Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3169725 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3169725

Odpowiedzi 7440

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio
A co z dubbingiem? To jest gdzieś do pobrania albo cuś? Cisza w głośnikach jest jednak największą bolączką moda...

Nyxril

Nyxril

Użytkownicy
posty39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To samo pytanie co wyżej

Kokokoko

Kokokoko

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy ktoś w 1 rozdziale uczy kręgów magii? Szukałem w temacie - nic. Szukałem w grze - nic. Gdzieś coś było napisane, że w SO jest nauczyciel do 3 kręgu bez względu na przynależność 'obozową' ale nikogo takiego nie znalazłem. Wie ktoś, coś?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie wiem, gdzieś to wyczytał - kręgów uczy się po zostaniu magiem, względnie w Sekcie po zabiciu królowej pełzaczy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Kokokoko

Kokokoko

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, gdzieś to wyczytał - kręgów uczy się po zostaniu magiem, względnie w Sekcie po zabiciu królowej pełzaczy.

Ok, dzięki za szybką odpowiedź.

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty99
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
względnie w Sekcie po zabiciu królowej pełzaczy.
Coś zostało zmienione w jednej z ostatnich wersji? Bo wydawało mi się (choć już jakiś czas temu grałem), że było jak w niezmodowanej grze, czyli w Sekcie można się uczyć kręgów od razu po dołączeniu do obozu (jako Nowicjusz, nie trzeba awansować na Strażnika Świątynnego). I oczywiście jak w niezmodowanej - w Sekcie uczą tylko do 4 kręgu, więc o zostaniu później Nekromantą można zapomnieć.

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Można się uczyć w Sekcie jako Nowicjusz. Mod dodaje z kolei możliwość zostania Guru, odblokowuje to naukę 5 kręgu.

You didn't grow.
You didn't improve.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Można było się uczyć kręgów magii już w pierwszym rozdziale, jako nowicjusz, u Cadara :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
O kurczę, rzeczywiście faktycznie sprawdzenie to potwierdziło. Dziwne, zawsze mi się wydawało, że ta opcja jest niedostępna przed Starą Kopalnią.
No nic, koniec końców chodziło o to, czy można się nauczyć magii jako bezgildyjny. Tak nie można.

You didn't grow.
You didn't improve.

CozziCossac

CozziCossac

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas wczytywania pojawia sie to.. za każdym razem wie ktoś co z tym zrobić?
https://imgur.com/a/CoaEV

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@gothic1210 @Jao @Psimgoth

Podpijam kolejny raz pytanie. Czy w wersji 1.4.91 nadal istnieje ulepszanie mikstur? Jeżeli tak to w jaki sposób mogę się nauczyć ulepszania mikstur? Które mikstury najbardziej opłaca się warzyć?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Nie idzie już przyprawiać mikstur. Za silna postać była. Pozostałością po tym jest ukryta książka w komnacie śniącego z rodzaju zakazanych gdzie owa książka służyła w wersji beta edycji rozszerzonej do ulepszania mikstur.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Psigoth - czyli mogę już warzyć mikstury w czwartym rozdziale i nie muszę czekać z nimi dłużej żeby ich picie się bardziej opłacało?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Hej, nie wiem czy to pytanie już padło, ale do którego obozu (poza bandytami) najbardziej opłaca się dołączyć przez największą ilość nowych questów?

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Chyba każdy obóz/każda gildia w Edycji Rozszerzonej ma sporo do zaoferowania w kwestii nowych questów. Czuj się wolny w wyborze. Jak grałem ściezką Bractwa i wybrałem ścieżkę guru, to trochę tych questów w międzyczasie było.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

Kokokoko

Kokokoko

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba mam "bug absolutny" polegający na tym, że nie mogę dołączyć do żadnego z obozów (roz 1). Wykonałem questy dla bractwa, Cor Kalomem nie ma opcji dialogowej żeby do nich dołączyć, odprowadziłem Flinta do SO, kruk prowadzi mnie do Gomeza a ten mnie... zabija, rozmowa z Laresem nie otwiera questów innych najemników (jak daje że chce dołaczyć to pisze że mała reputacja, a nikt tam nie chce mi dać questa), opcja bandytów o dołączenie zniknęła (wykonałem test ale nie dołaczyłem do nich), nie mogę testu diego zrobić, bo mimo że przyprowadziłem 3 kopaczy, nie ma opcji dialogowej żeby zostać kopaczem.

Da się coś temu poradzić korzystając z konsoli? Mam napisane że guild = 2. Co to znaczy? Jestem w pierwszym rozdziale. Poszedłem z kosą na początku do wolnej kopalni i zostałem kretem, ale opuściłem okno dialogowe po tym jak dostałem spodnie, dużo później pogadałem z nim jeszcze raz i była jeszcze jedna linijka dialogowa, po wybraniu której nicki NO i wolnej kopalnii zaczęły być zielone. Może tu coś się zbugowało?
Ktoś coś poradzi?

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli dołączyłeś do kretów to już sobie zablokowałeś dołączenie do innych obozów. Teraz musisz robić questy dla nowego obozu jako kret by awansować na szkodnika.

Kokokoko

Kokokoko

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jednak dalej jest bug. W dzienniku mam zadanie bieżące "Ścieżka kreta", gdzie jest mowa o zabiciu cienia który szpieguje wolną kopalnie. Ale ja Flinta na samym początku gry odprowadziłem do SO i misję "Zadanie Okyla" mam w niezaliczonych. Jednocześnie tak jak chciał Thorus, powiedziałem Okylowi, że Flint nie żyje.
Dołączanie do kretów jest chyba źle zrobione, po tym jak ten co rekrutuje da ci spodnie, ale przed wybraniem kolejnej linijki dialogowej związanej z kretami (która sprawia że nicki są zielone) - Okyl daje misje z Flintem, ale nie widzi w nas jeszcze kreta.

Da się konsolą to naprawić? To druga próba gry, w sumie ponad 20 godzin łażenia i robienia tego samego w 1 rozdziale, od nowa nie dam rady zagrać.

0 użytkowników
Do góry