[starsze wersje] Błędy i bugi 50268 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 50268

Odpowiedzi 510

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1008
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

[starsze wersje] Błędy i bugi
2012-09-24, 20:16(Ostatnia zmiana: 2016-08-22, 16:15)
Jak w temacie, wymieniamy tutaj wszystkie błędy i bugi jakie zauważyliśmy w GI ER.
 
"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Teraz czekam na patch zanim wrócę do gry, ale jeszcze jeden błąd nie wiem czy w changelogu czy w grze

Cytuj
- Trip nie wygląda już jak Milten, a Briam nie wygląda jak Quentin

Alchemik u bandytów nazywa się Brim a nie Briam
 

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1008
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Quentin mówi mi o poszukiwaczach i że Doyle widział coś w lasach lecz doyle nic o tym nie wspomina, nawet jeśli spytam się go Jak leci?
 
"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty693
Propsy89
  • Użytkownicy
nie wiem czy wiecie ale chyba np na najtrudniejszym poziomie gdy wymagane jest 15PN do nauczenia się 5 punktów siły to gdy 15 PN mamy to nie przydziela nam 5 tylko to właśnie 15 to mnie rozczarowało na 10PN podobnie jest
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3287
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
nie wiem czy wiecie ale chyba np na najtrudniejszym poziomie gdy wymagane jest 15PN do nauczenia się 5 punktów siły to gdy 15 PN mamy to nie przydziela nam 5 tylko to właśnie 15 to mnie rozczarowało na 10PN podobnie jest
Widocznie coś się zjebało. Ten poziom trudności idzie do usunięcia raczej. Powinny się zmieniać poziomy przeciwników a to się nie dzieje (mimo iż robiłem jak Avallach przykazał). Więcej z tego wad niż pożytku. Jeżeli już będę robił to tak jak w MT (osobne pliki ini).
Poza tym znalazłem jeszcze kilka błędów na czwartym rozdziale, które trzeba poprawić.
 

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
-Talas zleca nam odzyskanie sakiewki złota... Gdy odzyskamy ją i oddamy mu, zostaje ona w ekwipunku i można używać ją w nieskończoność(dobry sposób na szybki przyrost rudy xD)
 

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty239
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
denerwującym bugiem jest to, że po rozmowieze strażnikiem z np.starej kopalni zaczepia on nas z nowu i tak w nieskończoność
 
Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3287
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu

gothic1210
Moderator działu

Błędy i bugi
#7 2012-09-28, 15:28(Ostatnia zmiana: 2012-09-28, 15:29)
-Talas zleca nam odzyskanie sakiewki złota... Gdy odzyskamy ją i oddamy mu, zostaje ona w ekwipunku i można używać ją w nieskończoność(dobry sposób na szybki przyrost rudy xD)
Poprawione.
Czy tej sakiewki czasem nie trzeba było odnieść do Patrosa (jako zapłata Talasa)?
@   komando17
Na pewno masz nową wersję?  :D   W nowej jak weźmiesz opcję KONIEC, a nie masz wstępu do kopalni to bezi cofnie się na odpowiednią odległość.
 

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty693
Propsy89
  • Użytkownicy
mam kilka propozycji
1.zrobić silniejsze i wytrzymalsze potwory przy większym poziomie trudności, ponieważ mając już 36 pkt. siły wszystko idzie ładnie gładko
2.zredukować obrażenia broni żeby było trudniej, i zwiększyć udźwig żeby daną bronią władać
3.procentową naukę bronią białą i dystansową

moje propozycje na utrudnienie gry po siła np za 10 PN nie zrobiła dla mnie różnicy
 

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Koleś na placu wymian ćwiczy walkę bronią bez broni.
 

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Koleś na placu wymian ćwiczy walkę bronią bez broni.
A umnie ten koleś ma bróń :)  Moze masz starszą wersje :)
 
✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty307
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Koleś na placu wymian ćwiczy walkę bronią bez broni.

