[starsze wersje] Błędy i bugi 202595 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 202595

Odpowiedzi 510

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy tylko ja tak mam ale nie moge znaleźć draxa po tym jak strażnicy gomeza zabili ratforda, w obozie go nie ma ani w miejscu gdzie jest pun i 2 bandytów, dodatkowo gdy raz porozmawiałem ze stehem o zadaniu z tabliczkami powiedział że jestem za słaby aby je wykonać później znika już tak opcja dialogowa a zadania nie można  rozpocząć

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zadanie ze stehem do bug i został naprawiony w patchu. Drax jest w tej kotlince w której jest ścieżka między mostem a starą kopalnią. Respi się tam wilk i kretoszczur

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W misji znalezienia zaginionej listy dla Diego nie pojawiło mi się ciało npc, który miał tę listę (chyba tam było bo jakieś ślady krwi widziałem, więc możliwe że za szybko zniknęło)

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug czy mój gothic zwarowiał ale nie mogę otworzyć pomieszczenia z 3 przełącznikami w świątyni śniącego obok gor na boby, robie wszystko tak jak w oryginalnym gothicu ale po strzale w przycisk który pojawi się po opadnięciu ściany nic się nie dzieje słychać tylko charakterystyczny dźwięk dla przełącznika jednak krata się nie podnosi. Co robić próbowałem wczytywać grę jednak to nic nie daje

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Profesjabrak
  • Użytkownicy
załączył się filmik ? zabiłeś wcześniejszych szamanów ?

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
filmiku nie ma z otwarciem kraty 3 szamanów wcześniejszych leży

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jest to pewnie bug jako taki ale znacznie utrudnia grę wojownikiem 1h. Mianowicie od 4 rozdziału jak graliśmy po stronie SO nie można nigdzie nauczyć się broni 1h. U Corda nie ma żadnej opcji nawet jak jest się najemnikiem/magiem wody a Lee uczy tylko 2h. Btw czy wie ktoś która opcja w edit abilities odpowiada za poziom umiejętności w broni? Chcę sam odjąć sobie PD i nauczyć się dalej.

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ostateczności można chyba skorzystać z character helpera

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Profesjabrak
  • Użytkownicy
filmiku nie ma z otwarciem kraty 3 szamanów wcześniejszych leży

Co prawda przechodziłemw niedziele ale moge się pomylić  trochę jeśli dobrze kojarzę to wchodzi się do tego pomieszczenia na lewo, strzela się w przycisk ucieka do kraty żeby kolce cię nie zabiły wraca się do do tego przycisku za nami otwiera się ściana do połowy. Strzela się w przycisk który się pokazuje i ściana opuszcza się jeszcze niżej odsłaniając wneke w której jest kolejny przycisk, w który trzeba strzelić i dopiero on odblokowuje drugie pomieszczenie gdzie są 3 przełączniki.

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dokładnie tak zrobiłem dzięki za próbe pomocy jednak to nic nie dało mój gothic poprostu zwariował wysłałem do kumpla save on zrobił wszystko tak jak ja i jemu zadziałało ,a co do tego co pisał lukke to rzeczywiście tak jest przechodziłem po stronie So jednoręczną bronią i nie może nas w 4 rozdziale nikt uczyć tego dalej scatty nie ma opcji nauki, a nikt inny nas nie nauczy

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bugi które znalazłem grając w modyfikację, ścieżką bandyty:
- zadanie test zaufania nie wlatuje do niezaliczonych jeśli wybierze się inną gildię,
- zadanie dostarczenia alkoholu od Quintena się nie kończy,
- zbyt wczesny dialog w 2 rozdziale o zabiciu królowej pełzaczy u Quintena zanim to zrobimy,
- brak rozmowy z Doylem po wyjściu z opuszczonej kopalni, grupka bandytów dalej sterczy przed 
  kopalnią,
- czasami nauczyciele mówią nam że mamy za mało rudy do nauki mimo że mamy kilka tysięcy,
- Brian, nie chciał mnie nauczyć 2 stopnia alchemii, za którymś wczytywaniem save zaskoczyło,
- W 3 rozdziale brak Nefariusa i Riordiana w siedzibie magów, w 4 rozdziale też się nie pojawili, musiałem
  przyzwać ich kodami,
- w 3 rozdziale ciągle możemy kupowac średnią zbroje bandyty,
- mała ilość hp uciekinierów Kruka, gdy idziemy do opuszczonej kopalni ginie kilku z rąk strażników zanim
  załatwimy ludzi Gomeza,
- nie mogłem nauczyć się hp przy kapliczce inosa, była opcja dialogowa ale żadnego efektu,

