Wiedźmin 3: Dziki Gorn 770163 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 770163

Odpowiedzi 1986

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Fabiosek ty wychodzisz na idiotę co minute wiec do ciebie i tak niema podjazdu.

Kuba bo wiem co chce sawik osiągnąć chce gówno burze zrobić wiec ubiegam fakt dam save a ten ofc powie ze nie mój albo kurwa go edytowałem, na chuj to komu potrzebne, nie obchodzi czy ktoś wierzy czy nie, wy nawet w speedruna nie wierzycie mimo ze as na niego dowody ze typ w 5 godzin całą fabułę wieska 3 zrobił wiec i tak nie uwierzycie w nic, gadka do niczego nie prowadzi.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Sposobem Tizgara, czyli omijanie wszystkich dialogów i innych dupereli to mógł tyle wyciągnąć, co z tego że traci się wtedy 1/3 zawartości gry :F

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Tizgar ala Pizgar ludzie pokazujący speedrun robią to po to żeby jak najszybciej ukończyć. Nikt normalny nie gra tak w grę byleby móc sobie powiedzieć, że ukończył grę.

I zamiast pierdolić to dałbyś już tego save chyba, że nie możesz znaleźć w necie.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Mac Dun pierwszy raz przyznam ci rację :ok:

@Tizgar No taa, przerzucając dialogi itp. pewnie się da, ale jeśli ty tego nie robiłeś nie mogłeś tak szybko skończyć gry, ale mógłbyś trochę język ogarnąć.

Skończmy tą gównoburzę bo to chyba nie ma sensu. My wiemy swoje, Tizgar wie swoje a za bardzo odchodzimy od tematu. 

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Też mi żal takich ludzi, którzy lecą grę na czas tylko żeby ją ukończyć. Co to za satysfakcja lecieć na szybko fabułę, zadania, cały czas używać szybkiej podróży, pomijać dialogi, zaglądać do poradników itp., przecież to jest marnotrawstwo gry. Tizgar Ty w ogóle pływałeś łodzią na Skellige czy też używałeś podróży między wyspami? Stawiam że to drugie. Od siebie dodam że np. na Skellige ani razu nie użyłem szybkiej podróży (chyba że pomiędzy lokacjami), w Velen z 5 razy może użyłem, a tak cały czas lece koniem lub łódeczką pływam - coś pięknego te krajobrazy itp. czasami jakieś nowe zadania odkryje, tak samo lubię sobie w nocy do karczmy zaleźć i postać parę minut, posłuchać co tam ludzie pierdolą - klimacik zajebisty, brakuje jeszcze tylko możliwości usiąścia i walnięcia browarków w towarzystwie. :P
Naprawdę jednak szkoda mi takich ludzi którzy grają po to żeby tylko skończyć grę lub dla jakichś osiągnięć.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Pizgar pisałem ci kiedyś że jesteś dla mnie spalony w kwestii gier, dlatego trzy sprawy:
1. Wiesz lepiej ode mnie co zamierzam?
2. Nie ma edytorów zapisów do W3.
3. Save z speedrunów się zazwyczaj nie udostępnia, zaryzykuję że nie pobierzesz. 

Mówisz że są dowody, zawsze to powtarzasz nie tylko w tej sytuacji, TO JE KURWA PRZEDSTAW, tym bardziej że ostatnio jak przedstawiłeś okazało się że tekst zrozumiałeś jak chciałeś. 
A i speedruny robi się po kilkukrotnym przejściu gry, żeby zademonstrować znajomość gry, nie przy pierwszym przejściu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja przyznam się bez bicia kilka razy dla szybkości użyłem fast travel. Ale np. kilka razy jeździłem po całej mapie bez sensu bez żadnego oznaczonego celu, wybijałem potworki, bandytów, podziwiałem widoki, zbierałem roślinki. Jestem wielkim fanem książek, mam opowiadania, sagę i Sezon Burz. Grałem we wszystkie części. Nie umiałbym przejść tej gry na szybko, musiałem wszystko zobaczyć, i nadal muszę. Nadal strasznie żałuje 3 zablokowanych questów (obiecałem sobie, że nie będę robił wczytywania o ile nie zginę) no i mam 2 popsute. Mimo to gra ma świetny klimat, widoki zwłaszcza Skelige i genialnie dorobioną muzę, według mnie również muza jest najlepsza jaką słyszałem w grach. I szczerze, ale tak szczerze nie rozumiem ludzi którzy grają w gry RPG jak Tizgar, tak można grać w Assasyna, ale nie grę RPG zwłaszcza taką w sumie dojrzałą i kryjącą w sobie pewną mądrość jak Wiedźmin. Porusza on wiele problemów przecież nie tak nam odległym, ja kilka razy się wzruszyłem czy, co nigdy mi się nie zdarza, poczułem autentyczne współczucie (Baron, genialna postać) czy pełną, głęboką nienawiść i żądze mordu (Kaleb Menge, Eredin).

Post połączony: 2015-07-29, 00:09
Sam z chęcią przetestowałbym savy, ale W3 mam na PS4. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sawik drugi raz pokazałeś ze ty nie prowadzisz zemną rozmowy wiec na tym kończymy wszelka wymiane zdań.

Kuba, ja potrafię zaakceptować to jak wy gracie wy nie potraficie zaakceptować tego jak ja sobie gram, bo musicie narzucać swoja wole ( skipować dialogów nie wolno, szybkiej podróży używać nie wolno to co kurwa wolno jak nic nie wolno? gra daje możliwości to jak chcesz to korzystasz i chuja komu do tego co kto i jak robi ) ja nie mam problem z akceptacja faktu ze Hulk płynie do questa łódką czy jedzie na koniu, to jest jego wersja gry i jego czas to ze ja tak nie robię bo uważam to za marnotrawstwo czasu to moja sprawa, bo wole za ten czas zrobić 2 questy a szybka podróż mi ta to pozwala, wole grac efektywnie, moja kopia gry, mój czas, moje prawo.

Tak btw Kuba, ostatnim czasu sporo pytań w temacie zadałeś może nie zauważyłeś ale tylko ja ci na nie odpowiadam nawet się nie pokwapiłeś aby podziewać za pomoc ( dla przykładu Outlander tez się pytał, odp dostał, dał propsa czym podziękował za odp ale jakoś nie wpierdala mi się do mojego stylu gry bo co go to obchodzi, gram jak chce moja sprawa w przeciwieństwie do niektórych tutaj zresztą tych samych co zawsze ) ale czepiać się mojego stylu gry to pierwszy jesteś zastanów się troszkę nad tym ok ? bo skoro odpowiadam ci na pytanie to chyba logiczne ze musiałem sporo z gry wyciągnąć mimo swojego sposobu grania, wiec zachodzi ciekawa konkluzja kto wynosi więcej, skoro ja się nie pytam prawie o nic ( 2 pytania z czego 1 z dupy a jedno w sumie o rozwój questa gdzie Meat mi odpowiedział)  a znam odp na wasze pytania, dziwne jak na osobę która skipuje dialogi, używa fast travela i ma wyjebane na fabułę po całości.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To może daj po prostu tego sejva?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Sawik drugi raz pokazałeś ze ty nie prowadzisz zemną rozmowy wiec na tym kończymy wszelka wymiane zdań.

Kuba, ja potrafię zaakceptować to jak wy gracie wy nie potraficie zaakceptować tego jak ja sobie gram, bo musicie narzucać swoja wole ( skipować dialogów nie wolno, szybkiej podróży używać nie wolno to co kurwa wolno jak nic nie wolno? gra daje możliwości to jak chcesz to korzystasz i chuja komu do tego co kto i jak robi ) ja nie mam problem z akceptacja faktu ze Hulk płynie do questa łódką czy jedzie na koniu, to jest jego wersja gry i jego czas to ze ja tak nie robię bo uważam to za marnotrawstwo czasu to moja sprawa, bo wole za ten czas zrobić 2 questy a szybka podróż mi ta to pozwala, wole grac efektywnie, moja kopia gry, mój czas, moje prawo.

Tak btw Kuba, ostatnim czasu sporo pytań w temacie zadałeś może nie zauważyłeś ale tylko ja ci na nie odpowiadam nawet się nie pokwapiłeś aby podziewać za pomoc ( dla przykładu Outlander tez się pytał, odp dostał, dał propsa czym podziękował za odp ale jakoś nie wpierdala mi się do mojego stylu gry bo co go to obchodzi, gram jak chce moja sprawa w przeciwieństwie do niektórych tutaj zresztą tych samych co zawsze ) ale czepiać się mojego stylu gry to pierwszy jesteś zastanów się troszkę nad tym ok ? bo skoro odpowiadam ci na pytanie to chyba logiczne ze musiałem sporo z gry wyciągnąć mimo swojego sposobu grania, wiec zachodzi ciekawa konkluzja kto wynosi więcej, skoro ja się nie pytam prawie o nic ( 2 pytania z czego 1 z dupy a jedno w sumie o rozwój questa gdzie Meat mi odpowiedział)  a znam odp na wasze pytania, dziwne jak na osobę która skipuje dialogi, używa fast travela i ma wyjebane na fabułę po całości.

Zamiast walić kloc zjebanego tekstu daj po prostu link do sejva. Jak w następnym poście nie dasz sejva to jesteś kłamliwym oszustą. O ile w ogóle posiadasz Wiedźmina  :lol2:.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja nie muszę udowadniać ze mam wieska w przeciwieństwie do ciebie.
 I pisze się kłamliwym oszustem, idioto.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No ale przecież tak nawijasz o tych dowodach i innych tego typu rzeczach, że save'a mozesz dac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Wiedźmin 3: Dziki gon
#1032 2015-07-29, 15:48(Ostatnia zmiana: 2015-07-29, 20:02)
W NG+ będzie można levelować nowe zbroje, cokolwiek by to nie znaczyło.

Post połączony: 2015-07-29, 15:50
Sprostowanie, będzie można levelować zbroje bardziej niż w podstawowej wersji gry.

Post połączony: 2015-07-29, 20:02
Mamy dostać Legendarne rynsztunki. Wilka jest podobno na 50 któryś level :D 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak widać nawet w wiedźminie istnieją dataminerzy chociaz to akurat wygrzebali z konsoli, NG+ pozwoli otrzymać rynsztunek legendarny, mistrzowski jest już jest zaimplementowany w grze można go uzyskać za pomocą kodów jest on przeskalowany na poziom 59 armor i 60 bron pozostaje kwestia na który będzie legendarny arcymistrzowi 70 +

Ciekawe który lvl będzie miał archegryf na skellige najtrudniejszy przeciwnik z jakim można się zmierzyć, pewnie z 100 minimum.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
W 2016 ma wyjść kolejna gra z pod skrzydeł CD Projekt Red. The Witcher Role Playing Game, jest go gra fabularna stworzona na podobnej zasadzie co Cyberpunk 2020 i chyba nawet przez tych samych ludzi ( z uwagi na współpracę przy Cyberpunk 2077). Dostaniemy karty, podręcznik, spis klas i gramy!

Post połączony: 2015-07-30, 09:41
Bardzo podoba mi się sposób rozwijania marki przez CDPR. Mamy 3 wielkie gry zarabiające miliony, dość popularną grę androidową, dobrą planszówkę a teraz to. Duży plus dla CDPR.

A co do gry W3. Liczę, że w dodatkach lub ER rozwiną wątek obozu Nilfgardzkiej armii, będziemy mogli tam wejść i wykonywać zadania.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Patch 1.08 - lista zmian

WYDAJNOŚĆ:
Poprawiono ogólną wydajność gry i usunięto problemy, które mogły pojawić się w aktualizacji 1.07.

INTERFEJS:
W japońskiej wersji gry na konsoli PS4 naprawiono problem, który powodował, że elementy w tle migały podczas czytania pewnej książki.
Naprawiono problem z wyświetlaniem się niektórych części mapy Kaer Morhen.

ROZGRYWKA:
Usunięto rzadki błąd powodujący, że przedmioty znikały ze skrzynki gracza.
Naprawiono rzadki błąd, który powodował, że czasami Geralt mógł się zablokować podczas próby biegu.
Okienko interakcji umożliwiające lootowanie nie będzie już pojawiać się na "pustych" obiektach.
Naprawiono błąd w jednej z animacji walki krasnoludów.
Głowy odcięte podczas ciosów kończących nie będą już znikać.
Gracze mogą wykonać przewrót w przód tuż przed lądowaniem po skoku niwelując tym samym znaczną część obrażeń wynikającą z upadku.
 Został dodana odpowiednia wzmianka w samouczku na ten temat.
W aktualizacji 1.07 wymagane poziomy do używania niektórych przedmiotów zostały podniesione, co spowodowało, że gracze zostali ze sprzętem, którego nie
mogli używać. W łatce 1.08 zostaje wprowadzony eliksir Godziny Wilka. Eliksir ten pojawi się w ekwipunku każdego gracza, który zainstaluje łatkę. Obniży on poziom wymagany do użycia sprzętu na dokładnie godzinę. Pozwoli to graczom na zdobycie brakujących poziomów lub znalezienie
zastępczego wyposażenia. Po upływie jednej godziny, efekt eliksiru przestanie działać i wymagania względem poziomów wrócą do stanu sprzed zażycia Godziny Wilka.
Naprawiono problem, który powodował, że gracze nie mogli porównywać swoich przedmiotów z tymi oferowanymi przez kupca.

OSIĄGNIĘCIA:
Gracze mogą ponownie zdobywać osiągnięcie "Kolekcjoner Kart".
Osiągnięcia w wersji PC znów działają poprawnie i są odblokowywane wraz z postępem gracza.

GRAFIKA:
Naprawiono błąd, który powodował, że wnętrza budynków nie zawsze wyświetlały się poprawnie na mapie.
Usunięto problem powodujący, że niektóre elementy świata nie doczytywały się wcale, a część powodowała widoczne błędy graficzne w Novigradzie.

ZADANIA:
Naprawiono problem w zadaniu "Serce nie sługa", który uniemożliwiał jego zakończenie nawet w przypadku gdy gracz kupił wino w karczmie Zimorodek.
Naprawiono problem, przez który Geralt czasem ginął po podróży do Velen w zadaniu "Coś się kończy, coś się zaczyna".
Wejście do miejsca, w którym można znaleźć Kamień Słoneczny nie będzie już zablokowane jeśli gracz przedwcześnie opuści teren w zadaniu "Kamień Słoneczny".
Naprawiono problem, który czasem uniemożliwiał ukończenie zadania "Dorwać Juniora".
Naprawiono problem, który uniemożliwiał graczom ukończenie zadania "Poszukiwania: Rynsztunek Żmii" z powodu zamkniętej bramy.
Usunięto problem, który sprawiał, że gracze nie mogli zbadać pokoi w zadaniu "Sprawy Rodzinne" i tym samym uniemożliwiał dalszy postęp gry.
Naprawiono błąd powodujący, że gracze nie mogli ukończyć zadania "Tajemniczy Handlarz".
Naprawiono błąd, który sprawiał, że gracze nie mogli porozmawiać z Vernonem Roche podczas zadania "Oko za oko"
Naprawiono błąd powodujący, że Roche zostawał w swoim obozie zamiast iść na Most Oxenfurcki w zadaniu "Dorwać Juniora".
Usunięto problem, który sprawiał, że czasami Yennefer nie pojawiała się w Oxenfurcie podczas zadania "Wielka ucieczka".
Utopce nie będą teraz tak szybko zabijać Nidasa w zadaniu "Czarna perła".
Usunięto występujący czasami niekończący się ekran ładowania podczas zadania "Ażeby widłogona zwabić...".
Naprawiono rzadki błąd powodujący, że piwnica była zamknięta w zadaniu "Królewski Gambit".
Naprawiono problem sprawiający, że gracze nie mogli uwolnić kupca podczas wydarzenia "Ludzie w opałach" w okolicach Wsi Glińsk.
Trolle w Kręgu Żywiołów nie będą już atakować Geralta jeśli wybierze pokojowe rozwiązanie.
Naprawiono problem powodujący, że gracze nie byli w stanie porozmawiać z Vernonem Roche w zadaniu "Towarzysze broni".
Usunięto problem uniemożliwiający zdobycie karty Zoltana.

OGÓLNE:
Wprowadzono szereg funkcjonalności przygotowujących grę na wprowadzenie nowego
trybu - Nowej Gry Plus - w niedalekiej przyszłości.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
https://www.youtube.com/watch?v=KFoSDnrB6E8

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Patch 1.08 dostępny do pobrania na wszystkie platformy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wedle interview z CDR większość mechaniki gry jest w skryptach, od dziś zostaję modderem Wiedźmina 3, a przynajmniej mam zamiar to obczaić.
@damian86 czekam na Twoje overhaule graficzne :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry