Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3421010 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3421010

Odpowiedzi 7445

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam teraz zadanie z magnackimi pierścieniami. Pierwszy już mam, gadam z Miguelem, który mówi, że trzeba zaszantażować jakiegoś cienia. Potem biegałem, gadałem ze Snafem i Gravo, ale nie ma żadnych wieści, to samo z innymi postaciami. Co robić?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Odpowie ktoś na to? @Outlander? @AhnBael ?

Zaraz zaraz... czyli przyjecie testu zaufania u Diego dyskwalifikuje dolaczenie juz do bandytów i na odwrót tyle, że z testem Draxa? Toż to czysty nonsens, w oryginale moglismy smialo przyjac. BA, bylo to wymagane jezeli chcielismy dolaczyc do Nowego Obozu, musielismy dać liste Laresowi co wiazalo sie z tym, że MUSIELISMY przyjac test zaufania u Diego. 

Poza tym - gdzie ten program do edycji INI itd? Bo jakos nie moge znalezc w katalogu Gothica po zainstalowaniu ER.

No i pytanie na szybko - co dalej z zadaniem Test Draxa? Porozmawialem z Gravo, dowiedzialem sie o Tripie - z nim nie mam nic do gadania, z Draxem też nic.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Werewolf pogadaj jeszcze ze Snafem

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz iść do Skazy, który przebywa w karczmie w zawalonej wieży.

gothic1210
  • Gość
Mam teraz zadanie z magnackimi pierścieniami. Pierwszy już mam, gadam z Miguelem, który mówi, że trzeba zaszantażować jakiegoś cienia. Potem biegałem, gadałem ze Snafem i Gravo, ale nie ma żadnych wieści, to samo z innymi postaciami. Co robić?
Gadajcie z NPCami. Snaf powie ci, że Scatty oszukuje Gomeza. Musisz ukraść z chaty Scattego raport i go zaszantażować.

Post połączony: 2015-01-18, 14:31
Odpowie ktoś na to? @Outlander? @AhnBael ?

Zaraz zaraz... czyli przyjecie testu zaufania u Diego dyskwalifikuje dolaczenie juz do bandytów i na odwrót tyle, że z testem Draxa? Toż to czysty nonsens, w oryginale moglismy smialo przyjac. BA, bylo to wymagane jezeli chcielismy dolaczyc do Nowego Obozu, musielismy dać liste Laresowi co wiazalo sie z tym, że MUSIELISMY przyjac test zaufania u Diego.

Poza tym - gdzie ten program do edycji INI itd? Bo jakos nie moge znalezc w katalogu Gothica po zainstalowaniu ER.

No i pytanie na szybko - co dalej z zadaniem Test Draxa? Porozmawialem z Gravo, dowiedzialem sie o Tripie - z nim nie mam nic do gadania, z Draxem też nic.
Program wymagał aktualizacji, a nie było kontaktu z Azarą. Ale masz, jak chcesz https://www.dropbox.com/s/hwhj594mzu9jb6i/GER_CONFIG.exe?dl=0

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie problem w tym, że ze Snafem gadam, ale nie ma żadnej opcji dialogowej dotyczący tej sprawy. Mam jedynie pytanie o potrawę z chrząszcza oraz nowe wieści, ale jak ją wybiorę to mam tylko wróć. 

