Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4109332 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4109332

Odpowiedzi 14149

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@zeromus istnieją, broń Asmala, w r3 Hakon też będzie miał jakieś bronie pod zręczność.

@MrocznyZły
2. Kopalnie no to trzeba tam wejść po prostu, obóz na bagnie wejście za palisadą orków, miasto umarłych to w dolinie cieni, fabularnie i tak trzeba tam wejść, zatopiona wieża Xardasa to też trzeba wejść po prostu, nie wiem czy coś jeszcze jest :D
3. Uczy, krąg 2.
4. Ostatnie zadanie opiekunów.
5. U Sagitty po wyuczeniu się poprzednich przepisów na mikstury wytrzymałości.

PROsiaku

PROsiaku

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Działa wam czar telekineza? Jak dotąd nie znalazłem zadnego zastosowania ,nawet stojąc naprzeciwko kilku przedmiotów nic się nie podświetla :(

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Muszę oddać Tarrokowi orkową miksturę. Niestety, nie dropi z zadnych orków (zabiłem ich juz kilkaset, wiec jestem pewien). A te sztuki, które miałem przy sobie wcześniej (plus ta od Salandrila), zamieniłem na wersję pijalną dla Bezia. Co robić? ;/

EDIT: znalazłem jedną sztukę, na orkowym statku ;)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Muszę oddać Tarrokowi orkową miksturę. Niestety, nie dropi z zadnych orków (zabiłem ich juz kilkaset, wiec jestem pewien). A te sztuki, które miałem przy sobie wcześniej (plus ta od Salandrila), zamieniłem na wersję pijalną dla Bezia. Co robić? ;/

Hosh pak ci da albo jakiś ork boss

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobno jeśli zabijemy Kreola, to dropi z niego książka do nauki języka demonów. Po kilkunastu próbach, w końcu mi się udało, ale ciało jest puste (tylko jakaś runa). Usunęli tę opcję w nowszej wersji? Gram na 1.3.1.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Jestem w 1 rozdziale i chciałbym wykonać jak najwięcej zadań w tym rozdziale dla gildii zabójców. Czy jest sens robić to, czy lepiej poczekać do innych rozdziałów? Jakie bedą konsekwencje tych zabójstw?

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Konsekwencje są tylko na patch'ach do 1.2 na nowszych nie ma

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm... To czemu osoby, które robią te zadania od zabójców, boją sie potem rekacji i nastawienia Vatrasa? Czy popsułem zadania z gildią zabójców, gdy poszedłem zobaczyć jak Asmal zabija Wambo i ich nie ma, kilka dni po tym spotkaniu w karczmie?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
To z tym Vatrasem jest randomowe, ja nie miałem żadnych problemów i normalnie mogłem go wziąć na Irdorath. Co do zadania to po tym jak dasz Asmalowi sakiewkę idziesz do Gerbrandta i dostajesz list do zadania Gallahada. Potem musisz z nim pogadać jeszcze raz i da Ci informację, żebyś w nocy poszukał w górnym mieście. Musisz to chyba zrobić tego samego dnia co rozmowa z Gerbrandtem.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba popsułem ten wątek, bo zanim poszedłem w nocy do Asmala, to minęło kilka dni, jak grałem na 1.2 tak samo czekałem kilka dni i jednak mogłem zacząć gildię zabójców, na 1.3.1 już chyba nie dam rady.

2. Inna sprawa jeszcze, mam mozliwosc robienia kompotów z grzybow(+5odp magiczna i +15mana) i jagód do hp(+10) robić te kompoty, czy jakieś przepisy będę miał w 2 rozdziale na te rzeczy i więcej bedzie z nich korzyści?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Z jagód rób mikstury, przepis u Lutero, a co do grzybów to nie pamiętam czy korzystniej wychodziły zupy czy grzyby.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile mikstur muszę kupić dla członków bractwa, w zadaniu "opętanie", aby dostac maksymalna ilość expa?

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły  Z tego co się orientuję, to chyba 20 butelek.

Post połączony: 2017-04-07, 11:43
Czy efektem używania "imiennych" broni jest faza, jak po bagiennym zielu? :)

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się w jakikolwiek sposób poprawić poziom karmy u Innosa? Mam około -200 i niestety nie mogę zrobić questa dla Gomeza (brak błogosławieństwa od Innosa). W grę może wchodzić nawet marvin, cokolwiek. Spieprzyłem sprawę, a nie chcę tracić całego wątku u gildii kupców, przez taką głupotę.

Cheat engine.

Mógłbyś tutaj/na priv wyjaśnić jak to zrobić? Program nie wykrywa mi dokładnej wartości karmy u Innosa/Beliara, tylko długie ciągli liczbowe, więc nie mam pojęcia, jak to zmienić.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jako SŚ będę miał mozliwosc sprzedawania rogów Busterowi w 3 rozdziale? Bo nie wiem czy sprzedawac teraz Alfredowi czy zostawić je.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jako SŚ będę miał mozliwosc sprzedawania rogów Busterowi w 3 rozdziale? Bo nie wiem czy sprzedawac teraz Alfredowi czy zostawić je.

Zostaw je sobie, będziesz mógł je sprzedawać.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do zadania "Dług handlarza" to miałem zabić bandytów i przynieść mieszek. Zabiłem ich, mam mieszek i nie mam żadnej opcji dialogowej z Nigelem ani Asmalem. Co mam zrobić? Dodam, że zabiłem bandytów, gdy Ci byli zamrożeni przez falę mrozu i jeden z nich umarł dobity przez obrażenia z zamrożenia, ten który miał mieszek. Czy to możliwe, że przez to nie zaliczyło mi tego, że dobił tego bandytę czar?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj otworzyć mieszek i dopiero pogadaj z Nigelem ;)

BTW:
Czy jakaś dobra duszyczka mogłaby mi wypisać 3 najlepsze łuki dostępne w modzie? Obrażenia/wymagana zręczność/kto sprzedaje itp.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły próbowałem otwierać mieszek przed rozmową z Asmalem i Nigielem i nic nie dawało.

Jednym z najlepszych łuków w grze jest chyba Łuk Cieni, który dostajemy od myśliwego Falka gdy mu udowodnimy, ze jestesmy najlepsi. 170 zręcznosci, 230dmg i strzały specjalne od Bospera.

0 użytkowników
Do góry