Wiedźmin 3: Dziki Gorn 780748 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 780748

Odpowiedzi 1986

Delanov

Delanov

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, moze ktos bedzie w stanie mi pomóc. 
na wstępie uprzedzę że próbowałem kilkakrotnie instalacji najnowszej wersji directx/vcredist i wszystko instaluje się poprawnie a efektów brak.

Po zainstalowaniu gry przy próbie uruchomienia wyskoczył mi komunikat o braku 'MSVCR110.dll'. Po wielu próbach reinstalacji vcredist postanowiłem ręcznie pobrać brakujący plik dll. W internecie przeczytałem, że trzeba wrzucać je do folderu C:\Windows\SysWOW64 co też zrobiłem, ale co nie dało efektu. Wrzuciłem natomiast plik do folderu z grą i o dziwo problem zniknął, ale wzamian program zaczął pytać o plik 'vcomp110.dll', a potem 'msvcp110.dll'. Po wrzuceniu plików do folderu gra wreszcie się uruchomiła, wybrałem z menu nową grę, obejrzałem intro, ale w momencie kiedy pojawia się ekran ładowania trwa to chwilę po czym gra wyrzuca mnie do pulpitu. W czym może tkwić problem? Czy cały czas chodzi o problemy z bibliotekami dll?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Dzięki Tizgar, faktycznie wyłączenie limitu klatek pomogło.

Delanov, pirat? Bo oryginał instalował wszystko na końcu instalacji. MSVCR110 to element vcpp redista 2011. Wywal te pojedyńczą DLLki i ściągnij redisty 2011, mam nadzieję że po prostu ściągałeś jakieś nowsze, zbyt nowe.

Delanov

Delanov

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Delanov, pirat? Bo oryginał instalował wszystko na końcu instalacji. MSVCR110 to element vcpp redista 2011. Wywal te pojedyńczą DLLki i ściągnij redisty 2011, mam nadzieję że po prostu ściągałeś jakieś nowsze, zbyt nowe.
Wersja z goga, coś tam się doinstalowywało po instalacji gry (na pewno te vcredisty) ale błąd był od razu.
Gdzie szukać tej wersji 2011? Widzę, że jest 2010, 12 i 13 ale tej konkretnej brak
edit; w folderze gry pojawiło się sporo plików .crashinfo , moze tam trzeba szukac odpowiedzi?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kazz, to ja tez wczoraj po 8 godzinnej sesji ukończyłem tylko biały dwór walać full explor to się w chuj opłaca ( kamienie mocy ) bo z exp to jest problem.
Chodzi mi o to ze martwię się ze na głównej mapie masz zaznaczone lokacje symbolami i tylko po nich można się poruszać a co z reszta która nie jest oznaczona w żaden sposób na mapie tam tez bym se explora zrobił o ile się da, ja na taka otwartość liczyłem, ale jest i tak dobrze skoro na 1 lokacje żeby zrobić w pełni potrzebowałem 8godzin mimo ze fabularnie można to załatwić w 45 minut albo mniej ale ile się wtedy traci.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Delanov, spróbuj 12. To chyba w 12 były pliki z 11.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazz, to ja tez wczoraj po 8 godzinnej sesji ukończyłem tylko biały dwór walać full explor to się w chuj opłaca ( kamienie mocy ) bo z exp to jest problem.
Chodzi mi o to ze martwię się ze na głównej mapie masz zaznaczone lokacje symbolami i tylko po nich można się poruszać a co z reszta która nie jest oznaczona w żaden sposób na mapie tam tez bym se explora zrobił o ile się da, ja na taka otwartość liczyłem, ale jest i tak dobrze skoro na 1 lokacje żeby zrobić w pełni potrzebowałem 8godzin mimo ze fabularnie można to załatwić w 45 minut albo mniej ale ile się wtedy traci.

4lvl wbiłem po audiencji u emhyra... faktycznie idzie wolno, ale ilość godzin spędzonych daje satysfakcję :)

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
4 lvl miałem po zabiciu gryfa, bo zrobiłem all questy w białym dworze/sadzie, aczkolwiek mimo wolnego expa Pkt umiejętności to nie problem tu redzi nie kłamali i ci co exploruja są nagradzani, 5 kamieni mocy w samym białym dworze/sadzie równa się 25% dmg do szybkich ataków i w ta stronę uderzam co przy wiedźmińskim secie broni ( zmij ) niby quest na 6 lvl a na 2 można zrobić daje naprawdę na początku satysfakcjonujący dmg i pomaga w walce :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
teraz który masz? bo to kwestia kolejności, gryfa zabiłem na 1lvl... a koleś który mi spierdolił na koniu co go trzeba było łapać, zrobiłem na samym końcu sadu i 3lvl xd

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
od wczoraj nie grałem  skończyłem no prawie na 5, jestem po audiencji mam odebrać equ i udać sie do velen jak dobrze pamiętam ale ówcześnie wiadomo ze opierdole cały ten ich pałac z dobytku bo się sprzeda albo na matsy przerobi z goldem tez wesoło nie jest ale to jest akurat na +

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
@Gerry Rafferty okazało się, ze pieprzysz. Po prostu pieprzysz, a obrazek ktory podales kłamał. Wszystko ustawione na uber, łącznie z postprocesami - czyli to co Tizgar nazwał "Nvidia Workshop" - w tym także HairWorks ktore mialo mi zabrać fps. Nic bardziej mylnego. Powyżej 60 niezależnie czy jestem w zamieszkałym terenie, miescie czy w puszczy albo przy rzece. Żadnych spadków. Może są spadki, z 80fps do 60fps :lol2:

I tak, grafika sie różni od konsolowych, sporo.

hmmm

Może day one patch pomógł z optymalizacją? W takim razie ok, sorry, chyba jednak kupię.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Gerry Rafferty okazało się, ze pieprzysz. Po prostu pieprzysz, a obrazek ktory podales kłamał. Wszystko ustawione na uber, łącznie z postprocesami - czyli to co Tizgar nazwał "Nvidia Workshop" - w tym także HairWorks ktore mialo mi zabrać fps. Nic bardziej mylnego. Powyżej 60 niezależnie czy jestem w zamieszkałym terenie, miescie czy w puszczy albo przy rzece. Żadnych spadków. Może są spadki, z 80fps do 60fps :lol2:

I tak, grafika sie różni od konsolowych, sporo.

hmmm

Może day one patch pomógł z optymalizacją? W takim razie ok, sorry, chyba jednak kupię.

Patch pomógł, w grafice również (mówię o PC).

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Polecam ściągnąć sobie SweetFX -  http://sfx.thelazy.net/games/preset/3712/
Giera wygląda dzięki temu dużo lepiej a różnica w FPSach jest praktycznie 0. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Heheszki, zainstalowałem, zaktualizowałem, uruchamiam. Na niskich ustawieniach 9 fps. Słyszałem, że można w plikach ręcznie polepszyć jakość Wiedźmina, czy wiecie może czy da się ja jeszcze obniżyć? xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To w końcu wymagania są podobne do tych co podawali, czy przesadzali? :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Do tego co podawali, żeby gra płynnie chodziła. U mnie tak nie jest.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Kurczę, dalej mam wątpliwości. Nie wiem czy będzie mi ktoś w stanie fachowo odpowiedzieć: Na ile maksymalnie dałoby wyciągnąć fps przy zestawieniu tego procka i5 2320 4x 3.0 - 3.3 GHz i karty graficznej gtx 970. Tak wiem że truje dupę -_-, ale muszę wiedzieć, mniej więcej na jakich ustawieniach dam radę pograć.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To dalej ciężko określić bo sa ludzie którzy nawet na i3 odpalili wieska :P

gothic1210
  • Gość
Hipotetycznie możesz założyć, że to nie fake:
https://www.youtube.com/watch?v=Yn7RIuLgnkc

https://www.youtube.com/watch?v=AIDyEcmYndc

Jeśli serio na takich kartach z tym procem to tak lata to optymalizacja jest niezła. Jestem mega ciekaw jakby mi poszło. Postem Simena się nie podpieraj, bo on ma APU (+ pamiątki jednokanałowe na pewno), wiec wynik 9-12FPS jak dla mnie przyzwoity xD

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Hipotetycznie możesz założyć, że to nie fake:
https://www.youtube.com/watch?v=Yn7RIuLgnkc

https://www.youtube.com/watch?v=AIDyEcmYndc

Jeśli serio na takich kartach z tym procem to tak lata to optymalizacja jest niezła. Jestem mega ciekaw jakby mi poszło. Postem Simena się nie podpieraj, bo on ma APU (+ pamiątki jednokanałowe na pewno), wiec wynik 9-12FPS jak dla mnie przyzwoity xD

Ok. Ja wiem że mi będzie chodzić wiedźmin 3 na sto procent z taką kartą i procesorem, tylko czy procesor nie będzie sprawiał problemów gdy zechce pograć na załóżmy wysokich, bo karta na pewno podoła, ale dobra mniejsza o to  :trollface:

Powiem tak, mój brat odpalił wieśka 2 zabójcy królów na tym i5 - 2320, karta gts 450 xD i gra o dziwo chodziła, szału nie było, ale dało się grać - do 30 może 35 fps, nie było żadnych ścin, nawet początek gry gdzie  było dużo efektów - wiadomo ta bitwa, smok.

0 użytkowników
Do góry