Dark Saga PL 981484 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 981484

Odpowiedzi 2103

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy

Twoja stara

Dark Saga PL
#1400 2013-05-14, 01:06(Ostatnia zmiana: 2013-05-14, 01:09)
są linki z rapidshare i zippyshare bodajże, więc nie mów, f-secure słaby antywirus (fałszywe alarmy lub po prostu nadgorliwy; dodaj do wyjątków lub wyłącz jego działanie na czas pobierania i dopiero dodaj) zmień np. na avasta,z którego z kolei ja zadowolony jestem; polecam Dark Sagę, pozycja wg mnie obowiązkowa dla gracza gothica i modów do niego ;d

Bawiłem się chwilę DarkSagą i ciekawostka - gdy włączyłem deinstalator żeby ją usunąć Avast też miał fałszywy alarm - wykrywał wirusa bodajże heurystyką :)

Cytat: tyson90
A ja akurat nie jestem z avasta zadowolony, szczególnie ostatnio, kiedy zaczął mi spamić informacjami, że dostępne są "ważne aktualizacje do programu x/programu y" - sam chyba wiem które aktualizację chcę zainstalować i nie potrzebuję tu jego wskazówek. Przegrzebałem wszystkie ustawienia i nie ma opcji na wyłączenie tego.
Ze wszystkich antywirów, których dotychczas używałem, najbardziej byłem zadowolony z Eset NOD32. Tylko że jest to płatny program. Jak będę sobie zmieniał komputer, to mimo wszystko zainwestuję chyba i w niego.

Zakładka bezpieczeństwo -> Software Updater -> Ustawienia -> Odznacz "Włącz Software Updater"

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
są linki z rapidshare i zippyshare bodajże, więc nie mów, f-secure słaby antywirus (fałszywe alarmy lub po prostu nadgorliwy; dodaj do wyjątków lub wyłącz jego działanie na czas pobierania i dopiero dodaj) zmień np. na avasta,z którego z kolei ja zadowolony jestem; polecam Dark Sagę, pozycja wg mnie obowiązkowa dla gracza gothica i modów do niego ;d

Bawiłem się chwilę DarkSagą i ciekawostka - gdy włączyłem deinstalator żeby ją usunąć Avast też miał fałszywy alarm - wykrywał wirusa bodajże heurystyką :)

Cytat: tyson90
A ja akurat nie jestem z avasta zadowolony, szczególnie ostatnio, kiedy zaczął mi spamić informacjami, że dostępne są "ważne aktualizacje do programu x/programu y" - sam chyba wiem które aktualizację chcę zainstalować i nie potrzebuję tu jego wskazówek. Przegrzebałem wszystkie ustawienia i nie ma opcji na wyłączenie tego.
Ze wszystkich antywirów, których dotychczas używałem, najbardziej byłem zadowolony z Eset NOD32. Tylko że jest to płatny program. Jak będę sobie zmieniał komputer, to mimo wszystko zainwestuję chyba i w niego.

Zakładka bezpieczeństwo -> Software Updater -> Ustawienia -> Odznacz "Włącz Software Updater"
no to prawda, avast też "krzyczy", ale dodaje się do wykluczeń i jakoś leci

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Ja nie używam antywirusa i jest mi z tym dobrze :-) To zależy czy dana osoba ciągle coś pobiera z jakiś popierdolonych stronek. Trzeba trochę uważać i tyle. Nie powiem, miałem już raz wirusa przez brak zabezpieczeń, ale od jakiś dwóch lat nie używam antywira i jest okej. Szkoda, że nie ma naprawdę dobrego antywirusa, każdy zawsze coś ma zjebanego, źle pliki wykrywa, itp.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Najlepszy to kaspersky chyba.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#1404 2013-05-14, 20:59(Ostatnia zmiana: 2013-05-14, 21:00)
Dzięki, props dla Ciebie.

Ja nie używam antywirusa i jest mi z tym dobrze :-) To zależy czy dana osoba ciągle coś pobiera z jakiś popierdolonych stronek. Trzeba trochę uważać i tyle. Nie powiem, miałem już raz wirusa przez brak zabezpieczeń, ale od jakiś dwóch lat nie używam antywira i jest okej. Szkoda, że nie ma naprawdę dobrego antywirusa, każdy zawsze coś ma zjebanego, źle pliki wykrywa, itp.
I nawet nie masz pojęcia ile wirusów teraz siedzi na Twoim komputerze, zbiera i przesyła dane do hakerów...

Najlepszy to kaspersky chyba.
Z tego co mi się wydaje, Kaspersky "nie lubi" stosunkowo wielu gier. A poza tym ponoć spoko.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Malwarebytes jako skaner wystarcza mi i polecam go wypróbować, Baggio.
Co tydzień czyszcze komputer, a aktywnej osłony nie potrzebuje, bo również popieram używanie mózgu w necie.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#1406 2013-05-15, 10:43(Ostatnia zmiana: 2013-05-15, 20:46)
kaspersky, gdy używałem kiedyś, to właśnie gier czepiał się najrzadziej, b. dobra wykrywalność i praktycznie brak fałszywych alarmów; avast w stosunku do ostatnich paru lat poprawił się znacznie, tworzony przez polskich programistów, jego darmowa wersja jest świetną alternatywą, a w razie to się dodaje pliki do wykluczeń i po kłopocie

@down: faktycznie offtop się z deka zrobił

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Dark Saga PL
#1407 2013-05-15, 16:02(Ostatnia zmiana: 2013-05-15, 16:04)
Beliarsseth i inni (niektórzy) przestańcie polecać najbardziej gównianie antyvirusy, których świat nie zna. :ayfkm:   (Bez obrazy)

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Powyższy post uświadomił mi, że mocno zboczyliśmy z tematu.

Więc tych, którzy poszukują najlepszego antywira odsyłam podyskutować np. TUTAJ, a pozostałych zapraszam do dyskusji na temat modyfikacji The Dark Saga PL :)

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Beliarsseth i inni (niektórzy) przestańcie polecać najbardziej gównianie antyvirusy, których świat nie zna. :ayfkm:   (Bez obrazy)

Nie znam się to się wypowiem, c#msg1084103nie?

To, że ty tego antywira nie znasz to nie znaczy, że nie zna cały świat. I skoro go nie znasz to nie mów, że jest gówniany.

@UP

Żeby nie było, to zadam pytanie dot. DS.
Co sądzicie o tych nowych animacjach?
A i Tyson - Jak tam spolszczenie final songu?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Dark Saga PL
#1410 2013-05-16, 17:13(Ostatnia zmiana: 2013-05-16, 17:13)
Diegomez, kto ci powiedział, że nie znam tych antyvirów ? Nie należą one do znanych i są bardzo słabe.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
^ Im not sure if u are trolling or just silly...

Widzę, że nie masz pojęcia o tym o czym piszesz, a przy tym robisz to w bardzo agresywny sposób. Naprawdę przemyśl swój "styl bycia", pomijając już wartość merytoryczną...

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A i Tyson - Jak tam spolszczenie final songu?
Powiem szczerze, że dziś zrobiłem w tym kierunku 2 razy więcej niż wczoraj :)  
Spoiler
A wczoraj nie zrobiłem nic (0 + 0*2 = 0).

^ Im not sure if u are trolling or just silly...

Widzę, że nie masz pojęcia o tym o czym piszesz, a przy tym robisz to w bardzo agresywny sposób. Naprawdę przemyśl swój "styl bycia", pomijając już wartość merytoryczną...
A Ty lepiej przemyśl, co Twoja wypowiedź wniosła do tematu Dark Sagi PL.

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest klucz do skrzyni, którą wykopujemy obok kamienia szybkości i po wykopaniu pojawiają się nieumarli piraci?

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
[quote author=tyson90#msg date=1368792825amp;tbnh=90&tbnw=100&zoom=1&usg=__gwzb6eOJuIC_QG6Cyz90_QnLKK0=&docid=iF6TrBZ8dPB4fM&sa=X&ei=gx6WUcbwAoTusgasvYHACA&ved=0CDwQ9QEwAg

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Ma ktoś save z wykonanym zadaniem kowal w kopalni?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest klucz do skrzyni, którą wykopujemy obok kamienia szybkości i po wykopaniu pojawiają się nieumarli piraci?
Klucz do tej skrzyni ma Shard. Szczegóły w solucji (Zadania poza obozami -> Stary pirat).

Witam. Ma ktoś save z wykonanym zadaniem kowal w kopalni?
Wydaje mi się, że odpowiedniejszy byłby ten temat. Tam możesz liczyć na doraźną pomoc.

Shitface

Shitface

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
wypełniłem już wszystei misjie u myśliwych a Dorian nadal nie chce mnie przyjąć. wiem że na ten temat już coś było ale nie mogę się doszukać żadnej rady. czy jest jakaś szansa żebym nie musiał zaczynać gry od nowa?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
wypełniłem już wszystei misjie u myśliwych a Dorian nadal nie chce mnie przyjąć. wiem że na ten temat już coś było ale nie mogę się doszukać żadnej rady. czy jest jakaś szansa żebym nie musiał zaczynać gry od nowa?
zawsze jest szansa, pokaż save

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Popieram przemka279,
Niezły bajzel zrobiliśce z tematu.

BTW, opiekunem działu jest Baggio, a nie Pawciow.

0 użytkowników
Do góry