gothic1210
  • Gość
Przyłączenie się do obozu bandytów - minisolucja
Przed Obozem...
Gdy zejdziemy z miejsca startowego udajemy się do Draxa i pytamy go do jakiego należy obóz. Gdy pyta, po co nam ta wiedza, odpowiadamy, że Bulit uderzył nas w twarz. Później potwierdzamy, że chcemy zostać Bandytą tym samym blokując sobie większość ścieżek przyjęć do innych obozów (bodajże do bractwa można dołączyć bez przeszkód i ewentualnie spróbować do Nowego Obozu). Później idziemy do Starego Obozu i gadamy ze Snafem. Kupujemy od niego informacje o Strażniku, którym okazuje się Trip (można także kupić u Gravo, ale tylko stracimy rudę, bo jest tam malutki bug - poprawiony w łatce). Potem zagadujemy z Tripem, który nie powie nic ciekawego. Niejaki Skaza zaproponuje nam pomoc. Wykonujemy jego polecenia - musimy kupić spodnie kopacza. Gdy mamy spodnie i podrobione pismo idziemy do Grahama. Później gadamy z Orrym. Po dialogu z Orrym zaczepi nas robotnik. Musimy kupić od niego klucz. Kluczem otwieramy skrzynię na placu wymian. Z mapą i notatkami idziemy do Draxa i kończymy zadanie.
W Obozie...
Idziemy z Draxem do Obozu. Udajemy się do Quentina i rozmawiamy z nim. Zleca nam zadanie z odebraniem raportu. Wracamy do Starego Obozu i gadamy ze Szkodnikiem. Jeśli chcemy pozbyć się złego gadamy z Jesse, Kyle'm i Tipplerem. Gdy już wiemy, co i jak, wyprowadzamy po kolei siepaczy za obóz i zabijamy ich. Później wracamy do Kopaczy i idziemy do Thorusa. Co do Świstaka, należy najpierw poprosić  Gravo o spotkanie z Bartholo. Wypytujemy Magnata o kradzież. Później odciągamy Świstaka od domu i rabujemy skrzynię. Ponownie prosimy o spotkanie z Magnatem. Przekazujemy mu pierścień i wracamy do Mordraga, który da nam raport.
Wracamy do Quentina. Ten zleci nam odnalezienie Josha i odebranie rudy. Idziemy do kopalni. Rozmawiamy z Drake'm, a potem kupujemy pamiętnik i amulet od Alepha. Po drodze wstępujemy do Iana. Z przedmiotami wracamy do Drake'a i zachwalamy cudowny amulet o którym to Strażnik zapomniał. Wracamy z wymienioną na amulet rudą do Quentina i dołączamy do gildii.
Witaj w Obozie Bandytów!

Przyłączenie się do Kretów - minisolucja
Gdzieś kawałek za opuszczoną kopalnią zaczepia nas Kosa. Jeśli chcemy zostać Kretem idziemy z nim do Kotła. Później gadamy ze Swineyem. Gdy już jesteśmy Kretem mówimy to Okylowi, który zleca nam zadanie. Idziemy w góry i znajdujemy Cienia Flinta. Gadamy z nim. Można mu przynieść coś do jedzenia (dodatkowe exp), a potem wyzwać na pojedynek. Istnieje też opcja, żeby pomóc mu wrócić do Starego Obozu i wkraść się w łaski Magnatów tj zostać Cieniem. Gdy zabijemy Flinta wracamy do Okyla. Możemy iść do Laresa. Zabicie Flinta daje nam dodatkowe punkty reputacji w obozie, jednak nie wystarcza żeby od razu zostać Szkodnikiem. Musimy jeszcze wykonać jakieś zadania od Laresa, np. zadanie z zielem z podstawki. Dołączenie do Kretów to najszybsza ścieżka awansu.

Lukas masz rudę?

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
http://scr.hu/1und/yvxgw inny bug podczas kładzenia sie do snu w bractwie :), ten z handlarzem tym razem nie wystąpił

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem dotyczący górnictwa, otóż jestem Kopaczem i jestem w momencie gdy uczę się od Grimesa kopać rudę , idę do najbliższej bryłki (Żyła magicznej rudy) wale wale wale i nic czasami przestaje na chwile i znowu ale nie mogę zdobyć ani bryłki pomocy ! ;( Czyżby umiejętność nie działała ? :hmmm: Jeżeli tak to nie ma co dołączać ani do Kopaczy ani Kretów chyba że te 500 bryłek (u mnie) może samemu zdobyć w inny sposób.

gothic1210
  • Gość
Sulti, to nie bug moda. Wgraj GMDK.
Shermor, nie masz monologu jak przy spaniu? Spróbuj przy innej bryłce.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Yhym jasne tylko że mam właściwą bryłkę taki głupi nie jestem, liczyłem nawet ile uderzał , jakoś z 30 razy i ani 1 bryłki .

gothic1210
  • Gość
Masz ten monolog czy nie? Wyświetla ci się? 

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wyświetla się oczywiście ,ale tylko przy niektórych, czyli przy tych gdzie nic nie ma w innych nic się nie pojawia nawet napis że coś wydobyłem .

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lukas masz rudę?
Okazało się, że na samym początku gry wypytałem Snafa o wszystko, ten mi powiedział o tym Scatty`m. Poszedłem do chaty, zabrałem raport i dalej poszło z górki.

Wie ktoś gdzie jest pierścień magnacki z kuchni? Bo w skrzyni są tylko same skóry.

gothic1210
  • Gość
Mam przez was mętlik w głowie. Nie wiem czy ten mod jest cholernie zbugowany, czy wy cholernie zdolni, jeśli chodzi o granie. Co chwila włączam Gothica i sprawdzam czy wszystko działa.:lol2:
https://www.youtube.com/watch?v=h3TpXah-L2k

Lukas, chodzi o tę kuchnię co chodzą do niej na noc.

Xsant

Xsant

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy znalazł już ktoś rozwiązanie problemu związanego z System Packiem? Przeinstalowałem całego Gothika kilka razy i próbowałem już różnych kolejności instalacji:
1. Gothic -> GMDK -> PlayerKit -> FPS Patch -> System Pack
2. Gothic -> PlayerKit -> FPS Patch -> System Pack
3. Gothic - >PlayerKit -> System Pack
4. Gothic -> GMDK -> PlayerKit -> System Pack

Żadna z nich nie wyeliminowała problemu.
Ma ktoś jakiś pomysł?

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To żeś mnie Outlander zaskoczył , ja nawet nie ma tego okienka .:pokerface:

Edit: Wbije na Gothica chwile pochodzę po kopalni poszukam bryłek i zobaczę czy może działa. :hmmm:

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Mam juz przegrane ok. 5 godzin i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony złożonością zadań dodatkowych :) Wszystkie zostały zrobione zajebiście. Poza tym zastosowaliście najlepszą też do tego metodę typu: niby niepozorne zadanie z przyniesieniem skóry myśliwemu, a tu okazuje się, że gość który pomagał nam zdobywać skórę to szpieg. (dla wszystkich - to nie spoiler, sam wymyśliłem). Ogółem duże propsy.

A teraz moja sprawa:
Wykonuję zadanie z udupieniem Świstaka, to pomyślałem że wreszcie należałoby znaleźć dla niego dwóch szwaczy. Gdzie oni są?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czy znalazł już ktoś rozwiązanie problemu związanego z System Packiem? Przeinstalowałem całego Gothika kilka razy i próbowałem już różnych kolejności instalacji:
1. Gothic -> GMDK -> PlayerKit -> FPS Patch -> System Pack
2. Gothic -> PlayerKit -> FPS Patch -> System Pack
3. Gothic - >PlayerKit -> System Pack
4. Gothic -> GMDK -> PlayerKit -> System Pack

Żadna z nich nie wyeliminowała problemu.
Ma ktoś jakiś pomysł?

U mnie wystarczyła instalacja FPS patcha na zwykłego gothica, by system pack działał.

gothic1210
  • Gość
Szwaczami mogą zostać dwaj włóczędzy z obozu myśliwych.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To fajnie wiedzec, że jest jakis bug, bo ani skaza nie zaczepia ani Snaf nie ma nic do powiedzenia (ino od Gravo kupilem wskazowke).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry