[starsze wersje] Błędy i bugi 219794 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 219794

Odpowiedzi 510

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
W sumie zostałem bandytą i nie mogę wykonać zadania ze stalą bo bandyci dawno gryzą ziemie
Czyli zostałeś bandytą, a potem ich zabiłeś? :lol2: Nazywaj to stylem grania, ale to po prostu brak konsekwencji w działaniu.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
aHA, NASTĘPNY BŁĄD... ZOstajemy bandytą a podczas rozmowy z Emanuelem mówi on nam  cyt " Poza tym nie jesteś jednym z Bandytów, żeby móc mieszać się w moje interesy" czy Ci npc w ER są tacy ślepi? ;/ Ogarnijcie to bo śmiech na sali... Modyfikacja jako taka jest fajna, ale przyznam że trochę mięśni brzucha śmiechem sobie narobiłem ;d

Post połączony: 2015-01-23, 22:53
Drogi graczu, zabiłem ich wcześniej zanim zostałem bandytą..

Post połączony: 2015-01-23, 22:54
W sumie zostałem bandytą i nie mogę wykonać zadania ze stalą bo bandyci dawno gryzą ziemie
Czyli zostałeś bandytą, a potem ich zabiłeś? :lol2: Nazywaj to stylem grania, ale to po prostu brak konsekwencji w działaniu.

zabiłem ich zanim zostałem bandytą, nie wiedziałem co mnie czeka i nie wiedziałem że będą powiązani z zadaniem, po prostu miałem zbroje królewskiego strażnika i broń.. wykonywałem wszystkie możliwe questy jakie były a na sam koniec wykonałem dla draxa .. mam przepełniony dziennik mimo że dopiero mam 1 rozdział.. i 13 lvl :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Nie zmienia to faktu, że to brak konsekwencji. Nie oczekuj niezbugowanych questów od bandytów, kiedy ich wcześniej zabijasz.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
KOLEJNY BUG TO... PODCZAS ROZMOWY NA NOWICJUSZA  I WYKONANIU ZADAŃ U DIEGA GDY ROZMAWIAMY Z GOMEZEM POKAZUJĄ NAM SIĘ DWIE OPCJE DIALOGOWE i tak samo się kończą na tym samym gównie że na polecenie magów ognia.. DO POPRAWY CAŁY MOD CAAAALY! totalne zero! :) Już czas zapłaty jest bardziej grywalne

Post połączony: 2015-01-23, 22:57
Zuck jakbym wiedział to bym ich nie zabijał... teraz jak zagram od nowa nie tkne ich,.. no co sprowokowali mnie i zaatakowali ja sie tylko broniłem...

Post połączony: 2015-01-23, 22:58
Kolejny bug to znikające zadanie u tego kolesia co jest u myśliwych w sprawie zemsty bo któryś ze świątynnich strażników zabił mu kumpla.. Po czasie  zadanie mi "wyparowało" DO POPRAWY!

Post połączony: 2015-01-23, 23:00
Wiele postaci "zamarza" podczas spacerowania po kolonii itp... Przykładem jest Kosa. Druga sprawa to po pokonaniu ryżowego przydupasa zbieracze klaskają.. i chodź spałem ponad 50 dni oni 24/h klaskają... i tak wiem rozmowa z jarvisem pomaga, ale sam fakt że mają taką długą chęć machania tymi łapami..

Post połączony: 2015-01-23, 23:01
Podobno Nek zaginął, ale zadania u bandytów są innego zdania bo muszę znaleźć świadków (kopaczy) którzy są święcie przekonani że Nek został zamordowany przez Złego, tymczasem Snaf daje nam zadanie odnalezienia go a on jest w Nowym Obozie... może mi ktoś to wytłumaczyć? 

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Widzę, że następny znawca się pojawił :lol:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak mi się od razu skojarzyło:
https://www.youtube.com/watch?v=9PxDe8LoNAc

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Psimgoth jakie to dziwne, że nikt podobnych bugów nie zgłasza, tylko ty. Gracie pokrętnie, to potem macie problemy.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
gramy kombinacyjnie, ale czy nie lepiej porobić jak najwięcej zadań u wszystkich gildii, rozmawiając z lesterem, gomezem do "czy to znaczy że jestem już jednym z was" nie lepiej iśc do gamalla i porobić kolejnych pare zadań? Coś więcej się zrobi, odkryje, przeżyje i expa dostanie :D.. no i dopiero można iśc do Draxa... nie macie pojęcia ile zrobiłem zadań w 1 rozdziale.. Jedyna wada to że po rozmowie draxa pokazują nam się niewykonane zadania ze SO które zrobilem i z wykonanych na niewykonane przeskakują.. ponadto na niewykonanych mozna dołączyć do SO... BUG TO BUG, NIE WAZNE JAK GRAM, GRAM BEZ KODÓW. ogarnijcie tą edycję rozpieprzoną bo mnie krew zalewa ;/

Post połączony: 2015-01-23, 23:18
W mrocznych tajemnicach grałem też tak pokrętnie i sprzedawałem się każdemu obozowi i jakiś błędów nie odkryłem..

Post połączony: 2015-01-23, 23:19
jest wiele dialogów śmiesznych, także bezi nie myślący bo mam zadanie z bartholo  i w dzienniku pisze "tylko jak ja się do niego dostane skoro nie mam wstępu do zamku" a postacią nie raz, nie dwa spacerowałem po zamku i gadałem z tym bartholo DOOO POPRAWY!!!! 

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta najlepiej pisać "Edycja Rozpieprzona" ale spróbuj samemu zrobić moda bez żadnych błędów i bugów

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Proponuję wam dość do momentu gdy rozmawiamy z gomezem "czy to znaczy że jestem jednym z was" pogadać z Draxem, następnie zostać Cieniem i w zbroi cienia robić zadania dla Skazy :d... Ach CI npc... chyba przez tą bariere oczopląsy im wyparowały ... aa i proponuję dodać przedmiot "okulary" bo oni chyba nie widzą kto co nosi na sobie.. Najlepszy moment jak Drax zaprowadza nas do swojego obozu będąc Cieniem a oni nas atakują hahhaha... do prawdy jedna z najśmieszniejszych momentów ER!!! Bandyci śmieją się z czerwonych  że są tacy tępi, ale żeby prowadzić Cienia (sługę Gomeza) będąc cieniem po rozmowie z gomezem do tego jeszcze w zbroi byc prowadzonym przez draxa do obozu bandytów to chyba świadczy że jednak inteligencja SO jest większa... co nie?

Post połączony: 2015-01-23, 23:25
Ja wam chcę powiedzieć że nieźle się na modzie naśmiałem, płakałem wręcz... zwłaszcza z tym momentem co opisałem wyżej... Ta GRA W 90% NADAJE SIĘ DO POPRAWY, fakt faktem jest że jest ciekawa, oferuje dużo zadań pobocznych na prawdę przyjemnie się grało tylko że ja błędów szukałem na siłe... tak na siłę, próbowałem zbugować grę, wykombinować coś i mi się to udało.. jedyna wada to te rozmowy z Gamallem i z Draxem na samym początku.. nie powinno blokować się zadań z SO do momentu testu zaufania no bo szkoda expa ;/

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Raczej nikt nie gra jak ty. A jak mod cię śmieszy, to nikt ci nie każe grać. A "Sroutlander" to co najwyżej mozesz swojego psa nazwać. 

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
po co gadać z Draxem, jak można z nim pogadać potem zyskając więcej zadań i doświadczenia? Wystarczy pomyśleć a większość graczy pewnie tak zrobi. To wy twórcy jesteście "pustakami" że nie byliście tego wstanie przewidzieć. 

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Patrzcie, przychodzi nołnejm i wyzywa twórców moda od pustaków. Pogratulować :ok:

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Ahn, gram bez kodów i ciekaw jestem czy masz 13 poziom na 1 rozdziale :) i tyle wpisów w dzienniku co ja.. dla mnie zawsze 1 rozdział był ulubionym, dlatego że była OGROMNA swoboda wyboru.. mimo co fajnie mi się w ER gra mimo tych potknięć waszych

Post połączony: 2015-01-23, 23:30
Krytykuję tego moda bo on na to zasługuję, mimo tego że twórcy się napracowali. Widać że się napracowali bo kolonia na prawdę jest całkowicie uzupełniona wizualnie... więcej traw, drzew itp... Gra się na prawdę przyjemnie.. z resztą patche wyjdą to się zobaczy. Czekałem na tego moda długo i nie żałuję bo tak na prawdę myślę sobie że początek jest taki lekko zbugowany a dalej dobrze się gra..

gothic1210
  • Gość
Nie żebym się dał sprowokować. Bugi trzeba poprawiać, to rzecz jasna. Ale czy ty kurwa kiedykolwiek w życiu widziałeś jakiś pierdolony skrypt z Gothica? Do chuja wafla zachowujesz się jakby ten pierdolony NPC z Goticzka, zbiór pikseli i linijek kodu był jebaną myślącą osobą, która rozumie to co się wokół niej dzieje. O nie, chłopcze. Tak nie jest. Każde zachowanie trzeba zaprogramować, a nikt nie jest skarbnicą wiedzy i nie wie jak dany gracz się zachowa. 

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ahn, gram bez kodów i ciekaw jestem czy masz 13 poziom na 1 rozdziale 
Wow, normalnie progamer :lol2:

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Ja siebie za kogoś nie uważam, jest temat od błędów więc piszę co widzę zjebanego.

Post połączony: 2015-01-23, 23:33
Widzę również że twórcy mieli problem z pisaniem dialogów.. Jak można robić w nich błędy ortograficznie czy literówki? No dobra błędów orto sie nie dopatrzyłem ale literówki jak najbardziej... wy sprawdzacie to co piszecie? czy robicie to na odpierdal ? Bo jestem ciekawy.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja siebie za kogoś nie uważam, jest temat od błędów więc piszę co widzę zjebanego.

Ale to intymny, trudny temat, pogadaj z ojcem najlepiej!

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Outlander, zdaje sobie z tego sprawę tylko przyjrzyj się innym modyfikacjom... takich błędów jak w ER się nie dopatrzyłem. CO nie zmienia faktu jak wcześniej powiedziałem mod jest jednym z ciekawszych do Gothica 1. Wierze że z czasem będzie jeszcze poprawiony :)

Post połączony: 2015-01-23, 23:37
a Draxowi zawsze po zostaniu Cieniem można zablokować opcje rozmowy czy też odrzucenie? czyż nie? jest tak? Mozna? Pokazac Ci outlander jak to się robi? 

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
po co gadać z Draxem, jak można z nim pogadać potem zyskając więcej zadań i doświadczenia? Wystarczy pomyśleć a większość graczy pewnie tak zrobi. To wy twórcy jesteście "pustakami" że nie byliście tego wstanie przewidzieć.

Uśmiałem hahahah większe kretyna nie widziałem. Dobra mam do ciebie zadania skoro masz taki swój pokrętny styl grania i potrafisz tylko krytykować bezpodstawnie to zrobię deal. Stwórz własnego moda takiego większego i wtedy się pomyśli nad tym. Ja spokojnie przechodzę moda jak i większość moich widzów często rozmawiając na temat przyłączenia się do innych obozów i jakie to daje możliwości w późniejszych etapie gry oraz jakie daje nam możliwości dana gildia :). No cóż mnie tylko skąd się takie osoby jak ty biorą? Mówisz ze sporo osób robi podobnie? No ja jakoś tego nie widzę xD.

Zapraszam na swój kanał o nazwie ProjektPierscien !
-Krótkie recenzje modów wraz z prawidłową instalacją
-Zagrajmy w różne mody
-Kanał nastawiony głównie na gothica

0 użytkowników
Do góry