Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3065718 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3065718

Odpowiedzi 7439

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oczywiście, że to wina mojego Gothica. Jakoś ja na żadnym modzie nie miałem nigdy ani jednego crasha a do tego nigdy nie widziałem, aby w pewnym momencie gry blokowała się myszka + klawiatura, nie można wybrać innej opcji dialogowej a co najlepsze to nigdy na żadnym modzie nie widziałem aby gra sama przyspieszała  :lol: O_O

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Oczywiście, że to wina mojego Gothica. Jakoś ja na żadnym modzie nie miałem nigdy ani jednego crasha a do tego nigdy nie widziałem, aby w pewnym momencie gry blokowała się myszka + klawiatura, nie można wybrać innej opcji dialogowej a co najlepsze to nigdy na żadnym modzie nie widziałem aby gra sama przyspieszała  :lol: O_O

Dziwne, że te błędy występują tylko u ciebie  :ok:

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
No inni jakoś i na tym modzie nie mieli nic z tego co wymieniłeś, więc coś u Ciebie nie w porządku. 

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziwne jest też to że błędy występują tylko na tym modzie  :ok:

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
No dziwne, ale powiedz to komuś, kogo to obchodzi. 

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak to jest jak się spierdoli optymalizację moda i nie potrafi się przyznać nawet do błędu. A wgl to nawet się nie wysilam. Forum dla jebanych debili którzy nie potrafią nawet pomóc. Nara cipy :)

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak to jest jak się spierdoli optymalizację moda i nie potrafi się przyznać nawet do błędu. A wgl to nawet się nie wysilam. Forum dla jebanych debili którzy nie potrafią nawet pomóc. Nara cipy :)

Tak twórcy skopali optymalizację moda, ponieważ jedna osoba ze wszystkich ma jako jedyna takie błędy  :facepalm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nara cipy :)

Bywaj i nie wracaj :)

Ja osobiście uważam, że lepsza jest gra tych 30 osób niż 100 zjebanych dzieci neo, którzy mają problem przejrzeć 2 strony do tyłu, bądź znaleźć jakiegoś npcta do ruszenia misji dalej. Zakładam, że nawet nie próbują szukać, albo nie chcą znaleźć na siłę i co 5min piszą tutaj posty. Gothic ER to po prostu dodatek do Gothica 1, z masą dodatkowych questów i rzeczy. Ciekawi mnie co było jak nie było tych wszystkich modów, ludzie nie mieli aż tylu problemów z Gothiczkiem i nie było takich fal płaczy. Teraz co rusz to w Returningu albo tutaj chociażby coś się dzieję. W każdym razie nie warto zwracać uwagi, a dla tego wyżej proponuję jakiegoś soczystego warna.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak, dodanie zadań i nowych funkcji całkowicie zjebały optymalizację. Masz rację, nie mogę grać z 60 fpsami bez crashy. Mogę ci nawet grać film jak fatalnie mi się gra.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Odechciewa mi się modować jak czytam, jakie ktoś ma problemy, bo nie umie prawidłowo zainstalować moda i obchodzić się z grą :F
Wiem, mi to na szczęście nie grozi.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam! Mam prośbę. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym polega ten problem?

SCREEN PROBLEMU

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zainstalowałeś System Packa? Nie pamiętam już i absolutnie nie nie jestem pewny, czego dotyczył ten błąd, ale wydaje mi się, że rozdzielczości.

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
System packa zainstalowałem wydaje mi się, że poprawnie. A gdzies na necie wyczytałem, że trzeba w ini pogrzebać i zmienić zVidResFullscreenBPP z 16 na 32. Zrobiłem tak, ale nic nie pomogło. Dodam jeszcze, że jak rozmawiam z Jim'em o wykonaniu zadania z kapliczką beliara i zabiciem kopaczy to podczas przewijania dialogów gra się zawiesza i nic nie można zrobić...

EDIT:

Czasem wyskakuje ten błąd co pokazywałem, a czasami Acces Violation z podpisem : ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Próbowałeś zmniejszyć rozdzielczość w pliku .ini? SP odblokowuje wyższe rozdzielczości, bodajże najwyższa dostępna w zwykłym Gothicu to 1440x900 (na pewno w dwójce, nie wiem jak w jedynce).

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okej to w sumie nie wiem z jakich powodów rozwiązało problem, ale jest jeszcze drugi. Nie wiem do końca jak go wyjaśnić, więc za chwilkę wstawię filmik :)

Post połączony: 2015-01-20, 01:25
YOUTUBE

Okej mniej więcej chodzi o to. Jak widać postać dziwnie klatkuję. W sumie to nie wiem jak to nazwać o.O

Benislaw

Benislaw

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam pewien problem z modyfikacją. Z tego co zauważyłem na pierwszy rzut oka po zainstalowaniu modyfikacji to zmieniony wygląd przedmiotów. Wydawało mi się więc, że modyfikacja jest poprawnie zainstalowana. Później jednak zacząłem się dziwić, bo nie zauważyłem nowych NPCów, dialogów. Zerknąłem na let's play na youtube i zauważyłem masę nowych rzeczy, których u siebie nie widziałem. Co mogę mieć nie tak ? Moda odpalam z Gothic Player Kit (1.08). Przed instalacją moda zainstalowałem ten właśnie program oraz system paa. Sprawdzałem jeszcze w pomocy, czy wszystkie pliki znajdują się w odpowiednich folderach i wszystko było ok.
Proszę o pomoc.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
http://gothic-edycjamod.bplaced.net/showthread.php?tid=65 Przeczytaj sobie dokładnie punkt 5 ;)

I w pliku ini, sprawdź czy są wszystkie wpisanie paczki :)

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Pytanko, odpaliłem modyfikacje, zacząłem sobie grać a dopiero potem spojrzałem na instrukcję instalacji. I tu moje pytanie czy System Patch jest konieczny by niektóre elementy działały czy jest konieczny w ogóle by pograć. Tj. czy jeżeli gra na pierwszy rzut oka działa dobrze (nowi NPC, lista z umiejętnościami, nowe opcje dialogowe itd.) i się nie wywala to olać jego instalację tak długo jak gra jest stabilna czy jednak muszę dorzucić bo gdzieś kiedyś coś prawdopodobnie nie zadziała jak należy tak że się nie zorientuję?

W sumie ciekawa, bo mam ostatnio kupione Gothic Universum (lapek bez CD więc sprawiłem sobie edycję cyfrową) i może tam takie rzeczy są (np. GIII jest zaraz z community patchem zintegrowany).

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Najlepiej olej, skoro wszystko działa opprawnie :D

Benislaw

Benislaw

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdziłem, zarówno foldery, jak i sam plik ini i wszystko jest na swoim miejscu. Może to wina tego system packa ?

0 użytkowników
Do góry