Z tym żądaniem terytoriów to różnie bywa, zależy od stosunków z Austrią, bo jak wiadomo, po odmowie dostaje się kopa w relacje ze wszystkimi członkami hre. Z tego co zauważyłem, z tymi, z którymi ma złe stosunki wypowiada wojny (w które mnie ciągle wciąga, a ja absolutnie nic w nich nie robię) z CB Imperial Liberation. Nie wiem też, czy to szczęście czy co innego, ale dbam o stosunki zarówno z Francją jak i z Austrią i jak dochodzi do wojny żadna strona mnie nie wciąga w nią. Burgundia na szczęście szybko przestaje istnieć w 9/10 przypadków kiedy to król ginie i terytorium jest dzielone między Francję (chyba jeżeli nie jest w wojnie) i cesarza, cały mechanizm jest podany na wiki. Te eventy niestety jako niektóre kraje nieźle utrudniają sprawę i tu dużo zależy od szczęścia - przykładowo jeżeli Neapol się nie wyzwoli spod aragońskiego jarzma przed Iberian Wedding (nie tłumaczę, po polsku brzmi to wyjątkowo idiotycznie) to zdobycie południowych Włoch może być niemałym problemem, bo do tego czasu Kastylia zazwyczaj daje radę wyprzeć kebab z płw. Iberyjskiego.