A może go pobiłeś i mu zabrałeś. Teraz biedaczek nie ma i ćwiczy bez.... :)
 
Elo

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3287
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Broń była ustalana przy wybieraniu poziomu trudności i jak widać nie najlepiej to działa. Zbieram wszystkie te błędy i niedoróbki do wersji 1.1. Dlatego też jeżeli ktoś tak jak  koksikmajor ma sugestie nie tylko do bugów, ale także do zadań to proszę pisać. Jeżeli ktoś np widzie jakiś alternatywny sposób przejścia jakiegoś zdania to piszcie.  ;d
 

xxPawel15xx

xxPawel15xx

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
No To tak zauważyłem ze w 3rozdziale szpieg kaloma jak go chciałem zabić miał goda i opuszczona kopalnia nie działa jest cały czarny ekran tylko widać pasek życia.
 

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy39
  • Użytkownicy

Hagrid

Błędy i bugi
#14 2013-04-10, 21:06(Ostatnia zmiana: 2013-04-10, 21:07)
1. Kereth w obozie bandytów ma czerwoną twarz.
2. W ekwipunku jest kartka "moje zdolności łowieckie". Wygląda na to, że gdy umiemy jakąś umiejętność łowiecką to powinna nam się zaznaczyć kropka przy nazwie umiejętności. Ale gdy nauczyłem się umiejętności myśliwskich to nie zaznaczyły się one.
3. Wątroba kretoszczura nie ma tekstury.
 

radex115544

radex115544

The Modders
posty421
Propsy153
ProfesjaTester
  • The Modders

radex115544
The Modders

Błędy i bugi
#15 2013-04-14, 21:20(Ostatnia zmiana: 2013-04-14, 22:30)
Dobra oto pierwsza porcja błędów
-Błąd w smażeniu mięsa niby smażymy 1 mięso a tak naprawdę 2 niby 5 a jednak 6 niby 10 a 11 no i nie smażymy 50 a 51 ...
-Nienaprawiony błąd z klonowaniem mięsa który był w podstawce ale chyba można go jakoś naprawić : )
-Mapa dla Ratforda dajemy mu niby mapę a mapa zostaje nam w ekwipunku ale zadanie jest wykonane : )
-Nauka u Pattera gdy próbujemy się uczyć jakiejś umiejętności a nie mamy bryłek rudy to już nie możemy w ogóle się od niego uczyć po prostu znika kwestia nauki
-Moim zdaniem Wejście do starej kopalni jest zbyt proste bo wystarczy mu powiedzieć że przysyła nas diego i nas od razu wpuszcza a tak to mógłby nam powiedzieć że to on tu rządzi i że i tak mamy zdobyć zaufanie dwóch ludzi .
-Sprzedawanie mięsa myśliwemu o nazwie Alex ... Dostajemy tu 100 doświadczenia i 100 bryłek za 50 mięsa do tego zadania dobrze by było naprawić bug z klonowaniem bo tak możemy wbić niezły level :P
-Walka z kharimem jak z nim gadamy i mu mówimy że ''twój stary jest tak stary że wisi Adanosowi 5 sztuk złota'' po czym idziemy na arenę i zakończymy pojedynek dalej mamy z nim kwestię dialogową że wyzywam cię na pojedynek
-Mógłbyś dodać jakieś zadanie związane z Huno bo w orginalnym dialogu jak pytamy się go jak stoisz z pracą to później bezimienny mówi że być może ma dla niego zamówienie no i myślę że warto było by to wykorzystać np jakiś kopacz z kopalni nas poprosi o broń i mówi że jego przyjacielem jest Huno ale nie ma jak się z tamtąd ruszyć i prosi nas o to : )
-Kereth z obozu bandytów ma czerwoną głowę
-Napis Ende po naprawieniu palisady w obozie bandytów
-Wędka nie ma ikony
-Myślę że zamiast automatycznego leczenia o wiele bardziej sprawdziła by się regeneracja życia
 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Walący w worek!
posty5325
Propsy2063
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Walący w worek!
Co do pomyslu z Huno - mial byc watek z calym szeregiem zadan u Huno. Chociazby sprawa swistaka - mowi, ze zawsze bierze miecze od Huna, Huno takze mowi, ze Swistak jest jego stalym klientem. A przeciez jest tylko jedno mozliwe zakonczenie zadania u Swistaka - kupno broni i Fiska. Moze by cos z tym zrobic, alternatywne zakonczenie zadania Swistaka z Huno?
 
POMIDOROWA JEST CHUJOWA. TWIERDZĘ TAK, PONIEWAŻ JESTEM MAC DUPEM I MI ONA NIE SMAKUJE, WIĘC ONA DLA WSZYSTKICH JEST CHUJOWA.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy39
  • Użytkownicy

Hagrid

Błędy i bugi
#17 2013-04-15, 14:39(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 15:36)
Sorry, że mnie parę dni nie było, ale się rozchorowałem i nie mogłem grać. :dry:

Ale teraz już mogę zacząć szukać bugów.

1. Sztabki rudy i złota nie mają tekstury.
2. Literówka u Skazy w dialogu o dołączeniu do bandytów. Zamiast wkręcić jest wkęcić.
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3287
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu

gothic1210
Moderator działu

Błędy i bugi
#18 2013-04-15, 18:17(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 18:20)
Cytuj
-Sprzedawanie mięsa myśliwemu o nazwie Alex ... Dostajemy tu 100 doświadczenia i 100 bryłek za 50 mięsa do tego zadania dobrze by było naprawić bug z klonowaniem bo tak możemy wbić niezły level :P
Czyli ze za dużo tego exp? Ta opcja ma być własnie w nieskończoność. Jakby była jednorazowa to by nie mała sensu. W MT też można było dawać kopaczom mięso, a tam do tego się respiły ścierwojady a tu nie.

Cytuj
-Wędka nie ma ikony
Tego się nie da naprawić bo to zależy od wielkości modelu (nie jest to tak jak w g3 osobny plik graficzny z miniaturą itemu).
 

radex115544

radex115544

The Modders
posty421
Propsy153
ProfesjaTester
  • The Modders
Dokładnie chodzi mi o ten bug
http://www.youtube.com/watch?v=L2WSeMRzOvg
a jakbyś go naprawił było by okej : ) a co do doświadczenia to myślę że jest wręcz za mało w końcu mięsa nie będziemy mieli w nieskończoność jak naprawisz ten bug o którym wspomniałem 2 linijki wyżej powinno być co najmniej +250 doświadczenia i 100 bryłek za 50 sztuk mięsa a tu kilka kolejnych błędów :
-Można by było dodać jakiś soudtrack do Obozu Bandytów
-Moim zdaniem powinien pojawić się wpis do dziennika w zakładce ''informacje ogólne'' Że myśliwy Alex zbiera mięso i trofea myśliwskie
-Trzeba by uzupełnić wpisy w dzienniku np kupcy w obozie bandytów nauczyciele w obozie bandytów nauczyciele w obozie myśliwych niezależni nauczyciele trochę tego jest
-Ryba Karaś nie leczy nam PŻ chociaż w ekwipunku jest napisane że leczy 30 a tak naprawdę po zjedzeniu jej nic się nie dzieje
-Błędna informacja Potrawki z chrząszcza jest napisane że leczy nam 9 PŻ a tak naprawdę leczy nam 40 PŻ
Kilka nieuzupełnionych informacji które można było by uzupełnić
-Ryżówka leczy nam 3 PŻ a w jej opisie nie jest nic powiedziane na ten temat to samo jest z kilkoma innymi rzeczami
-Piwo tak samo leczy 3 PŻ też nic nie jest o tym napisane
-Wino to samo jak z piwem
-Kiełbasa nie ma żadnej informacji o tym że ulecza nam 17 PŻ
-Mleko leczy nam 15 PŻ
-No i również ugotowane jajo ścierwojada nie ma żadnej informacji że leczy nam 20 PŻ
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry