Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418951 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418951

Odpowiedzi 7445

gothic1210
  • Gość
Cytatgothicman - jak pusty jesteś to nic dziwnego
Teraz napisze coś co zignorujesz i powiesz że jestem śmieszny
To że mam inne poglądy nie znaczy że jestem cudakiem i jestem śmieszny
Według dwóch jegomości z tego forum którzy no nie wiem rasistami są w internetach i myślą inaczej no to trudno Nie napisałem, że jesteś cudakiem i śmieszny z powodu idiotycznych poglądów. Każesz graczom utrudniać sobie grę, chociaż to autor jest odpowiedzialny za balans w grze i to on coś udostępnia, coś usuwa itp. Jak masz jakieś poglądy to sobie je miej, ale nie dziw się jak ktoś wchodzi z Tobą polemikę. Teraz mnie obrażasz, bo napisałem Ci że Twoje komentarza zignorowałem i odpowiadałem na WW. Gdybyś był bardziej domyślny i zauważył, że treść mojego komentarza nie zgadza się z Twoją propozycją, kapnąłbyś się że odpowiadam na komentarz mojego drogiego kolegi Macieja.
@Outlander gdzie ja Ci napisałem, żebyś robił nowe wątki? Rozumiem, że chodzi Ci o mnie, bo jestem jedynym tutaj z RT na chwilę obecną. Napisałem tylko, że jeśli chcesz coś zrobić z kretami i kopaczami to lepiej byś rozkminił dołączenie do nich lub coś w ten deseń ;)
Akurat chodziło mi Snafa Glacę. 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A to spoko, akurat tak się rozbieżne posty połączyły, że to wyglądało trochę jak lekkie prowo ;)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
cudak to nie od ciebie - napisałem o dwóch jegomościach jakbyś mógł przeczytać :)
Napisałem że dla mnie taka gra jest nieklimatyczna i że mi się przyjemnie gra inaczej.
Czytaj ze zrozumieniem. 
Odpisałem ci po odpisałeś pod moim i mój post był zbieżny z postem werowolfa więc mogłem się pomylić w tej kwestii.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Chciałbym twardą zwierzynę jak w mt. (jeśli wiesz o co chodzi ;p).
Offtop: prosiłem o zmiane niku napisałem na samo Glaca.. Ale za luj nikt nie zmienił. D:

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Mac Dun ŻADNEGO USUWANIA wątków z podstawki nie będzie i nigdy w Er nie było, jasne?
Wiem, wiem, po prostu odpisałem na głupi pomysł Were :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Glaca to może napiszesz swoją sprawę w innym temacie? Nie ma to jak prosić o zmianę nicku w temacie ukończonych modyfikacji.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Offtop: To już prosiłem ;p. Nikt nie widzi tego ;p. Juz z 2 miechy temu napisałem i nic.

Aha dodać więcej dzików bo za mało ;p.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Outlander w Wczoraj o 19:47@Mac Dun ŻADNEGO USUWANIA wątków z podstawki nie będzie i nigdy w Er nie było, jasne? Wiem, wiem, po prostu odpisałem na głupi pomysł Were

Na który? Bo głupiego pomyslu nie dałem, natomiast samych pomysłów kilka. Zresztą, inni sie wypowiedzieli i też im ten pomysł z kopacz>cień i kret>szkodnik pasuje, a Outlander powiedzial: "Tak też raczej zrobię. Chyba, że dam radę wymyślić coś lepszego. "

Także prawdopodobnie bedziemy miec jedna sciezke dolaczenia do obozow, rozbudowana o wiele bardziej (w koncu to edycja rozszerzona, a nie edycja alternatywów) i bedzie to ekstra! :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I o to chodzi :lol:
Miałeś poradnik sobie do ER pisać ale z zadaniami dla obozów trzeba się będzie wstrzymać na razie jak zmiany mają być takie.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Podobnie jak przedmówcy sądzę, że najlepszą opcją jaka mogłaby być to konieczność zaczynania gry jako kret/kopacz jeśli mamy dołączyć do SO/NO (wtedy te powszechne w grze teksty że "dołączenie do sekciarzy jest najprostsze" miałyby rację bytu).

Taka moja sugestia Outlanderze - zrobisz jak uznasz za stosowne ;)

1) Dołączenie do SO:
- Diego mówi nam, że możemy dołączyć do SO ale po 1. musimy zostać kretem, po 2. zyskać szacunek cieni i po 3. przejsć test zaufania.
- Oznacza to, że możemy w SO robić wszystkie zadania dla cieni (szacunek) ALE test zaufania rozpocznie się dopiero PO TYM jak zostaniemy kopaczem (przejdziemy ścieżkę Gamala).
- Rozpoczęcie ścieżki Gamala nie blokuje zadań w SO (nie tracimy xp ani przyjemnosci z wykonywania ww. poza tym możemy je wykonać jeśli najdzie nas np chęć zmiany zdania i dołączenia do innego obozu).

2) Dołączenie do NO:
- Lares pozwala dołączyć do swojej bandy tylko tym jacy się nieco wprawili w tym i owym, dlatego najpierw powinniśmy pokazać swoją przydatnosć jako kret i zrobic kilka innych rzeczy. W efekcie możemy robić normalne zadania dla NO (doprowadzenie Mordraga do obozu, odzyskanie rudy od Bhala itp) ORAZ ścieżkę kreta (jedno drugiemu nie przeszkadza, Lares pozwoli nam na zostanie szkodnikiem gdy wykonamy wszystkie wyżej wymienione)

3) Dołączenie do Bandytów:
- Drax stoi sobie w pobliżu wejścia na przełęcz wiec gada z masą "świeżaków" a reszta bandytów jest dobrze ukryta w swoim tajemnym obozie, w efekcie możemy wykonywać dla nich wszystkie zadania i nijak nie blokuje to dołączenia do innych obozów - blokada pojawia się dopiero wtedy kiedy Quentin przyjmuje nas do bandytów i daje zbroję.

4) Dołączenie do Bractwa Śniącego:
- Dokładnie tak samo jak do tej pory - możliwość dołączenia dostępna do chwili gdy nie zostaniemy Szkodnikiem/Cieniem (bo sekciarze bez problemu przyjmują w swoje szeregi krety/kopaczy, starczy spojrzeć na quest "nowi wyznawcy dla bractwa" - Melvin siedzi juz w Bractwie a my jeszcze Dustego sprowadzamy :) )

---
Problemy jakie mi się nasuwają przy powyższym schemacie:
- Lista towarów ze Starej Kopalni (z  testu zaufania) - jeśli ja dostaniemy to już będziemy kopaczem wiec dostarczenie jej Laresowi to coś problematycznego - tu powinna być możliwość zdradzenia SO i zostania jednak członkiem NO (analogicznie do sytuacji gdy jesteśmy kretem a możemy pomóc cieniowi i dołączyć do SO)

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Świetnie posklejałeś w jedno wcześniejsze sugestie - Mnie pasuje :ok:

Moro

Moro

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Słuchajcie, mam do Was pytanie: zacząłem ostatnio grać w ER i wszystko było spoko, do czasu, gdy okazało się, że nie mogę zostać cieniem (bo poszedłem do kopalni z gościem, który tam rekrutuje) + nie mogę zostać kopaczem, bo już wcześniej wbiłem do kopalni w ramach testu zaufania. Da się to jakoś obejść? Zrobiłem większość zadań z I rozdziału i nie bardzo uśmiecha mi się wszystko powtarzać...

gothic1210
  • Gość
Niestety chyba się zblokowało całkiem i jedyne co ci zostaje to inne obozy. 

Moro

Moro

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Kurde ;( no nic, dzięki za szybką odpowiedź.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Czy w tej modyfikacji są poziomy trudności ? Jak są to jak je ustawić ?

gothic1210
  • Gość

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
To w takim razie czego za 5 punktów siły musze dać 10 punktów doświadczenia ?

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Za trudno :lol: - logiczne jak jest więcej questów i respawn to masz większe wymogi. Tak samo jest z umiejętnościami tylko mi się zbugowało i mam 2 razy mniej niż pisze - nawet w przypadku alchemi - O co tu chodzi Outlander? - Marvina użyłem pare razy bo mi się biegać nie chciało po obozie.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Dlaczego gdy mam zadanie z naprawianiem palisady u myśliwych to nie moge go wykonać ? Mam 30 gwoździ  i młotek.

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
A którą próbowałeś naprawić? Bo trzeba tą za którą stoi Firn, Alex, Stanley i Claw.
EDIT: wie może ktoś gdzie znajdę jakiegoś typa co nauczy mnie walki 2h w 4 rozdziale? Gram bandytą, Lee nie chce mnie uczyć.

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

1 Użytkownik i 9 gości przegląda ten wątek.
Do góry