Bugi które znalazłem grając w modyfikację, ścieżką bandyty:
- zadanie test zaufania nie wlatuje do niezaliczonych jeśli wybierze się inną gildię,
- zadanie dostarczenia alkoholu od Quintena się nie kończy,
- zbyt wczesny dialog w 2 rozdziale o zabiciu królowej pełzaczy u Quintena zanim to zrobimy,
- brak rozmowy z Doylem po wyjściu z opuszczonej kopalni, grupka bandytów dalej sterczy przed
kopalnią,
- czasami nauczyciele mówią nam że mamy za mało rudy do nauki mimo że mamy kilka tysięcy,
- Brian, nie chciał mnie nauczyć 2 stopnia alchemii, za którymś wczytywaniem save zaskoczyło,
- W 3 rozdziale brak Nefariusa i Riordiana w siedzibie magów, w 4 rozdziale też się nie pojawili, musiałem
przyzwać ich kodami,
- w 3 rozdziale ciągle możemy kupowac średnią zbroje bandyty,
- mała ilość hp uciekinierów Kruka, gdy idziemy do opuszczonej kopalni ginie kilku z rąk strażników zanim
załatwimy ludzi Gomeza,
- nie mogłem nauczyć się hp przy kapliczce inosa, była opcja dialogowa ale żadnego efektu,
Balans: ukończyłem grę na 32 poziomie, przed pierwszym wejściem do świątyni śniącego miałem 26 level. Grałem pod siłę broń jednoręczna. Miksy siły, które dają 2 i 4 siły powinny dawać 1 i 2. Bronie pojawiające się w kolejnych rozdziałach powinny być lepsze, mamy wystarczająco siły by je nosić. Robiłem tylko mikstury siły (12). Znalazłem zresztą tylko pierwszy tom mikstur trwałych. Myślę że można by zmienić system alchemii. Tzn, 1 poziom koszt 15 PN natomiast każda mikstura trwała kosztowała by nas 10 PN. W czasie spotkania przyjaciół dostajemy różne przydatne bajery ale trochę bym to zmienił. Od Diego moglibyśmy dostać miecz pod zręczność lub łuk. O Gorna broń jednoręczną pod siłę lub dwuręczną. Od Miltena runę lub jakąś miksturę do statystyk. Od Lestera, miksturę z pełzaczy lub amulet. Wszystko do wyboru. Pod koniec jest lekki dysonans broni. Brakuje dobrej broni jednoręcznej od 4 rozdziału (najlepszy zadaje chyb 66 obrażeń) a potem w 5 dostajemy od Gorna fikuśny topór 90 obrażeń. Za to w broni dwuręcznej jest dobrze ale pod koniec gry najlepszy jest miecz Gomeza 110 obrażeń. Za mała różnica w obrażeniach jeśli chodzi o oręż jedno- lub dwuręczny. Prawie nieprzydatne szkice broni, użyłem je tylko na początku by zrobić jeden miecz. Powinny być znacznie lepsze by broń z planu była jedną z lepszych w rozdziale.
Szczegóły:
Ten Nordmarski kowal powinien mieć opcję handlu. Po odejściu Caloma powinno ubyć z 20 postaci z obozu na bagnie. Tak, że zmianie powinny ulec lub zniknąć głoszone modły i teksty postaci. Do łowców orków powinna prowadzić jakaś drabina lub wejście przez ich płotek żeby nie chodzić za każdym razem przez góry. Angela nie powinna być tylko na pokaz. Można by dać zadanie w którym odprowadzamy ją do któregoś z obozów. Kilku bandytów niższej rangi powinno kręcić się w nowym obozie. Więcej nauczycieli specjalnych umiejętności łowieckich. Zmniejszona ilość rudy za sprzedaż itemów. Za przyzwanie szkieletów i ich zabicie dostajemy expa to powinno zostać usunięte. Więcej opcji dialogowych w mieście orków.