Balans: ukończyłem grę na 32 poziomie, przed pierwszym wejściem do świątyni śniącego miałem 26 level. Grałem pod siłę broń jednoręczna. Miksy siły, które dają 2 i 4 siły powinny dawać 1 i 2. Bronie pojawiające się w kolejnych rozdziałach powinny być lepsze, mamy wystarczająco siły by je nosić. Robiłem tylko mikstury siły (12). Znalazłem zresztą tylko pierwszy tom mikstur trwałych. Myślę że można by zmienić system alchemii. Tzn, 1 poziom koszt 15 PN natomiast każda mikstura trwała kosztowała by nas 10 PN. W czasie spotkania przyjaciół dostajemy różne przydatne bajery ale trochę bym to zmienił. Od Diego moglibyśmy dostać miecz pod zręczność lub łuk. O Gorna broń jednoręczną pod siłę lub dwuręczną. Od Miltena runę lub jakąś miksturę do statystyk. Od Lestera, miksturę z pełzaczy lub amulet. Wszystko do wyboru. Pod koniec jest lekki dysonans broni. Brakuje dobrej broni jednoręcznej od 4 rozdziału (najlepszy zadaje chyb 66 obrażeń) a potem w 5 dostajemy od Gorna fikuśny topór 90 obrażeń. Za to w broni dwuręcznej jest dobrze ale pod koniec gry najlepszy jest miecz Gomeza 110 obrażeń. Za mała różnica w obrażeniach jeśli chodzi o oręż jedno- lub dwuręczny. Prawie nieprzydatne szkice broni, użyłem je tylko na początku by zrobić jeden miecz. Powinny być znacznie lepsze by broń z planu była jedną z lepszych w rozdziale.

Szczegóły:
Ten Nordmarski kowal powinien mieć opcję handlu. Po odejściu Caloma powinno ubyć z 20 postaci z obozu na bagnie. Tak, że zmianie powinny ulec lub zniknąć głoszone modły i teksty postaci. Do łowców orków powinna prowadzić jakaś drabina lub wejście przez ich płotek żeby nie chodzić za każdym razem przez góry. Angela nie powinna być tylko na pokaz. Można by dać zadanie w którym odprowadzamy ją do któregoś z obozów. Kilku bandytów niższej rangi powinno kręcić się w nowym obozie. Więcej nauczycieli specjalnych umiejętności łowieckich. Zmniejszona ilość rudy za sprzedaż itemów. Za przyzwanie szkieletów i ich zabicie dostajemy expa to powinno zostać usunięte. Więcej opcji dialogowych w mieście orków.

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem błachy błąd w najnowszym patchu 1.4.5.1 #9.
Po kliknięciu Nowa Gra i esc przy introfilmie jest dźwięk errora i klepsydra. Żaden błąd się nie wyświetla, wszystko hasa.
Syspack jest. WIN7

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Znalazłem błachy błąd w najnowszym patchu 1.4.5.1 #9.
Po kliknięciu Nowa Gra i esc przy introfilmie jest dźwięk errora i klepsydra. Żaden błąd się nie wyświetla, wszystko hasa.
Syspack jest. WIN7

Też tak miałem, ale przed zainstalowaniem patcha 1.4.5.1
Teraz jest wszystko w porządku  :ok:
WIN 10

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja właśnie bez w.w patcha nie miałem błedu. Powstał po zianstalowaniu 1.4.5.1

Chuck

Chuck

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już są jaja,drugi raz to samo.Grałem od nowa,miałem trzy zapisy i wszystkie szlak trafił,crash po wczytaniu.Mod jest bardzo dobry, ale z błędami.Do dupy z taką robotą.Nie gram więcej,nie będę zaczynał po sto razy żeby po kilkunastu godzinach gry wszystko szło w dupę.Dobranoc

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
To już są jaja,drugi raz to samo.Grałem od nowa,miałem trzy zapisy i wszystkie szlak trafił,crash po wczytaniu.Mod jest bardzo dobry, ale z błędami.Do dupy z taką robotą.Nie gram więcej,nie będę zaczynał po sto razy żeby po kilkunastu godzinach gry wszystko szło w dupę.Dobranoc

Może kopiuj zapisy na pulpit i jak będziesz miał crashe to po prostu weźmiesz te zapisy i wrzucisz do folderu z grą.
Jak to nie pomoże to poczekaj na jakieś patche, jak wyjdą
A po za tym masz system packa?

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Chuck

Chuck

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie to robiłem.Kopiowałem zapisy na pulpit i instalowałem grę od nowa.System packa też miałem i też przeinstalowywałem.I raczej nie jest to wina kompa,bo w poprzedniej wersji Er tak nie było i przy innych modach też tak nie było.Już mi to obrzydło,gra jest wciągająca a tu drugi raz zapisy idą w...

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Właśnie to robiłem.Kopiowałem zapisy na pulpit i instalowałem grę od nowa.System packa też miałem i też przeinstalowywałem.I raczej nie jest to wina kompa,bo w poprzedniej wersji Er tak nie było i przy innych modach też tak nie było.Już mi to obrzydło,gra jest wciągająca a tu drugi raz zapisy idą w...

A wyłączyła ci się może gra podczas zapisywania ?

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Chuck

Chuck

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie,wszystko cacy.Żadnych problemów w czasie gry i podczas zapisywania.Po prostu pewnego pięknego razu chce se wczytać zapis i wiadomo co się dzieje.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall

Zohrokey

Błędy i bugi
#439 2016-02-17, 23:03(Ostatnia zmiana: 2016-02-17, 23:30)
Nie,wszystko cacy.Żadnych problemów w czasie gry i podczas zapisywania.Po prostu pewnego pięknego razu chce se wczytać zapis i wiadomo co się dzieje.

A masz patcha 1.4.5.1 ?
Może pomoże :hmmm:

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry