Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3167639 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3167639

Odpowiedzi 7440

gothic1210
  • Gość
W nowym patchu będzie się dało uczyć umiejętności złodziejskich także u Snipesa. Prace nad patchem już trwają. 

kuleczka221

kuleczka221

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania
1.wie ktoś gdzie jest miecz Jima
2. Udało mi się znaleźć neka jednak żyje :-D jest z nim zwiazana jakaś misja ? Powiedział mi tylko ze chce się dostać do magów wody i tyle

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kuleczka do snafa idz z nekiem

Gdzie sie nauczyc walki bronia dwureczna bo Thorus nie ma takiej opcji dialogowej.
Tak jestem straznikiem

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Outlander W patchu poprawcie ścieżkę u tego gościa przed kopalnią, co jest z nim zadanie aby zabić bandytów na moście niedaleko NO, bo facio spada z mostu :D

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemka może mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę 3 pierścień magnacki?

Jeden znalazłem w skrzyni nad strzelnicą
Drugi na stole w pokoju gomeza

No i z trzecim jest problem, kucharz powiedział mi, że mam poszukać w kuchni jednak nie mogę go znaleźć, natomiast gdzieś na necie napisali, że jest na lewo od pokoju gomeza (jeśli jesteśmy odwróceni do niego twarzą). Tak więc proszę o pomoc :D. Jest jeszcze jedna sprawa, wie ktoś może gdzie znajdę magiczną wodę dla tego maga co ma wytworzyć miksturę dla typka nad opuszczoną kopalnią?

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A i jeszcze gdzie jest ta jaskinia z ołtarzem Beliara? bo byłem już na cmentarzu gdzie zabiłem tych 3 kopaczy (nwm  czy mam tam woode święcona wypić czy co?) A tej jaskini znaleść nie mogę :/

kamil6131

kamil6131

Użytkownicy
posty31
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaskinia jest pod tym typkiem co na te skaly trzeba do niego wejsc a kuchnia na zewnątrz Tam jak trenują strażnicy sa takie drzwi. a ja przy okazji ponawiam moje pytania Mam problem z zadaniem od bandytów mam namówić karczmarzy żeby kupowali od nas alkohol stary obóz i nowy namówiłem ale do obozu na bagnie muszę zrobić jakiś inny alkohol a nie wiem gdzie zdobędę przepis Drugie zadanie też od bandytów Miałem od patrosa z bractwa wziąć pieniądze ale on mi nie zapłacił potem ten typ obok patrosa zaczął coś do mnie mówić ale dialog sie nie pokazał i nie wiem co mam teraz zrobić
Nie wiem też skąd mam wziąć gwoździe do palisady myśliwych w content modzie były w starym obożie  ale tu ich nie ma dostałem też zadanie od alchemika myśliwych z tym jaszczurem zabiłem jaszczura wziąłem truciznę ale nie wiem do kogo się zgłosić po antidotum za pomoc z góry dziekuje

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A i jeszcze gdzie jest ta jaskinia z ołtarzem Beliara? bo byłem już na cmentarzu gdzie zabiłem tych 3 kopaczy (nwm  czy mam tam woode święcona wypić czy co?) A tej jaskini znaleść nie mogę :/

Jak wyjdziesz ze starego obozu drugim wejściem (tam gdzie znajduję się jaskinia z nekiem w podstawce) To idź cały czas wzdłuż tej ścianki skalnej aż dotrzesz do jaskini :)

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wejście na ziemie orków, gdzie pilnuje dwóch strażników, to przed na lewo jest jaskinia, właśnie tam.

Post połączony: 2015-01-20, 18:49
Siemka może mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę 3 pierścień magnacki?

Jeden znalazłem w skrzyni nad strzelnicą
Drugi na stole w pokoju gomeza

No i z trzecim jest problem, kucharz powiedział mi, że mam poszukać w kuchni jednak nie mogę go znaleźć, natomiast gdzieś na necie napisali, że jest na lewo od pokoju gomeza (jeśli jesteśmy odwróceni do niego twarzą). Tak więc proszę o pomoc :D. Jest jeszcze jedna sprawa, wie ktoś może gdzie znajdę magiczną wodę dla tego maga co ma wytworzyć miksturę dla typka nad opuszczoną kopalnią?

Spoiler
Magiczną wodę, polecam pogadać z Torlofem i wziąć zadanie ze szkodnikiem magikiem, wówczas doprowadzi Cie on do wody, i zrobisz dodatkowo questa.

gothic1210
  • Gość
Jaskinia jest pod tym typkiem co na te skaly trzeba do niego wejsc a kuchnia na zewnątrz Tam jak trenują strażnicy sa takie drzwi. a ja przy okazji ponawiam moje pytania Mam problem z zadaniem od bandytów mam namówić karczmarzy żeby kupowali od nas alkohol stary obóz i nowy namówiłem ale do obozu na bagnie muszę zrobić jakiś inny alkohol a nie wiem gdzie zdobędę przepis Drugie zadanie też od bandytów Miałem od patrosa z bractwa wziąć pieniądze ale on mi nie zapłacił potem ten typ obok patrosa zaczął coś do mnie mówić ale dialog sie nie pokazał i nie wiem co mam teraz zrobić
Nie wiem też skąd mam wziąć gwoździe do palisady myśliwych w content modzie były w starym obożie  ale tu ich nie ma dostałem też zadanie od alchemika myśliwych z tym jaszczurem zabiłem jaszczura wziąłem truciznę ale nie wiem do kogo się zgłosić po antidotum za pomoc z góry dziekuje
Nie potrzeba przepisu. Pisze chyba nawet w dzienniku, że starczy cukier i 1 poziom alchemii.
Basir mówił, żeby się z nim spotkać na placu o trzeciej w nocy.
Po antidotum to spróbuj u Kaloma, a potem u Caine. Jak nie chcesz mu płacić to poskarż na niego YBerionowi.
Co do gwoździ o to są w okolicy. Chyba koło chaty Cavalorna, jedna paczka  w obozie myśliwych bodajże też jest.

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie pierwszy bug u mnie mianowicie atak bandytow na plac wymian - zginal mi jeden straznik, z orrym i straznikiem obok niego nie ma zadnego dialogu przez co nie moge zakonczyc zadania ;)

Chyba nigdy sie nie dowiem gdzie nauczyc sie walki bronia dwureczna (Straznik) i gdzie jest ten pierdolony noz Jima ;_;

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam jeszcze jedno pytanie. Otóż wiecie może jak wykonać misje dla Mangusa (tak się chyba nazywał) w obozie myśliwych. Chodzi o to, że jakiś strażnik przebił jego kolegę mieczem. Wyczytałem gdzieś, że ten jego przyjaciel w nocy pokazuje się przy zawalonej wieży tam gdzie mieszka Cavalorn. Mi się on natomiast nie pojawia, więc tutaj moje pytanie. W którym rozdziale tę misję można zacząć, a jeśli w pierwszym to jak?

gothic1210
  • Gość
Nóż Jima to stary miecz, który znajdujemy na początku gry.
Co do pierdolonej nauki to wymaga ona mistrzowskiej walki mieczem jednoręcznym. UWAGA: Tak było też w podstawce!
Żeby zakończyć zadanie z placem trzeba odbębnić trzy dialogi, jeden ze Strażnikiem co pilnuje placu  (kod: GRD_2005 - możemy go zapytać m.in o opowiedzenie o placu), drugi  z tym co śpi na łóżku, a trzeci  z  robotnikiem (kod: VLK_2004) Zginął ci któryś z nich? To może  w patchu dam nieśmiertelność.

Apokalypter misja została usunięta tuż przed premierą. Przyjąłeś ją? Bo to raczej niemożliwe.

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Outlander w koncu ktos napisal to ten nozyk juz dawno u handlarzy jest wiec lipa...Co do nauki srsly? xD i zginal mi wlasnie robotnik i jeden straznik :p

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie przyjąłem jej, ale myślałem, że da się je wykonać, bo znalazłem w solucje o nim wzmiankę :D. Ale jeszcze ponowie swoje pytanie, gdzie znaleźć magiczną wodę? Z Torlofem nie ma żadnej opcji dialogowej dotyczącej misji (Należe już do obozu bandytów) :D

gothic1210
  • Gość
@Xiress kody ci podałem także musisz wpisać. Ja dam im nieśmiertelność na czas tego zadania. 
@Apokalypter, to idź tam za topielca spod tamy, w stronę wodospadu. Będzie na ołtarzyku. Poza tym to pytanie padło już milion razy. Global miał "Gdzie jest Dobar?", Er ma "Gdzie jest magiczna woda?" :lol2:

Apokalypter

Apokalypter

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Outlander No sorki, ale wiesz pierwszy raz wszedłem na temat o tym modzie i po prostu chciałem się dowiedzieć. A tak btw to gdzie jest Dobar? :D

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przyjąłem jej, ale myślałem, że da się je wykonać, bo znalazłem w solucje o nim wzmiankę :D. Ale jeszcze ponowie swoje pytanie, gdzie znaleźć magiczną wodę? Z Torlofem nie ma żadnej opcji dialogowej dotyczącej misji (Należe już do obozu bandytów) :D
Spoiler
Topielec z tamy, idziesz dalej do samego końca, (ew. Jak ćwiczą najemnicy walke bronią z Cordem na czele, to zeskakujesz do wody i płyniesz na drugi koniec brzegu.)
I nie pytaj o zadania których nawet nie akceptowałeś tylko gdzieś tam zobaczyłeś! mogły one już dawno zostać zmienione, usunięte, a to tylko wprowadza zamęt.

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Outlander dobra działa dzięki ;) A masz może kod na tą kose Jima ? bo ja sprzedalem zapewne xD

gothic1210
  • Gość
insert ALTESSCHWERT

0 użytkowników
Do góry