Wiedźmin 3: Dziki Gorn 773122 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 773122

Odpowiedzi 1986

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
porownywalny to on nie jest :P jest słabszy, w styczniu ma wyjsc jeszcze gtx960 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Angielska wersja ssie..

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na GDC zaprezentowany tylko wersje PC
Ustawienia wysokie ale nie maksymalne możliwe karta prawdopodobnie GTX970

https://www.youtube.com/watch?v=QQUKoJRuIyg

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
jak myślę o kartach za 1000zł to wolę już o tym zapomnieć i zacząć myśleć o PS4

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Poleciałem po komentarzach (najfajniejsza rozrywka :D) i z tego co widzę działa to na zasadzie takiej, że:
1. Ktoś pisze, że Wiedźmin to gówno, Skyrim król (dosłonie).
2. Ktoś inny odpisuje mu, że jest debilem.
3. Ktoś inny się do niego dołącza.
4. Pan z punktu pierwszego upiera się, że Skyrim to najlepsze RPG ever kompletnie ignorując argumenty reszty i nie odpowiadając na nie, "just Skyrim is the king".
Ktoś inny z kolei stwierdził tam, że Skyrim ma lepszy system walki ;DDDD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jakby było inaczej to byłoby fuck logic a tak to jest logiczne :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Poleciałem po komentarzach (najfajniejsza rozrywka :D) i z tego co widzę działa to na zasadzie takiej, że:
1. Ktoś pisze, że Wiedźmin to gówno, Skyrim król (dosłonie).
2. Ktoś inny odpisuje mu, że jest debilem.
3. Ktoś inny się do niego dołącza.
4. Pan z punktu pierwszego upiera się, że Skyrim to najlepsze RPG ever kompletnie ignorując argumenty reszty i nie odpowiadając na nie, "just Skyrim is the king".
Ktoś inny z kolei stwierdził tam, że Skyrim ma lepszy system walki ;DDDD

To w sumie podobnie, jak na tm  :trollface:

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ja nie wiem tylko co oni mają z tymi kolorami, tak samo w W2, jaskrawe wszystko. 

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Na GDC zaprezentowany tylko wersje PC
Ustawienia wysokie ale nie maksymalne możliwe karta prawdopodobnie GTX970

https://www.youtube.com/watch?v=QQUKoJRuIyg

Hehe "polish foe" na 2:15 w tym filmiku  :trollface:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dokładnie, obecnie PC'ty są droższe aniżeli konsole, straciły swój główny atut.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Dodając do tego, że konsole można w późniejszym czasie przerobić a wtedy byłby to jednorazowy wydatek na kilka lat grania. No bo na PC można piracić, ale gorzej z wymaganiami. No i oczywiście jak ktoś gra i nie zależy mu na grafice i różnicach pomiędzy 30 a 60 fps..

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Co to niby znaczy obecnie? Konsole zawsze były tańsze od Pecetów. Od dawien dawna.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Co to niby znaczy obecnie? Konsole zawsze były tańsze od Pecetów. Od dawien dawna.
Zawsze mi się wydawało że PC na "current genie" jest tańszy, huj, poprawka - Obecnie sama karta graficzna jest warta tyle co konsola.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Konsole nigdy nie bedzie tansza od pc bo sie ofc nie liczy kosztów do ktory jestesmy defakto zmuszani :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Baggio w Wczoraj o 18:26jak myślę o kartach za 1000zł to wolę już o tym zapomnieć i zacząć myśleć o PS4Dokładnie, obecnie PC'ty są droższe aniżeli konsole, straciły swój główny atut.
WTF? Prosze Cie. Kompa, ktory uciagnie nowsze gry złożysz za 2500zł. Takiego ktory uciagnie wiedźmaka dasz rade za 3 koła. Odpalasz na nim w full HD 60fps. Teraz dolicz - gry, ktore kosztują po 100zł i:

a) często są promocje
b) sto sklepów gdzie ceny są różne
c) można spiracić
d) są bundle, wyprzedaze stimowe, prezenty origin i setki innych różnych rzeczy.

Teraz policz konsole. 2-2,5 tyś. zł + gry które kosztują 250zł i nawet nie odpalą sie w full hd w 60fps. Opłaca sie? Może tak, jeżeli kupisz konsole i bedziesz ciagle grał w jedną gre. Inaczej sie nie opłaca. Dla ludzi ktorzy wolą mieć ładną grafikę, chcą zaoszczedzić, pograć w FULL HD 60FPS i grać w wieeeele gier - jedyne rozwiazanie to komp.

Jedyne co w konsolach mnie urzeka to możliwość rozwalenia sie ze swoją drugą połówką na podłodze z dzojstikami w rękach i napieprzanie w jakies gierce :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Konsole nigdy nie bedzie tansza od pc bo sie ofc nie liczy kosztów do ktory jestesmy defakto zmuszani :P

Konsola droższa od pc przez dodatkowe koszty?  :lol2: Śmiech na sali bo niby do komputera nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów, poza Januszami którzy co 2 - 3 lata zmieniają wszystkie podzespoły bo wyszła "nowa generacja" Pomijając to że sama karta graficzna tak jak ktoś pisał jest warta tyle co konsola.

a) często są promocje
b) sto sklepów gdzie ceny są różne
d) są bundle, wyprzedaze stimowe, prezenty origin i setki innych różnych rzeczy.

Gry na konsole coraz częściej też są przecenianie i wyprzedawane.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No i masz od PSN i Xbox Gold gry za darmo. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ofc nigdy do konsoli nie doliczamy kosztów eksploatacji bo i po chuj, te nowe zjebane tostery zawsze będą droższe od Pc ofc to wychodzi z czasem ale na to nikt nie patrzy kupuje kompa na 5 lat za 3-4k i nic do niego nie dopłacasz kupujesz konsole za 1,5k która to ze uciągnie 5 lat to jest big ? bo już teraz niedomaga, co roku musisz dorzucić po 200 złotych za dostęp do multi oprócz standardowego rachunku  już 1k w przeciągu 5 lat dochodzi, za każdą grę dorzucasz w Polsce haracz 100zyla kupując na rok ledwo 5 gierek dopłacasz do interesu 2,5k + jeszcze 1k haraczu za multi

Darmowe gierki to w sumie gówna które ktoś kupił wcześniej jak był zainteresowany co się potwierdza rzekomo na PS+ miała pojawić się edycja Drivecluba na jego pudełkowa premierę do tej pory jej niema bo przecież nie można stracić kasy za nowa grę którą się sprzedaje.

Ps 3 czy x360 był tansze od Pc ba były nawet od niego lepsze zas te nowe tostery Ps4 i x1 będą zawsze droższe :p

0 użytkowników
Do góry