Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3434763 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3434763

Odpowiedzi 7447

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W sumie to bardzo dobry pomysł. Wreszcie widoczna będzie najniższa kasta jako wymagana tj: Kopacz, Kret i taki Nowicjusz podstawowy bo tak jak robimy oryginalną drogą od razu to tego nie widać. Lekko pozmieniać dialogi tj: Diego mówi nam o Gamalu i że musimy najpierw popracować trochę w kopalni by potem przysłużyć się cieniom i zostać nim, W  NO po wykonaniu zadań od Okyla idziemy do Laresa który oprócz tych zadań co teraz ma także opcję by pomóc Mordragowi w SO. Zbieraczem nie grałem to nie wiem :) Sens w tym jest nie? :trollface:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mi się to tam nie wydaje za dobrym pomysłem, zgodnie z założeniem ER miało rozszerzać wątki, a nie usuwać część z nich... Moim zdaniem Out mógłby bardziej ogarnąć ścieżkę kreta i kopacza :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Chyba chciałeś napisać Kopacza xD Będę ify zadań jeszcze dogłębnie analizował tak żeby się to wszystko aż tak nie blokowało, ale serio bardzo ciężko to podzielić. Najlepiej by było tak żeby gracz obrał już jedną drogę, a nie dwie na raz. Naprawdę nie wiem jak to momentami ugryźć.
A może najlepiej byś zrobił, gdybyś usunął podstawowe możliwości dołączenia do obozu? Tj. Diego w SO, Mordrag w NO i tak dalej. Zamiast tego jeżeli chcielibysmy dolaczyc do ktoregos obozu to odpowiednio musimy najpierw zostać: Kretem dla NO, po czym dopiero wykonać zadania dla Mordraga i zostać Szkodnikiem, Kopaczem w SO, po czym dopiero wykonać zadania dla Diego i zostać Cieniem, Zbieraczem w Obozie Bractwa i dopiero potem Nowicjuszem. Bo tak to mamy kilka mozliwosci dolaczenia przez co mozna sobie co innego poblokować, a tak zawsze byloby bardziej urozmaicone.
Po kij usuwać podstawowe dołączenia? Zostanie kretem ma być alternatywą do obozu a nie jedyną możliwością dostania się do obozu, nie po to PB dodawała zostawanie cieniem od razu żeby teraz to usuwać  :facepalm: , tym bardziej że dużo cieni w SO zostawało od razu cieniem, i to już jest fabularnie ustanowione.

Proste, jak się zostało kopaczem, to możemy dołączyć tylko do SO. Jak kretem, to tylko do NO, bo określamy wtedy przynależność do obozu.

Natomiast w kwestii dołączenia do bandytów, aby była ostateczna decyzja zostania bandytą, i już jesteśmy, dzięki czemu możemy zrobić all questy od bandytów, i dopiero decydujemy się czy zostajemy bandytą, kretem, czy cieniem.

Nie wiem co tu jest do myślenia  :hmmm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie wiem co tu jest do myślenia

W Twoim przypadku w ogole dziwne, że myślisz.

Po kij usuwać podstawowe dołączenia? Zostanie kretem ma być alternatywą do obozu a nie jedyną możliwością dostania się do obozu

A właśnie mogłoby być jedyną mozliwością, bo tak jedyne po co gramy kretem/kopaczem to tylko po to, aby zobaczyć nowości. Wiadomo, że każdy bedzie chcial jak najszybciej zajść jak najwyzej, a wiadomo, że cień>kopacz. Tak to mialoby ręce i nogi, bo każdy cień musiał zostać kopaczem najpierw i sie przyslużyć, jedynie bezi rozkurwiator od razu zostal cieniem :facepalm:

Poza tym nie byłbym do konca taki pewien czy kret oznacza NO a kopacz SO. Spójrz na Neka - to był strażnik a zdezerterował. Czemu bezi by nie mógł? Przecież to by było proste - po prostu odejść od strażników.

Jak ktoś napisał logicznym by było, abyśmy musieli zaczynać naprawde od zera jako kopacz/kret i piąć sie powoli po drabince awansów.

@Mac Dun no to podaj przykład. Wiem, że jakiś tam wyjątek był (ale nie pamietam jaki, dlatego też podaj) ale to wyjątek - dziwne, że akurat nasz bohater też jest takim wyjątkiem, NO CO ZA ZBIEG OKOLICZNOSCI.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
cień>kopacz. Tak to mialoby ręce i nogi, bo każdy cień musiał zostać kopaczem najpierw i sie przyslużyć, jedynie bezi rozkurwiator od razu zostal cieniem
No chyba nie, proponuje poczytać dokładniej dialogi w grze :ok:

EDIT:

@Werewolf

No chyba żartujesz że będę specjalnie instalował grę  :lol2:
Ale nie uważasz, że nie logiczne byłoby gdyby PB zrobiła że tylko bezi może zostać cieniem od razu?
Większość Strażników i cieni gardzi nawet kopaczami, i właśnie słabi zostają kopaczami, podczas gdy ludzie o większych aspiracjach, zostają cieniami.

Jestem prawie pewien, że któryś imienny cieni mówi że każdy może zostać cieniem od razu, albo diego, albo gravo, albo grimes chyba. Ale to jest prawda na 100 %.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Werowolf - to z Nekiem to się nie schodzę bo to beznadziejny przykład :lol:
Gothicman - Ja nie napisałem by usuwać :) tylko by najpierw były te z ER - bo tak to z tym Gamalem to wchodzimy do kopalni, okradamy strażników :pokerface: i wychodzimy :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja pisałem do Werewolfa, Twoje posty ignoruję. 

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może zostawić oba warianty, tylko gdy chodzi o zostaniem kopaczem lub kretem, po wykonaniu zaplanowanych zdań, musielibyśmy zdobyć szacunek cieni, lub szkodników. Zadanka te same co w wersji by zostać cieniem/szkodnikiem od razu. Jednak gdy będziemy chcieli od razu dostać się do gildii głównej, nie będziemy mieli ochrony, i co jakiś czas będziemy musieli stanąć do walki z kopaczem, lub wkurzonym strażnikiem/szkodnikiem, który łasy jest na nasze skąpe zapasy rudy XD

Paranor

Paranor

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam jestem nowy na forum. Lurkowałem od dawna ale dziś poczułem nagłą potrzebę udzielenia się w tej kwestii. Powiedzcie nigdy nie dziwiło was. Że Diego po uratowaniu nas od razu otworzył nam ścieżkę awansu na cienia i że nikt nie usiłował nas zagonić do kopalni siłą?
Ja rozumiem, że Diego może być zbyt miły żeby przyglądać się jak Bulit maltretuje nowego ale nie jest normalne, że leszczowi, jakim Bezio jest na początku gry, daje opcje dołączenia do elity Starego Obozu i to od razu. Nawet nie sugeruje, że lepiej załapać się na pracę w kopalni. Robi to z każdym więźniem czy co? A fakt, że strażnicy którzy rzekomo znęcają się nad kopaczami, nie próbują zrobić z nas kolejnego robola jest dziwne. Nie wiem co sprawiło, że Diego postanowił nas protegować. Dlatego pomysł integracji wątku kopacza w proces dołączenia do starego obozu wydaje mi się trafiony. Oczywiście jeśli Outlanderowi będzie się chciało... W co wątpie  :lol:

gothic1210
  • Gość
Czy ja wiem, czy mi się nie będzie chciało? Jak mam tylko raz przerobić i potem mieć spokój to chyba bym się mógł poświęci. 
@Mac Dun ŻADNEGO USUWANIA wątków z podstawki nie będzie i nigdy w Er nie było, jasne? 

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Może dodaj np. jakiś ukryty podziemny lub coś w tym stylu żeby był dodatek jak w nk. A nie tylko rozszerzenie ;p. lub mt :x.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

gothic1210
  • Gość
Wy mnie trollujecie wszyscy, tak?
Tydzień pełen wrażeń. Wyrzucają mnie z mojego teamu, każą robić nowe wątki. No fajnie, fajnie :lol:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wy mnie trollujecie wszyscy, tak?
Tydzień pełen wrażeń. Wyrzucają mnie z mojego teamu, każą robić nowe wątki. No fajnie, fajnie :lol:

Poczuj jak to jest być wyruchanym w dupę.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
gothicman - jak pusty jesteś to nic dziwnego :lol:
Teraz napisze coś co zignorujesz i powiesz że jestem śmieszny
To że mam inne poglądy nie znaczy że jestem cudakiem i jestem śmieszny
Według dwóch jegomości z tego forum którzy no nie wiem rasistami są w internetach i myślą inaczej no to trudno :pokerface:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Outlander myśle, że to by było najlepsze. Żeby nie było żadnego dołączania do Szkodników/Cieni od razu tylko najpierw Kopacz/Kret.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak jak pisaliśmy wyżej^ :ok:

gothic1210
  • Gość
Tak też raczej zrobię. Chyba, że dam radę wymyślić coś lepszego. 

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Ale taki wątek to cool by był.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
gothicman - jak pusty jesteś to nic dziwnego
Według dwóch jegomości z tego forum którzy no nie wiem rasistami są w internetach i myślą inaczej no to trudno
Nie, napisałem że jesteś cudakiem i śmieszny z powodu idiotycznych poglądów. Każesz graczom utrudniać sobie grę, chociaż to autor jest odpowiedzialny za balans w grze i to on coś udostępnia, coś usuwa itp. Jak masz jakieś poglądy to sobie je miej, ale nie dziw się jak ktoś wchodzi z Tobą polemikę. Teraz mnie obrażasz, bo napisałem Ci że Twoje komentarza zignorowałem i odpowiadałem na WW. Gdybyś był bardziej domyślny i zauważył, że treść mojego komentarza nie zgadza się z Twoją propozycją, kapnąłbyś się że odpowiadam na komentarz mojego drogiego kolegi Macieja.
@Outlander gdzie ja Ci napisałem, żebyś robił nowe wątki? Rozumiem, że chodzi Ci o mnie, bo jestem jedynym tutaj z RT na chwilę obecną. Napisałem tylko, że jeśli chcesz coś zrobić z kretami i kopaczami to lepiej byś rozkminił dołączenie do nich lub coś w ten deseń ;) 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytujgothicman - jak pusty jesteś to nic dziwnego
Według dwóch jegomości z tego forum którzy no nie wiem rasistami są w internetach i myślą inaczej no to trudno Nie napisałem, że jesteś cudakiem i śmieszny z powodu idiotycznych poglądów. Każesz graczom utrudniać sobie grę, chociaż to autor jest odpowiedzialny za balans w grze i to on coś udostępnia, coś usuwa itp. Jak masz jakieś poglądy to sobie je miej, ale nie dziw się jak ktoś wchodzi z Tobą polemikę. Teraz mnie obrażasz, bo napisałem Ci że Twoje komentarza zignorowałem i odpowiadałem na WW. Gdybyś był bardziej domyślny i zauważył, że treść mojego komentarza nie zgadza się z Twoją propozycją, kapnąłbyś się że odpowiadam na komentarz mojego drogiego kolegi Macieja.
@Outlander gdzie ja Ci napisałem, żebyś robił nowe wątki? Rozumiem, że chodzi Ci o mnie, bo jestem jedynym tutaj z RT na chwilę obecną. Napisałem tylko, że jeśli chcesz coś zrobić z kretami i kopaczami to lepiej byś rozkminił dołączenie do nich lub coś w ten deseń ;)  

No rozkminia póki co najlepszą opcje - scalić te wątki tak, żeby najpierw zostać kopaczem a dopiero pozniej cieniem, najpierw kretem a pozniej szkodnikiem.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry