Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3423464 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3423464

Odpowiedzi 7445

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Jeśli dołączyłeś do kretów to już sobie zablokowałeś dołączenie do innych obozów. Teraz musisz robić questy dla nowego obozu jako kret by awansować na szkodnika.

Nie do końca. Jest o ile pamiętam możliwość zdrady i przystania do innych obozów. @Kokokoko - pogrzeb parę (może parenaście) stron wstecz, ktoś napisał jak można zdradzić kretów.

@CozziCossac

Proste. Nie zapisuj gry, gdy pada deszcz - ot taka wada dx11.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli dołączyłeś do kretów to już sobie zablokowałeś dołączenie do innych obozów. Teraz musisz robić questy dla nowego obozu jako kret by awansować na szkodnika.

Nie do końca. Jest o ile pamiętam możliwość zdrady i przystania do innych obozów. @Kokokoko - pogrzeb parę (może parenaście) stron wstecz, ktoś napisał jak można zdradzić kretów.

Post połączony: 2017-11-05, 16:00
Na pewno nie ma takiej opcji.

Post połączony: 2017-11-05, 16:02
Jednak dalej jest bug. W dzienniku mam zadanie bieżące "Ścieżka kreta", gdzie jest mowa o zabiciu cienia który szpieguje wolną kopalnie. Ale ja Flinta na samym początku gry odprowadziłem do SO i misję "Zadanie Okyla" mam w niezaliczonych. Jednocześnie tak jak chciał Thorus, powiedziałem Okylowi, że Flint nie żyje.
Dołączanie do kretów jest chyba źle zrobione, po tym jak ten co rekrutuje da ci spodnie, ale przed wybraniem kolejnej linijki dialogowej związanej z kretami (która sprawia że nicki są zielone) - Okyl daje misje z Flintem, ale nie widzi w nas jeszcze kreta.

Da się konsolą to naprawić? To druga próba gry, w sumie ponad 20 godzin łażenia i robienia tego samego w 1 rozdziale, od nowa nie dam rady zagrać.
Prawopodobnie zepsułeś grę.Jedyna sensowna opcja to zaczęcie gry od nowa.

Post połączony: 2017-11-05, 16:07
Następnym razem uważaj na takie rzeczy. ER troche ma rzeczy które mogą całkowicie zablokować dołączenie do obozu/Ukończenie gry.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

WinterKing Kereth

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#6222 2017-11-05, 16:59(Ostatnia zmiana: 2017-11-05, 17:30)
@Mr. Exile

Jest taka opcja, zapewniam Cię.

Kokokoko

Kokokoko

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, zdiagnozowałem błąd. Napiszę, może komuś się przyda i uratuje go przed zepsuciem swojej gry (mnie przepadło kilkanaście h).

1. Poszedłem z kosą do wolnej kopalni, zostałem kretem, Okyl każe pozbyć się szpiegującego cienia.
2. Zaprowadziłem cienia do SO. "Zadanie Okyla"  - nieudane. Thorus resetuje przynależność do kretów. Misja ścieżka kreta jest 'zawieszona'.
3. Robiłem długo questy dla wszystkich obozów. Zapomniałem o tym, że już raz dołączyłem do kretów.
4. Przed dołączeniem do bractwa, poszedłem do Okyla powiedzieć mu, że zabiłem Flinta.
5. Poszedłem do Swiney i dołączyłem do kretów jeszcze raz. Misja "Ścieżka kreta" ponownie aktywna, ale niemożliwa do ukończenia bo już Okyl został poinformowany o śmierci Flinta.
6. Lecę na bagna, staję przed Cor Kalom, zapisuje grę na wszystkich slotach (3) z których korzystałem. Rozpoczynam z nim rozmowę i....
7. Nic.
8. Game Over.

Jakby ktoś miał save z wykonanymi zadaniami 1 rozdziału i minimalnym użyciem PN, przed dołączeniem do któregoś z obozów, byłbym BARDZO wdzięczny za podesłanie na PW.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
można jeszcze dołączyć do szkodników :) O ile... wykonało się zadania dla niego.

PS: moja krew, widać że zalezy Ci na zrobieniu wszystkich zadań. Poza tym ja już to dawno odkryłem i zgłaszałem outlanderowi, ale ten powiedział że już nie będzie ulepszał ER.

no nie do końca, bo jeśli wykona zadanie od flinta (na korzyść SO) to thorus zabierze mu gildie Kreta i będzie mógł ponownie dołączyć do jakiejkolwiek frakcji. Nawet 2x kretem może zostać ale to już jest definitywnie nowy obóz.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A o tym nie wiedziałem. Ja tylko przechodziłem po stronie bandytów :P ,a o wersji z kretami i kopaczami to tylko z poradnika czytałem.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
poradnik jest już od dawna niedoaktualizowany

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kokokoko

Jedyne co możesz zrobić, to idziesz do Thorusa i mówisz mu, że chcesz zostać członkiem SO, później idziesz do Kruka, mówisz mu że chcesz zostać członkiem SO, później do Gomeza i mówisz, że chcesz zostać członkiem SO i powołujesz na to, że uratowałeś Flinta. Broń Boże nie mów mu, że znasz Y'beriona (wtedy stwierdzi, że kłamiesz i Cię zaatakuje). Jeżeli Gomez atakuje się bez rozmowy jak tylko Cię zobaczy to idź pogadaj z tym kopaczem nie daleko do wejścia do Wewnętrznego Pierścienia przy tej wielkiej kałuży (nie pamiętam jak się nazywa), jak mu posmarujesz, to Gomez powinien wybaczyć Ci grzechy za które jest zły na Ciebie.

--------------------------------------
EDIT:

podbijam swoje własne pytanie ( @Psimgoth @gothic1210 ):

Czy mogę już warzyć mikstury w czwartym rozdziale i nie muszę czekać z nimi dłużej żeby ich picie się bardziej opłacało? Czy znajdę jeszcze jakąś książkę na potężniejsze mikstury stałe niż ta którą mogłem kupić w sklepach?

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Psimgoth @gothic1210

To może zadam je bardziej wprost. Czy jeżeli mogę warzyć mikstury +3 na stałe do siły, to czy mi się je opłaca warzyć i pić od razu (zakładając, że nie mam zamiaru inwestować więcej punktów nauki w siłę) czy może znajdę przepis na lepsze mikstury dające na stałe siłę i nie opłaca mi się warzyć tych +3 tylko opłaca mi się czekać.

W tym momencie mogę uwarzyć siedem tych +3, więc byłoby to dla mnie spore ułatwienie jakbym miał teraz 21 siły więcej.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak nie zamierzasz inwestować w siłę to możesz jak najbardziej wypić.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mr. Exile

Dlaczego "Jak niezamierzasz inwestować w siłę"? Siła to moja podstawowa cecha.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
To wtedy @Hadar wzorem Nocy Kruka, pakuj w siłę dopóki nie będzie już wymagane 15 albo 20 punktów nauki za 5 siły. Wtedy wypij te wszystkie miksturki siły, które zrobisz. Spokojnie Ci to wystarczy, potem  i tak w świątyni śniącego nazbierasz tych napojów.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Źle zrozumiałem pytanie. Wracając do miksturek to pij je jak już PN będzie zbyt drogie. Myśle, że przed wyruszeniem do świątyni śniącego będzie idealny moment.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@WinterKing Kereth @Mr. Exile @Psimgoth @gothic1210

Żeby była jasność, inwestowałem  PN w siłę tak długo jak siła kosztowała nie więcej niż 3 PN za 1 pkt. siły. Płacenie 4 PN za 1 pkt siły wydaje mi się przesadą.

Pytanie jest raczej czy za pomocą alchemii można robić lepsze mikstury niż "+3 do siły", bo jeżeli nie, to ja nie widzę dalszego powodu chomikowania tych wszystkich składników alchemicznych.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
ja powiem tak. Ja pakowałem tak długo w siłę aż siła kosztowała mnie 10 pn. Czyli do 30 siły pakowałem. Potem robiłem zadanie od Horacego ( + 5 siły) no to wyszło że mam 35 siły + pierścienie wyszło że mam 40 siły. Później to tylko mikstury siły + bonusy z questów i wyszło że miałem ponad 80 siły (już dokładnie nie pamiętam) grałem 1h. Warto oszczędzać pn aby wykorzystać je w walkę i kręgi magii.

Znalazłem  buga. Jak zostajemy magiem ognia i corristo pójdzie na górę by rozpoczęła się scenka z przysięgą i olejemy to, to w 4 rozdziale Corristo będzie nadal tam stał.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam pojęcia,ale to nie jest takie bardzo ważne. Ja grałem bez tych miksturek i przeszedłem gre na luzie.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany

Tu macie moją postać w 1 rozdziale.

60 siły ma, po wykorzystaniu miksturek.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobre psimgoth ale aż nie do uwierzenia

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak mniej więcej miałem pod koniec gry więc spokojnie. I jak przekujesz Uriziel na jednoręczny to ma niskie wymagania. @Hakor zakładam, że masz teraz założone wszystkie amulety/pierścienie ?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Dobre psimgoth ale aż nie do uwierzenia

Dla chcącego nic trudnego. Nie jest to żaden problem wbić taki poziom jeśli wykona się wszystkie questy, pobije się sporo npc oraz przeczyści całą kolonie xd

0 użytkowników
Do góry