 dmg

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Jakie itemy trzeba mieć na rune z 4 kręgu dla guru posion bite? niby wszystko mam a dalej wyskakuje że brakuje mi składnika ..

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pytanie bez odpowiedzi. Skąd mam wiedzieć ile masz many czy HP ? Dostosuj priorytet do statystyk. Sam powinieneś wiedzieć czy starczy Ci tyle many co masz albo HP czy potrzeba więcej. Jeżeli masz wyuczoną regenerację i mana nadąża Ci przybywać w miarę szybko podczas walki to odpuść ją i zwiększ HP bo to jest cenniejsze na dalszym etapie gdzie bossy walą po 600-900 dmg

To teraz mam kolejne pytanie skąd się nauczyć eliksiru hp i many zrobionego z użyciem szczawiu? Bo w 4 rozdziale ich jeszcze nie znalazłem, wszędzie oprócz eliksiru siły i zręczności są rdesty.

Post połączony: 2017-05-15, 15:26
Zdobyłem ten amulet z Etlu i nie mogę o tym porozmawiać z Xardasem, jakieś pomysły?

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Salandril nie ma czegoś takiego? Była jakaś receptura nie pełni many, tylko nieskończonej many, czy czegoś w ten deseń.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

To teraz mam kolejne pytanie skąd się nauczyć eliksiru hp i many zrobionego z użyciem szczawiu? Bo w 4 rozdziale ich jeszcze nie znalazłem, wszędzie oprócz eliksiru siły i zręczności są rdesty.

Post połączony: 2017-05-15, 15:26
Zdobyłem ten amulet z Etlu i nie mogę o tym porozmawiać z Xardasem, jakieś pomysły?

Eliksiry Życia bez rdestów nauczysz się z receptur od Luthero z dzikich i polnych jagód albo produkując Wino Zapomnienia na co przepis ma Constantino ale on ma także przepis na Balsalm Widzenia który zwiększa manę ale wymaga Winogron podobnie co Wino Zapomnienia więc musisz się zdecydować co bardziej potrzebujesz. Eliksiru Ducha powinien uczyć Neoras ale  zapewne dopiero gdy wcześniej nauczysz się wszystkich eliksirów odnawiających manę (!nie mam pewności nie pamiętam). Zapewne też Vatras uczy tego w 6 rozdziale ale też nie pamiętam.

Co do Amuletu spróbuj po prostu oddać go Beliarowi przy kapliczce tam powinna być odpowiednia opcja poproszenia o Morę Ulartu.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystkie te eliksiry znam, ale nadal nie wiem czy jest jakaś opcja wykorzystania przez maga szczawiu królewskiego, czy on jest tylko do tej mikstury na siłę i zręczność potrzebny, czy do czegoś jeszcze? (bardziej dla maga)

Nie mam takiej opcji przy kapliczce Beliara, chyba mi się Xardas zbugował, bo jedyna opcja rozmowy to "Co teraz?" a on odpowiada, żeby się zająć smokami.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wszystkie te eliksiry znam, ale nadal nie wiem czy jest jakaś opcja wykorzystania przez maga szczawiu królewskiego, czy on jest tylko do tej mikstury na siłę i zręczność potrzebny, czy do czegoś jeszcze? (bardziej dla maga)

Nie mam takiej opcji przy kapliczce Beliara, chyba mi się Xardas zbugował, bo jedyna opcja rozmowy to "Co teraz?" a on odpowiada, żeby się zająć smokami.

Hmm a jakie wątki wykonałeś do tej pory ? Może zrobiłeś ten wątek przed wcześnie na pewno masz ten Amulet ?. Szczaw możesz wykorzystać jak mówie na Eliksir Życia metodą tradycyjną lub Eliksir Ducha też metodą tradycyjną.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na patchu 1.3.1 jest rdest a nie szczaw albo czegoś nie ogarniam(3korzenie ogniste + rdest, 1 korzeń leczniczy + rdest)

Mam 4 rozdział i tak mam ten amulet, mam do zrobienia questa od ostatniego opiekuna wody, nie byłem jeszcze w świątyni sniacego ani w obozie na bagnie, resztę mam wszystko zrobione.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do tego amuletu, kiedy zacząłeś to zadanie? Mogło się faktycznie coś zbugować, ja zacząłem w 2 rozdziale i skończyłem je w tym samym, żeby się nie pobugowało coś. (Rozumiem, że to zadanie zrobiłeś kolejno: paladyn Melkor, Xardas, Zigos i Etlu?)

Tak jak kolega wyżej, jagody 25 leśne i polne = +20 HP każda
1 korzeń + 1 rdest = 10 hp, nie znalazłem w całej grze takiego przepisu, a uczyłem się CAŁEJ alchemii, tym bardziej ten balsam opatrzności jest mega.

Chociaż z rdestami radzę uważać, bo ja pod koniec gry musiałem kilku szukać xD

ps. z opiekunami nie ma się co śpieszyć, ja dopiero w 4 rozdziale zacząłem od opiekuna Tegona (3-ciego)

oczywiście 1.3.1

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Faktycznie przesuwanie zadań o rozdziały potrafi namącić nawet w wersji 2.0 xD Jednak tutaj pewnie przyczyna leży gdzieś indziej. Może gdzieś pominąłeś jakiś dialog czy cuś no nie wiem teoretycznie to możliwe bo przykład podam ... :

Podczas rozmowy z Vatrasem jeżeli nie zapytasz o "Inne gildię" to już ta opcja przepadnie na zawsze i nie możemy wtedy zostać Nekromantą. Podobny bug mógł wystąpić tutaj. Cały quest zaczyna się od rozmowy ze Smokiem i ważne jest już tam by odpowiadać dobrze na pytania oraz gdy nie grasz sługą Innosa nie wzywać do pomocy Zigosa o ile chcesz przejść sposobem mordowania quest bo to również potrafi rozdupczyć zadanie.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O ile wiem to gadając z Ashatarem przewijając nawet dialogi, nie patrząc co on mówi, co mówi nasz bohater to można przyjąć queścika perfekcyjnie (sprawdzone na mnie xD - wszystko jest opisane w dzienniku). Będąc nekromantą to najlepiej jest wybić do nogi tam wszystkich xD. Ja przechodziłem paladynem to go przyzwałem, pomogłem mu i potem się w tego wieśniaka przemieniłem na luzie, zdobyłem amulet (mordując tych 2 ostatnich co go bronią i ciup do kieszeni) = Xardas

// = Zdobyłem amulet Triramar

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, uświadomiłem sobie, że po rozmowie z Melkorem nie poszedłem do Xardasa, tylko do Kerola(bo tak miałem napisane w dzienniku, żeby do niego pójść) i to jemu teraz muszę powiedzieć, że mam amulet itd.

Czyli tu można było wybrać, czy chce się to robić z pomocą Xardasa czy Kerola czy jak? (bo trochę tak to wygląda)

A opiekunów robiłem tak szybko jak się dało, bo nie wiedziałem, że jest ten wątek rozciągnięty przez rozdziały a chciałem, żeby mnie przyjęli jak najszybciej.

vbn

vbn

Użytkownicy
posty71
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wydaję mi się, że twórcy moda myśleli o nich 2 jako o nekromantach, więc pewnie jak Xardas znika to można było to zadanie z nim wykonać, chociaż teraz się domyślać? Ważne, że zadanie masz :D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wydaję mi się, że twórcy moda myśleli o nich 2 jako o nekromantach, więc pewnie jak Xardas znika to można było to zadanie z nim wykonać, chociaż teraz się domyślać? Ważne, że zadanie masz :D

Zacznijmy od tego, że twórcy tego moda nie myśleli bo Bezi zanim cokolwiek zrobi o wszystko musi każdego pytac nawet jeżeli "Gracz" już wie co ma zrobić to czasem tego nie zrobi dopóki Bezi z kimś nie pogada bo jest za głupi żeby samemu wpaść na to.

Przykładem jest Amulet Triramar mimo iż Xardas i Ashtar już wcześniej mówią, że jest z Beliarem związany i można nim prosić o More Ulartu to i tak gdy Bezi go zdobywa to o tym żeby iść z nim do kapliczki Beliara sam nie pomyśli.

Tak samo ma się sprawa z duszą Senyaka mimo iż w rozmwach  wiemy że mamy duszę połączyć z mieczem to Bezi nie ma pojęcia co ma zrobić i gdzie iść dopóki nie pogada znów z Xardasem.

Absurdów z Xardasem ciąg dalszy jeżeli chodzi o Świątynie Śniącego i Ulu-mulu ale szkoda wymieniać te przykłady wystarczą by stwierdzić, że twórcy Returna zrobili z Beziego przygłupa ;]

KayEvSki

KayEvSki

Użytkownicy
Agent specjalny
posty26
Propsy2
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Agent specjalny

Zacznijmy od tego, że twórcy tego moda nie myśleli bo Bezi zanim cokolwiek zrobi o wszystko musi każdego pytac nawet jeżeli "Gracz" już wie co ma zrobić to czasem tego nie zrobi dopóki Bezi z kimś nie pogada bo jest za głupi żeby samemu wpaść na to.

Przykładem jest Amulet Triramar mimo iż Xardas i Ashtar już wcześniej mówią, że jest z Beliarem związany i można nim prosić o More Ulartu to i tak gdy Bezi go zdobywa to o tym żeby iść z nim do kapliczki Beliara sam nie pomyśli.

Tak samo ma się sprawa z duszą Senyaka mimo iż w rozmwach  wiemy że mamy duszę połączyć z mieczem to Bezi nie ma pojęcia co ma zrobić i gdzie iść dopóki nie pogada znów z Xardasem.

Absurdów z Xardasem ciąg dalszy jeżeli chodzi o Świątynie Śniącego i Ulu-mulu ale szkoda wymieniać te przykłady wystarczą by stwierdzić, że twórcy Returna zrobili z Beziego przygłupa ;]

W pełni się zgadzam. Bezi w końcu zginąłby bez Xardupasa, jeszcze w Świątyni Śniącego w pierwszej części.

"...niech te drzwi obrotowe nie walną cię w dupę przy wychodzeniu!"
"Moja broń jest nie tyle wypasiona co ZAJE**STA!"

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Robiąc zadnie artefakt starożytności mogę wżiąść od  Fellangora pierścień +15 siły i zręczność a potem zniszczyć senyaka za pomocą krzyża żywiołów  czy będe musiał zabić paladynów na ełtnu ?

0 użytkowników
Do góry