Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3192544 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3192544

Odpowiedzi 7440

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Otóż właśnie najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze.
2. Rób normalnie zadania u Sekty, w Starej Kopalni rozmawiaj ze strażnikami świątynnymi.
3. Przez większość dnia stoi obok domu całkiem niedaleko placu ćwiczebnego, wieczorkiem ugniata zielsko przy chacie Kaloma.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gothicfun_1

gothicfun_1

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie, jestem tu nowy :)

Mam problem. Gram Gothic ER i po pewnym czasie mam problem z wczytaniem save'ów. Pasek ładowania dochodzi praktycznie do końca, wtedy pokazuje się pasek 'życia'. Dodam że nic się później nie dzieje (nie wchodzi do gry). Natomiast gdy wcisnę klawisz ESC, mam normalne opcje do wyboru.
Poniżej screen. Mam nadzieję że uda się ten błąd jakoś 'naprawić'? Przyznam że jest te denerwujące, gdyż taka sytuacja powtórzyła się już 3 raz, a nie mam już 'cierpliwości' zaczynać grę od nowa.

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc! ;)

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Objawy są typowe dla Dx11 z którego zapewne korzystasz. Zapisanie w trakcie deszczu a pozniejsze wczytanie daje taki właśnie efekt. Pozostaje Ci jedynie wczytać wcześniejszy zapis lub chwilowe odpalenie bez Dx11.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zaginiony szpieg Lin

Gor na Lin rzekomo ma iść w nocy do jaskini mieszaczy, ale nie idzie. Całą noc siedzi w karczmie. Mieszacze już zabici z zadania Sprzedaż Alkoholu, wiec ominalem ten etap i pobilem go tam, chcąc dać mu herbatke, ale nie ma żadnego dialogu

I zadanie poszukiwania posążka. Posążek ma mieć rzekomo Fisk, ale go nie ma.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zadanie z Linem zepsute, mieszacze muszą żyć. Możesz zabić Lina i powiedzieć Lukorowi, to dostaniesz 50 bryłek.
Fisk ma posążek, jak nie, to jakiś dziwny bug.

You didn't grow.
You didn't improve.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No wlasnie Fisk nie ma posążka. Lina mogę odprowadzić do obozu bractwa, okazalo sie, ze musialem jeszcze z Senyanem pogadać (a od razu gadalem z Mazinem) ale jak go przyprowadzam do Lukora to nie mam żadnej linii dialogowej, nic. Ani u niego, ani u Lina.

A posążka Fisk nie ma.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z tym Fiskiem to nie wiem, bo nigdy mi się nie zdarzyło, żeby nie miał. Kod na posążek ci się spodoba: insert jakbylpoangielskuposazekdozcholery (wystarczy "insert jak", reszta kodu się pokaże).
A Lin powinien zagadać przed bramą obozu.

You didn't grow.
You didn't improve.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lin ze mną idzie od Karczmy w NO, po drodze do Obozu bractwa ma jeszcze jakieś dialogi czy coś?

KOMPUTER:
Spoiler

Reunion

Reunion

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Halo, czy ktoś ma kod na Sakiewkę od Josha? Przez przypadek ją otworzyłem i nie mam opcji dialogowej z Draxem na temat tej rudy (brak możliwości zakończenia zadania). Z góry dziękuję za odp.

Xenoform

Xenoform

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
Jakaś broń 2'ręczna w 1 rodziale do 40 - 50 siły ? Same jendoręczne znajduje

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Xenoform

W starym obozie w połowie drogi między areną i południowym wyjściem jest typ, którego imienia nie pamiętam, ale siedzi na ławeczce i sprzedaje bronie dwuręczne - opcja dialogowa jest  "Pokaż mi te swoje pałki". W pierwszym rozdziale chyba nic lepszego nie znajdziesz niż tam można kupić.

-----

Swoją drogą nadal nikt mi nie odpowiedział, czy opłaca się robić i mikstury dodające do siły w czwartym akcje czy lepiej czekać i znaleźć jakieś lepsze przepisy czy ulepszanie mikstur?

gothicfun_1

gothicfun_1

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie, mam jeszcze jeden problem.. Gdy próbuję zbliżyć się do Wieży Mgieł, to gra zaczyna się strasznie zacinać. Dzieje się tak tylko i wyłącznie s okolicy WM. Ktoś coś?

Xenoform

Xenoform

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
@Hadar  Przetrzepałem wszystko gdzie mógłbym dojść żałosne ale 1 ręcznym grać nie będę więc jedyną opcją były kody ale uczciwie przywałem ten miecz bo porównałem go do mojego znalezionego jednoręcznego miecza 50/48 siły i przyzwałem sobie solidny miecz dwóreczny 50/50 wyrzucając tego jednoręcznego z eq i myśle że to sprawidliwie, szoda bo początek jednoręczna zanim wbije troche poziomów mi wystarcza, ale przechodzenie do nastepnego rozdzialu bez 2 ręki mnie boli.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hadar  Przetrzepałem wszystko gdzie mógłbym dojść żałosne ale 1 ręcznym grać nie będę więc jedyną opcją były kody ale uczciwie przywałem ten miecz bo porównałem go do mojego znalezionego jednoręcznego miecza 50/48 siły i przyzwałem sobie solidny miecz dwóreczny 50/50 wyrzucając tego jednoręcznego z eq i myśle że to sprawidliwie, szoda bo początek jednoręczna zanim wbije troche poziomów mi wystarcza, ale przechodzenie do nastepnego rozdzialu bez 2 ręki mnie boli.
Do znalezienia są dwie bez problemu mocne bronie 2h bez bica kogokolwiek.. jest to wiedza z gothica 1 podstawowego, masz miecz w skrzyni w kuźni Stone w zamku, a topór leży sobie do zabrania bez walki na wejściu do "kotliny" Xardasa, przed szlakiem z golemami.

Xenoform

Xenoform

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
@Kuken super try hard bym powiedział bo u stona to miecz z 65 siły i już znim do 4 rozdziału bez problemowo dojść, czyli  po tym dostać miecz na 80 siły(np tego myśliwego steva) i końcowy to uriziel i wychodzi na to że 3 uzyteczne miecze, czyli taki lack jeśli chodzi o wybór opcji totalnie nie podoba mi się chowanie tych mieczy u npców typu solidny miecz dwóręczny 55/50 jak nic spartolona robota jeśli chodzi o 2h, nie podoba mi się taki rygor.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Xenoform

Nie no, ja tam sobie poradziłem z kijowymi broniami dwuręcznymi na początku. Aczkolwiek balans rzeczywiście leży - gra jest nieproporcjonalnie trudna przez pierwsze dwa rozdziały.

missing

missing

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to normalne że nie zadaję obrażeń niektórym postaciom i potworom np kretoszczury

Duch

Duch

Użytkownicy
posty67
Propsy110
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Czy to normalne że nie zadaję obrażeń niektórym postaciom i potworom np kretoszczury

Jeśli to początek gry to tak - to normalne. Musisz zwiększyć siłę.

"The truth is... I hated you. I wanted you out of the way; I wanted my life back!"

Sticky

Sticky

Użytkownicy
posty17
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
mam problem z questem "sprzedaż eliksirów" w obozie bractwa. Rozmawiałem z Cipherem, który kazał iść nocą do tej skrzyni pod mostem obok Aidana. Tak zrobiłem, niestety nikogo tam nie było. Powie mi ktoś co zrobiłem źle albo czego nie zrobiłem?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Taki trochę bug, trochę nie bug. Ok. 3 w nocy powinien się tam pojawić sprzedawca (w razie czego konsola i set time 3).

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry