Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4028626 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4028626

Odpowiedzi 14149

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest w jaskini obok piramid a wejście otworzysz przełącznikiem ukrytym w krzakach, w takim małym domku...No i niezła jazda cię czeka

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takim razie co daje karma u danego bóstwa procz wiekszej szansy na przywolanie stworka ?
Jestem magiem ognia i musze wybic cale Etlu, wiec chcialbym sie dowiedziec czy z karmą dla innosa na -, czy cos to zmieni :)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W solucji nie znalazłem tego zadania a jest dość proste i dostałem 400 xp. W 2 rozdziale po uwolnieniu Gritty gadamy z Thorbenem po rozmowie okazuje się że możemy zaaranżować związek między Elvrichem a Grittą. Musimy porozmawiać z bratankiem i siostrzenica (trochę trąci kazirodztwem) i od teraz są szczęśliwa para.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyzysk- naparzaj rycerzy ile wlezie... Później zaplusujesz na smokach i czarnych kapturach

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jezeli wybije Etlu, to Vatras sie bedzie czepial ze  wybijam ludziki ?:D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będzie się czepiał... a jak będzie to go zdziel parę razy po łbie

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Ponieważ jesteś teraz koksem i się ciebie boją  :lol: :lol: :lol:

sylvio2191

sylvio2191

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tym wybijaniem całego Eltu to się wstrzymaj a przynajmniej oszczędź tych na wzniesieniu co pole uprawiają. Bardzo karma u innosa spada za zabicie palladyna (dokładnie nie wiem ale chyba z -3 albo więcej). Ja tych gości na wzniesieniu tez zabiłem i miałem karmę -180 i potem już nie dałem rady zrobić misji klątwa Gomeza bo trzeba mieć przynajmniej 0 u inosa żeby się za Gomeza dusze pomodlić. Smoki (+9 za jednego) i poszukiwacze (+1 za kaptur) sprowadziły mi karmę do -90 ale spać 90 dni pod posągiem innosa i  modlic się nie chce mi się wiec odpuscic musze to zadanie.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Ja chciałem zapytać o to, kto w Returningu uczy eliksiru siły? W oryginalnym G2 i NK tejże mikstury uczy Constantino, tymczasem u mnie ma tylko eliksir życia, wytrzymałości i mikstury odnawiające zdrowie i manę. Riordian nie uczy mnie w ogóle, a Sagitta ma tylko eliksir zręczności. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Z tego co pamięta, to Constantino uczy tej mikstury. Przynajmniej było tak w 1.0 wersji. Sprawa jest taka, że mikstura nazywa się "eliksir życia" czy jakoś tak, jak chcesz się go uczyć, ale tak naprawdę to ten siły ;) zapisz i spróbuj sam.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Ok, wielkie dzięki za radę. :)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tym wybijaniem całego Eltu to się wstrzymaj a przynajmniej oszczędź tych na wzniesieniu co pole uprawiają. Bardzo karma u innosa spada za zabicie palladyna (dokładnie nie wiem ale chyba z -3 albo więcej). Ja tych gości na wzniesieniu tez zabiłem i miałem karmę -180 i potem już nie dałem rady zrobić misji klątwa Gomeza bo trzeba mieć przynajmniej 0 u inosa żeby się za Gomeza dusze pomodlić. Smoki (+9 za jednego) i poszukiwacze (+1 za kaptur) sprowadziły mi karmę do -90 ale spać 90 dni pod posągiem innosa i  modlic się nie chce mi się wiec odpuscic musze to zadanie.

podejrzewam, że Wyzysk już Gomeza rozgrzeszył, więc nie ma problemu

Memorabilis

Memorabilis

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
3 pytania:

1) Powie mi ktoś gdzie jest klucz który zgubił Edgor, ten z górniczej doliny, do magazynu paladynów? W poradniku pisze że "na dachu głównej bramy", ale sprawdzałem każdy metr kwadratowy pare razy i NIC. Jak juz będe mial ten klucz, to niby mam go "lepiej odlozyc w pokoju Edgora" - czyli...? Który to pokój i do skrzyni ma sie rozumiec? Co to zmieni?

2) Pierścień constantina, sekstans, krwawe kielichy i ten puchar z górniczej doliny to wszystkie questy jakie oferuje G2 NK: Returning?

3) Znacie już sposób na te pułapki?

"Nielegalny" sposób na pułapki (dla tych którym ścina grę totalnie i pomaga tylko logout): Ja nie mogę nic znaleźć, a nie mam zamiaru opuszczać połowy skrzyń do końca gry, więc mój sposób: klawisz "c" (ekran statystyk) -> marvin -> "c" -> F2 -> edit abilities -> attributes -> 0 -> [Liczba] (w zależności ile chcecie HP ustawić - ja sprawdzam ile mam zycia przed otwarciem kazdej skrzyni i dodaje tyle po smierci, ile mialem). UWAGA: Nie wychodzimy z panelu z itemami skrzyni przed zejsciem HP do zera, bo inaczej postac padnie na glebe i "wskrzeszanie" - a tym samym "odwieszenie" sie gry nie zadziala.

Geralt123

Geralt123

Użytkownicy
posty19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Witam, mam problem. Jestem obywatelem khorinis (czeladnikiem ), nowicjuszem w bractwie, członkiem gildii kupieckiej. Mam błąd- mogę wchodzić do górnego miasta, lecz do ratusza nie! Co dziwne, po wykonaniu questów dla magów wody czyli zaginieni ludzie kto dostarcza broń bandytom aktywowanie portali i kawałki ornamentu dołączyli mnie w szeregi wodnego kręgu. Słyszałem, że jest to możliwe DOPIERO po rozmowie z Hagenem. Na razie tkwię w fabule, bo nie mogę pogadać z Hagenem. Dodam, że mogę już umieścić ornament w teleporcie i przejść do jarkendaru. Ponoć już w pierwszym rodziale mogę zostać guru / strażnikiem świątynnym? Prawda to? Zrobiłem questa z młótem terakota, z baalem Orunem też, z baalem Nabibem też. No i mam problem, nie wiem jak poprowadzić questa z nowym członkiem dla bractwa. Przekazałem narkotyk ( zew snu) baalowi pavezowi oraz gadałem z valentinem ( zorbiłem quest z pobiciem regisa) i pogadałem z regisem i z coragonem, przyszedłem o północy do coragona, zaczynam lać valentino- i wszyscy obywatele sie na mnie rzucają ( bije go mieczem, może trzeba pieściami?). POMOCY!!!!( dodam że nie mam wogóle dialogu z baalem tyonem w sprawie przepisu na mikstury z klasztoru)

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Żeby dostać się do Hagena musisz  zostać właśnie Guru bądź Strażnikiem Świątynnym, czyli musisz zrobić wszystkie misje dla Guru, z młotem tarakota i jeżeli chcesz być Strażnikiem, to potrzebujesz 30 procent w dwuręcznej(jak dla mnie paranoja, przez ten wymóg gram paladynem) Jeżeli chodzi o Baal Tyona to nie mam pojęcia.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania:
Jak w tym modzie działa regeneracja wytrzymałości ? wyuczyłem się jej u Vartasa w III rozdziale ale nie zauważyłem aby działała. Stałem w miejscu z jakieś kilka godzin (w grze) i miałem wciąż 5 kratek paska wytrzymałości. podczas walki spada jak wcześniej.

Jestem paladynem i jak próbuje założyć kapelusz to mnie z automatu zabija. Czy to jest normalne ? nie wydaję mi się. Czytałem że jeśli ulepszę zbroje paladyna to nie będzie jej można zdejmować ale na dzień dzisiejszy mam Zbroje Rycerza x3 (czy jakoś tak) poza tym hełm nie zdejmuje zbroi :/

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
To chyba oczywiste, że giniesz. Gdzie w normalnym świecie widziałeś żeby ktoś zakładał kapelusz na pancerz z hełmem. Trochę logiki.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś wie czemu po założeniu zbroi z płytek pełzacza wyświetla się napis "Czuje się strasznie dziwnie" ? lubię takie ciekawostki i chciałbym wiedzieć co i jak ?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CytujZ tym wybijaniem całego Eltu to się wstrzymaj a przynajmniej oszczędź tych na wzniesieniu co pole uprawiają. Bardzo karma u innosa spada za zabicie palladyna (dokładnie nie wiem ale chyba z -3 albo więcej). Ja tych gości na wzniesieniu tez zabiłem i miałem karmę -180 i potem już nie dałem rady zrobić misji klątwa Gomeza bo trzeba mieć przynajmniej 0 u inosa żeby się za Gomeza dusze pomodlić. Smoki (+9 za jednego) i poszukiwacze (+1 za kaptur) sprowadziły mi karmę do -90 ale spać 90 dni pod posągiem innosa i  modlic się nie chce mi się wiec odpuscic musze to zadanie.

podejrzewam, że Wyzysk już Gomeza rozgrzeszył, więc nie ma problemu
Mam zrobione, tylko sie pytam czy ta karma cos wnosi do gry magiem, bo jezeli np mam teraz karmy 90 u innosa , to musze przyznac ze hity sa wieksze niz z karmą na 0 .
Jakie wasze przemyslenia ?

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
Wyzysk - to może być efekt związany z inteligencją - to jest stat który z założenia podnosi siłę czarów i pomiędzy 0 a 90 karmy u innosa mógł się jednak zmienić (podnosi się automatycznie z uczeniem rzeczy). Nie da się całkowicie tego wykluczyć, magiem nie grałem, ale chyba karma nie powinna mieć przełożenia na siłę. Widziałem gdzieś rozpiskę że zmienia co się przywoła przy Armii Ciemności jedynie.

Geralt - Na pobijanie obywateli (i niektóre skrytobójcze zadania) jest czasem świetny sposób - ucieczka w dogodne miejsce przed walką. Obywatele, a Valentino chyba nie był wyjątkiem, reagują nerwowo na wyciągniętą broń. Jeśli uda ci się znaleźć moment w którym tylko on zareaguje na twoje zaczepki (choćby krótki headstart) możesz go zmusić do zaatakowania ciebie - przy czym inni obywatele nie uznają, że walka się rozpoczęła zanim nie nastąpi pierwszy hit, więc możesz spokojnie pobiec wtedy do lasu czy innego dogodnego miejsca.

0 użytkowników
Do góry