[starsze wersje] Błędy i bugi 195154 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 195154

Odpowiedzi 510

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
niech mi ktos wypisze zadania wszystkie po stronie starego obozu w 1 rozdziale prosze jest mi to potrzebne

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall

Zohrokey

Błędy i bugi
#401 2016-02-10, 20:48(Ostatnia zmiana: 2016-02-12, 13:53)
Kolejna porcja bugów które znalazłem:
- Gdy palimy zew nocy to napis +2mana jest na środku a nie po boku
- Kusznicy w Starym Obozie, którzy trenują strzelanie z kuszy dziwnie ją trzymają
- Jeden z kąsaczy niedaleko grobowca z kamieniem ogniskującym ma sporo różnych przedmiotów
- W jaskini za starym obozem w której jest szkielet i stara zbroja jest kryształ który powinien dodać trochę siły, ale nic nie
- Czasami nie pojawia się dubbing u Wrzoda

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
znalazłe bład  w literówce spulnik szantazysty ma zamiast koniec to ma ende

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Out, czy w następnym patchu możesz dodać na górnym piętrze karczmy na jeziorze kilka pochodni? Strasznie ciemno tam jest po 22.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall

Zohrokey

Błędy i bugi
#404 2016-02-11, 13:37(Ostatnia zmiana: 2016-02-12, 14:27)
Oto wszystkie bugi jakie znalazłem podczas grania:
- Niektóre pochodnie na ścianach się nie palą, ale dają światło
- Na ścianie w chacie Scattyego przy wejściu jest deska do przybijania, ale kawałek tej deski jest w ścianie
- Niektóre obiekty i postacie mrygają
- Bezimienny mówi jedną kwestię strażnika świątynnego, stoi on na kłodzie niedaleko Balora i Baal Netbeka
- Węże błotne ciągle zabijają Shrata i tego drugiego, przydałoby się dorobić jakieś drzwi
- Kusznicy w Starym Obozie, którzy trenują strzelanie z kuszy dziwnie ją trzymają
- Jeden z kąsaczy niedaleko grobowca z kamieniem ogniskującym ma sporo różnych przedmiotów
- W jaskini za starym obozem w której jest szkielet i stara zbroja jest kryształ który powinien dodać trochę siły, ale nic nie dodaje
- Czasami nie pojawia się dubbing u Wrzoda
- Jeden z Garotników u Gomeza ma napis Ende gdy chcemy z nim rozmawiać
- Książki pod tytułem Prawdziwe alkohole cz.2 i cz.3 nie mają tekstury (cz.1 ma teksturę)
- Zepsuta kładka w Starej Kopalni niedaleko koła zębatego
- W ruinach w których spotykamy Ur-shaka na dole jest lekka szata nowicjusza ognia
- Na bagnie obok tego świecącego piedesławu i notatek alchemika nie ma kawałka bagna
- Gdy Ur-shak uzupełni nam naszą mapę jej tekstura zamieni się w tą z podstawki
- Brakuje animacji kopania nogą w kołowrocie w kanionie trolli, gdy jest zacięty
- Można zmienić sposób czytania nowych książek, że cały tekst będzie w książce a nie tylko kawałek a reszta w dzienniku zadań (jest to dość niewygodne bo potem w informacjach ogólnych jest bałagan
- Jeden z pomocników Ghorana ma włosy (normalnie nowicjusze są łysi)
- Gdy walczę z orkowymi psami które są niedaleko Hugo to Davor zeskakuję z klifu i się zabija
- Gdy nie rozdaliśmy wody zbierzaczom i wykonamy zadanie ''Nosiwoda w służbie Lewusa'' przez pobicie go to zbieraczom nadal będzie można dawać wodę
- Na niektórych powierzchniach pojawia się biały pasek
- Gdy zamkniemy główną bramę w Starym Obozie kołowrotem i ją otworzymy to otworzy się tylko do połowy, a potem się zatnie i nic nie będzie się dało z nią zrobić
- Błąd w zadaniu ''Praca w obozie myśliwych'', Alex daje nam 30 sztuk mięsa, ale jest napisane że dostajemy 29 sztuk, tak samo jest jak je usmażymy, a jak oddamy mięso Alexowi to już piszę że oddajemy 30 sztuk
- Stanley czasami łowi ryby na lądzie

Mam nadzieję że pomogłem :D

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wg mnie cena zardzewiałego miecza dwuręcznego to bug - ponad 1400 bryłek rudy, czyli sprzedajemy po ponad 700, a przecież ten miecz nie jest jakis niesamowity.
2. Mag Damrok, Damrok czy jakoś tak, ten od lekarstwa dla Gerarda nie wychodzi przed świątynie tak jak nam mówił Jim, sprawdzałem o każdej porze przy pomocy komendy set time.
3. Postacie mają wywalone jajca na otwieranie skrzyń, można stać na przeciw gościa i otwierac skrzynie a on nic, chyba nie powinno tak być, w podstawce chyba tez tak nie było, poza tym czasem tekstury świata się nie stykają idealnie i jest taka linia, ale to już może być wina win7 itp. Tyle udało mi się zauważyć. Pozdro ;)

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten mag wychodzi o podanej godzinie. Sam użyłem set time i się pojawił. A to ze skrzyniami to rzeczywiście. Wszystkie nowe skrzynie, dodane w modzie można na legalu otwierać.

4 rodział, jestem po stronie bandytów.

Mam taki problem, że nie mogę zacząć zadania z oczyszczeniem wolnej kopalni. Kto go zleca? Bo kiedyś pobiłem Corda i boję się, że to on zleca to zadanie, a nie mam opcji dialogowej. Byłem już u Xardasa, gadałem ze wszystkimi. Wybiłem prawie wszystkich strażników co rozbiegli się po kolonii. Niestety nie mogę pchnąć dalej fabuły. Zastanawiam się czy nie będę musiał wejść do wolnej kopalni na kodach bo wtedy Gorn się tam pojawia i jest w drużynie.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Grając w ER 1.4.5 natknąłem się na pare bugów... oto kilka z nich:
-Gdy wypijemy czasowy eliksir życia pisze nam że czas trwania eliksiru many wynosi ... min
-Milten jest na pomarańczowo gdy dołączymy do bandytów (najlepiej jakby był neutralny) nie wiem jak jest dalej mam dopiero 1 rozdział xD
-Duch jest widzialny (chyba miał być niewidzialny...)
-Kostury dla magów w opisie pisze Wymagana siła 60, jednak kostury wymagają many, oraz jest źle naliczony DMG w opisie pisze 60 jest chyba <50
-Ten co bada tabliczki w obozie sekty nie chce mi dać zadania, albo mówi że nie jestem doświadczony albo nie ma opcji dialogowej...
To chyba wszystko, jeżeli coś mi się przypomni to napiszę kolejnego posta. :) mam nadzieje że błędy zostaną wyrzucone z moda ;)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po śmierci y-beriona poszedłem do magów wody. Od Cronosa dostaję hasło idę wyżej a tu zonk bo nie ma pilnujących najemników. Wchodzę sobie dalej rozmawiam z Saturasem idę po kamienie. Tylko że w domkach nie znalazłem Riordiana i Nefariusa... Pomyślałem że się jakoś pojawią jak wyjdę z tej części mapy i wrócę. Zebrałem kamienie wracam, tych dwóch magów dalej nie ma pomyślałem że się pojawią po nowym rozdziale. Oddałem kamienie pogadałem z Saturasem. 4 rozdział się włączył a tych dwóch dalej nie ma ;/ Od jednego z pozostałych dostałem dodatkowe zadanie. Czy to jest jakiś bug z podstawki ? Czy wina moda ? Chyba nie mam wyjście i muszę przyzwać ich kodami prawda ??

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Nie wiem czy ktoś wspomniał, ale na wszelki wypadek, bo ten bug jest dość duży. W Starej kopalni, tam gdzie jest szyb z kołem zębatym, ta nowa platforma nie ma zaznaczonych opcji dzięki, którym nie przenikamy przez nią.

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Ja wykryłem takiego oto buga, pisałem o nim w dyskusji, ale i tu napiszę. Idąc od strony N.O.w stronę S.K. napotykamy Bandziora, który chce nas zaciągnąć do jaskini obok, wiadomo, po co. Czekają tam jego kumple, którzy w domyśle mają nas z nim zaatakować, gdy ten oznajmi nam, o co mu chodziło, jednak interakcji nie ma, gość wchodzi do środka jaskini, i zaczyna walczyć ze swoimi ziomami, bo ci są wrogo nastawieni. Można wcześniej, tak w wejściu, zagadać do Bandziora, i interakcja zadziała. To tyle.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Kanuki

Kanuki

Użytkownicy
posty4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Błąd, który znalazłem dotyczy nowej wersji moda czyli 1.4.5. Jest to literówka. Podczas rozmowy z Lorenzo, gdy mówi o członkach NO mówi "wszędzie się WEPCHAJĄ", a poprawna forma to "wszędzie się WEPCHNĄ". Jeżeli to nie jest celowy zabieg, to proszę to poprawić :)

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem jak wy ale ja miałem taki bug że chromaniny 2 3 4 i 5 pojawiały się kolejno po przeczytaniu w wolnej kopalni zaraz przy wyjściu

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Śmieszny bug znalazłem. Miałem z oddziałem Moroka zabić orków na tej ich arenie i od razu Morok po skończonej rozmowie zaczepił mnie z tekstem, że misja wykonana.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Śmieszny bug znalazłem. Miałem z oddziałem Moroka zabić orków na tej ich arenie i od razu Morok po skończonej rozmowie zaczepił mnie z tekstem, że misja wykonana.

Całkiem możliwe , że stało się tak bo być może zabiłeś już wcześniej tamtejszych orków ?

gothic1210
  • Gość
Nope. Ten bug poprawia łata. Ludzie dobrej woli mam prośbę, ogarnijcie po szybkości opuszczoną kopalnię  ścieżką bandyty, bo nie wiem czy tam jeszcze jakiegoś syfu nie ma. pozdr.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
  • Użytkownicy
Czy tylko u mnie myśliwi Claw i Stanley nie mogą unieść swoich mieczy dwurecznych? Czepialskie bugi. Po pobiciu Świstaka można zabrać Płasz z futra białego wilka i opchnąc go kolejny raz np Fiskowi - nastepuje kolejny wpis do dziennika. Jesli wykonamy zadanie dla Butcha z pozbyciem się Isidro dostajemy 1500 bryłek (Dostawa Żywności od Wilka dla ŁO) i pożniej gdy go pobijemy zagada do nas dając nam kolejne 1500 bryłek.

KiritoMito

KiritoMito

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy to błąd że w najnowszej wersji razem z łatką konsola b MARIVN b sie nie otwiera ? jestem w 3 rozdziale i jakoś nie moge jej otworzyć

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to błąd że w najnowszej wersji razem z łatką konsola b MARIVN b sie nie otwiera ? jestem w 3 rozdziale i jakoś nie moge jej otworzyć

Nacisnij F2 -.-

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Porcja bugów w ER z patchem 1.4.5.1:
1. Błąd w literówce gdy chcemy założyć jakąś runę ale nie mamy odpowiedniego kręgu, pisze ''Brakuje ci (dany krąg) kręgupoziom, by użyć tego przedmiotu''
2. Postacie nie zwracają uwagi gdy otwieramy nowo dodane skrzynie, gdy próbowaliśmy otworzyć normalne skrzynie to nas postacie atakowały
3. Znalazłem dwie skrzynie do których trudno dojść, pierwsza skrzynia jest niedaleko placu wymian na pasmie górskim, a druga skrzynia jest też niedaleko placu wymian koło tego wielkiego głazu, przydałoby się przerobić ten głaz aby dało się tam wejść bez chodzenia po górach
4. Gdy wypijemy miksturę tymczasową np. siły to gdy założymy jakąś lepszą broń której wcześniej nie mogliśmy i będziemy ją trzymać tak długo aż mikstura przestanie działać to bohater założy słabszą broń ale będzie trzymał tą lepszą broń której nie mogliśmy unieść dopóki jej nie schowamy, po schowaniu tej broni będzie pisało że brakuje ileś tam punktów siły, a tą słabszą broń którą mogliśmy unieść bez mikstury nasz bohater wyrzuci
5. Doyle nie zatrzymuje nas gdy chcemy sobie tak po prostu wejść do OB (strażnik SO, NO i BŚ nas zatrzymywał gdy chcieliśmy wejść i pytał czego tu szukamy)
6. Stanley ma za mało siły żeby unieść swój miecz (dokładnie o 13 pkt siły)
7. Mil nie ma żadnej broni (przydało by się mu dać chociaż jakiś miecz)
8. Większość nowo dodanych postaci które mają łuki/kusze nie mają strzał/bełtów przez co nie używają tych broni

Gdy znajdę jeszcze jakieś bugi to dopiszę
Naprawdę dobra robota z tymi drzwiami w chatce w której jest Shrat, teraz węże błotne nikogo nie zabiją  :ok:

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

0 użytkowników
Do góry