2012 - Podsumowanie 21134 79

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 31.12.2012 roku

Wyświetleń 21134

Odpowiedzi 79

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Najwyższy czas rozpocząć tradycyjne podsumowanie roku :D  Rok 2012 nam się kończy, a za mniej niż 24 godziny będziemy mieli rok 2013. Jak oceniacie ubiegły czas? Co nowego udało się Wam osiągnąć przez ostatnie 365 dni, i co zamierzacie zrobić z następnymi?

Podobnie jak rok temu i dwa lata temu, również tym razem stwierdzam, że miniony rok był dla mnie lepszy niż jakikolwiek poprzedni (oczywiście pomijając beztroskie lata dzieciństwa). Całkiem sporo udało mi się osiągnąć, sporo zrobiłem, a szczególnie cieszy mnie to, że:

- poczyniłem ogromne postępy na studiach, w końcu mogę siebie nazwać naukowcem; bardzo możliwe, że już niedługo będę miał swoją pierwszą publikację w Nature, a jak na osobę w moim wieku i bez stopnia naukowego jest to ogromne osiągnięcie;
- sporo przepracowałem, około pięciu miesięcy przepracowałem w laboratorium (większość wolontaryjnie), ale miało to ogromny wpływ na moje doświadczenie;
- dużo podróżowałem, stałem się dużo bardziej mobilny; odwiedziłem 7 państw - wszystkie państwa, w jakich kiedykolwiek byłem, odwiedziłem w tym roku, w podróży spędziłem jakieś 2 miesiące, samolotem leciałem bodaj 9 razy;
- pojawiło się sporo rzeczy, których nie wstyd wpisać do CV;
- podjąłem parę ważnych życiowych decyzji odnośnie tego, co zamierzam robić w przyszłości;
- zająłem się sprawami rodzinnymi (i chyba z tego jestem najbardziej dumny);
- wyraźnie podszkoliłem się w gotowaniu, wielokrotnie organizowałem obiady dla znajomych; z nożem i patelnią czuję się bardzo pewnie, co czyni mnie idealnym materiałem na męża :lol2:
- a jak już o tym mowa, to przez pewien okres miałem nawet dziewczynę, ale w sumie w ogóle jej nie lubiłem i wolałbym jej nigdy nie poznać :lol2:
- więcej czasu niż kiedykolwiek poświęciłem na sport, szczególnie na badmintona, ale także przez pewien okres biegałem, a od dwóch miesięcy systematycznie (nie licząc ostatnio okresu świątecznego) chodzę na siłownię; zapisałem się także na boks;
- zacząłem poważniej myśleć nad napisaniem książki i spędziłem nad nią sporo czasu, chociaż efektów na razie za bardzo nie widać, mimo to fabuła, nad którą pracuję od ponad dwóch lat w ciągu ostatniego roku dramatycznie się rozrosła i ukształtowała;
- pod koniec roku zacząłem uczyć się hiszpańskiego i na razie idzie mi całkiem dobrze;
- ograniczyłem picie i palenie.

Z innych kwestii, których nie można zaliczyć jako osiągnięcie, to przez ostatnie trzy miesiące stanowczo zmieniłem swoje podejście do życia i do ludzi. Ograniczyłem kontakty z wieloma osobami, które uznałem za marnotrawiące mój czas, a jednocześnie rok 2012 nie przyniósł wielu znajomości, które można by uznać za trwałe i warte podtrzymywania. Stałem się bardziej asertywny, zacząłem bardziej się cenić, przestałem pomagać ludziom licząc na to, że oni także pomogą mi. Postawiłem bardziej na samorozwój, niż na socjalizację. Ma to swoje plusy i minusy i na razie ciężko jest mi to obiektywnie ocenić.

Co w kwestii roku 2013:
- zamierzam w końcu skończyć studia i na razie zapowiada się, że bez większego wysiłku powinienem uzyskać odznaczające się na tle innych wyniki;
- chcę dokończyć dwa projekty i opublikować dwa artykuły, może nie w tak prestiżowym piśmie jak Nature, ale z jeszcze większym wkładem własnym;
- zamierzam sobie pojeździć, może nawet spędzić całe wakacje jeżdżąc po Europie, natomiast później osiedlić się tu czy tam na parę miesięcy - jak na razie myślę głównie o Hiszpanii, ale chciałbym spędzić także trochę czasu na Węgrzech; wszystko zależy od tego, na co pozwolą mi fundusze;
- niedługo zacznie się Akcja Plaża, a więc trzeba będzie przestrzegać diety i doprowadzić się do porządnego kaloryfera - nie na darmo przecież będę jeździł przez wakacje;
- ogólnie zamierzam kontynuować te trendy które obrałem w roku poprzednim, mam nadzieję że wszystko pójdzie ładnie.

A co z Wami? Czym możecie się pochwalić, i co planujecie? :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

2012 - Podsumowanie
#1 2012-12-31, 05:03(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 05:05)
Ten całe nastawienie na noworoczne postanowienia wyśmienicie oddaje charakter społeczeństwa postindustrialnego - nigdy nie jest dobrze zawsze musi być lepiej trzeba zawsze coś poprawić.

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Czy to źle dążyć do perfekcji, ku lepszemu, doskonalić się? Stagnacja która się przedłuża zaczyna powodować degeneracje.

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

2012 - Podsumowanie
#3 2012-12-31, 06:31(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 06:37)
Opierdalałem się, generalnie.
- Zrobiłem 3 różne wzmacniacze audio, w tym jeden bardzo audiofilski,
- Zacząłem robić jakiś piec w 3D, ale generalnie opierdalałem się w tej dziedzinie, czego żałuję,
- Wykonałem parę zleceń, ale nie jestem w sumie zadowolony, za mało,
- Zaliczyłem miesięczny pobyt w UK,
- Za tym idzie podszlifowanie angielskiego, potem sprawdzenie masy klasycznego rapu,
- Jeśli chodzi o kulturę hip-hopową, złapałem trochę skillsów w tagowaniu,
- Napisałem dużo tekstów, ale pewnie i tak nigdy nie znajdę czasu na nagranie tego,
- Spaliłem dużo za dużo zioła,
- Więc przytyłem,
- Zmarnowałem miesiąc na jedną dziewczynę i generalnie znowu dałem się zrobić w chuja :D ,
- Zapuściłem brodę, bo założyłem się ze samym sobą, że ogolę się jak rzucę papierosy; jak na razie idzie chujowo, chociaż trochę ograniczam,
- Jeśli chodzi o sport, to nie jestem zadowolony - miałem mało czasu na ASG,
- Pojeździłem trochę autem, czuję się jeszcze bardziej pewnie w tym pojeździe.

Taki sobie rok. Dużo rzeczy na plus, ale równie dużo na minus.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ten całe nastawienie na noworoczne postanowienia wyśmienicie oddaje charakter społeczeństwa postindustrialnego - nigdy nie jest dobrze zawsze musi być lepiej trzeba zawsze coś poprawić.
Ty jesteś bardziej przemądrzały czy popierdolony Żelazko?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Obecny rok miał być lepszy od poprzedniego, który był pojebany i pełny zawirowań. Wyszło tak, że wszystko się przemieniło w przykre pasmo porażek i rozczarowań. Właściwie gdyby się nad tym zastanowić to byłby chyba najgorszy rok mojego życia, ale zmęczyło mnie już podliczanie takich rzeczy, więc mam wyjebane.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- Opykałem całe themodders w szachy
- wiele innych osób też
- resztę wypiszę potem, bo lenistwa dalej nie zwalczyłem

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Jak dla mnie był to jeden z najlepszych roków w moim życiu, wydarzyło się wiele rzeczy o których wolę nie wspominać xD choć ostatni miesiąc się trochę zjebał.
+ Udało mi się w końcu osiągnąć taki wygląd jaki chciałem
+ Wiele sukcesów w nauce choć jak patrze z boku to zdaje mi się że się opuściłem
+ Ukończony kurs cukierniczy
+ Przebicie ucha :lol:  (industrial)
+ Ograniczenie picia
+ Wiele zmian w podejściu do innych ludzi i utwierdzenie tezy: Every body lies
+ Sukcesy w życiu osobistym
No a teraz minusy też parę ich było:
- Zacząłem palić (aby nie pić xD)
- Wojny z nauczycielami o wygląd i zagrożenie jakie niosę w szkole :lol2:
- Zatargi ze środowiskiem o wygląd
- Mandat za picie w miejscu publicznym 200 zł xD
O innych pisać nie będę.

A w 2013 mam zamiar podciągnąć się w nauce, ogarnąć parę nie zamkniętych spraw i jakieś tam inne duperele.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

2012 - Podsumowanie
#8 2012-12-31, 12:21(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 12:44)
Ok. Ogólnie rok oceniam na propsie w porównaniu do poprzedniego

- zdałem jebaną maturę
- nabyłem w końcu rowerek szosowy (w tym roku tylko 1000km :C) i wziąłem się za zbijanie masy (Thoro nie spropsuje :D )
- utwierdziłem się w przekonaniu co chce w życiu robić
- znalazłem związaną z tym robotę
- nie poruchałem wciąż :lol2:
- zacząłem cośtam pykać w tenisa chociaż nie ma generalnie szału
- dostałem się na studia
- wypiłem jedno piwo w semestrze
- gotować wciąż nie umiem i głoduję
- przez co również schudłem :D
- nauczyłem się mieć bardziej wyjebane na rzeczy i opinie na których mi tak na prawdę nie zależy, a wcześniej mimo wszystko mnie ruszały

W każdym razie to był wyjątkowo długi rok pełen zmian.

Na 2013?

- więcej pracy
- więcej roweru - planuję 3000 km
- utrzymanie się jakoś na studiach
- więcej czytania książek
- wyjazd z kumplami do Chorwacji na 1-2 tyg :D

Dalej nie wiem, zobaczy się.
Mam nadzieje że kilka rzeczy samo się rozjaśni, bo aktualnie męczy mnie kilka rzeczy, przede wszystkim nie wiem czy podjąłem dobrą decyzję ze studiami :C
Wiem dobrze, że te studia nie są związane z tym co chce robić w życiu, lub co już robię i martwi mnie że tracę na nie czas który mógłbyś poświęcić na szlifowanie skila.
Ale z drugiej strony chciałem się 'nauczyć' trochę 'życia' żeby nie być do końca jęczybułą. Ale tutaj też trochę dostałem wpierdol, bo spodziewałem się czegoś całkiem innego.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
+ Udało mi się w końcu osiągnąć taki wygląd jaki chciałem

:lol2:

Humor zrobiony z samego rana

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Thoro wolę wyglądać jak wyglądam niż jak worek ziemniaków z głową bez szyi...  I na tym dyskusja się kończy gdzieś temat na ten temat jest.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

2012 - Podsumowanie
#11 2012-12-31, 12:37(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 12:41)
   + Wiele zmian w podejściu do innych ludzi i utwierdzenie tezy: Every body lies      

Dok ładnie.

- pod koniec roku zacząłem uczyć się hiszpańskiego i na razie idzie mi całkiem dobrze;

Mój dziesięcioletni siostrzeniec może cię pouczyć hiszpańskiego, a przy okazji katalońskiego :lol:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Thoro wolę wyglądać jak wyglądam niż jak worek ziemniaków z głową bez szyi...  I na tym dyskusja się kończy gdzieś temat na ten temat jest.

a kto tak wygląda?

z resztą, co ja mówię. przecież skrajności są flagową cechą u ludzi twojego pokoju :lol2:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
W sumie ten rok nie był jednym z najlepszych, spotkało mnie dużo przykrości i rozczarowań, ale uważam, że pozwoliło mi to dorosnąć w końcu.

na plus:
- Wyjebałem z kręgu znajomych wszystkich fałszywców
- Wiem już, co mogę brać, a czego nie mogę
- Nie zdałem do nastepnej klasy, ale teraz to jest plus, bo zmieniły się priorytety i nastawienie
- Obrałem cel w swoim życiu, ustaliłem zasady, wg. których będę się kierował.
- Nie opierdalałem się wiecznie, tylko przepracowałem trochę, dzięki czemu nie wyglądam już jak patyk bez mięśni.
- Poznałem dziewczynę fajną i póki co nie uważam tych 3 miesięcy za zmarnowany czas :D
- Pojechałem w końcu na Woodstock

na minus:
- za dużo trawki i innego syfu
- czasami byłem za dobry dla ludzi, myślałem że to się jakoś zwróci. ale jak już pisałem teraz mam inne priorytety.
- za mało masy, za mało jem
- wyraźnie opuściłem się w pisaniu (Wcześniej dużo, teraz czasami jakieś 16-nastki, których i tak pewnie nigdy nie wykorzystam :P )

To by było na tyle. W sumie to równoważy się wszystko. Zwykle życie zwyklego szaraczka. Pis joł.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

2012 - Podsumowanie
#14 2012-12-31, 15:08(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 15:27)
suabo.
+ rocznica z dziewczyną :3
+ jednoznaczne stwierdzenie co chcę robic
+ uzyskałem taki wygląd jaki chcę :lol2:  :lol2:  
+ prawo jazdy (dzisiaj odebrałem :3)
+ wyróżnienie w konkursie krasomówczym, z czego jestem dumny

- gromadka kolegów zmieniła się w paru kumpli tak spierdolonych jak ja,
- przekonałem się, że jestem cholernie nudnym człowiekiem i nie mam o czym gadac z ludźmi poza internetami,
- czego skutkiem jest coraz dłuższe siedzenie przed monitorem,
- czego z kolei objawem jest to, że jednym z najważniejszych wydarzeń tego roku była dla mnie jedna z niedawnych wojenek o polskie internety (nie ACTA, kto ma wiedziec ten wie pozdro dla kumatych elo, całe życie z wariatami),
- następnym skutkiem jest jebitne lenistwo, za mało matmy robię mimo że mam niezłe wyniki,
- za dużo hehe gierek, do tego stopnia że kladę się spac o 1. w nocy.

Jestem z siebie niezadowolony.

@down: a ja wiem że ty thoro. od 13 sierpnia tego roku. i nie kurw się tak, proszę.

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
fahren kurwo wiem, że rurkujesz :lol2:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

2012 - Podsumowanie
#16 2012-12-31, 15:54(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 15:58)
Ty jesteś bardziej przemądrzały czy popierdolony Żelazko?

A ty możesz mi odpowiedzieć konkretnie na temat a nie na temat mojej osoby? Inaczej proszę nie zawracaj mi głowy. Ja nie skomentowałem ciebie tylko idee poprawiania się.

Czy to źle dążyć do perfekcji, ku lepszemu, doskonalić się? Stagnacja która się przedłuża zaczyna powodować degeneracje.

Degradacja w sensie moralnym? Czego w życiu trzeba jest stabilizacja środowiska a nie aktualizacja owego. Popatrz na plemienne społeczeństwa typu Indianie przed przyjazdem Europejczyków czy buszmeni z pustyni Kalahari. Bushmeni przepraszają zwierze zanim je zabije na mięso, jedzenie i środki są dystrybuowane równomiernie bo grupa nie licz więcej niż 20 osób. Trudno znaleźć degradację w takich społeczeństwa w porównaniu do społeczeństwa postindustrialnego, a życie buszmenów się nie zmieniia.
Ale ci chyba chodziło o to że jeśli się nie poprawiasz to doprowadzasz się do degradacji, bo tak myśli społeczeństwo i chce żeby tak sam myślał.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

2012 - Podsumowanie
#17 2012-12-31, 16:00(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 16:14)
prawda2.info -->
<---- paranormalne.pl
gwiezdna flota Astara Serana ------>

@down(przepraszam ŻGS) czo

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ale pierwszego dnia to ty nie postuj

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
- poczyniłem ogromne postępy na studiach, w końcu mogę siebie nazwać naukowcem; bardzo możliwe, że już niedługo będę miał swoją pierwszą publikację w Nature, a jak na osobę w moim wieku i bez stopnia naukowego jest to ogromne osiągnięcie;

Moge się tym chwalić przed znajomymi? ; p
Ty możesz mówić że masz znajomego alkoholika co wypił w 5 dni 15 litrów taniego wina marki Amarena i Jabłuszko Sandomierskie jak chcesz

- więcej czasu niż kiedykolwiek poświęciłem na sport, szczególnie na badmintona, ale także przez pewien okres biegałem, a od dwóch miesięcy systematycznie (nie licząc ostatnio okresu świątecznego) chodzę na siłownię; zapisałem się także na boks;

Za to props xd

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry