A więc po kolei:
Tak, to jest ten wielki patch, o którym pisałem na stronie projektu.
Tak, to w tym patchu wszystko zostało przeniesione na Ikarus w wersji 1.2 oraz LeGo 2.2.3, czego skutkiem jest m.in. brak buntowania się antywirów (to pliki Ext były postrzegane jako trojany) oraz poprawne działanie tarcz.
Jeśli okaże się, zę tarcze zdały egzamin, to zostanie również w podobny sposób przerobiony system walki dwoma mieczami.
Tak, będzie jeszcze kolejny patch, który będzie zawierał wspomnianą wyżej zmianę i poprawki ewentualnych wyłapanych błędów (możecie mi je raportować na thedarksagapl@gmail.com z opisem i najlepiej screenami oraz KONIECZNIE z podaniem wersji, OS, praw użytkownika systemu).
Spolszczenie pojawi się, jak tylko zostanie zrobione. Dowiecie się o tym niezwłocznie na stronie TDS PL.
Nie, nie będzie żadnego quest packa do pierwszej części Dark Sagi.
Co do drugiej części, to Magic-Team/Saga Team na razie nie wypowiadają się na ten temat. Nie chcę zatem spekulować ani dawać mylnych informacji.
Jedno jest pewne: o wszystkim będziecie na bieżąco informowani na stronie TDS PL w nowopowstającym dziale "Wrota Chaosu".
Aha: Wrota Chaosu (Dark Saga II: Gates of Chaos) - jest kontunuacją pierwszej części i jest drugą częścią gry. Początkowo był właśnie planowany dodatek, jednak szybko MT zmienili zdanie i postanowili zrobić to jako drugą część.
EDIT:
Aha, zapomniałem napisać odnośnie kodów. Z informacji nt. wspomnianego patcha wynika, że "na czas testów zdecydowano się na nie wyłączanie konsoli MARVIN".
Możnaby więc spekulować, że w następnej łatce zostanie on wyłączony.