Przez banalny poziom trudności brak jakichkolwiek chęci do dalszej gry. Lizłem co nieco nowych rzeczy, i musze przyznać że nowinki są bardzo ciekawe. Niestety, dobijając 9 czy tam 11 poziom postaci, dokładnie nie pamiętam, brak jest jakichkolwiek wyzwań. Bossy ssą pałe tak samo. Przez ten poziom trudności niemalże identyczny jak w podstawce, cały mod traci grywalność (wersja 1.4.1)
Niestety, nie każdemu da się dogodzić.
Bardzo ciekawie wygląda nowy system nauki walki

Tylko lepszą opcją byłoby dodanie nazw zamiast poziom X, np.
0 = Brak, 1 = Zielony, 2 = Początkujący, 3 = Miecznik, 4 = Zaawansowany, 5 = Wojownik, 6 = Szermierz, 7 = Mistrz, 8 = Ekspert, 9 = Zabójca, 10 = Arcymistrz.
Podobnie dla broni dystansowej:
0 = Brak, 1 = Zielony, 2 = Początkujący, 3 = Myśliwy, 4 = Zaawansowany, 5 = Sokole Oko, 6 = Strzelec, 7 = Mistrz, 8 = Ekspert, 9 = Łowca, 10 = Arcymistrz
Wymyślone na szybko

Zawsze moglibyście przerobić system alchemii, gdzie:
Poziom 1 = mieszanie tytoniu + wyrób alkoholi
Poziom 2 = Esencje lecznicze i many
Poziom 3 = Ekstrakty lecznicze i many
Poziom 4 = Eliksiry lecznicze i many
Poziom 5 = Mikstury trwałe i inne
A tak właśnie dziś wpadłem na pomysł odnośnie gildii. Mam nadzieję, że zainteresuje taki schemat twórców naszej wspaniałej ER

Otóż, na początku można dołączyć do Kopaczy lub Kretów ale:
1. Zostając Kopaczem możemy dołączyć tylko do SO lub Bractwa (Diego wymaga, byśmy byli Kopaczem zanim przyjmie nas na Cienia i wymaga poparcia naszego zwierzchnika ze Starej Kopalni [oczywiście potrzebujemy na Cienia wykonania podstawowych zadań z SO], którego głos zdobędziemy wykonując odpowiednie zadania przy i w Starej Kopalni. Do Bractwa możemy dołączyć, ponieważ poszukuje ono nowych wyznawców, a więc bycie Kopaczem umożliwia też zostanie Nowicjuszem. W innych obozach możemy mieć zablokowane questy na przyjęcie lub mimo ich wykonania nie zostaniemy przyjęci do obozu z powodu bycia Kopaczem)
2. Zostając Kretem możemy dołączyć do NO, Bractwa lub Bandytów (Taka sama procedura jak wyżej, wykonać nieco jakichś zadań z Wolnej Kopalni po czym zwierzchnik oddaje na nas swój głos, abyśmy zostali przyjęci jako Szkodnik i musimy wykonać zadania u Laresa [Jak w podstawce] lub poparcie najemników. Do Bractwa możemy dołączyć, bo poszukuje nowych wyznawców, a do Bandytów, ponieważ Bandyci byli kiedyś częścią NO, więc są do niego przyjaźnie nastawieni). W SO możemy mieć zablokowane questy na zostanie Cieniem lub mimo ich wykonania nie zostać przyjętymi do obozu z powodu bycia Kretem.
Taki jest oto mój pomysł na to.