Wiedźmin 3: Dziki Gorn 769107 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 769107

Odpowiedzi 1986

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ło jeju, faktycznie wielka tragedia jak kombinacje są za silne, przynajmniej są grywalne a nie 2/3 umiejętności w w3 jest nieużywana i wstawiając je gniazda tylko by miejsca marnowały ...

Przed chwilą mówiłeś, że to niemożliwe, teraz, że to wielka tragedia, weź sie pierdolnij w pusty czerep bo nawet rozmowa z Toba nie idze xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Wiedźmin zawsze stawiał na fabułę, jak nie możecie tego skumać, to już wasz problem.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Poza tym, czy Geralt sobie przeszedł kilka razy swoją przygodę aby zobaczyć w praktyce co jest najlepsze dla niego? Nie :ok:
ehh
Po to właśnie istnieje przycisk "nowa gra" i możliwość save'owania przed ważnymi momentami (choć nie zawsze). Chodzi o to, jakim chcesz zobaczyć świat Wiedźmina, a nie co jest dla Geralta lepsze, bo każdy wybór po prostu kształtuje świat. Zauważ, że poza losem Ciri i wyborem Triss vs. Yen żaden z ważnych wyborów nie dotyczy jego bezpośrednio, tylko losów wojny z Nilfgaardem, losem Emhyra, Krwawego Barona etc.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ogólnie Dziki Gon został chujowo przedstawiony   Został pokazany jako główny zły, bez żadnych motywacji.  Wielka szkoda że Redzi wycięli podróżowanie z Gonem, bo byśmy go lepiej poznali

Tacy antagoniści jak Jakub, Magister, Azar Javed czy Letho 100 razy zostali lepiej napisani

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jak chujowo przedstawiony? Wystarczy przeczytać kilka książek w grze i wszystko może się wyjaśnić.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czytałem wszystkie książki wiedźmina, zdanie nadal podtrzymuje :ok:

Evgarr

Evgarr

Użytkownicy
posty62
Propsy36
Profesjabrak
  • Zbanowany
Aspekt niedokonany. Znaczy - nie przeczytałeś. A Siemekk mówił o książkach W GRZE.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Aspekt niedokonany. Znaczy - nie przeczytałeś. A Siemekk mówił o książkach W GRZE.

To jest właśnie przykład tego, co zarzuca Mac Dun wszystkim - brak czytania ze zrozumieniem, samemu to robiąc  :lol2:

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
A on i tak odwróci to na waszą niekorzyść, twierdząc, że to on miał racje a nie Wy. :lol2:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie czytałem, ale postacie powinny dobrze prezentować się w grze bo to głównie w grze pokazuje postacie  :ok:

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Maciej co ty chcesz od drzewka umiejętności w wiedźminie 3 ? Grałem zarówno full szermierzem i full alchemikiem i nie znalazłem nieprzydatnych umiejętności. W rozwoju postaci ogranicza cię tylko wyobraźnia i liczba samych umiejętności. Na drzewku alchemicznym w dobrej zbroi Olgierd jako koszmar w swoim dworze na jeden cios kładł Geralta mojego, choć miałem wszystkie questy z podstawki nawet pytajniki zrobione, z założoną mistrzowską zbroją.

Drzewko alchemii to niesamowita ilość hp z odnowieniem z all eliksirów, drzewko szermierza to niesamowity dmg z młynkiem itp , a drzewkiem czarów nie grałem jeszcze.   

Faktem jest, że w wiedźminie 3 nieśmiertelni nie jesteśmy, jak gramy ciągle unikami opanowanymi do perfekcji to teoretycznie nie zginiemy, ale wystarczy zobaczyć ile dmg w nas władują jak nie będziemy się osłaniać.

Wiadomo jak się nauczyłem jego ruchów to easy win, ale za pierwszym razem zaskoczenie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Maciej co ty chcesz od drzewka umiejętności w wiedźminie 3 ? Grałem zarówno full szermierzem i full alchemikiem i nie znalazłem nieprzydatnych umiejętności. W rozwoju postaci ogranicza cię tylko wyobraźnia i liczba samych umiejętności.
Ogranicza mnie kilka okienek które sprawiają ze umiejętności działają ... :F

Choćby takie umiejętności jak odbijanie strzał, czy zmniejszanie obrazen gdy  robimy uniki, albo max hp +500   Przy większych obrażeniach mieczem, albo żywności działającej 20 minut jakos nie widzę sensu pakowania w okienko te umiejętności w/w

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zdajesz sobie sprawę, że książki i gry są od siebie niezależne? To ogólna zasada, ale w Wiedźminie tym mocniej. Książki nie uznają wydarzeń z gier, a gry raczej czerpią pomysły na "rdzeń", by tylko stworzyć świat przedstawiony. Dlatego właśnie możesz romansować sobie z Triss, za co Sapkowski miałby straszny ból dupy, gdyby to miało stać się częścią "jego" Wiedźmina. Poza tym, książki są wycelowane w inną grupę odbiorców niż gry, a książka może się skupić tylko na fabule. W grze fabuła to za mało, trzeba to jeszcze opleść mechaniką, zadaniami pobocznymi, ww. wyborami etc.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To nie jest dokładnie tak. Wszystkie książki Sapkowskiego (nie wiem tylko jak z Sezonem) są kanoniczne dla gier i respektują ich wydarzenia. Na opak to tak jak mówisz.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wied
#1874 2017-07-09, 19:57(Ostatnia zmiana: 2017-07-09, 21:13)
Powiem wam tak, dla mnie, osoby ktora przeczytala wszystkie książki redzi idealnie rozszerzyli swiat w kazdej części wiedźmina, tak jakby od  zawsze byl to swiat Sapkowskiego :)

Jedynie w w2 troche brakowało mi tego słowiańskiego klimatu

Slabe przedstawienie króla dzikiego goni i jego dowódców, nadal uważam za slabo pokazany :P

@ DOWN  Eeee?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1875 2017-07-09, 20:23(Ostatnia zmiana: 2017-07-09, 21:16)
te wszystko warte przemyślenia po przeczytaniu całej sagi, rozegraniu dziesiątek godzin we wszystkie wiedźminy, są takie wzruszające.

a gdzie dokładnie te słowiańskie klimaty w sadze? bardzo możliwe że sapkowski inspirował się tym i tamtym ale od razu słowiańskość? ja się doszukałem mitologii germańskiej, skandynawskiej, śródziemnomorskiej, walijskiej. więc jeżeli słowiańska stanowi jakiś niewielki procent to od razu słowiańska gra? nazewnictwo francuskie, holenderskie, niemieckie, irlandzkie i może gdzieś tam słowiańskie.

@ DOWN  Eeee?
GDZIE SĄ SŁOWIAŃSKIE KLIMATY W WIEDŹMINIE

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wszystkie książki Sapkowskiego (nie wiem tylko jak z Sezonem) są kanoniczne dla gier i respektują ich wydarzenia.
Źle się wyraziłem, to właśnie miałem na myśli pisząc o tym, że gry czerpią z książek do stworzenia świata przedstawionego. Chciałem uniknąć stwierdzenia, że tylko książki go tworzą, a tak nie jest - przykład: książki nie posiadają żadnej wizualizacji świata Wiedźmina, a która została stworzona na potrzeby gier, ponieważ w przeciwieństwie do książek, one się nie mogą dziać w bliżej nieokreślonej przestrzeni, odróżnianej tylko nazwami.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No, to teraz sto procent racji :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1878 2017-07-10, 16:05(Ostatnia zmiana: 2017-07-10, 17:51)
https://www.youtube.com/watch?v=LX_hOzsyXOM

@Tizgar
Coś mówiłeś o systemu rozwoju w w3 że nie da się zrobić imba buildu?

Ja i tak wybieram mniejsze zło
faktycznie wielka tragedia jak kombinacje są za silne, przynajmniej są grywalne a nie 2/3 umiejętności w w3 jest nieużywana i wstawiając je gniazda tylko by miejsca marnowały ...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Gdybyś ty umiał jeszcze posty czytać Macieju to byśmy  tu  chyba ochujeli ze szczęścia, jako ze nie czytasz postów a na nie odpowiadasz to teraz  muszę marnować czas i pisać ci ze dość wyraźnie napisałem iz da  się podkreślam da się bez problemu zrobić god mode bulid w w3.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry